Şimdi Ara

Ekmek Yapma Makinası (25. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
2.820
Cevap
60
Favori
600.445
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2324252627
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • bende kenwood aldım hepsiburadadan aynı bu model ama benimki böyle kızarmadı.üstelik en kızartma moduna almıştım.fakat süt tozu yoktu koymadım ondan olabilir mi?birde ekmek çok maya kokuyor bu neden olabilir acaba?ölçüler tam çünkü sırf bu iş için sunny dijital mutfak tartısı aldım gram yanlışlık yok...
  • Diğer konuya eklemiştim ama buraya da ekleyeyim yardımcı olması açısından


    Bu ekmeği, ekmek karışımı değil, kepekli normal un ile yaptım. Yağını,tuzunu ve şekerini kendim ayarladım, eh fena olmadı sanırım, tadı da güzel

     Ekmek Yapma Makinası


     Ekmek Yapma Makinası


     Ekmek Yapma Makinası


     Ekmek Yapma Makinası



    Makine Sinbo 4710, kepekli normal un kullandım. 2 küçük ölçek tuz, 2 büyük ölçek şeker,2 büyük ölçek sıvı ayçiçek yağı ve 320 ml su. (Kepekli program, menü 5)
  • quote:

    Orjinalden alıntı: nemesisandforce

    bende kenwood aldım hepsiburadadan aynı bu model ama benimki böyle kızarmadı.üstelik en kızartma moduna almıştım.fakat süt tozu yoktu koymadım ondan olabilir mi?birde ekmek çok maya kokuyor bu neden olabilir acaba?ölçüler tam çünkü sırf bu iş için sunny dijital mutfak tartısı aldım gram yanlışlık yok...


    Merhaba @TYLL tekrar teşekkürler. 3ncü denememizi de tam buğday+beyaz un karışımı ile yaptık. Fotoları aşağıda.

    @nemesisandforce: Sanırım kullanım klavuzundaki tarifi denedin. TYLL nin forumda verdiği tarifle yaptık bu ve önceki ekmeği ve çok faydasını gördük.
    TYLL nin verdiği tarif:
    1 tsp tuz
    1,5 tbsp şeker.
    1 tbsp zeytinyağı
    300 cc su + 50 cc süt veya 350 cc su
    3,5 cup un(bu içinde çıkan ayarlı cup'ın 250 cc yazan yere kadar olanı yer 1 cup'dır)
    1 tsp İNSTANt MAYA .

    Un olarak söke unları kullanıyoruz, maya dr ötker instant maya.

    3,5 cup un ölçüsünü değişik kombinasyonlarda deneyebilirsin 2 deneme yaptık 2 si de güzel oldu.

    Bu fotodaki ekmekte 2 cup beyaz söke un 1,5 cup tam buğday unu kullandık. 750 gr ayarında kabuk kalınlığı orta da pişirdik. İlk defa zamanlayıcıyı kullandık kahvaltıya mis gibi taze ekmekle başladık çok lezzetli oldu.

    Daha önce hazır karışım denemiştik ama maya tadı vardı ve iyi kabarmamıştı. Hazır karışımdan çıkan mayalar fazla geliyor sanırım. Önceki mesajımızdaki ekmekte 2 cup un 1,5 cup kepekli un vardı ama kabuk ayarı en yüksekteydi .
    KOLAY GELSİN...

     Ekmek Yapma Makinası


     Ekmek Yapma Makinası


     Ekmek Yapma Makinası


     Ekmek Yapma Makinası



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi elfn83 -- 24 Temmuz 2008; 11:24:30 >
  • quote:

    Orjinalden alıntı: elfn83

    quote:

    Orjinalden alıntı: nemesisandforce

    bende kenwood aldım hepsiburadadan aynı bu model ama benimki böyle kızarmadı.üstelik en kızartma moduna almıştım.fakat süt tozu yoktu koymadım ondan olabilir mi?birde ekmek çok maya kokuyor bu neden olabilir acaba?ölçüler tam çünkü sırf bu iş için sunny dijital mutfak tartısı aldım gram yanlışlık yok...


    Merhaba @TYLL tekrar teşekkürler. 3ncü denememizi de tam buğday+beyaz un karışımı ile yaptık. Fotoları aşağıda.

