Donanım Haber Forum
Ana Sayfa | Kayıt ol | Profilim | Gelen Kutusu | DH Hız Aşırtma VT | Adres Defteri | Email'le üyeliklerim | Benim forumlarım | Fotoğraf Albümleri
Favorileriniz | Üyeler | Arama | SSS | Şikayet listesi | Uyarı listesi | Nick işlemleri
Cevap: Ekmek Yapma Makinası

İlgili konuları bak: (bu forumda | tüm forumlarda)

Bu isimle girdiniz: Guest
Bu konudaki kullanıcılar: tolgaakkaya
  Basılabilir versiyon
Tüm forumlar >> [Donanım / Hardware] >> Ev Elektroniği >> Diğer ev elektroniği >> Cevap: Ekmek Yapma Makinası Sayfa: <<   < önceki  1 2 3 4 5 [6] 7 8 9 10   sonraki >   >>
Giriş
Mesaj << Daha eski konu   Daha yeni konu >>
soberman

24 Nisan 2008; 11:52:18 
Bu mesajla ilgili şikayetinizi bu icon a tıklayarak yapabilirsiniz.

quote:

Orjinalden alıntı: unalcelebi

quote:

Orjinalden alıntı: iyiadaminbiri

herkes yaptığı ekmeğin bir fotoğrafının koyarsa hem karar verme aşamasında olanlar karar vermekte zorlanmazlar
eşimin (yada sinbo 4705 in diyelin daha doğru olsun) yaptığı ekmeklerin fotoğrafını koymuştum daha önce birazdan yine foto çekeceğim yeni çıkacak ekmeğin onuda ekleyecem

Ekmeğin şeklinin, tadının makineyle bir alakası yok, içine koyduğunuz malzemeyle alakalı olan şeyler bunlar, onun için kimseye karar verme aşamasında bir faydası olmaz. Ama fotoların gönderilmesi yinede güzel bir fikir.

İyi güzel de, makine içine konulan ve ekmeği oluşturan malzemeleri işlemiyor mu? Her birinin kendine has yapısı ve programı var. Dolayısı ile bu denli net bir ifade taraftarı değilim. Fotoğraf konusu da benim başından beri desteklediğim bir fikir.

unalcelebi

24 Nisan 2008; 12:46:38 

Makinaların hepsi aynı işi yapıyor, sadece gramajları ve programları farklı dediğiniz gibi ama çoğunda aynı program var, iç hazneleri dediğiniz karıştırıcı dediğinizde standart zaten, bazı makinelerde çift yoğurucu var mesela ama buda aynı işi yapıyor, sonuçta hazneleri farklı ama buda içine koyacağınız malzemenin miktarıyla oynanıp ayarlanacak birşey.

soberman

24 Nisan 2008; 13:41:54 

quote:

Orjinalden alıntı: unalcelebi

Makinaların hepsi aynı işi yapıyor, sadece gramajları ve programları farklı dediğiniz gibi ama çoğunda aynı program var, iç hazneleri dediğiniz karıştırıcı dediğinizde standart zaten, bazı makinelerde çift yoğurucu var mesela ama buda aynı işi yapıyor, sonuçta hazneleri farklı ama buda içine koyacağınız malzemenin miktarıyla oynanıp ayarlanacak birşey.

Her ne kadar dediklerinizde haklılık payı olsa da, birden fazla makine kullanan biri olarak makinelerin tamamını aynı kategoriye koymanızı ve makinenin kendine has fonksiyonlarının ekmek üzerinde etkili olmadığı fikrinize katılmıyorum.

Bunu bizzat denediğim için rahatlıkla söyleyebiliyorum.

quicksand

26 Nisan 2008; 13:15:25 

ben tefali düşünüyorum va rmı kullanana yorumlarını alabilirmiyim?

su__

26 Nisan 2008; 16:25:02 

bende tefal ,delonghi,severin ve sinbo 4805 modelleri arasında kaldım..dik kullanımlı hazneler daha mı iyi?severin in satıs sonrası hizmetleri nasıldır?

Hazar

Sisteme Gözat

27 Nisan 2008; 21:11:51 

Selamlar. Konunuza sonradan karışıyorum, birkaç sorum olacaktı.

