Şimdi Ara

YAZICI ALMAYI DÜŞÜNÜYORUM SİZCE HANGİ YAZICIDAN ALMALIYIM ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
1
Favori
1.502
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • YAZICILAR HAKKINDA PEK BİLGİM OLMADIОI İÇİN BİLENLERDEN ÖОRENMEK İSTERİM? LAZER YAZICI MI ALSAM INKJET Mİ ?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi marvel326 -- 17 Aralık 2014; 18:36:10 >



  • siyahbeyaz çıktılar için en uygunu lazer yazıcıdır...
    renklide olsun derseniz mürekkepli inkjet tip en ekonomik olanıdır...
    renklinin lazeri biraz pahalıdır...
  • marvel326 M kullanıcısına yanıt
    eğer çok fonksiyonlu modellerden düşünüyorsanız siyah beyaz yazıcılar içinde şu an kullandığım yazıcıyı tavsiye ederim..

    wifi özelliği de mevcut

    samsung scx-3405fw
  • quote:

    Orijinalden alıntı: awallabilla

    eğer çok fonksiyonlu modellerden düşünüyorsanız siyah beyaz yazıcılar içinde şu an kullandığım yazıcıyı tavsiye ederim..

    wifi özelliği de mevcut

    samsung scx-3405fw

    güzel yazıcı..
  • radef kullanıcısına yanıt
    kesinlikle.. bir çok yazıcı kullandım şimdiye kadar bitmeyen kartuşlu modeller de dahil böyle sorunsuz yazıcı görmedim.. ben kampanyalı almıştım şu an fiyatlar daha da düşmüş..
  • marvel326 M kullanıcısına yanıt
    selamlar


    aşağıdaki linkteki cihaz starter toner ile gelir.(700 sayfa)
    daha sonra muadil veya dolum yada orjinal % 5 dolgu ile 2500 sayfa baskı alabilirsin

    http://www.n11.com/kyocera-fs-1040-ecolaser-printer-sb-a4-lazer-yazici-P35387439


    aşağıdaki linkteki cihaz starter toner ile gelir.(700 sayfa)
    daha sonra muadil veya dolum yada orjinal % 5 dolgu ile 1500 sayfa baskı alabilirsin


    http://www.n11.com/canon-lbp6020b-lazer-yazici-P36292431


    aşağıdaki linkteki cihaz starter toner ile gelir.(2200 sayfa)
    daha sonra muadil veya dolum yada orjinal % 5 dolgu ile 6000 sayfa baskı alabilirsin

    http://www.n11.com/canon-i-sensys-lbp6670dn-lbp-6670-lazer-yazici-P37147549

    aşağıdaki linkteki cihaz starter toner ile gelir.(6000 sayfa)
    daha sonra muadil veya dolum yada orjinal % 5 dolgu ile 12500 sayfa baskı alabilirsin


    http://www.n11.com/canon-lbp6750-lbp6750dn-P31540231




  • tüm cevap veren arkadaşlara teşekkürler , çok yardımcı oldunuz
  • quote:

    Orijinalden alıntı: awallabilla

    kesinlikle.. bir çok yazıcı kullandım şimdiye kadar bitmeyen kartuşlu modeller de dahil böyle sorunsuz yazıcı görmedim.. ben kampanyalı almıştım şu an fiyatlar daha da düşmüş..

    Merhaba,

    Ne kadar süredir kullanıyorsunuz?

    Kartuş/Dolum Maliyeti nedir?
  • T-una kullanıcısına yanıt
    1 yıldır kullanıyorum ziyadesiyle memnunum..

    dolum için reset yazılımı almak lazım.. bazı uyanıklar parayla satıyorlar arayan internetten bulur..

    resetledikten sonra istediğiniz ölçüde toptan fiyatına toner alıp dolum yapmanız mümkün..

    ben 1 kilo aldım makina bozulmazsa bana 10 yıl gider gibi görünüyor..
  • Hangi Yazıcıyı Almalıyım?
    Bu yazımız, okullarda, ofislerde, bürolarda, işyerlerinde, büyük küçük firmalarda, evlerimizde hemen hemen her yerde kullandığımız yazıcı, fotokopi makinaları hakkında olacaktır. Konuyu detaylıca irdeleyecek, En uygun yazıcı hangisi? Hangi yazıcıyı tavsiye edersiniz? Hangi yazıcıyı almalıyım? vb. sorulara yanıt bulmaya çalışacağız.

