Şimdi Ara

Cyanogen ve OnePlus arasında ayrılık rüzgarları esiyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
336
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj




  • Cyanogen ve OnePlus arasında ayrılık rüzgarları esiyor





    Geçtiğimiz haftalarda Cyanogen'in Hintli Micromax ile yaptığı işbirliği ve bu işbirliği neticesinde OnePlus One akıllı telefonuna Hindistan'da satış yasağı getirilmesi kafalarda soru işaretlerine neden olmuştu. İki firmanın arasına kara kedi mi girdi sorularına bazı belgeler evet cevabını veriyor. 




    OnePlus One modeline satış yasağı getiren mahkeme kararında ve bazı kaynakların sızdırdığı mail yazışmalarına göre OnePlus ve Cyanogen firmaları yaz aylarından bu yana ortak bir anlaşma zemini bulmakta güçlük yaşıyor. 




    Bunda en büyük pay ise OnePlus firmasına ait. Firmanın özellikle pratik ve teknik destek konularında Cyanogen'i yalnız bıraktığı ve bunun da soğukluk yaşanmasına sebep olduğu konuşuluyor. 




    Yazışmalarda Cyanogen mühendislerinin ortaya çıkan donanım sorunları karşısında OnePlus firmasından bir hareket göremedikleri ve en sonunda kendilerinin müdahale etmek zorunda kaldıkları belirtiliyor. Ayrıca duvar kağıtlarından basın görsellerine kadar herşeyi Cyanogen hazırlamış ve OnePlus'un bazı anlamsız hüner gösterileri nedeniyle pek çok durumda savunma pozisyonunda kalmış.




    OnePlus firması titizlikle çalışarak ortaya en iyisini koymak yerine modeli çabucak pazara sunabilme yolunu seçmiş ve bu da Cyanogen çalışanlarında istediklerini kullanıcıya sunamayıp markalarının zarar görmesi konusunda tedirginliğe sebep olmuş. Cihaza sunulan güncellemeler Cyanogen firmasına büyük maliyetler çıkarsa da işin kaliteli olması açısından bunlar es geçilmiş. 




    Mail yazışmaları firmalar tarafından teyit edilmediği için ne kadar gerçek olduğunu bilmek pek mümkün değil. Ancak OnePlus One modelinin geliştirilmesi sürecinde Cyanogen'in sıkıntılar yaşadığı anlaşılıyor. Çiçeği burnunda bir firma olarak ilk ortaklığında bu tür sıkıntılar yaşamak Cyanogen'i anlaşılan mutsuz etmiş. Üstelik Android ekosisteminde isim yapmış olmanın da ağırlığının hissedildiği kesin. Bu bakımdan Cyanogen'in Hindistan gibi dev bir pazarda sadece Micromax ile ortaklığa gitmesi de aslında bunları doğrular nitelikte.  

     

     








  • Halbuki bir aşk başlamıştı aralarında.Sonra aralarına kara kedi girdi.OPO hep dahasını istedi.Cyanogen isteklerine karşılık verdi ama yetemedi....olmadı....Şimdi cyanojen aşkını hindistanda arıyor

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Oneplus firmasinin kendi isletim sistemi uzerinde calisiyor olmasida ayrilik icin bi gosterge olabilir.. CyanogenModa alternatif bi rom uzerinde calistiklari konusunda haberler ortaya atilmisti.. Umarim boyle bir ayrilik gerceklesmez.. Bir Oneplus kullancisi olarak telefonu tercih etmemdeki ilk nedendi cyanogen..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • cyanogen firması bir şekilde yolunu bulur. suç oppo ve yan firması one + one yönetimdedir. Önemli olan özgür bırakmak geliştiricileri. Şu an en düşük donanımlı yada sistemli telefon custom rom ile de olsa yüksek android sürümlerini deneme fırsatı olmuştur. Hepsi cyanogen firması çalışanları sayesinde. oppo olmaz micromax olur yinede başarılı olurlar.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bazı maillerde Cyanogen aşırı agresif mesajları da mevcut. Doğru CyanogenMod her türlü iş bulur ancak bariz ego yaptıkları ortada. Ben bütün işi de Cyanogen in yaptığına inanmıyorum, bütün hazırlıkları Cyanogen in yapması abartı olmuş. Olan bizim gibi kullanıcılara oluyor umarım Cyanogen desteğini çekmez.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Cm canavar gibi çalışıyor zaten. Oppo ve oneplus kaybeder.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mahkemeye giden maillere bakılırsa, cyanogen in ne kadar haksız olduğu görülebilir. Oneplus'ın CEO'su bir sorun mu var geldiğimizde yüzyüze konuşalım diye mail atıyor, Cyanogen'den gelen cevap ise konuşacak birşey yok anlaşmamızı sonlandırma kararı aldık. Adeta bir ergen tribi.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • OnePlus One kullanıyorum ve MIUI Kullanıyorum. OnePlus böyle bir yol izlesin.

  • aynen aynen öleki çindeki üretim tesislerinde cm mühendislerini çalıştırmışlar.
    öyle öyle hatta bu one+ ın ceou elinde kırbaçla bunların başında durmuş bi dk aman vermemiş. :D
    timsah göz yaşları bunlar vardır bi bit yeniği..

  • Cyanogen Çin hariç dünya çapında Oneplus ile anlaşma yapmış, daha sonra Hindistan özelinde Micromax ile anlaşmış, Oneplus ile anlaşması bulunmasına rağmen onlara tavır takınmıştır.

    Oneplus'a gönderdikleri e-maillerde de çok çirkin bir tavır var.

    Bir de siz Hindistan'da bizim adımızdan hiç bahsetmeyin, stok Android ile çıkın, o zaman dünyada anlaşmamızın devam etmesi üzerinde konuşuruz diye şantaj yapmışlar.

    Bunlarla iş yapılmaz. Yarın da Micromax'i satarlar. Bu konu yüzünden Amerika'da da davalık olma ihtimalleri var sanırım.
  • Gitti bizim android l hayalleri

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.