Şimdi Ara

Ekmek Yapma Makinası (115. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.820
Cevap
60
Favori
600.612
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 113114115116117
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: lektem

    700 vatlık bir makineyle taş fırını elbette bir tutamayız.
    Biz bu makineleri, daha sağlıklı ekmek yemek için kullanıyoruz ve bir de işin keyifli tarafı var.
    Zevk için yapıyoruz. Bu bize mutluluk veriyor.



    Anladım teşekkürler...
  • Ben ekmek makinesini tam buğday unu kullanarak ekmek yapmak için istiyorum.

    Tam buğday unu 1kg 6.5 tl ye satılıyor.Her ekmek için 500gr kullanılacak diyor.Yani her ekmek 3-4 tl ye geliyor.Normal ekmek 300gr ve 70 kuruşa satılıyor.Bu hesaba göre ekmek makinesiyle ekmek yapmak aşırı pahalıya gelmezmi?
  • bir kaç mesaj yukarda Kıdemli Yarbay arkadaş belirtmiş BİM.de 2 kg tam buğday 3 TL
    a101.de de hemen hemen aynı fiyata üstelik sürekli bulabilirsin

    ikincisi; saf tam buğday unu ile yapılan ekmek çok ağır olur yiyemezsiniz
    beyaz unla karışım yapmanız gerekir
    zaten piyasada satılan ekmeklerde saf tam buğday, saf çavdar vs. değildir.

    ve en önemlisi; maksadımız sadece ekmeği ucuza getirmek değil.
    kaliteli ve hijyenik ekmek elde etmektir

    fakat dediğiniz gibi piyasadaki hazır ekmeklik un karışımları çok pahalı
    bende bu yüzden kendi tahıl karışımımı hazırlamaya çalışıyorum
    imkan ve zamanınız varsa size de tavsiye ederim
    sadece tam buğdayla kalmayın, diğer tahıllarıda deneyin
  • sonradan aklıma geldi, zaten sizin kastettiğiniz unlar "ekmeklik tam buğday unu karışımı" diye satılan hazır karışımlar galiba,
    onlara beyaz un katmak gerekmez ama dediğiniz gibi pahalıya gelir.

    o yüzden yine kendi karışımınızı yapmanızı tavsiye ederim
    biraz zahmetlidir ama uğraşması zevklidir
  • A101 deki sinbo EYM yi aldık :)

    Dün akşam deneme fırsatımız oldu, Söke un tam buğday karışımlarından aldım 1kg. Söke un paketinin üzerinde tarif yazıyordu ama , Sinbo 'nun kutusundan çıkan tarifler kitabından Tam buğday ekmeği tarifini uyguladım biraz farklılık vardı arada. Hamur yoğurulmaya başlayınca biraz katı gibi geldi , üzerine Yarım su bardağından biraz az su ekledim. Sonuç olarak %80 oranında memnun kaldım diyebilirim
    Çünkü tam istediğim gibi olmadı

    Tuzu fazla gelmiş , kitapta 2 ölçek tuz diyordu, 1 yetecekmiş aslında.
    resimlerdeki gibi kabarmadı ekmek , tam kabaracakken sönmüş gibi bir şekli vardı en son
    Ayrıca dibi çok güzel pişmesine rağmen , en üstü aynı şekilde değildi, zannedersem çökmeye bağlı olarak bir yumuşaklık vardı . mayadan mı nedendir bilmiyorum.

    Çaktırmadan en üstten hamur kalan kısmını kestim ayırdım.

    Sonuç olarak ; az tuzlu da olsa güzel bir ekmek yedik , ama umduğumdan küçüktü , kabarmadığından olsa gerek

    Sinangil marka bir köy ekmeği unu almıştık, kutu üzerindeki tarifi ( 500gr ) makineye koydum şimdi.
    Ekleme : ( 15 dakika yoğurmadan sonra , suyu az gelmiş gibi hissettim, yarım su bardağından biraz az su ekledim )

    Bakalım bu akşam nasıl bir süpriz bekliyor :)

    Şu ana kadar paylaşımda bulunanlara teşekkürler , konun gerisine gidip güzel tarifleri bulayım ben yavaştan



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi baddboy -- 24 Haziran 2014; 17:28:58 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: machiner.

    sonradan aklıma geldi, zaten sizin kastettiğiniz unlar "ekmeklik tam buğday unu karışımı" diye satılan hazır karışımlar galiba,
    onlara beyaz un katmak gerekmez ama dediğiniz gibi pahalıya gelir.

