Orjinalden alıntı: FİRUKO Sevgili tonythetonguc , verdiğin bilgiler için çok teşekkür ederim , aslında usb yoksa kart mı alayım diye bocaladım fakat kart olandan sipariş
verdim ,
adaptör gelince sonucu sizlerle paylaşacağım . Yalnız anteni uzatmak için anten kablosunu nereden bulabilirim veya kendim yapabilirmiyim . İlgin için
tekrar sağol.
Anten kablosunu nerden bulabilirsin bu işi yapan çeşitli firmalarda var ama bahsettiğimiz tv. anten kablosu değil tabiki. tam kullanmadığım için bende bilmiyorum anca özel bir kabloymuş. Kalitelisinin nerden kaça bulabilirsin bilmiyorum buradaki diğer arkadaşlar soruna tam olarak yanıt verecektir. Keşke kendi kablosu olanlardan bir model alsağdın çünkü kasanın arkasında iletişim yapması çok güç olacak yada işte kablo + konnektöre masraf yapman gerekecek.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tonythetonguc -- 23 Aralık 2006; 17:59:18 >
AMD Athlon XP 2500+ / MSI K7N2 Delta-L / 256MB Kingston PC3200 DDR400 / 128Bit 32MB GeForce 2 MX ekran kartı / 40GB 7200rpm Maxtor HD / Aopen 300W süper sessiz PSU / Philips 1640B 16X Double Layer DVD Yazıcı / 16X MSI DVD-Rom / 16X Samsung DVD-Rom / 1,44 Floppy / Siyah Gümüş Kasa.
İstanbul'da iseniz Yazıcıoğlu ilk katta arkada solda dijital2000 diye bir yer var. Orada olması lazım. Konnektörü felan da kendinden bağlı oluyor bildiğim kadarıyla. Dükkanı hiç sevmiyorum ama bunu satan bir tek orayı biliyorum. Başka yer varsa ben de öğrenmek isterim..
Şimdi aklıma geldi eğer ankaradaysanda bimelden bulabilirsin. Hem dürüst adamlar hem uygun fiyatları var hemde dandik ürün satmayan adamlar. Envai çeşit kablo var illaki Wi-Fi anten kablosuda vardır. Ordan herahngi bir kablo veya soket konnektör alıpta kalitesiz olduğunu görmedim. Fiyatlarıda pahalı değil. Sağda solda millet kısacık ve incecik (dandik) USB kabloları tutturabildiğine 5-10YTL satarken Bimel de en kalitelisi 5 metresi 4,5YTL. Ankaradaysan kesinlikle Bimel'i tavsiye ederim.
Edit: Ayrıca Bimel'in İstanbul İzmir ve Bursa şubeleride mevcut. Gitmeden ara sor istediğin ürün varmı kaça diye. tlf. numaralarına web sayfalarından ulaşabilirsin: www.bimel.com.tr
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tonythetonguc -- 23 Aralık 2006; 19:19:35 >
AMD Athlon XP 2500+ / MSI K7N2 Delta-L / 256MB Kingston PC3200 DDR400 / 128Bit 32MB GeForce 2 MX ekran kartı / 40GB 7200rpm Maxtor HD / Aopen 300W süper sessiz PSU / Philips 1640B 16X Double Layer DVD Yazıcı / 16X MSI DVD-Rom / 16X Samsung DVD-Rom / 1,44 Floppy / Siyah Gümüş Kasa.
tonythetonguc O elemanın ne olduğunu anlamak için ölçüm yapmak lazım. Eğer diyotsa ohmmetre ile bir taraftan ölçüldüğünde yüksek direnç diğer taraftan ölçüldüğünde düşük direnç gösterir. Tabii illa diyot ya da direnç olması gerekmiyor bobin ya da kapasitör de olabilir. O yanındaki iki boşluktan üstündekinde cam kılıflı bir eleman var sanırım. Ama bu 3 elemanın bağlantı şekline ilk baktığım zaman bana bir filtreyi hatırlatıyor. Eğer bu devrenin ön seçici filtresi ise o zaman bu elemanların da büyük ihtimalle bobin ve kapasitör olması gerek.