    Teknoloji ilerledi, bilgi yağmur gibi yağmakta. Artan bilgi akışı her ne kadar elektronik posta yoluyla iletilebilir ve bu bilgiler bilgisayarların hard disklerinde depolanabilir olsa da evrak tanziminde ve arşivlemede kâğıda baskı hala bir zorunluluktur. Evrakların basımı ve çoğaltımında ise tabi ki bir yazıcıya ya da fotokopi makinasına ihtiyacımız vardır. (Örnek: Okullarımızda tablet, bilgisayar, elektronik tahta gibi teknolojik aygıtlar yaygınlaştı ancak öğretmenlerimiz, seviye tespit sınavlarını hala bir yazıcı aracılığı ile kâğıda döktükleri soru kâğıtları ile yapmaktadırlar.)

    Yazıcı (printer): Bilgisayar ya da farklı ortamlarda yazılmış, çizilmiş belgeleri kâğıda dökmeye yarayan bir donanımdır. Bu aygıtı, hemen hemen her yerde evlerimizde dahi kullanıyoruz. Peki, kaç çeşit yazıcı vardır?

    Yazıcı Çeşitleri ve Özellikleri
    1. Nokta Vuruşlu (matrix) Yazıcılar: Daha çok ticari işletmelerin muhasebe departmanlarında, veznelerde kullanılan bu yazıcılar, fatura, irsaliye, makbuz gibi sürekli form adı verilen resmi evrakların basımında kullanılırlar. Daktiloya benzeyen bu yazıcılar çalışırken çok gürültü çıkartırlar. Yazıcı sarf malzemesi olarak ŞERİT kullanan nokta vuruşlu yazıcılar ile şerit karbon kâğıdının rengine bağlı olarak sadece tek renk çıktı alınabilir. Şerit fiyatları oldukça düşük olup bitince yenisi ile değiştirilir. Şeritler orijinal ya da muadil olarak piyasadan tedarik edilebilir.
    2. Mürekkep Püskürtmeli (inkjet) Yazıcılar: Daha çok ev kullanıcıları tarafından tercih edilen mürekkep püskürtmeli yazıcılar, yüksek çözünürlüklü olmaları nedeniyle fotoğrafçılık sektöründe de yaygın olarak kullanılırlar. Sessiz çalışan bu yazıcılar sarf malzeme olarak mürekkepli KARTUŞ kullanırlar. Mürekkep püskürtmeli yazıcılar ile hem siyah/beyaz hem de renkli çıktı alınabilir. Baskı maliyetleri yüksek olan bu yazıcıların kartuşları bitince dolum yaptırılabilir ya da muadil veya orijinal olarak piyasadan tedarik edilebilirler.

    DİKKAT: Son dönemde üretilen chipli mürekkep kartuşların dolumları yapılamamaktadır.

    NOT: Baskı maliyetlerini düşürmek için modifiye edilerek bitmeyen kartuş adı altında satılan mürekkep püskürtmeli yazıcılar ise sıkça baskı kafası arızası vermekte, kartuş maliyetlerinden elde edilen tasarruf bu seferde yazıcı arıza maliyetleri ile zayi olup gitmektedir.

    3. Lazer Yazıcılar: Daha çok işyerleri, matbaalar ve fotokopi merkezleri tarafından tercih edilen lazer yazıcılar ev kullanıcıları içinde idealdirler. Hızlı ve de sessiz çalışan bu yazıcılar sarf malzeme olarak TONER kullanırlar. Lazer yazıcıların hem siyah/beyaz hem de renkli modelleri ayrı ayrı satılmaktadır. Baskı maliyetlerini oldukça düşüren bu yazıcıların tonerleri bitince dolum yapılabilir ya da muadil veya orijinal olarak piyasadan tedarik edilebilirler.

    DİKKAT: Mürekkep püskürtmeli yazıcı fiyatları her ne kadar lazer yazıcı fiyatlarına göre oldukça düşük olsa da kartuş / toner sarf malzeme tüketim maliyetleri baz alındığında lazer yazıcılar çok çok daha avantajlıdırlar. Zira, yazıcıya bir defa ödeme yaparken toner ve kartuşa her bitiğinde yeniden ihtiyaç duyuyoruz. Toner kullanan lazer yazıcılar ile kartuş kullanan mürekkep püskürtmeli yazıcılara göre neredeyse on kat daha fazla baskı alınabilmektedir.

