6 ayda teflonun aşındığı ve yer yer tavanın ve karıştırıcının dibinin görünmeye başladığı izlenmiştir.
yazdığınız için ,böyle aşınma yok demiştim ben,hergün de ekmek yapıyoruz ...
Bu aşınma ile teflonun hamura geçtiği ile ilgili bir kaynak var mı acaba? yada bir çalışma ? Eğer gerçekten böyle ise pek hoş bir durum değil.EYM kullanmamızdaki %99 amamç sağlıklı beslenmek için çünkü ...
1.5 yıldır kullanıyoruz en ufak bir aşınma yok nasıl 6 ayda aşınma olur ? Kullandığımızın markası premier standart ucuz modellerden ama aşınma falan söz konusu değil,
Tencere tava cinsi teflon kaplı kaplar çok daha tehlikeli bence direkt ateş üzerine konuyor teflonun uzun vadede yanması ve yemeklere karışması çok daha kolay, soğük durumda hamur karıştırmanın ve yavaş bir ekmek pişirmenin teflon tehlikesi abartıldığı kadar olmamalı.
Doğal olmayan her madde tehlikelidir ama teflonun bir kanserojen olduğu kesin değil, eğer böyle bir tehlike varsa teflon tencere tavalar çoktan yasaklanmalıydı
quote:
Orjinalden alıntı: tyll
bir önceki mesajınızda;
quote:
6 ayda teflonun aşındığı ve yer yer tavanın ve karıştırıcının dibinin görünmeye başladığı izlenmiştir.
yazdığınız için ,böyle aşınma yok demiştim ben,hergün de ekmek yapıyoruz ...
Bu aşınma ile teflonun hamura geçtiği ile ilgili bir kaynak var mı acaba? yada bir çalışma ? Eğer gerçekten böyle ise pek hoş bir durum değil.EYM kullanmamızdaki %99 amamç sağlıklı beslenmek için çünkü ...
Bu, makinayı ne sıklıkta kullandığınıza bağlı... Ben günde 1 ekmek yapıyordum ve yaklaşık her 6 ayda bir (teflon kullanılmaz hale gelene kadar aşınınca) tavayı değiştiriyordum. Makinayı alıpta ayda bir ekmek yaparsanız aşınmayı görmeden yıllarca kullanırsınız. Hatta kullanmazsanız hiç aşınma olmaz :)) Teflon tabakası kullandıkça incelir en sonunda tavanın dibi görünür. Ama bu vücudunuza teflon girmiyor demek değildir. Sadece her gün ekmek yapan bir kişiye kıyasla daha az girer. Aşınan teflon direkt hamura karışır ve oradan da vücuda girer ! Tavalarda sürtünme ve aşınma olmadığından vücuda giren teflon miktarı çok daha az olmaktadır. Tercih sizin... son pişmanlık fayda etmez !
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi imagestore -- 18 Haziran 2008; 17:57:15 >
Türkiye'de tesadüfen yaşıyoruz. Neyin araştırması yapılmış ki ? İlaçlı sebzeleri alıp arsenikli suda yıkıyoruz kimin umurunda ? Ne yasaklanmış bu güne kadar ? Ölümlerden ölüm beğen... 40 katırmı 40 satırmı derler eskiler buna !
net ve kesin bir yorum için ekmeğin dış görünüşünün yanında kesitine ve tadına da bakmak lazım. Ancak, sizleri bir "Ekmek Dostu" olarak kutluyorum. Ekmeğiniz nefis görünüyor, biraz daha derin "Maya Sönüm Yırtığı" olması durumunda mükemmel olacak. Resimlerin devamında bunuda göreceğimizi biliyorum.
EYM'lerin teflon kazanı konusu daha önce de gündeme geldi. Genel kanı teflonun kendisi zehir gibi anlaşılıyor, sanki çizildiği anda zehir akmaya başlıyor.
Oysa çizilmez ve yapışmaz kaplamalar için; ısınınca yaydığı gaz ve imalat esnasında kullanılan PFOA kimyasalında sıkıntı var. Detaylı bilgi için lütfen:
Arkadaşlar merhaba. Anneme Sinbo 4705 modelinde EYM almıştım. Ekmeğin yanında çeşitli kekler de yapıyor ancak ben daha çok tuzlu hamurişlerini seviyorum. Bu makinede tatlı değil de tuzlu herhangi bir tarif verebilecek olanınız var mı? Saygılar...
