Şimdi Ara

Amazon Seagate Expansion 5TB 140$ (Vergi ve kargo hariç)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
39
Cevap
0
Favori
2.177
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    gümrük vergisi ne kadar alırlar ?
    400tl den fazlaya gelir gibi duruyor
  • Kargo dahil 191 $ fiyatı takılır mı gümrüğe

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Rica edince nazlanmadan ücretsiz kargo yapıyorlar. Vergisi 30$ tutuyor. Vergiyi peşin ödüyorsunuz gümrük sorun olmaz.

Toplamda 140$+30$=170$ oluyor. Yani 400 TL. Bu arada Türkiye'de garantisi olmadığını unutmayın. Sırf bu yüzden ben almayı düşünmüyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: S0NADAM

Rica edince nazlanmadan ücretsiz kargo yapıyorlar. Vergisi 30$ tutuyor. Vergiyi peşin ödüyorsunuz gümrük sorun olmaz.

Toplamda 140$+30$=170$ oluyor. Yani 400 TL. Bu arada Türkiye'de garantisi olmadığını unutmayın. Sırf bu yüzden ben almayı düşünmüyorum.

amazonun kendi garanti hizmeti türkiyedeki her türlü firmaya 10 basar
  • Amazon garantisi 30 gün. 30 gün içinde sorun çıkarsa yenisini yolluyorlar. Geri yolladığınız ürünün de kargosunu karşılıyorlar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: kel_bakkal

Kargo dahil 191 $ fiyatı takılır mı gümrüğe

191 $ a gümrükde dahil,yani kapında teslim alırsın gümrüğe falanda takılmaz kesinlikle...
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • çok iyi fiyat, 2 tblik kutu var, malum artık yeni format film diziler yüksek boyutta, yetmeyebilir ilerisi için

• quote:

Orijinalden alıntı: Yggdrasil Asgard

Amazon garantisi 30 gün. 30 gün içinde sorun çıkarsa yenisini yolluyorlar. Geri yolladığınız ürünün de kargosunu karşılıyorlar.

hocam yazan o , chatten neler yapılabilidiğini sizden iyi bilen yoktur :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: kaleci07

quote:

Orijinalden alıntı: Yggdrasil Asgard

Amazon garantisi 30 gün. 30 gün içinde sorun çıkarsa yenisini yolluyorlar. Geri yolladığınız ürünün de kargosunu karşılıyorlar.

hocam yazan o , chatten neler yapılabilidiğini sizden iyi bilen yoktur :)

Hocam orası öyle. Yazılı kanunlar zaten dünyanın her yerinde hikayedir, her şey insan ilişkileri ve diyalog üzerinden yürür. Ama 8 ay sonra sorun çıkarsa ne olur hiç kestiremiyorum orasını

• Kargoyu sildirebilirseniz. Ürün + Vergi 169 $ oluyor. kura göre 400 lira yakın fiyat çıkıyor.

Arşiv falan yapmıyorsanız gereksiz. Yapıyorsanız da HDD bozulduğunda tüm arşivinizin gideceğini de düşünmeniz lazım
  • amazonda amerika içine free shipping olan ürünün kargosunun ödememk için ne yapmamız gerekiyor?

ben ürün satın almadan önce chat'te elemanla konuştum free shipping istiyorum dedim, sadece amerika içine free shipping var yardımcı olmam dedi :(

yardımcı olabilirseniz gerçekten çok sevinirim
  • quote:

Orijinalden alıntı: theshiver

amazonda amerika içine free shipping olan ürünün kargosunun ödememk için ne yapmamız gerekiyor?

ben ürün satın almadan önce chat'te elemanla konuştum free shipping istiyorum dedim, sadece amerika içine free shipping var yardımcı olmam dedi :(

yardımcı olabilirseniz gerçekten çok sevinirim

Önce sipariş vermeniz gerekiyor. Sonra chat. Amazon karttan parayı 1-2 gün sonra yani kargo yapacağı zaman çekiyor. Kargo indirimi alamazsanız siparişi iptal edersiniz.
  • WD nin 4tb lığını 55 dolara aldıktan sonra sıcak gelmiyor hiçbiri
  • quote:

Orijinalden alıntı: BlıtzKrıeg

WD nin 4tb lığını 55 dolara aldıktan sonra sıcak gelmiyor hiçbiri

O nasıl olmuştu ki ?
  • Kulaklik aldim ebay dan bozulursa ne olur yenisini alirsin zararin aldigin fiyat olur.

Ama hdd oyle degil garantili olsada bozulursa zararin verinin degeri kadar oluyor 5 tb yerine
    5x1tb daha guvenli ama bozulacagi varsa bozuluyor ne yaparsan yap sans isi.

• gümrüğe takılırsa kur durumuna göre TL fiyatından yüzde 20 gümrük vergisi çıkar 388 liraya olur bu iş gibi yuvarlak 400 de GTİP numarasını vereyim vergi yüzdesine bakın "GTİP; Gümrük tarife istatistik pozisyonu" 84.71.70.50.9000.000 hard disk sürücü
    KDV de isteyebilir o konuda bi bilgim yok okulda gümrükleme AA geldi iş pratikte daha zor
  • arkadaşlar 6tb kullandım 2 adet vardı biri hemen bozuldu .. bence parçalı alıp atmak mantıklı... yani 1tb 2 tb vs. ama genede siz bilriisniz şu an masamda 3 adet var 2 2 3 tb.
  • Gumruk islem ucretini amazon zaten kestigi icin gumruge takilmasi soz konusu degildir. Gumrukte islem gormezse ucreti iade ediyorlar.

• quote:

Orijinalden alıntı: ozkantokgoz

gümrüğe takılırsa kur durumuna göre TL fiyatından yüzde 20 gümrük vergisi çıkar 388 liraya olur bu iş gibi yuvarlak 400 de GTİP numarasını vereyim vergi yüzdesine bakın "GTİP; Gümrük tarife istatistik pozisyonu" 84.71.70.50.9000.000 hard disk sürücü
    KDV de isteyebilir o konuda bi bilgim yok okulda gümrükleme AA geldi iş pratikte daha zor

Gümrük diye bir şey yok.

100$ üzeri ürünlerde %18 gümrük vergisi vardır ABD için. %20 de diğer ülkeler için. Amazon ürünün kargolandığı yere göre o parayı peşin olarak ödeme sayfasında kesiyor ve yasal vergi olarak TC Gümrük İdaresine yapıyor ödemeyi.

Abi bu tür şeylerde adamlar hep ucuz ya. Düşün 2000$ maaşa göre 140$ şu ürün. Yani maaşın 10 da 1 inden az. Oysa bize bakalım, 800-900TL maaş. HDD 400TL ye geliyor direkt olarak maaşın yarısı. 10 da 5 i. %50 si. Bu ne lan. He bu bir de ABD den ucuza alırsak. Yoksa Türkiyedeki fiyatı 600-700TL. Direkt olarak 1 aylık maaş nerede ise yani. Pehh.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.