    Yazıcı çeşitlerinden kısaca bahsettiğimize göre şimdi hangi yazıcı bizim için daha uygun buna bakalım.

    En Uygun Yazıcı Hangisi?
    Yazıcı alırken dikkat etmemiz gereken en önemli husus yazıcı fiyatı değildir. En ucuz yazıcı hangisinden ziyade ihtiyaçlarıma dönük en ideal yazıcıyı hangisi diye sorgulamalıyız. Çünkü en ucuz yazıcı her zaman en ideal olan değildir! Yazıcı fiyatı düşük diye yapmış olduğunuz tercih ileride size çok büyük maliyetler çıkartabilir veya da birtakım teknik sorunlara maruz bırakabilir. Eğer, sonradan fark edeceğiniz bu ağır maliyetler ve büyük teknik sorunlar nedeniyle aldığınız yazıcıyı pasif edip yeni yazıcı almak durumunda kalmak istemiyorsanız yazıcı alırken şu parametrelere dikkat etmelisiniz.

    Yazıcı Alırken Nelere Dikkat Edilmeli?
    - Yazıcı İşlevi; Fotokopi, Fax, Tarayıcı gibi özelliklere ihtiyacınız var mı yok mu? Eğer bu fonksiyonlara ihtiyaç duyuyorsanız Çok Fonksiyonlu Yazıcılar kategorisine bakmalısınız. Yok eğer bu özellikleri kullanmayacaksanız gereksiz yere çok fonksiyonlu yazıcı tercih ederek fazla para ödemeyiniz.
    - Baskı Türü; Siyah/Beyaz mı yoksa Renkli çıktı mı alacaksınız? Eğer sadece siyah/beyaz çıktı alacaksanız Mono Yazıcılar renkli çık alacaksanız Renkli Yazıcılar kategorisine bakmalısınız. Dikkat! Renkli yazıcı fiyatları mono yazıcı fiyatlarına oranla daha yüksektir.
    - Kâğıt Boyutu ve Gramajı; Sürekli Form, A5, A4, A3, vb. hangi kâğıda çıktı alacaksınız? Baskı yapacağınız kâğıdın gramajı ne olacak? Yazıcı alırken genelde kâğıt boyutları dikkate alınıyor ama her nedense kâğıt gramajı pas geçiliyor. Özellikle sertifika basan firmalar kâğıt gramajına dikkat etmeliler.
    - Yazıcı Bağlantı Portu; LPT, USB, LAN, WiFi, vb. yazıcı bağlantı noktalarından hangisini kullanacaksınız? Eğer yazıcı bir ağ üzerinde kullanılacaksa lan ve wifi gibi ağ bağlantı portlarına ihtiyacımız olacaktır ancak lan ve wifi portlarına sahip yazıcılar daha pahalıdırlar.
    - Baskı Kapasitesi; Ortalama aylık kaç sayfa çıktı alınacak? Eğer aylık baskı kapasitesi yüksek ise alacağınız yazıcının kartuş, toner kapasiteleri son derece önemlidir. Ayda yüz sayfa çıktı almak ile bin sayfa çıktı almak yada onbin sayfa çıktı almak yazıcı tercihlerini tamamen değiştirir. Diğer bir dikkat edilmesi gereken ise dakikada kaç sayfa çıktı alacaksınız? Eğer seri çıktı alıyorsanız buda tercihte önemli bir parametredir.
    - Çift Yönlü Baskı; Tüm yazıcılar manuel olarak çift yönlü baskı yaparlar ancak seri baskı alımı gibi bazı durumlarda yazıcının otomatik çift taraflı baskı özelliği işlerin ilerleyişine pratiklik kazandıracaktır.
    - Çözünürlük; Özellikle grafik baskıları için çözünürlük önemlidir.

    Bütün bu teknik detayların süzgeci “en uygun yazıcı hangisi” yada “hangi yazıcı almayım” sorularına doğru cevabı verecektir. “Hangi yazıcıyı tavsiye edersiniz” sorusuna gelince: Yukarıda da izah ettiğimiz gibi bu sorunun doğru cevabını bulmak için öncelikle ihtiyaçlarınızın ne olduğunu bilmemiz gerekir. Dilerseniz bizi arayarak ilgili departmanımızdan ücretsiz destek alabilirsiniz. Genel olarak şunları diyebiliriz.

