Donanım Haber Forum
Ana Sayfa | Kayıt ol | Profilim | Gelen Kutusu | DH Hız Aşırtma VT | Adres Defteri | Email'le üyeliklerim | Benim forumlarım | Fotoğraf Albümleri
Favorileriniz | Üyeler | Arama | SSS | Şikayet listesi | Uyarı listesi | Nick işlemleri
Cevap: Ekmek Yapma Makinası

İlgili konuları bak: (bu forumda | tüm forumlarda)

Bu isimle girdiniz: Guest
Bu konudaki kullanıcılar: hiç
  Basılabilir versiyon
Tüm forumlar >> [Donanım / Hardware] >> Ev Elektroniği >> Diğer ev elektroniği >> Cevap: Ekmek Yapma Makinası Sayfa: <<   < önceki  1 2 3 4 5 6 [7] 8 9   sonraki >   >>
Giriş
Mesaj << Daha eski konu   Daha yeni konu >>
erhaninho_cArsi

14 Mayıs 2008; 16:19:02 
Bu mesajla ilgili şikayetinizi bu icon a tıklayarak yapabilirsiniz.

Hocam en azından fırınlar var. Birsürü çeşit ekmekler satıyolar haksız mıyım
Olmadı büyük marketler var ne biliyim. Kendi adıma konuşuyorum zaten son derece gereksiz buluyorum.

quote:

Orjinalden alıntı: soberman

Gerçekten de evde yapılan ekmeklerin benzerini adım başı bakkalda bulabileceğine inanıyor musun?

Renault kalite şefi Yann Vincent: Toyota kalitesini hedefliyoruz.
06DF006

14 Mayıs 2008; 18:16:11 

Fırınların temizliği ortada
Ama zamanında temiz olmayan bu fırınlardan ekmek aldık yedik
Ama şimdi evde mis gibi katkısız çeşit çeşit yapıp tüketiyoruz.
Ekmek makinesi kullanımı her yıl ikiye katlıyor
Darısı olmayanların başına

quote:

Orjinalden alıntı: erhaninho_cArsi

Olmadı büyük marketler var ne biliyim. Kendi adıma konuşuyorum zaten son derece gereksiz buluyorum.

quote:

Gerçekten de evde yapılan ekmeklerin benzerini adım başı bakkalda bulabileceğine inanıyor musun?

2002 Ford Focus GHİA Sedan
candogan62

14 Mayıs 2008; 18:55:23 

quote:

quote:

Şöyle birşey de var,evde ekmek kalmıyor.İşin yoksa çık al(en gıcık olduğum şeydir)hele ki karda kışta.
Sonra evdeki ekmekler bayatlasın bi tuhaf olsun.

Ama ekmek makinesiyle öyle mi?Dök unu,suyu,tuzu mayayı baş tuşuna yapsın.Ne olduğunu bildiğin ucuz,sağlıklı ekmek daha ne olsun.Hem de sabah mis gibi ekmek kokusuyla uyanmak var.

Ekmek makinesi bence Türk halkına son derece uyan bir alet.Yavaş yavaş da yaygınlaşıyor.

Bizde 2 senedir Sinbo SBM4705 var,gayet güzel.Anneler gününde arkadaşıma aldırdım annesi için,çok beğenmişler. Bunun dışında da birçok kişiye aldırdım bu modeli,herkes memnun kaldı.
Bunun dışında Kenwood ve Moulinex'in makinelerini de çok beğeniyorum.Bir de Delonghi var,tasarımı çok güzel.Arkadaşım ona hayran kaldı,ama öğrenciyiz malum:) paramız Sinbo'ya yetti.
erhaninho_cArsi

14 Mayıs 2008; 19:10:45 

Diyorum ya arkadaşlar bana gereksiz geliyo ama belki o makinalarla yapılmış ekmeği bir görsem bir tatsam belki de fikrim değişir. Kendi ekmeğini kendin yapmak da zevkli olsa gerek hem.

Renault kalite şefi Yann Vincent: Toyota kalitesini hedefliyoruz.
mak74

14 Mayıs 2008; 20:24:06 

bende anneler gününde aldım anneme 3 4 sefer yaptık gerçekten çok güzel ekmekler yapıyor bide annem bütün şeyleri attıktan sonra karıştırıyor makina bu biraz cıvık olmuş un atıyor atma desemde genede atıyor ama hiç problem olmadı tadında falan gayet güzel fırından aldığımız ekmeklerden de daha lezzetli.