Forumda önceki sayfalara da doğru düzgün bakamıyorum şu an bağlantımda bir sorun var sanırım. Neyse sonuç olarak anteni yukarıda dediğim gibi bağlayınca iyi verim alınıyorsa sorun yok. Peki anteni o konnektöre bağlamayı denemiş miydiniz?
tonythetonguc O elemanın ne olduğunu anlamak için ölçüm yapmak lazım. Eğer diyotsa ohmmetre ile bir taraftan ölçüldüğünde yüksek direnç diğer taraftan ölçüldüğünde düşük direnç gösterir. Tabii illa diyot ya da direnç olması gerekmiyor bobin ya da kapasitör de olabilir. O yanındaki iki boşluktan üstündekinde cam kılıflı bir eleman var sanırım. Ama bu 3 elemanın bağlantı şekline ilk baktığım zaman bana bir filtreyi hatırlatıyor. Eğer bu devrenin ön seçici filtresi ise o zaman bu elemanların da büyük ihtimalle bobin ve kapasitör olması gerek.
Forumda önceki sayfalara da doğru düzgün bakamıyorum şu an bağlantımda bir sorun var sanırım. Neyse sonuç olarak anteni yukarıda dediğim gibi bağlayınca iyi verim alınıyorsa sorun yok. Peki anteni o konnektöre bağlamayı denemiş miydiniz?
Diyot dediğim elemanın iki bacağındanda da farklı yönlerde denedim (Yani multimeter'ın uçlarını d1-d2 arasında değiştirerek denedim). 2 side eksi sonuç verdi yani iletkenlik yok. Diyotların tek yönlü iletken olduklarını biliyorum anca tabi türüne göre AC akım için ve DC akım için farklıları var. SOnuçta ben DC ile test ettiğim için iletken değildir diye düşündüm. Direnç midir diye denemek için Multimeter la 2000k ile 200 Ohm ölçüm modları arasında ölçtüm yine hiçbir tepki yok. Kapasitör olma ihtimali varmı diye düşündüm ancak okadar küçük kapasitör olurmu diye soruyor insan kendine çünkü fotoğrafta çok çok büyük gözüküyor macro çekim yapmtığım + PSP ile dosya büyüklüğünü arttırdığım için. O parçanın boyu (eni değil) 1mm'den daha kısa yaklaşık olarak 0,75mm diyebiliriz.
Cam kılıflı dediğin hangisi tam anlayamadım ancak eğer diyot dediğim şeyin sol üzerindeki eleman ise cam kılıflı değil sadece fotoda parlamış ve dediğin gibi gözüküyor, oda yeşil renkli bir eleman. Bu eleman ise; İletkenlik var direnç iki koldan da çok çok düşük 0,8 Ohm kadar, zaten devre yollarının direnci bile tam bukadar diyorum ki bu elemanında iki kolunun direk şasi yollarına bağlı olduğunu farkediyorum. Yani benim ölçtüğüm direnç yolun direnci:) Birazdan tüm fotoları upload edicem bir incelersen çok sevinirim:) İnceledikten sonra nereyi ne şekilde ölçmemi istersen fotoğraflarda göster ölçerim. Yardımların için çok teşekkürler.
Orjinalden alıntı: FİRUKO Sevgili tonythetonguc bayram öncesi Ankara'da olma ihtimalim var , wi-fi kablosu ve bir de konnektör alacağım .