    @nemesisandforce: Sanırım kullanım klavuzundaki tarifi denedin. TYLL nin forumda verdiği tarifle yaptık bu ve önceki ekmeği ve çok faydasını gördük.
    TYLL nin verdiği tarif:
    1 tsp tuz
    1,5 tbsp şeker.
    1 tbsp zeytinyağı
    300 cc su + 50 cc süt veya 350 cc su
    3,5 cup un(bu içinde çıkan ayarlı cup'ın 250 cc yazan yere kadar olanı yer 1 cup'dır)
    1 tsp İNSTANt MAYA .

    Un olarak söke unları kullanıyoruz, maya dr ötker instant maya.

    3,5 cup un ölçüsünü değişik kombinasyonlarda deneyebilirsin 2 deneme yaptık 2 si de güzel oldu.

    Bu fotodaki ekmekte 2 cup beyaz söke un 1,5 cup tam buğday unu kullandık. 750 gr ayarında kabuk kalınlığı orta da pişirdik. İlk defa zamanlayıcıyı kullandık kahvaltıya mis gibi taze ekmekle başladık çok lezzetli oldu.

    Daha önce hazır karışım denemiştik ama maya tadı vardı ve iyi kabarmamıştı. Hazır karışımdan çıkan mayalar fazla geliyor sanırım. Önceki mesajımızdaki ekmekte 2 cup un 1,5 cup kepekli un vardı ama kabuk ayarı en yüksekteydi .
    KOLAY GELSİN...

     Ekmek Yapma Makinası


     Ekmek Yapma Makinası


     Ekmek Yapma Makinası


     Ekmek Yapma Makinası


    keşke başdan burayı iyi okusaydım.bende gittim 20 ytl verdim dijital tartı aldım.boşuna aldık desene...ölçü aletiyle oluyormuş..neyse..bu verdiğiniz tarif normal ekmek için sanırım.birde yaş maya var onlar bu ekmekte işe yaramaz mı?ayrıca bu maya kokusunu nasıl giderebiliriz.saygılar
  • birde verdiğin bu tarik 1 kg ekemk için değil mi?onu yazmamışsın çünkü...
  • Selam;
    Ölçü aletini kullanabilirsiniz. Ben şahsen ekmek işi devam edecekse her bir un çeşidinin 1 cup (250 ml) ağırlığını bulup bundan sonra gramla ayarlarız diyorum. (örneğin 1 cup beyaz söke un 170 gr, 1 cup söke kepeksiz ise 140 gr) Cup ölçmek bana zor geliyor belki bayanlar alışkındır

    O ekmeği 750 gr ayarında yaptık. Sonuçta çıkan ekmek 900 gr ağırlıktaydı. Önceki kepekli ekmeği de 750 ayarında yaptık o ekmek ise 800 gr dı. sanırım bu 2 nci ekmek tam buğday un karışımı ile ağırlaştı.

    Kardeşim forumları bayağı okumuş, kimisi ekonomik olması açısından küp mayalar kullanıyormuş bu sanırım pratik kazandıkça denenecek birşey. Ama dediğim gibi bu tarifle 2 denemede de dr otker instant maya kullandık yeşil bir pakette.

    Mevcut unları tüketince yaklaşık bir maliyet hesabı da çıkaracağım.

    Siz bu tarifle yapın maya tadı olmayacaktır.

    Saygılar.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi elfn83 -- 24 Temmuz 2008; 12:02:29 >
  • quote:

    Orjinalden alıntı: elfn83

    Kardeşim forumları bayağı okumuş, kimisi ekonomik olması açısından küp mayalar kullanıyormuş bu sanırım pratik kazandıkça denenecek birşey. Ama dediğim gibi bu tarifle 2 denemede de dr otker instant maya kullandık yeşil bir pakette.



    Şu anda en uygun aktif mayalar gibi. Bir paketi 100 gr. ve 0.8-0.9 YTL. Kullanımı ise gayet kolay. Instant mayaya nazaran biraz daha fazla kullanmak şartıyla (1.5 küçük ölçek yerine 2 küçük ölçek kullanılacak) doğrudan suya karıştırılıp biraz (5 dk. kadar) beklenecek. Yaş maya ise ustaların tercih ettiği maya olup, bir ekmek için ortalama 1/2 Küp (20 gr.) İnstant maya gibi unun üzerine el ile ufalanarak kullanılabilir.

    Saat ayarlı programlarda garanti için yine İnstant maya kullanımı tavsiye edilmektedir.