    o yüzden yine kendi karışımınızı yapmanızı tavsiye ederim
    biraz zahmetlidir ama uğraşması zevklidir

    Evet karşımın içinde maya vb de var.Bugün 101 e baktım gold gibi bir marka vardı 2.5 tl.Şok tada sökenin var tam buğday o da 3tl ama sanırım 101 deki 2 kg ydi şoktaki 1 kg.Tabi bunlar karışım değil.
  • Birde şu var pahalı olan karışımlar ekmek başına 500 gr kat diyor.Su ekledikten sonra ekmek 1 kg yi bulurmu?

    Eğer buluyorsa yine pahalıya gelir ama aşırı pahalı değil ve hazır karışımlar pratik.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi EternalVoyage -- 24 Haziran 2014; 21:50:58 >
  • 500'e 330ml su eklersek 900gr falan oluyor. Ben uygun buldum mu hazır karışımları stokluyorum.
  • Herkese kolay gelsin öncelikle. İlk başlarda acemilikten benim ekmeklerde kabarmiyordu. Şuan uyguladigim 220 gram beyaz un 380 gram buğday unu 310 ml-330 ml su. Bir kaşık şeker bir kaşık bal bir tam kaşık tuz bir buçuk kaşık maya. Sinyal sesi sonrası kıyılmış ceviz badem üzüm Çörekotu çekirdek içi. Spor yapıyorum günlük yağ alımı olsun diye ayrı almak yerine ekmekle alıyorum. Bu sekilde ekmek ortalama 880 gram kadar geliyor gayet kabarmış ve homojen bir görünümü oluyor.

    Ekmek yogurulurken kapağını açın tahta kaşıkla kenarları siyirin. Hamur bir kaç dakika içinde yapismayan güzel bir kıvama sahip olmalı.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Kıdemli Yarbay

    500'e 330ml su eklersek 900gr falan oluyor. Ben uygun buldum mu hazır karışımları stokluyorum.

    daha çok migrosta görüyorum, zaman zaman 1 alana 1 bedava veya 3-4 TL gibi yarı yarıya indirimler oluyor
    bir kaç hafta arayla sinangil ve söke ürünlerinde peşpeşe yapıyorlar
    zannedersem son kullanma tarihi yaklaşan stokları eritiyorlar
    bende denk gelirse stokluyorum

    bu forumların bir güzel yanıda zaten bu tip fırsatları duyan duymayanlara haber veriyor
    böylece kaçırmıyorsun
  • baddboy kullanıcısına yanıt
    EYM.niz hayırlı olsun

    paketin üzerindeki tarif; kendi ürünlerinin su kaldırma, mayalanma gibi karakteristik özelliklerine göre hazırlandığı için daha iyi randıman verir.
    su ekleme ihtiyacı hissederseniz çok daha az ; örneğin 1 büyük ölçek veya 20 ml. gibi miktarlarda, yetmezse bir ölçü daha ilave ederseniz daha istikrarlı olur
    net ölçü ile ilave ederseniz bir dahaki sefere ne koymanız gerektiğini bilirsiniz
    ekmek ölçüleri çok hassastır. ölçüdeki küçük değişiklikler sonuçta büyük farklılıklara yol açabilir.

    ekmeğinizdeki çökmenin birinci nedeni maya (ne kadar koyduğunuzu bilmiyorum) ikinci nedenide su miktarıdır.
    unun bozulmadığını ve mayayı normal koyduğunuzu kabul edersek muhtemelen sonradan koyduğunuz su fazla gelmiş.
    2. ekmeğe pakette yazdığı gibi 280ml su koyduysan sonradan yaptığın ekleme muhtemelen yine fazla gelecektir.

    ben hazır karışımlara 80 ml süt + 200 ml su + limon + z.yağı derken toplam yaklaşık 300 ml sıvı koyuyorum
    3 saatlik programda 1.25 küçük ölçek, 4 saatlik programda 0,75 küçük ölçek instant maya kullanıyorum ( 4 saatlik programı tavsiye ederim)

    bende de sinbo var, zannedersem sizin aldığınız modelde tek karıştırıcılı olsa gerek




  • machiner. kullanıcısına yanıt
    Limon mu? Hocam ne amaçla limon koyuyorsun?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • eagle_beagle kullanıcısına yanıt
    Limon ya da sirke.

