Şimdi Ara

Analiz : Mobil telefon fotoğrafçılarının yarısı fotoğraflarını bulut depolama alanında saklıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
343
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj




  • Analiz : Mobil telefon fotoğrafçılarının yarısı fotoğraflarını bulut depolama alanında saklıyor






    Son dönemde tüketicilere sunulan bulut depolama hizmetlerinin sayısında önemli bir artış mevcut. Kullanıcılar genelde önemli verilerini uzak sunucularda saklıyor ve bu bakımdan bu hizmetlerin değeri de artıyor. Ancak kullanıcıların en çok sakladığı veya saklamaya ihtiyaç duyduğu veriler kişisel video ve resimlerden oluşuyor.




    Yapılan yeni bir analize göre ankete cevap veren kullanıcıların yüzde 50'si fotoğraflarını yedeklemek için bulut depolama alanları kullanıyor. Bunların yüzde 34'ü önemli fotoğraflarını yedeklerken, yüzde 16'sı ise tüm fotoğraflarını yedekliyor. 




    Fotoğraflarını buluta yedekleyenlerin yüzde 43'ü yedekleme yapmak için, yüzde 28'i herhangi bir yerden erişilebilir olduğu için, yüzde 20'si de cihaz hafızasını boş yere doldurmamak için bulut depolama alanlarını tercih ettiğini belirtiyor. 




    Katılımcılar arasında Google Drive yüzde 30 ile en popüler hizmet iken ikinci sırada yüzde 29 ile Dropbox, üçüncü sırada yüzde 22 ile iCloud, dördüncü sırada yüzde 7 ile Flickr ve beşinci sırada yüzde 6 ile SkyDrive geliyor. 




    Analizde bulut depolama hizmetinden uzak kalmayı tercih eden kullanıcıların nedenleri de masaya yatırılmış. Hizmeti hiç kullanmayanların yüzde 39'u gizlilik problemlerinden dolayı, yüzde 32'si de hizmeti nasıl kullanacağını bilemediğinden dolayı uzak kaldığını belirtiyor.




    Anketlerden de anlaşılacağı üzere kullanıcıların bulut depolama hizmetlerine yönelik artan bir ilgisi mevcut. Google Drive, OneDrive veya Box gibi hizmetlerin çok düşük fiyatlandırmalara gitmesi şüphesiz bunda büyük bir rol oynuyor. Bulut depolama hizmetinin önümüzdeki yıllarda da artış göstermesi kaçınılmaz.


     

     








  • Ben %39'un içindeyim. Dijital ortamda gizlilik ve güvenlik diye bir olasılık yoktur.
  • sonra The fappening oluyor

  • 50gb box alanım var.

    Google drive hadi neyse de dropbox ve icloud yetersiz. Çok az ücretsiz alan veriyor. Yandex, copy, box çok daha iyi.

  • 1TB dropbox var kafam rahat

  • Google fotoğraf ve video kalitesini arttırıyor ve birçok resim ayarı var. Gerçekten çok başarılı. Google Drive değil, Google Photos olarak adlandırılıyor, Google Drive ayrı hizmet. Ama Google Drive'a yüklediğiniz videoları isterseniz Photos'da da görüntüleyebiliyorsunuz.

    Photos uygulamasını yüklemek için Google+ uygulamasını indirmeniz yeterli Android için.

  • Ben galeride görünmesini istemediğim fotoğrafları () ve kendi özel fotoğraflarımı buluta aktarıyorum,fişlenirsemde ünlü olurum

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Onedrive telefonda oto yedekleme aktif google drive düzenli yedekleme yapıyorum evdeki bilgisayarım çalındı google drive saolsun ne var ne yok yedeklemiş :)

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.