Donanım Haber Forum
Ana Sayfa | Kayıt ol | Profilim | Gelen Kutusu | DH Hız Aşırtma VT | Adres Defteri | Email'le üyeliklerim | Benim forumlarım | Fotoğraf Albümleri
Favorileriniz | Üyeler | Arama | SSS | Şikayet listesi | Uyarı listesi | Nick işlemleri
Cevap: Ekmek Yapma Makinası

İlgili konuları bak: (bu forumda | tüm forumlarda)

Bu isimle girdiniz: Guest
Bu konudaki kullanıcılar: hiç
  Basılabilir versiyon
Tüm forumlar >> [Donanım / Hardware] >> Ev Elektroniği >> Diğer ev elektroniği >> Cevap: Ekmek Yapma Makinası Sayfa: <<   < önceki  1 2 3 4 5 6 7 8 [9] 10   sonraki >   >>
Giriş
Mesaj << Daha eski konu   Daha yeni konu >>
tyll

Sisteme Gözat

18 Haziran 2008; 15:59:07 
Bu mesajla ilgili şikayetinizi bu icon a tıklayarak yapabilirsiniz.

bir önceki mesajınızda;

quote:

6 ayda teflonun aşındığı ve yer yer tavanın ve karıştırıcının dibinin görünmeye başladığı izlenmiştir.

yazdığınız için ,böyle aşınma yok demiştim ben,hergün de ekmek yapıyoruz ...

Bu aşınma ile teflonun hamura geçtiği ile ilgili bir kaynak var mı acaba? yada bir çalışma ?
Eğer gerçekten böyle ise pek hoş bir durum değil.EYM kullanmamızdaki %99 amamç sağlıklı beslenmek için çünkü ...

mastor1

18 Haziran 2008; 16:24:56 

1.5 yıldır kullanıyoruz en ufak bir aşınma yok nasıl 6 ayda aşınma olur ? Kullandığımızın markası premier standart ucuz modellerden ama aşınma falan söz konusu değil,

Tencere tava cinsi teflon kaplı kaplar çok daha tehlikeli bence direkt ateş üzerine konuyor teflonun uzun vadede yanması ve yemeklere karışması çok daha kolay, soğük durumda hamur karıştırmanın ve yavaş bir ekmek pişirmenin teflon tehlikesi abartıldığı kadar olmamalı.

Doğal olmayan her madde tehlikelidir ama teflonun bir kanserojen olduğu kesin değil, eğer böyle bir tehlike varsa teflon tencere tavalar çoktan yasaklanmalıydı

quote:

Orjinalden alıntı: tyll

bir önceki mesajınızda;

quote:

6 ayda teflonun aşındığı ve yer yer tavanın ve karıştırıcının dibinin görünmeye başladığı izlenmiştir.

yazdığınız için ,böyle aşınma yok demiştim ben,hergün de ekmek yapıyoruz ...

Bu aşınma ile teflonun hamura geçtiği ile ilgili bir kaynak var mı acaba? yada bir çalışma ?
Eğer gerçekten böyle ise pek hoş bir durum değil.EYM kullanmamızdaki %99 amamç sağlıklı beslenmek için çünkü ...

imagestore

18 Haziran 2008; 17:54:52 

Bu, makinayı ne sıklıkta kullandığınıza bağlı... Ben günde 1 ekmek yapıyordum ve yaklaşık her 6 ayda bir (teflon kullanılmaz hale gelene kadar aşınınca) tavayı değiştiriyordum. Makinayı alıpta ayda bir ekmek yaparsanız aşınmayı görmeden yıllarca kullanırsınız. Hatta kullanmazsanız hiç aşınma olmaz :)) Teflon tabakası kullandıkça incelir en sonunda tavanın dibi görünür. Ama bu vücudunuza teflon girmiyor demek değildir. Sadece her gün ekmek yapan bir kişiye kıyasla daha az girer. Aşınan teflon direkt hamura karışır ve oradan da vücuda girer !
Tavalarda sürtünme ve aşınma olmadığından vücuda giren teflon miktarı çok daha az olmaktadır.
Tercih sizin... son pişmanlık fayda etmez !