    Maya asitli ortamı sevdiği için birkaç damla limon sıkılabilir. Ben de sıkarım ama sıksam da kabarıyor sıkmasam da diyebilirim. Ancak aklıma gelirse ve limon varsa iki üç damla sıkıyorum.
  • Bu sefer tutturdum
    2. yaptığım ekmek Köy ekmeği karışımıydı , çok güzel şekilde kabardı tadı da güzel oldu.
    şimdi elimde 500 gr sinangil köy ekmeği unu , 500 gr da sökeun tam buğday ekmeği unu kaldı.
    Nasipse yarın da şansımı tekrardan tam buğdayda deneyeceğim.



    Bu cuma bime 2 kglık , kepekli ve tam buğday unu geliyormuş fiyatı da iyi. birer tane alayım diyorum.
    Ama zannedersem hazır karışım değil bunlar . Tam olarak hangi oranlarda karıştırmak lazım bunları acaba 500 gr için 400 gr - 100 gr oranı iyimidir acaba.

    Ek olarak da aldığım EYM tek bıçaklı , ama güzel , memnun kaldım.

    cevizli , çörek otlu vs... karışımları da merak ediyorum , bir liste oluşturayım bari kendime :)
    @machiner.




  • baddboy kullanıcısına yanıt
    300e 200 yapın hocam. Güzel kabarmış homojen bi ekmek oluyor. Sinyal sesiyle iç çekirdek ceviz üzüm ne isterseniz ekleyebilirsiniz

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • eagle_beagle kullanıcısına yanıt
    Kıdemli Yarbay'ın dediği gibi maya asit ve şekeri sever. Tuz ise tam tersi etki yapar.
    ancak öyle bir kaç damla değil 1 limonun 1/4'ünü sıkıyorum
    asıl amacım mümkün olduğunca az maya ile ideal kabarma elde edebilmek, daha lezzetli oluyor.
    sadece kabartmak için olsa ev hanımlarının poğaça yaparken yaptıkları gibi basarsınız 1 poşet mayayı yarım saatte kabarır

    yine bir diğer etken de süre olduğu için 4 saatlik programı kullanıyorum.
    öyle olunca 0,75 küçük ölçek maya bile yetiyor
  • tebrikler

    hazır karışımlarda homojenliği ve lezzeti artıran bir takım enzim gibi katkılar olduğu için kıvamı yakalamak biraz daha kolaydır.
    kendi yapacağınız karışımda oranları tutturmak veya aynı lezzeti yakalamak biraz uğraştırabilir,
    hevesiniz kırılmasın diye şimdiden söylüyorum, hemen pes etmeyin.

    tam buğday / beyaz un oranı eğer diyet, sağlık problemi vb amaçla yapmıyorsanız tamamen zevkinize kalmış bir şey
    önce eagle_beagle'ın tavsiye ettiği 300/200 oranını deneyin
    daha sonra 250/250 , 350/150 yetmezse daha değişik oranlar deneyin
    tam buğdayın fazla olması daha idealdir ama evdekilerin de görüşünü alın ve ortak bir karar verin, ekmek ağır olursa bıkkınlık gelebilir.

    cevizli, çörek otlu gibi iç malzemelerin yanı sıra bulabilirseniz değişik tahıl karışımlarını da yapmayı deneyin, çavdar favorimdir.

    denemediyseniz karışık tahıllı hazır unları mutlaka deneyin, harika oluyor, tavsiye ederim (markaya göre 7 tahıllı , 10 tahıllı, çok tahıllı , bol tahıllı diye de değişiyor)


    @baddboy




  • machiner. kullanıcısına yanıt
    Ben süt koyuyordum yarım ölçek demek ki vazgeçmek lazım

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • eagle_beagle kullanıcısına yanıt
    Hayır hayır sütten vazgeçmeyin. Güzel bir ekmek için süt de gerekli ancak fazlası bozar.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • eagle_beagle kullanıcısına yanıt
    neden sütten vazgeçmek istediğinizi anlamadım
    kattığımız pek çok şey kabarmayı olumsuz etkilese de vazgeçilmeyecek şeyler var
    amaç sadece kabartmak olsa beyaz undan başka hiç bir şey katmamak gerekirdi
    besin değeri bir yana süt ve tereyağ ekmeğin yumuşaklığını ve taze kalma süresini artırır
  • 
Sayfa: önceki 113114115116117
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.