Bu konunun altı sayfasını da okumaya çalıştım(ilk sayfaları hızlı geçtim :) ). Cihaz olarak Sinbo 4705 ve Kenwood BM250 en sık tercih edilenler sanırım, ve Sinbonun kullanıcı kitlesi daha büyük. Kim daha fazla kullanıyor önemli değil, önemli olan memnuniyet ve kalite. İki ürün de aynı fiyat etiketine sahip. Sinbo daha hoş duruyor, kenwood kutu gibi. Ayrıca kenwoodun resmine bakınca çok büyük olduğunu düşündüm. Sinbodan daha büyük olduğu doğru sanırım. (1kg ekmek yapıyormuş max. [sinbo 900gr.]). Sinbo 600W harcarmış, Kenwood 480W harcarmış. Bu Kenwood daha iyi pişirir demek mi acaba? Uzun lafın kısası hediye almak istiyorum, rezil olmak da istemiyorum Ekmek makinası ile reçel yoğurt vs gibi işlere ihtiyacım yok. Ekmek yapsın tam yapsın. Hangisini tercih ederdiniz.

Saygılar

Rüzgar ters esiyorsa, yelkenlerini rüzgar yönüne göre ayarlamaya bak; çünkü dünya çektiğin sıkıntılarla değil,
gemiyi limana ulaştırıp ulaştıramadığınla ilgilenir.

maxfocus

28 Nisan 2008; 11:56:58 

Selamlar,

Bu hafta sonu eminönü doğubank ve çevresinde biraz araştırıp en sonunda delonghi nin de elde kalmadığını öğrenince kenwood yerine severin markasının 1000 gr kadar ekmek yapabilen, SEVERIN BM 3983 Ekmak yapma makinasını 190 ytl 8 taksitli fiyata aldık. İlk denemeyi hazır karışımlı sinangil ruşemli ile yaptık , programı 750 gr yerine 500 gr olarak yanlış seçmemize rağmen ilk çalıştırmadan itibaren 5.5 saat makinada kalan ekmek oldukça iyi olmuştu,

Bu ürün için dikkat edilecek bir husus veya özellik varmıdır?

Birde doğubank içindeki satıcılara güvenmeyin, aynı ürünü 170 ytl de veriyorlar ama ürünlerin vidalarında tornavida izi gördüm, söyleyinde olur mu falan deyip,2., ürünü getirdiler onda da aynı durum vardı, zaten bu modelden başkada ellerinde yokmuş, içime sinmediğini söyleyip dükkandan ayrıldım. Sonradan öğrendik ki bunları outlet mağazasından yarı fiyaya alıp satıyorlarmış.Ordaki ürünlerde tamir görmüş iade ürünler olabildiğinden, bu durum söz konusu olabiliyormuş. 15 -20 ytl ucuza alıcam diye riske girmeye gerek yok. Zaten garanti vs, bütün evraklar fotokopi ve abalaj kutusu önceden açılmış en az 3-4 kezde bantlanmışlardı. Sıfır ürünün kutusunun düzgün ve açılmamış olması gerekir di, bunuda paylaşim.

Unutmadan breville markasınıda bulduk ama 550 ytl fiyatı duyunca açıkçası şok oldum diyebilirim.Bu ürün çok pahalıymış.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi maxfocus -- 28 Nisan 2008; 12:27:43 >

P4 Q6600 2.4 GHZ (Zalman 7700CU ile 3.53GHz) - 2*1 GB KINGSTON HYPER X 9600 DDR2 1200 MHZ DUAL - 2* 400 GB SEAGATE SATA2 16MB CACHE NCQ RAID 0 - 2* SAPPHIRE 3870 GDDR4 512MB CROSSFIRE - GIGABYTE DSR4 48X + 2* LG DVD-RW + SKYSTAR DIGITAL TV KART + 22" SAMSUNG BW22 DVI + 22" VİEWSONIC HD + THERMALTAKE ARMOR VA8000BWS + ENERMAX GALAXY XXX 1000 W PSU + TUNÇMATİK 2500 kVa (1,5 kW) + LOGITECH KABLOSUZ SET + LOGITECH 2+1 + ZOOM 6X ADSL WIRELESS MODEM + XP PRO SP3 + 2005 C-MAX TREND TDCI + 2007 YENİ CORSA CDTI
soberman

28 Nisan 2008; 15:02:59 

Güle Güle Kullanın. Forumda bir arkadaş yanlış hatırlamıyorsam Severin için "Ekmek Makinalarının Mercedes'idir" gibi hoş bir ifade kullanmıştı. Ekmek için 5.5 saat bekletmesi ilgimi çekti. Herhalde farklı bir program çalıştırdınız.

Ayrıca verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederiz.