Tamam www.bimel.com.tr tlf var. Ara, hem ellerinde varmı diye sor? Varsa kablonun özelliklerini sor, yani modeli varsa modeli, kaç ohm dur vs.dir, fiyatlarını sor, konnektörlerin kabloya takılı olup olmadığını sor. Buraya yaz bilenler nedir nedeğildir yorumda bulunsun. Yalnız burası daha çok toptan çalışan bi firma olduğundan öyle kolay bulunan biyeri yok (Kızılay sakaryayı iyi bilmiyorsan tabi) ayrıca yine toptancı olmasından dolayı biraz erken kapanıyor yani akşam 5gibi filan kapanıyor olması lazım yani tavsiyem gitmeden önce tlf.la yerini iyi öğren:)
Sorunun son kısmına cevap vermeyi unutmuşum:
Ben antenle ilgili herhangi bir modlama yapmadım henüz. Fakat önceki sayfalarda hatırlarsa Euphoria yapmıştı ancak muratyılmaz08 bunun yanlış olduğunu söyledi farklı bir yöntem gösterdi. Bunun üzerine cihazı söküp incelemeye başladım. Yani en doğru yolu bulmaya çalışıyorum açıkçası. En doğru yolu bulmakta bağlantı ve çalışma sistematiğini çözmekten geçiyor. Anten mod lama işini finallerden sonra ya bıraktım yani Şubatta yapıcam. Şimdilik sadece muratyılmazın farklı fikriyle olay gündeme gelmişken hangi yol doğrudur onu çözmeye çalışıyoruz. Sonuç olarak bulduklarım Euphoria nın bağlantı yanlış değil ancak şasi diye bağladığını nokta muratyılmazın'da dediği gibi hakikaten boş bir nokta. Peki böyle bişeyin çalışması sence mantıklımı? Yani çalışması bu PCB için tamam ancak anten üzerindeki yüklenmeler yüzünden ileride problem çıkartabilir. Konnektör üzerinden veya biraz eğer bahsettiğim diyot ile konnektör arasında kalan yoldaki lehimden saf canlı uç, bu ucunun yanından şasi alınabilir yani aslında açık seçik bi yöntem var ama o kısım aşırı dar. Müdehele etmek çok zor fotoda büyük gözüksede alet üzerinde bahsettiğim şasi ve saf besleme lehimi arasında 1mm yer var Konnektörden lehimlesem diyorum konnektörün içi keza öyle.
ORİGO ya mod uygulamasını bende yaptım.. fakat ilk önce @EuphoriA nın yolunu izledim.. fakat bende olumsuz bir sonuç çıktı.. aslında sorun şase idi.. şase sorununu aşmak için @EuphoriA nın dediği bir öneriyi uyguladım.. kart üzerindeki boş bir yere küçük bir delik deldim.. orayı telle daha sonrada lehimle doldurdum.. yani şasi yaptım... fakat oda verimli olmadı.. daha sonra @muratyilmaz08 in yolu izledim.. ama yine bir sorunla karşılaştım.. bakır yolu kestim ama devre okadar adi ki hemen kalktı bakır yol.. dedim tamam cihaz pert oldu.. daha sonra güzelce temizledim devreyi.. çok minik bir parça bakır kalmış.. çok dikkatli bir şekilde canlı ucu o noktaya lehimledim.. ve hiç oynatmadan silikon bastım üstüne.. devreyi gözden cıkarmıstım artık.. olursa olur olmazsa kaldırır atarım dedim.. ama sonuç olumlu.. daha önce bağlandığım ağ.. % 80 e çıktı.. ayrıca % 60 ın üzerinde de 2 tane daha ağ buldum.. bunları 9 db dipol antenle yapıyor tabi.. ayrıca şu anda tek parça 5 mt usb uzatma kablosuna bağlı çalısıyor.. ORİGO dan beklenmeyecek bir performans ama oldu işte.. bende beklemiyordum..
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ozgüge -- 23 Aralık 2006; 23:06:10 >
bilgi olsun diye söylüyorum.. Ankarada konya sokakta elektronikçiler çarşısı var.. esnaf sanatkarların olduğu bina.. orada hem kablo hemde konnnektör temin edebilirsiniz.. fiyatlarda oldukça uygun.. örneğin sma konnektör 6 ytl.. 5 mt usb kablo 4 ytl..