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi imagestore -- 18 Haziran 2008; 17:57:15 >

imagestore

18 Haziran 2008; 18:00:29 

Türkiye'de tesadüfen yaşıyoruz. Neyin araştırması yapılmış ki ? İlaçlı sebzeleri alıp arsenikli suda yıkıyoruz kimin umurunda ? Ne yasaklanmış bu güne kadar ? Ölümlerden ölüm beğen... 40 katırmı 40 satırmı derler eskiler buna !

soberman

18 Haziran 2008; 20:56:16 

@hassan01,

net ve kesin bir yorum için ekmeğin dış görünüşünün yanında kesitine ve tadına da bakmak lazım. Ancak, sizleri bir "Ekmek Dostu" olarak kutluyorum. Ekmeğiniz nefis görünüyor, biraz daha derin "Maya Sönüm Yırtığı" olması durumunda mükemmel olacak. Resimlerin devamında bunuda göreceğimizi biliyorum.

EYM'lerin teflon kazanı konusu daha önce de gündeme geldi. Genel kanı teflonun kendisi zehir gibi anlaşılıyor, sanki çizildiği anda zehir akmaya başlıyor.

Oysa çizilmez ve yapışmaz kaplamalar için; ısınınca yaydığı gaz ve imalat esnasında kullanılan PFOA kimyasalında sıkıntı var. Detaylı bilgi için lütfen:

EYM Ekmek Kazanında mevcut Teflon kaplama zararlı mıdır?

adresine bakınız.

Fikrimi sonunda yazdım, ancak tartışabiliriz.

nino

20 Haziran 2008; 18:55:31 

arkadaşlar kenwood bm210 makineyle yaptığımız ekmekler bir türlü kabarık halde çıkmıyor nedendir?

Toshiba A100-599 with 2gb DDR2

Legolas35

24 Haziran 2008; 18:28:12 

Arkadaşlar merhaba.
Anneme Sinbo 4705 modelinde EYM almıştım.
Ekmeğin yanında çeşitli kekler de yapıyor ancak ben daha çok tuzlu hamurişlerini seviyorum.
Bu makinede tatlı değil de tuzlu herhangi bir tarif verebilecek olanınız var mı?
Saygılar...

afpturk

26 Haziran 2008; 13:00:30 

ESSENSO Marka EYM satın aldım. İlk ekmek denememizde üst kısmı kabarmadı içine göçtü. Akşamdan ayarlamıştım makineyi sabaha ekmek kokusuyla uyanayım diye. Koku güzeldi ama şekil beni hayal kırıklığına uğrattı. Dr. Oetker instant maya kullandım. Bir paketi komple boşalttım. Acaba maya mı çok geldi bilmiyorum. Tadı fena değil ama şekil olarak ilk deneme fiyasko yani anlayacağınız. Birde ekmeğin içindeki yoğurma bıçağını çıkarırken teflonunu zedeledim. Biraz teflonlu kısmı zarar gördü. Bu ara forumda teflonun zararları konusu çok geçtiği için yoğurma bıçağını o şekilde kullanma konusunda içim rahat değil doğrusu. Firmayı aradım yenisi kaça diye 15 milyon civarı dediler. Gerçekten yedek parça çok pahalı. Her modelin yoğurma bıçağı farklımıdır yoksa birbiriyle aynı olanlar varmı. Mesela bir arkadaş sinbonun pişirme kabıyla esse' ninki aynı demişti. Eğer bıçaklarda aynıysa Sinbonunki daha uygun fiyattır diye tahmin ediyorum.

mllm

Sisteme Gözat

27 Haziran 2008; 0:07:36 

quote:

Orjinalden alıntı: afpturk

ESSENSO Marka EYM satın aldım. İlk ekmek denememizde üst kısmı kabarmadı içine göçtü. Akşamdan ayarlamıştım makineyi sabaha ekmek kokusuyla uyanayım diye. Koku güzeldi ama şekil beni hayal kırıklığına uğrattı. Dr. Oetker instant maya kullandım. Bir paketi komple boşalttım. Acaba maya mı çok geldi bilmiyorum. Tadı fena değil ama şekil olarak ilk deneme fiyasko yani anlayacağınız. Birde ekmeğin içindeki yoğurma bıçağını çıkarırken teflonunu zedeledim. Biraz teflonlu kısmı zarar gördü. Bu ara forumda teflonun zararları konusu çok geçtiği için yoğurma bıçağını o şekilde kullanma konusunda içim rahat değil doğrusu. Firmayı aradım yenisi kaça diye 15 milyon civarı dediler. Gerçekten yedek parça çok pahalı. Her modelin yoğurma bıçağı farklımıdır yoksa birbiriyle aynı olanlar varmı. Mesela bir arkadaş sinbonun pişirme kabıyla esse' ninki aynı demişti. Eğer bıçaklarda aynıysa Sinbonunki daha uygun fiyattır diye tahmin ediyorum.

Biz Simbo 4705 kullanıyoruz. Esse'de Essenso'lara baktım geçende, dışı farklı ama teflon kabı bizimkinin tıpatıp aynısı.
Simbo servislerine bir sor istersen belki daha ucuza bulabilirsin.

Ekmeğin çökme nedeni de mayanın suyla zamansız teması olabilir.
Gecikmeli pişirmelerde, önce su, un koymalı, mayayı su ile temas etmeyecek şekilde unun üstüne dökmelisiniz.

[[[[[____DH VOLKSWAGEN KULÜBÜ 2004 POLO____]]]]]

Dünya düşse peşimize, yer sarsılsa yerinden, ne senden geçeriz, ne senin eserinden ...
nyznyz

27 Haziran 2008; 20:02:42 

yaklaşık bir senedir kulandım sinbo mulinex ve premier hepsi nerdeyse aynı kalitede çin malı

ama pişırme kalitesi olarak premier iyi sinboda ama mulinex iyi pişirmiyor ben xxl moldelini kullandım

alacak arkadaşlara premier tavsıye ederim fiyatıda uygun

Düzen degişir düzülen asla
spayk07

29 Haziran 2008; 9:26:17 

İlk EKMEK YAPMA MAKİNAM SINBO SBM-4705

Program - Normal Ekmek 900gr

Su ( Yazın soğuk, Kışın ılık ) ----- 1 + 1/3 CUP Kap ölçek ( Su Koymadan önce 1/8 Süt koyup su takviye ediyorum ) Toplam Süt ve su 1 + 1/3 CUP
Sıvı yağ ---------------------------- 2 Büyük kaşık ölçek
Un - Buğday Unu ------------------ 1 + 1/2 - CUP Kap Ölçek
Un - Değirmen Unu --------------- 1 -------- CUP Kap ölçek
Un - Ruşeym ilaveli Un karışımı-- 1/2 ----- CUP Kap ölçek
Un - Yulaf Un karışımı ------------ 1/2 ----- CUP Kap ölçek
Toplam Un ------------------------- 3 + 1/2 CUP Kap ölçek, Olması gerekiyor

Tuz --------------------------------- 1 Küçük kaşık ölçek
Şeker ------------------------------ 1 Büyük kaşık ölçek
Maya - Aktif kuru ----------------- 1 + 1/2 Küçük kaşık ölçek ( Ekmek iyi kabarmazsa biraz arttıra bilirsiniz mayayı )

1 Yemek kaşığı kepek ve mısır un'u ilave ediyorum, Toplam un 500 G oluyor

Küçük kaşık ölçek 1/2 susam
Küçük kaşık ölçek 1/2 Çörekotu

Ekmek hazır olduğunda 713 G Oluyor

Afiyet olsun

Resimler

Resmin büyük halini görebilmek için tıklayın

1. Yoğurma evresi tamamlanmış hali

Pişme esnası

Ekmek . Gif

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi spayk07 -- 29 Haziran 2008; 9:44:35 >

*****FB*****
albati

Bu kullanıcının bu kategori altındaki blog mesajlarına git