Şimdi Ara

Steam'in 'Region Lock' Sürprizi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
122
Cevap
6
Favori
9.988
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar. Sabahın köründe aldığım haber ile nette dolanmaya başladım ve bazı bölgelerin bütün oyunlarının kilitlendiğini öğrendim.Hal böyle olunca aşağıda vermiş olduğum 4 bölgenin keyini,giftini kullanan hiçbir siteden bundan sonra alışveriş yapılamayacak. Yeni gelişme olursa eğer konuyu editleyeceğim.

Bu bilgi sadece developer lara paylaşılmış. Onlardan biride konu açmış ;

http://steamcommunity.com/discussions/forum/0/626329820636080583/ .

• This change is not retroactive and only affects new purchases. Bu elimizdeki oyunlara bir şey olmayacağını gösteriyor

• We will continue to assess the situation and make changes if necessary in the future. Sanmıyorum lakin gerekirse değişiklik yaparız demesi acep ilerde kaldırılar mı sorusunu sorduruyor insana :D

• We have been applying a gifting and trading lock of this type on all newly created packages on Steam since mid-2014. Bununla ilgili konularda açılmıştı.2014 ün ortasından beri rusları bitirmek için çalışıyorlarmış da mesela ubi oyunları pre-order da bile kilitli olurken shadow mordor ve witcher 3 kilitsiz gelip sonradan kilitlenen oyunlardandı.Bu steam'in bir hatası mıydı ? yoksa developer'in isteği üzerine olmuş bir olay mıydı ? orası tartışılır.

• if gifted or traded from a lower priced region to a higher priced region. Bu cümleden her store'un değilde sadece fiyatları ucuz olan ülkelerden yüksek olanlara takasın olmayacağı çıkıyor.Konuda ki arkadaş kendince yorum yapmış ya da dediği doğru lakin içinde bizim store'un da olduğu 4-5 store da olacakmış bu "AllowCrossRegionTradingAndGifting=No" tag'inin bulunduğu kilit. Bu cümleden sonra humblebundle da falan oyunlar kilitli olacağını sanmıyorum. Diğer bundleları bilemem lakin onlarında oyunları rusyadan aldığını düşünmüyorum.

• Herkes birbirinden mi çekiyor bilmiyorum lakin bir sürü yerde sadece 4 bölge'de kilit olacağından bahsediliyor.Bunlar;

• Russia/CIS
      • Southeast Asia
      • South America
      • Turkey

Yukardaki bölgeleri listeden çıkarınca geriye kırmızı çerçeve içinde kalan ülkeler kalıyor.Onlardan da öyle ya da böyle kendi ülke kampanyaları ile alınmış oyunları aktive edebiliriz görünüyor;(oyun temsilidir)

• G2a ve bundle lar hakkında yapılacak yorum budur. Aynı soruyu sorup durmayın.

En çok bilinenler olarak belirtiyorum ki G2A ve bundle tarzı sitelerde aksi belirtilmedikçe oyunlar ROW'dur yani siz alıp EKLEYEBİLİRSİNİZ..

• Steam oyunlarını almak için kullanılabilecek alternatif oyun sitelerine BURADAN ulaşılabilir.

Bu da karşılaştığımız kilit uyarısı.Bazı oyunlarda vardı,daha doğrusu 2014 ün ortasından bu yana çıkmış bütün oyunlarda varmış.Şimdi bütün oyunlarımız da var.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ridianod -- 25 Şubat 2015; 18:40:10 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• şuan g2a çalışmıyor mu yaniii

• quote:

Orijinalden alıntı: mdikmetas

şuan g2a çalışmıyor mu yaniii

O rizikoya kim girdi bilmiyorum. Geziniyorum hala denk gelirse bir yorum yaparım lakin bir şey almamanızı tavsiye ederim. Aktive edilmemiş oyunlarla ilgili yeni bir düzenleme gelmiş çünkü. Yukarda paylaştığım linkte adam bir kod gibi bir şey paylaşmış görebilirsiniz. Valve resmi değil de sadece developer lara açınca olayı daha tam olarak yayılmış değil. Gün içinde editlerim bir şey bulursam.

• Zaten böyle birşey vardı. Türkiye'den Rusya'dan (ROW) olmayan oyunları gift olarak aldığında yalnızca o ülkelerde aktifleştirilebiliyordu. Yeni bir gelişme değil ki bu?
  • quote:

Orijinalden alıntı: wolfallen

Zaten böyle birşey vardı. Türkiye'den Rusya'dan (ROW) olmayan oyunları gift olarak aldığında yalnızca o ülkelerde aktifleştirilebiliyordu. Yeni bir gelişme değil ki bu?

Ha işte başkan artık Row diye bir şey yok :D Her ülke kendi içinde kilitli olacak denilene göre.. Zaten kullanıcısı olan ülkelere özel store çıkarmasından belliydi de bu kadar erken olacağını düşünmemiştim.

• Hocam bölge kilitli oyun sayısı oldukça azdı. Artık Steam'deki bütün oyunlar kilitli.