    İnstant mayalar geçen seneye nazaran pahalılandı. Dr. Oetker paketteki poşet sayısını 4'ten 3'e düşürdü. Yuvam ise bir paket fiyatına bir poşet satmaya başladı.
  • markadaşlar bende moninex xxl var bunun üst kısmı istediğimiz gibi kızarmıyor ne yapmak gerek bilen varmı, birde klavuzdaki maya oranı sanki çok geliyor gibi
  • kenwood bm 250 makinada kek hamuru nasıl pişer bilgisi olan var mı?pandispanya bölümü var 1.43 dk yazan onda yaptım çiğ kaldı.acaba hangi seçeneği seçmeliyim.ilgilenenlere saygılar
  • quote:

    Orjinalden alıntı: ahmetirmak

    markadaşlar bende moninex xxl var bunun üst kısmı istediğimiz gibi kızarmıyor ne yapmak gerek bilen varmı, birde klavuzdaki maya oranı sanki çok geliyor gibi



    Moulinex serisinin genel sıkıntısı ekmeklerin üstlerinin yeterince kızarmaması gibi görünüyor.

    http://www.ekmeksanati.com/documents/moulinex_ow2000.html

    Bu incelemede de ekmeklerin üzerlerinin yeterince kızarmadığını görebilirsiniz.

    Genel olarak gözetleme penceresi geniş olan modellerde aynı sıkıntı değişik boyutlarda yaşanıyor. Yapabileceğiniz tek şey (EYM değişimi dışında ) ekmeklere kızarma derecesini artırmaya yardımcı olacak şeker, bal, pekmez gibi ilaveler olabilir. Ayrıca bir de büyük ekmek ve koyu renk kabuk seçmek gerekir.

    Maya konusuna gelince, havalar sıcak ve hamuru oluşturan su gibi malzemeler de yeterince sıcak olduğu için maya fermantasyonu süratli olduğundan EYM'de mayalanma için ayrılan süre fazla gelmekte, dolayısıyla maya fazlalığı konusunda tespitlerinizde bu şartlar altında haklısınız.
  • bende almayı düşünüyorum..
  • quote:

    Orjinalden alıntı: Eda Koçak

    bende almayı düşünüyorum..


    Formu iyice incele ve sonra almanı tavsiye ederim, Öncelikle biraz bilgi edinmen daha doğru olur ;)
  • ne tavsiye edersiniz
  • quote:

    Orjinalden alıntı: Eda Koçak

    ne tavsiye edersiniz


    Bende buradan tavsiye alarak almıştım SINBO SBM-4705 EKMEK YAPMA MAKİNESİ uzun zamandır sorunsuz kullanıyorum ( Sorun yaşayanları duydum ) made in china yapımı

    Yanılmıyorsam Kenwood chin malı değildi, Sinbo ya göre daha verimli diyorlardı, Formu okudunuzmu ?
  • quote:

    Orjinalden alıntı: soberman


    quote:

    Orjinalden alıntı: ahmetirmak

    markadaşlar bende moninex xxl var bunun üst kısmı istediğimiz gibi kızarmıyor ne yapmak gerek bilen varmı, birde klavuzdaki maya oranı sanki çok geliyor gibi



    Moulinex serisinin genel sıkıntısı ekmeklerin üstlerinin yeterince kızarmaması gibi görünüyor.

    http://www.ekmeksanati.com/documents/moulinex_ow2000.html

    Bu incelemede de ekmeklerin üzerlerinin yeterince kızarmadığını görebilirsiniz.

    Genel olarak gözetleme penceresi geniş olan modellerde aynı sıkıntı değişik boyutlarda yaşanıyor. Yapabileceğiniz tek şey (EYM değişimi dışında ) ekmeklere kızarma derecesini artırmaya yardımcı olacak şeker, bal, pekmez gibi ilaveler olabilir. Ayrıca bir de büyük ekmek ve koyu renk kabuk seçmek gerekir.

    Maya konusuna gelince, havalar sıcak ve hamuru oluşturan su gibi malzemeler de yeterince sıcak olduğu için maya fermantasyonu süratli olduğundan EYM'de mayalanma için ayrılan süre fazla gelmekte, dolayısıyla maya fazlalığı konusunda tespitlerinizde bu şartlar altında haklısınız.



    abicim yardımlarınız için çok teşekkür ederim, şunu farkettimki, makina birkaç çalışmadan sonra düzeldi gibime geliyor, resistans gerçek değerlerine ulaştı sanıyorum, burda bahsedilen moulinex önceki modeli bizimki farkı ona göre teşekkürler
  • @ahmetirmak,

    Problemin giderildiğine sevindim. EYM'nin ve yaptığı favori ekmeğin resmini koyabilirsen biz de bilgi sahibi oluruz.

