Donanım Haber Forum
Ana Sayfa | Kayıt ol | Profilim | Gelen Kutusu | DH Hız Aşırtma VT | Adres Defteri | Email'le üyeliklerim | Benim forumlarım | Fotoğraf Albümleri
Favorileriniz | Üyeler | Arama | SSS | Şikayet listesi | Uyarı listesi | Nick işlemleri
Cevap: kendi yaptığım antenle wirelesten bağlanabiliyorum..

İlgili konuları bak: (bu forumda | tüm forumlarda)

Bu isimle girdiniz: Guest
Bu konudaki kullanıcılar: hiç
  Basılabilir versiyon
Tüm forumlar >> [Donanım / Hardware] >> Network, İnternet ve Güvenlik >> Internet >> Cevap: kendi yaptığım antenle wirelesten bağlanabiliyorum.. Sayfa: <<   < önceki  3 4 5 6 7 8 9 10 11 [12]
Giriş
Mesaj << Daha eski konu   Daha yeni konu >>
misterno1

25 Mayıs 2007; 17:28:17 
Bu mesajla ilgili şikayetinizi bu icon a tıklayarak yapabilirsiniz.

Ozguge arkadasim ayrintili cevabin icin cok tesekkurler

Canak anten kurmam imkansiz cunku yasadigim ulkede balkon yok ve disari ve catiya canak anten koyma yasagi var o yuzden suzgec olayi benim icin ideal.

Ama anlamadigim bir sey var. Suzgeci folyo ile kaplamazsam o delik desik hali ile aralarindan sinyaller sizmazmi? Yada soyle sorayim, Metal bir suzgeci aluminyum bant ile kaplarsam daha mi yararli olur? Yani tecrubeleriniz size ne gosterdi?

Yoksa suzgece hicbir sey kaplamadan mi kullanayim? Oylesi daha mi iyi? ve son olarak suzgecin ideal bir capi varmi hani ne kadar buyuk o kadar iyi falan gibi bir mantik sozkonusumu?

Birde "direk yukarıdaki formülü uygulayıp adaptörü konumlandırmak yeterli" demissin, buradaki formulden neyi kastettigini anlamadim acarsan cok sevinirim.

Bu arada USB Adapterimin resmini asagiya kopyaliyorum.

http://www.expansys.com/zoompic.aspx?type=item&i=125875

Simdiden tesekkurler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi misterno1 -- 25 Mayıs 2007; 17:31:23 >

NE MUTLU TURKUM DIYENE
emrcan

Bu kullanıcının bu kategori altındaki blog mesajlarına git Bu kullanıcının DH Blog sayfasina git

Sisteme Gözat

25 Mayıs 2007; 17:45:25 

Arkadaşlar bende bu olayı laptopumda yapıcam wireless adaptör alıcam işlem için ne önerirsiniz?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi emrcan -- 25 Mayıs 2007; 17:47:26 >

Nikon D300 | Tamron 17-50 | Sigma 70-300 Apo | Nikkor 50 mm 1.8 | Nikon Mb-D10 Battery Grip | Manfrotto 190XPROB | Manfrotto 804 RC2 | Lowepro Silingshot 300 AW & Coming Soon &
ozgüge

Bu kullanıcının bu kategori altındaki blog mesajlarına git Bu kullanıcının DH Blog sayfasina git

25 Mayıs 2007; 18:20:21 

delik deşik olması sinyali yansıtamaz anlamına gelmiyor. belki dikkatini çekmiştir. verici istasyonlarında veya uzaya atılan uydularında kanat antenleri bu süzgeçten daha geniş deliklere, boşluklara sahip. ve işlerini gayet güzel yapıyorlar bu yüzden folyo kaplaman daha kötü duruma sokar bunu. sinyal kırılır. hiç gerek yok.

süzgeç ne kadar büyük olursa tabiki kapsama alanı artacaktır. sinyal olarakta tabiki en az % 10 luk bir artış olacaktır.

usb yi konumlandırma ile ilgili formül @EuphoriA arkadaşımızın bize verdiği bilgidir. aynen aktarıyorum.

quote:

