Şimdi Ara

klasik gitar çalanlar bakınız

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
575
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • sağ el başparmağımda, tırnağımın sol tarafındaki et, gitar çalarken (çekerken) acıyor. bunun için ne yapabilirim?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • özellikle de kapatma yaptıktan sonra çekerken.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • O bana akustik gitar da oluyor telleri çok ince ve metal olduğu için onda da penayla çalıyorum klasikte olmadı et biraz zedelendiyse bir kaç gün çalma biraz kendine gelsin
  • Dostum olacak o yapacak fazla birşey yok ritim attığın sürece penayla takıl rahatlasın sonra bir daha dene zamanla geçer
  • Genellikle yeni baslayanlar bu durumdan sikayet eder. Bunun disinda tirnagin kesim sekli ve uzunluguda bir etkendir. Tirnagin bir yere takilip azda olsa etten kalktiysa agri olur, geçicidir. iyi çalismalar..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cangitarcom -- 8 Ocak 2015; 18:12:09 >
  • Yeni öğreniyorsan bu gayet normal bir şey . Zamanla parmak kenarlarının nasırlaştırığı göreceksin zaten. Başta olan şeyler bunlar Sağ el tırnaklarını da uzatmanı öneririm.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Mr.Admin

    Yeni öğreniyorsan bu gayet normal bir şey . Zamanla parmak kenarlarının nasırlaştırığı göreceksin zaten. Başta olan şeyler bunlar Sağ el tırnaklarını da uzatmanı öneririm.

    tırnaklarım çoook yavaş uzar benim. 1,5-2 ay gibi bi sürede uzatmıştım çok iyi olmuştu. törpüden nefret ederim, kırılır diye korktuğumdan geçen hafta kestim. şimdi kesen aklıma küfrediyorum, ses eskisine göre çok kötü geliyor.

    bunun için gitar çalanların yaptığı özel bir şey var mı?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Isengardlı -- 9 Ocak 2015; 2:01:22 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • hocam bikere törpüden nefret ediyorum ile gitar olmaz tırnaklarına bebeğin gibi bakmalısın aklına geldikçe düzelt olabildiğince kısa tut o zaman hem kırılmaz ve tırnağın gerilip canını acıtmaz başta uzun tırnakla çalıştıysan alışması zor gelebilir ama hem ton açısından hemde rahatlık açısından alıştığında çok daha rahat ve tok bir tonun olucak. tırnak kırılma mevzusu içinde eczanede güclendirici sıvılar var hiç kullanmadım gerek duymadım.

    bu arada tırnaklarını törpüden sonra zımpara kağıdı ile zımparalayabilirsin tırnağının pürüzsüz bir yüzeyi olur ve tırnağının tele takılma gibi bir olayı olmaz ayrıca tonda çatlamalar olmaz.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: hazenaalbaay

    hocam bikere törpüden nefret ediyorum ile gitar olmaz tırnaklarına bebeğin gibi bakmalısın aklına geldikçe düzelt olabildiğince kısa tut o zaman hem kırılmaz ve tırnağın gerilip canını acıtmaz başta uzun tırnakla çalıştıysan alışması zor gelebilir ama hem ton açısından hemde rahatlık açısından alıştığında çok daha rahat ve tok bir tonun olucak. tırnak kırılma mevzusu içinde eczanede güclendirici sıvılar var hiç kullanmadım gerek duymadım.

    bu arada tırnaklarını törpüden sonra zımpara kağıdı ile zımparalayabilirsin tırnağının pürüzsüz bir yüzeyi olur ve tırnağının tele takılma gibi bir olayı olmaz ayrıca tonda çatlamalar olmaz.

    Arkadaşım gitarın çalınış temelinde tırnak vardır. Kısa tırnak hiçbir zaman uzuna tercih edilemez. Asıl yolu neyse onu önerin. Gitarı sağlıklı çalmak için uzun tırnak gerekir. Dediğiniz gbi tırnaklara çok iyi bakılması gerekiyor.




  • ben bu gitarı ayak parmaklarıyla çalanı bile gördükten sonra "klasik penayla çalınmaz" "uzun tırnak şart" gibi genellemeleri görmezden gelmeye başladım. parmağının acımasının sebebi nasır tutmamış olmasıdır. üstüne git. ben mor olana kadar çalıştığımı bilirim. hele sol elimde. akor basamıyordum adam akıllı.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.