Aslında resme ilk baktığımda bana mantıklı gelen canlı ucu o diyoda benzettiğimiz elemana mümkün olan en yakın yerden kesip canlı ucu oraya bağlamak, şasiyi de kestiğimiz yere en yakın olan büyük bakır bölgenin(devrenin şasisinin) canlı uca en yakın köşesine bağlamak. Şasiyi yukarıdaki boş bakır yoldan almak çok mantıklı gelmiyor. Çünkü o yolu öyle T şeklinde yapmışlarsa bir bildikleri vardır. Yani bu frekanslarda basit DC devrelerin kuralları o kadar da geçerli olmuyor. Boş görünen bunun gibi bir bakır yol bile bobin gibi davranabiliyor. Bu yüzden de resimlere bakarak tahminler yürütmek çok zor. O elemanın (büyük ihtimalle bobin ya da kapasitör olduğunu düşünüyorum) da bakır yol üzerinden kısa devre olduğunu söylüyoruz ama oraya konduğuna göre resimden görerek hesaba katamadığımız bir etken var. Bizim bağlayacağımız dipol antenin radyal kısmı yani diğer yarısı (koaksiyel antenlerdeki kablonunu üzerine geçirilen metal kısım gibi) zaten mevcut ama bu seramik antenin çalışması için bu bakır yol gibi diğer bir yarıyla beraber kullanılması lazım. İşte o yüzden de eğer biz buna bir anten bağlayacaksak var olan anteni o T'nin ayağını keserek devre dışı bırakalım; Canlı ucu T'yi kestiğimiz yerin devre tarafından, şasiyi de şasinin yani büyük bakır alanın buraya en yakın olan köşesinden alalım diyorum.
Devrenin o şekilde çalışması tabii ki mümkün ama iyi verim alınır mı bilemem. Zaten güçlü olan bir sinyalle kullanılıyorsa normal bir bağlantıya (yukarıda bahsettiğim bağlantı şekli gibi) göre pek de fark etmeyebilir. Yani verim düşse bile zaten antenin yüksek kazancı sayesinde bir seviyeye kadar karşılanıyor olabilir.
Sonuç olarak bu devreyi dizayn edenin tam olarak neyi nasıl yaptığını bilemeyiz. Cihazın resimlerine bakarak devreyi çözmemiz de yukarıda bahsettiğim nedenlerden ve devrenin yüzey montajlı minicik parçalardan oluşmasından dolayı mümkün değil. Zaten bize lazım olan da bu değil. Bizim yapacağımız bu cihazdan iyi verim almak isteyen biri olarak bizim işimize en çok yarayan bağlantı şeklini bulmak ve kullanmak. Yaptığımız bağlantının genelde olması gereken bağlantıyla uzaktan yakından alakası olmayabilir ama sonuçta devre çalışıyorsa ve biz de performansından memnunsak bir mod'cu olarak endişelenmemiz gereken fazla bir şey de yok demektir.
origo mod yapacak arkadaşlar bir uyarı ; kesilecek yer chip antenin sökdügünüz yerdir.1mm kadar bir boşluk olacak.saşe ve canlı ucu kesilen noktanın hemem yanıda alınması gerekiyor yoksa verimde düşmeye sebep olur.
@Euphoria gibi yaparsanınız çalışır ancak anten saşe olarak gösterdigi yer şase olmadıgı için yapdıgınız anten dipol degil çubuk anten gibi çalışacaktır ve verim düşük olacaktır gerçi arkadaş verim yüksek oldugun söyluyor ancak origo her durumda sinyal seviyesinin cok iyi olarak gösteri ve cevresindeki a.p veya wi-fi cihazları bulur ancak stabil olarak çalışmaz origo moddaki amaç sinyal seviyesin sabit tutmak ve origonu stabil çalışmasının sağlamakdır.
başka yerden canlı uc veya saşe almak devrenin rezons bozacagı için resimde gösterilen yerin dışında bir noktadan lehim yapmak verimi düşür.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi muratyilmaz08 -- 24 Aralık 2006; 1:06:55 >