Şimdi Ara

Kaza yapma olasılığı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
23
Cevap
0
Favori
668
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Benim şahsen yapmayı çok sevdiğim birşey var. Pazar sabahı güneş doğduktan sonra arabama atlayıp depoyu yarıya kadar doldurup (fazladan ağırlık yapmasın diye) bulunduğum şehrin sahil yolunda virajlı yollarda direksiyon sallamak. (bilen vardır belki Ordu - Perşembe sahil yolu) Sabah soğuğunda camları açıp beremi takıyorum püfür püfür esiyor.
    Klasik bir müzikle pazar günlerim harika başlıyor. Size de öneririm.

    Bunu yazma sebebim şu. Her virajda arabamdan dolayı hızımı iyice azaltarak dönüyorum. Bunu biraz daha spor bir arabada yapıp (mesela Astra'da) tüm elektronik sistemleri kapatırsak (arabayla baş başa kalma muhabbeti var ya) kaza yapma olasılığımız nedir? Hani virajda arabanın g*tünün hafiff savrulup sonra toplayamama olasılığı? Bir arkadaşım bu oranın %33.3 olduğunu söyledi ama size de sorayım dedim. Neye dayanarak söyledi bilmiyorum. Virajlara 60 ile girmek çok berbat birşey. :(



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MrFlackoJodye -- 19 Aralık 2014; 18:47:56 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >







  • Şahsen ilk paragrafta yazdığınız olayı devam ettirin derim. Bu zamanda trafikte istediğiniz kadar sakin kullansanız bile, biri gelip size vurabiliyor ve belki ömür boyu sakat kalmanıza sebep olacak bir kazaya sebebiyet verebiliyor.
    Belki kaderde var,olması gerekiyor diyebilirsiniz bu durumda ama bir de kendi kendinize iken yapacağınız bu hızlı sürüşten ötürü olabilecek kazayı düşünün. Yine kazadan sonra vücudunuzda ömür boyu taşıyacağınız bir hasar olacak ve sürekli olarak kendinize ''keşke yavaş gitseydim,keşke şöyle yapsaydım,böyle yapsaydım'' diyerek kendinizi yiyip bitireceksiniz.
    O yüzden sakin ve tadını çıkararak sürüşünüzü yapın diyorum.
  • Öncelikle camı kapatın, mazallah yüz felci olabilirsiniz.

    Kaza yapma olasılığınızsa hava durumuna, asfalta, tekerlere, pilotaja, konsantrasyona ve diğer çevresel etkilere bağlı olarak değişir. Benim tavsiyem %1 riski bile almayın, güvenli sürün. İyi eğlenceler.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ama bi' zaman sonra yavaslik cok sıkıcı olmaya basliyor. TopGear, EVO, DRIVE gibi kanallarda araba testlerinde dagda gayet hizli giriyorlar viraja ha onlar Lambo ile giriyorlar yol tutus en ust seviyede ama olsun ne farkeder ki?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Abartmadığınız sürece bir şey fark etmez, zamanla iyice ustalaşırsınız, normal zamanlardaki kaza yapma olasılığınız azalır.
  • 60km/h ile berbat olan viraj dan kastınız çok keskin bir viraj mı acaba? Ayrıca lastikleriniz çok önem arz eder. Bitik lastikle her viraj ciddi heyecan yaratır.
  • hızı gerçekten iliklerine kadar hisetmek istiyorsan cabrio al üstünü çıkar çıplak tenine kolonya dök bi de öyle gazlamayı dene. eminim bu sendeki hız duygusunu fazlasıyla tatmin edecektir.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Oran az önce değişti arkadasa söyle % 35.4 oldu



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DoctorEconomy -- 19 Aralık 2014; 19:51:12 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam 900-950 kiloluk eski kasa Polo, Clio v.b benzeri bir araç alın. Spor yayla birazcık düşürün. Kule gergisi v.b yaptırın. İşte yol tutuşun ve çevikliğin tadına varın. Hatta temiz bulabilirseniz Clio Williams falan...
  • Kaza yapma olasılığını forumda aramak ilginç olmuş.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: WarSaw

    hızı gerçekten iliklerine kadar hisetmek istiyorsan cabrio al üstünü çıkar çıplak tenine kolonya dök bi de öyle gazlamayı dene. eminim bu sendeki hız duygusunu fazlasıyla tatmin edecektir.

    Sunroofu acsam idare etmez mi?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Toygun_ank

    Kaza yapma olasılığını forumda aramak ilginç olmuş.

    Bence de oyle oldu ama arkadas cok ciddi bir sekilde %33 deyince dedim bir istatistigi falan varsa bilene danisayim dedim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Astra zaten super sport bir araba.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • O uçurumdan düsen araclari cikarmaya pek tenezzül etmiyorlar, bunu da biliyorsun umarim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Virajlara sakin sakin girmek bence daha çok zevk verir. Hızlı gidip geldiğinde bir tat olmaz ki. Gezinin başlaması ile bitmesi bir olur zaten. Kapatacaksın camları, hafiften açacaksın müziği... Işık olmayan, düz bir yolda sağdan sağdan süreceksin.

    Offf, gece gece.
  • Viraj çok sert değilse çok önemi yok gibi. Ancak arabasına göre, tekerine göre, virajına göre, hızına göre değişir.
  • filmleri izleyip izleyip soluğu yollarda alıyorlar. yaşadığınız bölgede trafiğe kapalı özel yarış ve araç test pistiniz yoksa, karting yapın. esp, abs yok. g kuvveti iç organların dayanabileceği maksimum seviyelerde. tofaşla yapacağın tek şey pervane gibi adanın etrafında dönmek.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mavipasa

    filmleri izleyip izleyip soluğu yollarda alıyorlar. yaşadığınız bölgede trafiğe kapalı özel yarış ve araç test pistiniz yoksa, karting yapın. esp, abs yok. g kuvveti iç organların dayanabileceği maksimum seviyelerde. tofaşla yapacağın tek şey pervane gibi adanın etrafında dönmek.

    Tam komedi. Sonrası olası facia.
    Enerjisini boşaltamayanlara sabah spor yapmayı öneriyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • spor araba = astra ?
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.