    Hangi Yazıcıyı Tavsiye Edersiniz?
    - Eğer sürekli form basacaksınız nokta vuruşlu yazıcı almalısınız. Nokta vuruşlu yazıcı alırken bağlantı portuna ve yazıcı hızına dikkat ediniz. Marka tavsiyemiz öncelik sırasına göre OKI, EPSON, PANASONIC,.. olur.
    - Eğer A5, A4, A3 boyutlarında çıktı alacaksanız mürekkep püskürtmeli yazıcı yada lazer yazıcı almalısınız. Sinirlerinizi muhafaza etmek istiyorsanız bitmeyen kartuşlu yazıcılardan aman uzak durun! Durmadan yazıcı kafası kurur sizin de kafanız bozulur.  Bütçeniz uygunsa, baskı kalitesi iyi ve gürültüsüz bir cihaz arıyorsanız her halükarda lazer yazıcı almanız önerimizdir ancak eğer profesyonel fotoğraf baskı yapacaksanız muhakkak yüksek çözünürlüklü mürekkep püskürtmeli yazıcı alınız. Lazer yazıcı marka tavsiyemiz öncelik sırasına göre HP, CANON, BROTHER, SAMSUNG, XEROX, OKI, LEXMARK,.. olur. Marka tercihinde; yazıcı üretici servis ağı, piyasada yedek parça temini kolaylığı, toner, kartuş, şerit verimliliği ve fiyat performans hususlarını dikkate aldık.

    Yazıcı alırken dikkat edilmesi gereken en önemli nokta o yazıcının içinde gelen toner, kartuş, şerit maliyetleri olmalıdır. Hele hele çok fazla çıktı alıyorsanız! Yazıcının fiyatına alırken dikkat ediyoruz toner kartuşun fiyatları ile ise tükenince yüzleşiyoruz. Zaten yazıcının içinde gelen toner kartuş demo olup hızla tükenmektedir. Peki, o toner kartuşun dolumu yapılabiliyor mu? Muadil toner kartuş olarak piyasada mevcut mu? Orijinal toner kartuş fiyatları ne kadar? Özellikle piyasaya henüz arz edilen yazıcılara bu manada dikkat edilmelidir. Bu nevi yazıcıların toner kartuşlarının chip, toner tozu gibi yedek parçaları henüz iç piyasaya ulaşmadığından dolumu yapılamıyor ya da henüz muadil toner kartuşları üretilmediğinden stoklarda bulunmuyor. Dolayısıyla sadece orijinal toner kartuş almak durumunda kalabilir yazıcı fiyatından çok daha fazlasını bu toner kartuşlara ödeyebilirsiniz. Ya da o yazıcıyı çöpe atarak yeni bir yazıcı arayışına girebilirsiniz. Aman dikkat!

    Yazıcı satış noktaları bu hususlarda sizi bilgilendirmeyebilirler. Esasında onlarda bu toner kartuş maliyetleri hakkında eksik bilgi sahibi olabilir ya da odak noktaları bu hususlar değildir. Toner kartuş kapasiteleri ve maliyetleri ya da o toner kartuşun geri dönüşümünün mümkün olup olmadığı ancak bir uzman tarafından etraflıca bilinebilir. Özelliklerine bakarak seçmiş olduğunuz yazıcıyı satın almadan evvel yazıcı sarf malzemeleri toner kartuş hizmeti veren noktalardan destek isteyebilir, toner kartuş baskı kapasiteleri ve maliyetleri hakkında bilgi alabilirsiniz.

    Hemen hemen aklınızda nasıl bir yazıcı alacağımıza dair bir şekil belirmiştir. Lakin daha detaylı olarak marka model tavsiyesi almak istiyorsanız bizi arayarak uzman kadromuzun tecrübelerinden faydalanabilir, uzun vadede kar elde edebilirsiniz.

    Kaynak;http://boldtoner.com/hangi-yaziciyi-almaliyim/

    BOLD TONER
     YAZICI ALMAYI DÜŞÜNÜYORUM SİZCE HANGİ YAZICIDAN ALMALIYIM ?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi boldtoner -- 20 Ekim 2018; 21:44:15 >




  • Başlık eskimiş ama ancak görebildim.İlkokul öğrencisi yeğenim için sizce lazer yazıcı mı almalıyım?Elimde Epson yazıcı var fax fotokopi tarayıcı vs yok yok ama yaklaşık 8 yıllık ve mürekkepler kurumuş sistem çalışöıyor götürdüğüm kişilerde yapamadılar.O nedenle ucuz ama iş görsün birşey arıyorum.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.