06DF006

14 Mayıs 2008; 20:28:18 

Alacağını umuyorum vede pişman olmazsım
Olsaydı sana tatman için ekmek gönderirdim

quote:

Diyorum ya arkadaşlar bana gereksiz geliyo ama belki o makinalarla yapılmış ekmeği bir görsem bir tatsam belki de fikrim değişir. Kendi ekmeğini kendin yapmak da zevkli olsa gerek hem.

mllm

Sisteme Gözat

15 Mayıs 2008; 0:57:56 

Geçen biri anlattı; mahalledeki fırıncı hamurlu elini, hamur karma makinesine su boşaltan hurtumun altında yıkıyormuş, "abi benim yanımda yapma bari" demiş.
O da "ne olacak ki elim sadece hamurlu" diye cevap vermiş.

Müşterinin yanın bile bu oluyorsa artık...

[[[[[____DH VOLKSWAGEN KULÜBÜ 2004 POLO____]]]]]

Dünya düşse peşimize, yer sarsılsa yerinden, ne senden geçeriz, ne senin eserinden ...
albati

Bu kullanıcının bu kategori altındaki blog mesajlarına git Bu kullanıcının DH Blog sayfasina git

15 Mayıs 2008; 16:15:11 

quote:

Orjinalden alıntı: mllm

Geçen biri anlattı; mahalledeki fırıncı hamurlu elini, hamur karma makinesine su boşaltan hurtumun altında yıkıyormuş, "abi benim yanımda yapma bari" demiş.
O da "ne olacak ki elim sadece hamurlu" diye cevap vermiş.

Müşterinin yanın bile bu oluyorsa artık...

Türkiyem cennetim ya.
Valla biz de makinayı aldık alalı adam gibi ekmek yer olduk.
Katkısız, tamamen doğal, beyaz unla yapılan ekmek aynen marketlerde satılan tost ekmeğine benziyor, en çok ondan yiyorum zaten.

spayk07

15 Mayıs 2008; 17:58:58 

Genel olarak sadece olayı katkısal düşünmemek lazım, Fırınlarda bazen dikkatsizlik yüzünden ortalığı fare,böcek götürüyor yani un'larla teması söz konusu ola bilir arkadaşlar.
Bende buradan candogan üstadın tavsiyesinle almıştım birtane simbo ( Son derece memlunum )

*****FB*****
soberman

15 Mayıs 2008; 21:01:03 

@erhaninho_cArsi,

aslında cevap vermek istemiyordum, arkadaşlar yeterince ifade ettiler ancak konu hassas olduğu için kendimi tutamadım.

Ortamı, hijyeni, temizliği, pisliği bir yana bırakalım ki, Dünyanın en temiz fırınları Almanya'dadır, onlarda bile en azından çalışanın teri hamura karışır.

Kullanılan un Rusya'dan, Kazakistan'dan gelen buğdaylardan öğütülür, Konya Unu, Çorum unu sıradan fırınlarda bulunmaz. örnek olarak iyi bir unun kilosu 1.5 YTL ise tüm masrafları ile beraber ekmeğin kilosu nasıl 1.25 YTL olabilir?

Sanayi tipi ekmek üretimi için beyazlatılması ve oksidasyonu ilaçla yapılmış unlar tercih edilir, evlerde kullandığımız unlar o kadar kısa sürede mayalanmaz, kabarmaz ve pişmez.

Una yapılan katkının haricinde, hamurun yoğrulması esnasında da çuvallar içinde bulunan özel kabartma katkısı konulur.

Ekmeği oluşturan Unun haricinde kullanılan Maya, su, tuz gibi temel bileşenlerin kalitelerini ayrıca sorgulamak gerekir. Örneğin sütlü ekmek denildiğinde 100 ekmek için ne kadar süt konulduğunu düşünüyorsunuz?

Sağlıklı ekmek olarak satılan kepekli ekmekler bildiğiniz sıradan unun içine sadece kepek ve rengin koyulaşmasına yardımcı olmak içinde kakao benzeri katkıların karıştırılması ile ortaya çıkar. Gerçek tam buğday unu içinde bulunan ruşeym sebebiyle yağlı olduğu için 3 aydan fazla dayanamaz. Besin değeri yüksek diye yenilen ekmekten sadece lif alınır.

Ekmeğin pişme sonrası başına gelenleri ise saymaya gerek yok.

Size canlı bir örnek vermek gerekirse, bir yakınımız sürekli dışarıdan kepekli esmer ekmek yiyor, ancak malum şişkinlikten de şikayet ediyordu. Ne zaman EYM (Ekmek Yapma Makinesi) aldı ve gerçek Tambuğday unu kullanmaya başladı, şimdi sindirim sıkıntısı kalmadı, şişkinlik hissi ortadan kalktı.

