Şimdi Ara

ASKERLİK BELGELERİNDEN ANLAYAN BAKABİLİR Mİ

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
7.248
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Eylül 2014'te kısa dönem askerlik için askerlik şubesine başvuru yaptım(Şubat 2015'te gidebilmek için).
    Diploma, Transkript, Kimlik fotokopisi verdim ve altta eklediğim resimdeki belgeyi aldım.Belgenin en altında "01.12.2014-31.12.2014 tarihleri arasında sevk öncesi hazırlık işlemlerini yaptırması gerekmektedir" yazıyor.

    2 gün önce de gittim bana bişey yapmana gerek yok dediler.(Çok kalabalıktı sırayı beklemeden kenardan sordum, kimliğimi alıp öyle söyledi)

    Şimdi sizlere sorum şu; Şubat 2015'te gitmek için başka bişey yapmam gerekli mi?
    Ne zaman Nereye gideceğim hangi tarihte belli olur ?
     ASKERLİK BELGELERİNDEN ANLAYAN BAKABİLİR Mİ



  • Benim belgemde böyle birşey yazmıyor gidip kontrol etsen iyi olur belgeleri teslim etmişsindir ama sevk öncesi hazırlık işlemlerini yapmamış olabilirler.
  • sevk öncesi hazırlık işlemleri nedir? ne yapmamız gerekiyor ?
  • Başka bişey yapmana gerek yok..
    Hazırlık işlemi filan ilk defa senden duydum.O kağıdı aldıktan sonra beklemeye çekileceksin o kadar.
    Ne zaman nereye gideceğini E Devlet üzerinden takip edebilirsin..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • o verilen tarih aralığı şudur; eğer sağlıkla ilgili bir sorunun varsa ya da oluşursa ve bu sağlık sorunun askerlik yapmana engel teşkil edeceğini düşünüyorsan o tarih aralığında şubene gidip askeri hastaneye sevkinin yapılmasını istersin. Onlarda seni hastaneye sevk ederler.
  • Evet bende bugün başvurdum.Banada söylenilen seninle aynı '' o yazı için herhangi bir işlem yaptırmana gerek yok,zaten ben yaptım '' . Sevk öncesi hazırlık belgesi + durum belgesi verildi ve işlem tamam.Zaten sevk öncesi kağıdında mezuniyet notu , komanda olmak istermisin,ydk subay olmak istermisin gibi şeyler var.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi garsiya10 -- 25 Aralık 2014; 10:59:53 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: garsiya10

    Evet bende bugün başvurdum.Banada söylenilen seninle aynı '' o yazı için herhangi bir işlem yaptırmana gerek yok,zaten ben yaptım '' . Sevk öncesi hazırlık belgesi + durum belgesi verildi ve işlem tamam.Zaten sevk öncesi kağıdında mezuniyet notu , komanda olmak istermisin,ydk subay olmak istermisin gibi şeyler var.

    Elimde sadece yukardaki belge var, onu da eylül ayında gittiğimde verdiler.Senin yazdığın diğer belge için gitmeme gerek var mı ? bide çok sıra vardı beklemeden ayaküstü sordum 25 ocak 2015'te bişey dedi ama tam anlamadım, biliyorsan aydınlatır mısın...
  • hellaskos kullanıcısına yanıt
    Ben dediğim gibi bugün askerlik şubesinde sıra fazla beklemeden işlemlerimi yaptımdır kardeşim.Bana 2 tane çıktı verdiler.

    1 ) Askerlik durum belgesi ( mayıs 2015 celp dönemi)

    2 ) Sevk öncesi hazırklık işlem forumu ( mezun olunan bölüm, mezuniyet notu , komanda olmak istermisin , yedek subay olmak istermisin , anne baba sağ mı vs gibi bilgilerim var forumda)

    Bu 2 kağıdı aldıktan sonra memura askerlik durum belgesinin en altıda yazan sevk öncesi hazırlık işlemi xx-xx tarihleri arasında yapılmalı ibaresini sorduğumda , senin zaten ben şimdi yaptım başka bişey gerek yok dedi.

    25 ocak 2015 senin askerliği yapacağın yerin e-devlet üzerinden açıklanma tarihi.25 nisan 2015 ise benim ki.

    Bilgim dahilinde sana ancak bu kadar yardımcı olabilirim.
  • garsiya10 G kullanıcısına yanıt
    Arkadaşlar yerler genelde celp döneminde önceki ayın 24-25 arası açıklanır.Kesin bilgidir.
  • Aynı sorun bende de var arkadaşlar,

    İşimden dolayı izin alamıyorum. Askerleik durum belgesi ve sevk öncesi hazırlık formunu aldım.Sağlık ocağından alınan sağlık raporu ile birlikte gerekli belgeleri askerlik şubesine teslim ettim.Şuanda yapmam gereken ne var?Kasım 2015 celp dönemine tabiyim.E develete bugün baktım.Belirtilen tarihlerde sevke tabi değilsinişz diyor.Ekim ayın damı kontrol etmem gerek ?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: sirinbaba

    Aynı sorun bende de var arkadaşlar,

    İşimden dolayı izin alamıyorum. Askerleik durum belgesi ve sevk öncesi hazırlık formunu aldım.Sağlık ocağından alınan sağlık raporu ile birlikte gerekli belgeleri askerlik şubesine teslim ettim.Şuanda yapmam gereken ne var?Kasım 2015 celp dönemine tabiyim.E develete bugün baktım.Belirtilen tarihlerde sevke tabi değilsinişz diyor.Ekim ayın damı kontrol etmem gerek ?

    Bendede ayni durum mevcut kardesim ama elinde sevk oncesi hazirlik formu mevcutsa dert etme sknti olmaz ekim 28 i bekle :)



    < Bu mesaj 18.9.15 tarihinde kaybolan verilerden kurtarılmıştır >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.