ESSENSO Marka EYM satın aldım. İlk ekmek denememizde üst kısmı kabarmadı içine göçtü. Akşamdan ayarlamıştım makineyi sabaha ekmek kokusuyla uyanayım diye. Koku güzeldi ama şekil beni hayal kırıklığına uğrattı. Dr. Oetker instant maya kullandım. Bir paketi komple boşalttım. Acaba maya mı çok geldi bilmiyorum. Tadı fena değil ama şekil olarak ilk deneme fiyasko yani anlayacağınız. Birde ekmeğin içindeki yoğurma bıçağını çıkarırken teflonunu zedeledim. Biraz teflonlu kısmı zarar gördü. Bu ara forumda teflonun zararları konusu çok geçtiği için yoğurma bıçağını o şekilde kullanma konusunda içim rahat değil doğrusu. Firmayı aradım yenisi kaça diye 15 milyon civarı dediler. Gerçekten yedek parça çok pahalı. Her modelin yoğurma bıçağı farklımıdır yoksa birbiriyle aynı olanlar varmı. Mesela bir arkadaş sinbonun pişirme kabıyla esse' ninki aynı demişti. Eğer bıçaklarda aynıysa Sinbonunki daha uygun fiyattır diye tahmin ediyorum.
ESSENSO Marka EYM satın aldım. İlk ekmek denememizde üst kısmı kabarmadı içine göçtü. Akşamdan ayarlamıştım makineyi sabaha ekmek kokusuyla uyanayım diye. Koku güzeldi ama şekil beni hayal kırıklığına uğrattı. Dr. Oetker instant maya kullandım. Bir paketi komple boşalttım. Acaba maya mı çok geldi bilmiyorum. Tadı fena değil ama şekil olarak ilk deneme fiyasko yani anlayacağınız. Birde ekmeğin içindeki yoğurma bıçağını çıkarırken teflonunu zedeledim. Biraz teflonlu kısmı zarar gördü. Bu ara forumda teflonun zararları konusu çok geçtiği için yoğurma bıçağını o şekilde kullanma konusunda içim rahat değil doğrusu. Firmayı aradım yenisi kaça diye 15 milyon civarı dediler. Gerçekten yedek parça çok pahalı. Her modelin yoğurma bıçağı farklımıdır yoksa birbiriyle aynı olanlar varmı. Mesela bir arkadaş sinbonun pişirme kabıyla esse' ninki aynı demişti. Eğer bıçaklarda aynıysa Sinbonunki daha uygun fiyattır diye tahmin ediyorum.
Biz Simbo 4705 kullanıyoruz. Esse'de Essenso'lara baktım geçende, dışı farklı ama teflon kabı bizimkinin tıpatıp aynısı. Simbo servislerine bir sor istersen belki daha ucuza bulabilirsin.
Ekmeğin çökme nedeni de mayanın suyla zamansız teması olabilir. Gecikmeli pişirmelerde, önce su, un koymalı, mayayı su ile temas etmeyecek şekilde unun üstüne dökmelisiniz.
Su ( Yazın soğuk, Kışın ılık ) ----- 1 + 1/3 CUP Kap ölçek ( Su Koymadan önce 1/8 Süt koyup su takviye ediyorum ) Toplam Süt ve su 1 + 1/3 CUP Sıvı yağ ---------------------------- 2 Büyük kaşık ölçek Un - Buğday Unu ------------------ 1 + 1/2 - CUP Kap Ölçek Un - Değirmen Unu --------------- 1 -------- CUP Kap ölçek Un - Ruşeym ilaveli Un karışımı-- 1/2 ----- CUP Kap ölçek Un - Yulaf Un karışımı ------------ 1/2 ----- CUP Kap ölçek Toplam Un ------------------------- 3 + 1/2 CUP Kap ölçek, Olması gerekiyor
Tuz --------------------------------- 1 Küçük kaşık ölçek Şeker ------------------------------ 1 Büyük kaşık ölçek Maya - Aktif kuru ----------------- 1 + 1/2 Küçük kaşık ölçek ( Ekmek iyi kabarmazsa biraz arttıra bilirsiniz mayayı )
1 Yemek kaşığı kepek ve mısır un'u ilave ediyorum, Toplam un 500 G oluyor
Küçük kaşık ölçek 1/2 susam Küçük kaşık ölçek 1/2 Çörekotu