Şimdi Ara

A4 Tech KX-2810 X7 Master Gamer Desktop Üzerine...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
284
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar Merhabalar... Ben yeni kaydoldum DH' e. Bu da açtığım ilk konum. Bugün sizlere artık modası geçmiş ama hala F/P diye değerlendirilebilecek olan A4 Tech KX-2810 X7 Master Gamer Klavye Mouse Set ile ilgili (kullananlara veya herhangi bir biçimde temasa girenlere) sorularım olacak. Ne yazık ki A4 Tech in kendi sitesinde bile yeterli bilgi yok bu takım ile ilgili. Benim sorum öncelikle mevcut klavyem olan Logitech K120 den bekleyip alamadığım aynı anda birden fazla tuşa basma yeteneği üzerine. Buna araştırmalarıma göre KRO(Key Rollover) deniyor. Eski PS/2 girişli klavyelerin aynı anda basılabilen tuş sayısında sınırlama olmadığını öğrendim. Ancak şimdi daha yaygın olan usb girişli klavyelerin maksimum 4 veya 6 tuşa kadar desteklediğini öğrendim. Böyle bir şeye niçin ihtiyaç olur derseniz oynadığım oyunlarda(SSF4AE,PES,FIFA vb.) iki yön tuşu ayrıca WASD ve çevresindeki tuşlardan da birkaçına aynı anda basma gereksinimi olan anlar oluyor. Desteklediği aynı anda basılabilen tuş sınırına göre 4 ise 4KRO, 6 ise 6KRO, sınırsızsa N-KRO diye isimlenidiriliyor. Bahsettiğim takımın mouse undan memnun kalacağımı sanıyorum, makro ayarları sayesinde yalnızca oyunlarda değil kullandığım CAD programlarında da büyük zaman tasarrufu sağlayacaktır. Ancak klavye konusunda bu yöndeki endişelerim bulunuyor. Yorumlarınızı veya bilgi birikimlerinizi aktarmanızı merakla bekliyorum.







  • M. Furkan M kullanıcısına yanıt
    Oradaki fare normal x7 oyuncu faresi değildir, x7 750bh ve F5 modellerine şekil olarak benzese de bu faredeki lens ve yazılım farklıymış diye biliyorum. Tavsiyem çoklu tuş atamak için oyuncu faresi arıyorsanız Bloody v3 - v5 - v7 modelleri arasında seçim yapmanız ve Klavye içinde Logitech G103 veya G105 klavyelerinden birini seçmeniz daha mantıklı olur.
  • Yanıtınız için teşekkür ederim. Ancak olaya bir de fiyatına göre verdiği performans açısından bakmak gerekiyor. Bahsettiğiniz kombinasyonlar 150 TL civarına denk geliyor benim bahsettiğim takım ise 75 TL. İki misli fiyatı vermeye değer sana o farkı hissettirir diyorsanız haklısınız. Klavye konusunda da haklısınız, önerdiğiniz logitech klavyenin sitesinde aynı anda 6 farklı tuşa basabilme yeteneğine sahip olduğu açıkça yazıyor. Eğer bilen kullanan varsa şu 6 tuşa basabilme yeteneği A4-Tech X7 Game Master'da da var mı yok mu büyük merak içindeyim.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.