Burada sadece EYM'nı konuştuk. Ayrıca evlerde yapılan ve artisan ekmek denen çıtır kalın kabuklu, çiğnemeye gelen dokulu ekmekler konusuna hiç değinmedik. Bu nedenle lütfen kendi yaptığımız ekmekleri market ekmeği ile kıyaslamayalım.

Örnek olarak aşağıda evde yapılan ve son günlerde moda olan zerdeçal katkılı Tam buğday ekmeğini görüyorsunuz, lütfen kabuk yapısına ve dokuya dikkat ediniz.

06DF006

16 Mayıs 2008; 17:23:05 

soberman

Örnek olarak aşağıda evde yapılan ve son günlerde moda olan zerdeçal katkılı Tam buğday ekmeğini görüyorsunuz, lütfen kabuk yapısına ve dokuya dikkat ediniz.

Bu ekmeğin unu marketlerde bulunur mu
Ekmek te nefis gözüküyor

Sen bildiklerini paylaşmaya devam et. Her yazdığın bir bilgide EYM alanlar
olduğuna eminim. Sağlıklı ekmekler yemeler

soberman

16 Mayıs 2008; 19:40:58 

@06DF006,

İyi niyetli ve yapıcı yaklaşımların için teşekkür ederim.

Amacım bilgiyi paylaşmak. Bunun için de değişik yollar deniyorum.

Un konusu aslında detaylı anlatılması gereken bir konu. Hem ucuz, hem iyi unu almak önemli olan. Un kalitesi ve protein oranı düşük olunca ekmeklerden de gerek görünüm, gerekse de lezzet olarak hayır gelmiyor.

Resimde görülen ekmeğin yapımı çok orijinal, hiç yoğrulmadan yapılıyor. Un olarak ta ciddi ciddi tam buğday unu karışımı kullanıldı. Resmi büyütürseniz sarı lekeler şeklinde içindeki ruşeymi de görebiliyorsunuz.

Umarım ileriki günlerde bu bilgileri de paylaşırız.

yedikeresekiz

16 Mayıs 2008; 22:55:12 

söke karışımlarda katkı maddesi var mıdır arkadaşlar yani kendi ekmeğimizi yapıyoruz ama sonuçta fabrikasyon bişi karışım ne dersiniz

arkadaşlar promosyon broşür katalog başlığı üst konu olsun diyorsanız ankete oy verin http://forum.donanimhaber.com/m_23487882/tm.htm
konu üst konu olana kadarburdan takip edebilirsiniz adres http://teknokatalog.blogcu.com/
spayk07

17 Mayıs 2008; 9:50:33 

Soberman detaylı anlatımın için teşekkürler
zerdeçal katkılı Tam buğday ekmeğini ( Ekmeği buradamı bişirdin, Ekmek makinasında bişirilmemiş gibi duruyor )

Ben ekmek makinasında hazır un kullanıyorum, hazır un'la çuval un'u 1 ölçek kadar karıştırıyorum bazen bunun yanına yarım ölçek yulaf un'u karıştırıyorum gayet güzel oluyor

Soberman sen hangi marka un'ları tercih ediyorsun ?

*****FB*****
soberman

17 Mayıs 2008; 12:42:51 

@spayk07 ,

ilahi, sabah sabah beni güldürdün.

Ankara'da apartmanda oturuyorum. Her gün malzemeyi hazırlayıp 8 saatlik yola gidiyorum, pişirip geliyorum. Çok Hoş.

Resmini verdiğim ekmekler apartman dairesinde, çok pahalı malzemeler kullanılmadan (malum ekonomi) yapılmıştır.

Arkadaşların ve çevredekilerin arzusu üzerine tüm bu sorulara cevap verecek bir site hazırlamaya çalışıyorum. Hemen hemen bitti sayılır. Burada diğer sitelerden toplanan bilgiler değil de bizzat bildiğim ve uyguladığım tecrübelerim mevcut.

Örnek olarak
yoğrulmayan ekmek
taş ekmeği
tava ekmeği
torba ekmeği ve
EYM ekmeği (hem de ekşi maya)

detaylı olarak uygulamalı anlatılıyor, un, buğday, malzemeler vs. detaylı olarak veriliyor.

Aşağıda imzamda bulunan linkin üzerine tıklayarak girebiliyorsunuz.

Yorumlarınızı bekliyorum.

Hazar

Sisteme Gözat

17 Mayıs 2008; 12:59:37 

Gayet güzel olmuş, her ne kadar Firefox'ta tüm yazılar iç içe girmiş gibi gözükse de ilgiyle okuyorum. Teşekkür ederiz.

Rüzgar ters esiyorsa, yelkenlerini rüzgar yönüne göre ayarlamaya bak; çünkü dünya çektiğin sıkıntılarla değil,
gemiyi limana ulaştırıp ulaştıramadığınla ilgilenir.

Hazar