Orjinalden alıntı: EuphoriA

Şimdi Süzgeç / Tava / Çanak anten yani kullandığın materyalin

a) Tam merkez noktasını bulup işaretle
b) Cetvel, Metre v.s ile kullanılan materyalin çapını cm olarak hesapla bu D değeri
c) Cetvel, Metre v.s ile kullanılan materyalin derinliğini cm olarak hesapla bu C değeri. ( Merkez noktadan geçecek şekilde kenarlara bir ip gerip hesaplarsan kolay olur )

Şimdi

D : Çanağın Çapı : 30cm
C : Derinlik : 3cm olsun

Antenin merkez noktaya olan uzaklığı : D²/16C = 30² / 16*3 = 18,75cm

Yani antenin merkez noktaya uzaklığı 18,75 cm olmalı ve merkez nktanın tam karşısında olmalı.

ozgüge

25 Mayıs 2007; 18:22:24 

quote:

Orjinalden alıntı: emrcan

Arkadaşlar bende bu olayı laptopumda yapıcam wireless adaptör alıcam işlem için ne önerirsiniz?

bu konuyu başından itibaren okursanız gerekli bilgilerin tamamına ulaşabilirsiniz. kolay gelsin.

misterno1

25 Mayıs 2007; 18:33:21 

Cok cok tesekkurler

Bilgiler gercekten cok faydali oldu hemen deneyecegim ve fotolari buraya atmaya calisacagim ki arkadaslarda faydalansinlar

Kolay gelsin

NE MUTLU TURKUM DIYENE
AYKIRI

25 Mayıs 2007; 20:02:41 

zoom 4410 ve USR805422 PCB leri aynı ben sma ile 5db lik anten bağladım
resimleri şuan upload edemiyorum sonuç %80 performans arttı

mod.u çok kolay resimleri upload edeceğim

misterno1

25 Mayıs 2007; 21:28:56 

bir sey sormayi unuttum

elime bu suzgeci aldim etrafi tariyorum falan ayni zamanda download hizini hangi yazilimla takip etmem lazim?

Netstumbler diye bir sey okudum buralarda baska bir sey varmi yoksa en iyisi bu mu?

NE MUTLU TURKUM DIYENE
ozgüge

26 Mayıs 2007; 14:53:05 

quote:

Orjinalden alıntı: misterno1

bir sey sormayi unuttum

elime bu suzgeci aldim etrafi tariyorum falan ayni zamanda download hizini hangi yazilimla takip etmem lazim?

Netstumbler diye bir sey okudum buralarda baska bir sey varmi yoksa en iyisi bu mu?

netstumblerle bulduğun ağların sinyal seviyelerini kontrol edebilirsin. download hızını kontrol etmek diye bir işlemi yapamazsın. download hızını zaten download yaptığın esnada görüyorsun kaç kb olduğunu. onun için ayrıca bir proğrama ihtiyacın yok..

ozgüge

26 Mayıs 2007; 14:55:46 

quote:

Orjinalden alıntı: AYKIRI

zoom 4410 ve USR805422 PCB leri aynı ben sma ile 5db lik anten bağladım
resimleri şuan upload edemiyorum sonuç %80 performans arttı

mod.u çok kolay resimleri upload edeceğim

bu bilgileri ve resimleri buraya eklersen herkes faydalanır. sonuçta bu bir sektör oldu ve biz burada amatör olarak birşeyler yapmaya çalışıyoruz.

AYKIRI

26 Mayıs 2007; 20:32:08 

ZOOM 4410 VE USR 805422 MODELLERİ MOD ÇALIŞMASI

sevgili arkadaşlar.. zoom ve usr pcb ve tüm yazılımları aynıdır.. hatta airties içinde aynısı olduğu söyleniyor ama pcb incelemesinde bulunmadım.. dB ölçümleri yapmadan gereksiz bilgiler vermek yanlış olur o nedenle airties için birşey diyemem

bahsettiğim modifikasyon 5dB anten dışardan takılarak gerçekleşiyor sinyal seviyesini %10 oranından %60 oranına kadar arttığını tespit ettim

resimleri aşağıdaki linklerdedir. umarım fayda sağlar...