Hazar

Sisteme Gözat

28 Nisan 2008; 15:17:49 

Kenwoodun kampanyası yarın bitiyor. Bana da bir cevap verebilirseniz sevinirim....

edit: Aldım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hazar -- 28 Nisan 2008; 17:59:56 >

Rüzgar ters esiyorsa, yelkenlerini rüzgar yönüne göre ayarlamaya bak; çünkü dünya çektiğin sıkıntılarla değil,
gemiyi limana ulaştırıp ulaştıramadığınla ilgilenir.

maxfocus

29 Nisan 2008; 11:39:25 

quote:

Orjinalden alıntı: soberman

Güle Güle Kullanın. Forumda bir arkadaş yanlış hatırlamıyorsam Severin için "Ekmek Makinalarının Mercedes'idir" gibi hoş bir ifade kullanmıştı. Ekmek için 5.5 saat bekletmesi ilgimi çekti. Herhalde farklı bir program çalıştırdınız.

Ayrıca verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederiz.

Selamlar,

Temennileriniz için ben teşekkür ederim, yok program 3 saat 15 dk. idi. Ama bu süre bitiminde almadık, cihaz içinde 2 saat 15 dk. daha beklettik, aslında evde olmadığımız için beklemek zorunda kaldı desem daha doğru olacak. Biz yanlış program seçtiğimizi yoğurma ve mayala işlemleri bittikten sonra fark ettik ama geri dönmek mümkün olmadı.Bu yüzden kabarmayacapını düşünüyordum ama yanıldığımızı gördüm.

P4 Q6600 2.4 GHZ (Zalman 7700CU ile 3.53GHz) - 2*1 GB KINGSTON HYPER X 9600 DDR2 1200 MHZ DUAL - 2* 400 GB SEAGATE SATA2 16MB CACHE NCQ RAID 0 - 2* SAPPHIRE 3870 GDDR4 512MB CROSSFIRE - GIGABYTE DSR4 48X + 2* LG DVD-RW + SKYSTAR DIGITAL TV KART + 22" SAMSUNG BW22 DVI + 22" VİEWSONIC HD + THERMALTAKE ARMOR VA8000BWS + ENERMAX GALAXY XXX 1000 W PSU + TUNÇMATİK 2500 kVa (1,5 kW) + LOGITECH KABLOSUZ SET + LOGITECH 2+1 + ZOOM 6X ADSL WIRELESS MODEM + XP PRO SP3 + 2005 C-MAX TREND TDCI + 2007 YENİ CORSA CDTI
soberman

29 Nisan 2008; 12:16:44 

Bildiğim kadarı ile 1 saat sıcak tutma programı sonrası kazan içinde kalan ekmek terliyor ve altı ıslanıyor olması lazım. Sizde bu durum yaşandı mı veya Severin'in önleyici bir tertibatı var mı?

maxfocus

29 Nisan 2008; 13:31:01 

Selamlar,

Geldiğimizde ıslaklık veya terleme görmedik ama çok güzel ekmek kokusu vardı. Kombi açık olduğu için mutfak ortam ısısı 24 derece civarındaydı. belki buharlaşmış olabilir.
Yoksa dediğiniz gibi cihazın üst camında su tanecikleri olması gerekirdi. Ben ortam ısısından buharlaştığını düşünüyorum.
Bir dahaki sefere bunu kontrol edicem, ekmeğin resminide eklerim.

Bu arada Söke nin hazır malzemesinin içinde iki tane 500 gr lık un karışımı ve maya paketi var bunlardan iki tane 750 gr lık ekmek yapılabiliyor,
piyasada 3,6 3,4 gibi fiyatları var bizim ordaki bir markette ise 2,95 bulduk, sinangil 500 gr un karışlı paketi ise 1,85 ytl.
2,95 + diğer malzeme 0,15 + elektrik =2 * 1kw =2kw* 0,17 )0,34 ytl = 3,44 3,5 en fazla olsun 750*2 =1,5 kg ekmek süper ,
Ekmek yapmanın verdiği keyif ve zevkin yanında bir de işin maliyetide çok uygunmuş.

Bu konuda başka ürün tavsiyesi var mı.
Önceki tüm sayfaları eşimle okuduk, önümüzdeki günlerde vereilen tarifleride uygulama başlayacağız.

soberman

29 Nisan 2008; 14:42:07 

Üst tarafta buharlaşmadan ziyade ekmeğin piştiği kazanın içinde, özellikle kazanın alt tarafında terlemiş halde su tanecikleri görünür. Ayrıca ekmeği kazandan çıkardığınız anda alt tarafı daha yumuşak ve ıslak olarak elinize gelir. Gerçi oda sıcaklığı uygun ise altına hava alabileceği bir nihale koyup üzerine de hava alabileceği bir bez örtülürse bir müddet sonra kuruduğu görülür.

Sizlerden uygulamalı tarifler ve Mercedes Severin'in marifetlerini bekliyoruz. Özellikle ekmekte meyalanma genleşmesinden mütevellit yırtılma olup olmadığı ve kapak kümbeti çıkarıp çıkarmadığını merak ediyoruz.

Kolay gelsin.

afpturk