    Kolay gelsin.
  • Arkadaslar,

    Tefalin seri sonu magazasindan uygun fiyata Moulinex Ekmek Yapma Makinasi Aldim. Simdi benim makina bozuldu ve calistiktan 2 dakika sonra tam devir degistirme aninda sanirim bir yere surtuyor ve makina duruyor. Daha sonra ben pervaneyi biraz cevirince tekrar calismaya basliyor. Elektrikci bir arkadas problemin sebebini anladi ama bir turlu icini acamadi. Sanirim kolay acilmasin diye farkli bir mekanizma koymuslar. Nasil acildigini bilen var mi? Aleti seri sonundan aldigim icin boyle kasiyorum cunku garantisi yok.
  • ZASS ve Fakir Almanya'da naylon şirket olarak kurulu türk markalarıdır. Çin malı ürünler satarlar. Moulinex ise Fransız SEB Grubun bir markasıdır ve Çin üretimi olsa bile fransız malıdır. Fakir, Premier, Sinbo, Minton, Piranha gider Çin' e bana şu fiyatlık şundan şu fiyatlık şundan ver der. Moulinex ise Fransa da tasarımcıları vardır, çeşitli ülkelerde tesisleri vardır. Tasarlanan ürünü çeşitli sertifikasyonlara göre Çin'de ürettirir. Yani Çin malı değildir. Yoksa SONY ye de Çin malı demek oldukça saçma olurdu. Çin' de koskoca bir devlet ve istenilirse en alâ malı üretebiliyorlar...
  • quote:

    Orjinalden alıntı: tiryakim

    ZASS ve Fakir Almanya'da naylon şirket olarak kurulu türk markalarıdır. Çin malı ürünler satarlar. Moulinex ise Fransız SEB Grubun bir markasıdır ve Çin üretimi olsa bile fransız malıdır. Fakir, Premier, Sinbo, Minton, Piranha gider Çin' e bana şu fiyatlık şundan şu fiyatlık şundan ver der. Moulinex ise Fransa da tasarımcıları vardır, çeşitli ülkelerde tesisleri vardır. Tasarlanan ürünü çeşitli sertifikasyonlara göre Çin'de ürettirir. Yani Çin malı değildir. Yoksa SONY ye de Çin malı demek oldukça saçma olurdu. Çin' de koskoca bir devlet ve istenilirse en alâ malı üretebiliyorlar...


    Tespitleriniz çok güzel, tebrik ederim. Başlangıçta EYM konusunda aynı fikirde idim, sonraları Moulinex'in OW2000 ila Fakir Mitra'nın renk hariç kalite dahil her konuda bire bir aynı olduğunu gördüm. Ekmeklerin üstünü iyice pişirememe gibi sıkıntıların da ortak olduğunu siz de görebilirsiniz. Bence bahsettiğim her iki model aynı kategoride, birini Fransız, diğerini Çin kabul edemiyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi soberman -- 25 Ağustos 2008; 14:10:10 >
  • Merhabalar,

    Özellikle bu başlıktaki mesajları okuduktan sonra;
    Evde ekmek yapmanın zor bir şey olmadığını,
    hatta gayet kolay,
    oldukça keyifli,
    bayağı ekonomik,
    daha güvenli,
    farklı ve özgün tercihlere göre çeşitler sunabilen,
    zevkli bir uğraş olduğunu benimseyerek,
    dün gittim (çeşitli internet alışveriş sitelerindeki yorumları da inceledikten sonra),
    kendi şart ve beklentilerim doğrultusunda, Kenwood BM 250 aldım.

    Ardından da, @soberman (+ ekmeksanati.com)'ın tavsiye/ipuçları, @tyll'ın tarifi ve diğer katılımcı DH üyelerinin deneyimlerini de dikkate alarak, dün akşam bir çalışma (ki olaya "çalışma" demek belki tam uymaz, çünkü makine içine malzeme koymak sadece) gayreti gösterdim.

    Hadise aslında, yukarıda belirttiğim gibi "gayet kolay".
    İlk denememiz sonucunda da, eşimle birlikte (ki en başlarda biraz tereddütü vardı), memnunuz, ve artık önümüzdeki çalışmalara bakacağız.

    Velhasıl, bizim bu uğraşla tanışmamızda en büyük payı olan DH üyelerine teşekkür eder,
    çalışmalarında başarılar,
    afiyetler dilerim..

    kolay gelsin
  • 
Sayfa: önceki 2324252627
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.