• Öyle birşey olmaz dostum.forumun %90 i zatn yurtdışından alıyor oyunu.steam kendisine kalınca ülkemizde yılbaşı ve yaz indirimleri hariç oyun satamaz.diğer türlü oynamadığimiz oyunu bile alıyoruz yurtdışından uygun fiyatı görünce. Edit diğer konuyu şimdi okudum böyle birşey yaparsa açık söyleyeyim ben torrent bakarım zira assassin. Creed Unityy. 179 tl para verecek durumda değilim veya far cry 4 veya Cod. vs vs

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi vollkan59 -- 17 Aralık 2014; 10:16:26 >
  • En paranın daha sağlam kampanya yapması lazım. 2015'de steamden dışarı açılmayı düşünüyordum. :(

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: vollkan59

Öyle birşey olmaz dostum.forumun %90 i zaten yurtdışından alıyor oyunu.steam kendisine kalınca ülkemizde yılbaşı ve yaz indirimleri hariç oyun satamaz.diğer türlü oynamadığimiz oyunu bile alıyoruz yurtdışından uygun fiyatı görünce

Öyle bir şey olmazı yok usta..Ekonomiye bakınca zaten son zamanalrda ruble nin dolar karşısında %50 değer kaybetmesi normalde %50-75 olan ucuzları daha da ucuzlatmış olacaktı.Bu da tamamen baltalamak oluyor yapımcıları.Zaten ayrı store yapılmasından,giftlere vurulan kiltilere kadar buna hazırlıktı bence...Lakin bu ruble-dolar durumu sürecin hızlandırılmasına neden oldu kanımca..Zaten yukardaki steam grubunda dönen muhabbetten de bunu anlayabilirsiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ridianod -- 17 Aralık 2014; 10:12:32 >
  • Ridianod kullanıcısına yanıt
    Tamam gördüm mesajı editledim.yazık oldu tam oyunları orjinal almaya başlamıştım.torrent zorla teşvik ediyorlar insanı.yoksa dediğim gibi Unity 179 far cry179. Kaç kişi verebilir... Edit aşağıda arkadasta sormuş suna gecerlimi yada ne zaman başlıyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi vollkan59 -- 17 Aralık 2014; 10:25:54 >
  • şuan bunun aktif olup olmadığını nasıl anlayacağız?

• Ridianod kullanıcısına yanıt
    İngilizcesi iyi olan birisi tam çeviri yaparsa sevinirim

sanırım sadece bu bölgelerde alınan hediyeler bölge kilitli olacakmış

Russia/CIS
    Southeast Asia
    South America
    Turkey
  • @mdikmetas

usta steami aç ve 5 - 6 tane ucuz oyunu gift olarak almaya çalış...direk bu oyun sadece türkiyede kullanılabilir uyarısı veriyor.Daha önce kilitli olmadığını bildiğim dont starve ve ets2 oyunlarında da aynısını yaptı.

@volkan59

Aynen hocam..torrent'e zorla teşvik var.Hem düzenlemeyi adam gibi yapamıyorlar hemde kilit vuruyorlar.Ne acayip bi olaysa.acep ne kadar değer kaybedecekler çok merak ediyorum.

@Teecem

Aynen bro bende onlara güveniyorum ya.Bu fırsat kaçmaz çünkü..Daha da çok kart satarlar gibi geliyor bu olaydan sonra. umarım değerlendirirler bunu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ridianod -- 17 Aralık 2014; 10:32:08 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: vonaleee

İngilizcesi iyi olan birisi tam çeviri yaparsa sevinirim

sanırım sadece bu bölgelerde alınan hediyeler bölge kilitli olacakmış

Russia/CIS
    Southeast Asia
    South America
    Turkey

Hocam bence o konuyu açan arkadaşın yorumu ki onuda Valve'nin paylaşmış olduğu paragraftaki şu cümleden çektiler bence;

if gifted or traded from a lower priced region to a higher priced region.

ucuz oyunların olduğu yerden pahalı olan yerlere trade kilidi vurulmuş...Adamın paylaştığı tag'i steamdb de aradım.Daha bir çok oyunda görünmüyor.

Mesela dont starve;https://steamdb.info/app/219740/

açıklamadaki gibi AllowCrossRegionTradingAndGifting=No tag'i görünmüyor lakin biraz önce almaya çalıştım ve sadece türkiye için gift edebileceğim yazdı.

• eld duran keyleri satmak lazım ozaman...

Tüh bende kide ne şansızlık arkadaş anlamadım gitti.

• Madem biZde kilit var. Oyunlarımız ucuz olsun o zaman. Artık dışardan alın da diyemiyoruz. Torrent kullanan artacak.

1 dolar 1 tl olsun.

Steam kendi kaşındı.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Plati.ru
    G2a
    steamtrades

hepsi kül oldu gitti ozaman

• @mdikmetas

plati.ru ve steamtrades patladı çok büyük ihtimal de g2a tartışılır.Orada dolanan uplay keyleri iş yapar gibi..Asıl olay uplay ve origin'e yarayacak bence.VPN e bile lafı olmayan storelar steam'in sayesinde baya kullanıcı bulacak gibi bence..

@Teecem

1 e 1 olmaz bro..1 e 1.5 yaptık ya zaten diyebilirler.Hoş her oyun için geçerli değil.ubi oyunlarıda aral yüzünden öyle.Hani ben müthiş bir alıcı değildim ama en azından beni kaybettiler :D orasını söyleyebilirim :D uplay ve origin'i pc açılışında aktif etmenin zamanı geldi artık desene :D
  • site site oyun arama derdine son desenize :) işin şakası steam mağaza fiyatları ucuzlamazsa bazı oyunları edinmek hayal olucak.180tl oyuna para vermemi steam çok bekler.

•  Steam'in 'Region Lock' Sürprizi
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.