KESİNLİKLE ALINTI DEĞİLDİR.
TAMAMEN KENDİ TASARIMIM VE UYGULAMAMDIR..
saygılarımla

linkler...
http://img147.imageshack.us/img147/6173/zoomec3.jpg
http://img174.imageshack.us/img174/4483/zoom1rm1.jpg

not: USB wireless kullanıldığında bir arkadaşımız WEP yada WPA ile ilgili bir soru sormuştu onada yanıt vereyim...
wireless USB cihazları ile packet injection yapılamıyor fakat... ben uzun süre bekleyebilirim sıkıntı yok derseniz... USR ve ZOOM cihazları airodump yada diğer packet capture yazılımları ile çalışmaktadır
linux mandriva ,redhat ve knoppix üzerinde ben zoom 4410 kullanıyorum ve sorun yok... WEP yada WPA için handshake yada IVs toplama injection olmadan çok zaman alıyor... ama bugüne kadar toplam 8 adet WEP aP keylerini kırabildim.... ilgilenen arkadaşlara duyurulur.

Ekteki dosya (2)

AYKIRI

26 Mayıs 2007; 21:09:22 

2.4 Ghz için 200mw değil tam 1 WATT TX ve 20dB RX e sahip bir amfi şeması buldum
çalışmalara başladım bitince bilgi vericem

makhan

26 Mayıs 2007; 21:49:08 

quote:

2.4 Ghz için 200mw değil tam 1 WATT TX ve 20dB RX e sahip bir amfi şeması buldum

1 watt çok yüksek bir değer.Pek yakınında durmamak lazım onun.Sağlık açısından aşırı zararlı.

ozgüge

26 Mayıs 2007; 22:43:04 

quote:

Evet arkadaşa katılıyorum. Sağlık açısından 1 Watt oldukça risk içerir o yüzden kapalı ortamda kullanmamak gerekir. Tabi ki birde bu amfiyi nasıl soğutacaksın ki buda ayrı bir konu. Çalışmalarını bizimle paylaşırsan sevinirim. Ayrıca bu amfi şemasını mail yoluyla gönderme şansın olursa çok memnun olurum. Bende bu konu üzerine çalışmak isterim. Kolay gelsin.

makhan

27 Mayıs 2007; 12:17:00 

Evet arkadaşım şemayı paylaşırsan sevinirim.

AYKIRI

27 Mayıs 2007; 17:06:05 

arkadaşlar 1 watt değerinin çok fazla zararlı olacağını çok iyi biliyorum bu konuda hiç şüpheniz olmasın
hatta 1 watt değil 100mw bile Ghz değeri için zararlıdır bunun aksini kimse iddia edemez...

ben bu şemayı bu nedenden dolayı yayınlamadım...
ilgilenen arkadaşlar olacaktır. ve bu devreyi yapanlar olacaktır... ama çıkabilecek sonuçları herkes bilmeyebilir... ve bu sonuçlar ilerde onarımı mümkün olmayan hasarlar doğurabilir....
bilmediğim birşey için asla yorumda bulunmam

böyle bir sorumluluğun altına asla girmedim girmemde....
işten anlayan arkadaşlar mail göndersinler gereğini yapayım.
bu tip şemaların yayınlanmasınıda doğru bulmadığımı açıkça belirteyim.

saygılarımla.

not: devre dış ortamda kullanılacaktır(bina üstü çatı gibi). üzerine external anten bağlanabilmektedir
besleme konusunda sıkıntı olmaz gzh değerleri dipol maintenance tekniği kullanılır soğutma işlemi problem değil... aliminyum doğutucular gayet yeterli...
besleme konusunda 12V 7a yeterlidir

sarikanarya567

27 Mayıs 2007; 17:12:01 

imageshack e gir orada resimin bilgisayarındaki yerini seçip uploada bas bekle sayfada direct link diye biryer çıkacak onu kopyala

[image] buraya direct linki yapıştır gönder. [/image]

DH BU YOLDA İLERLE !!(Anlayan anladı)
kdolasik

28 Mayıs 2007; 11:51:54