Donanım Haber Forum
Ana Sayfa | Kayıt ol | Profilim | Gelen Kutusu | DH Hız Aşırtma VT | Adres Defteri | Email'le üyeliklerim | Benim forumlarım | Fotoğraf Albümleri
Favorileriniz | Üyeler | Arama | SSS | Şikayet listesi | Uyarı listesi | Nick işlemleri
Cevap: Ekmek Yapma Makinası

İlgili konuları bak: (bu forumda | tüm forumlarda)

Bu isimle girdiniz: Guest
Bu konudaki kullanıcılar: hiç
  Basılabilir versiyon
Tüm forumlar >> [Donanım / Hardware] >> Ev Elektroniği >> Diğer ev elektroniği >> Cevap: Ekmek Yapma Makinası Sayfa: <<   < önceki  1 2 [3] 4 5 6 7 8 9   sonraki >   >>
Giriş
Mesaj << Daha eski konu   Daha yeni konu >>
mllm

Sisteme Gözat

3 Nisan 2007; 19:28:51 
Bu mesajla ilgili şikayetinizi bu icon a tıklayarak yapabilirsiniz.

Arkadaşlar ekmeğin üzerinin çökme nedeninin önceden fazla kabarması olduğunu düşünüyorum.
Fazla kabarmaması için mayayı biraz daha az kullanmak gerekiyor. Hazır karışımlar iinde en iyi sonucu söke çavdar unu karışımı ile alıyoruz, özellikle tavsiya ederim. Mayayı içinden çıkan paketin 3/4'ü kadarını kullanın.

[[[[[____DH VOLKSWAGEN KULÜBÜ 2004 POLO____]]]]]

Dünya düşse peşimize, yer sarsılsa yerinden, ne senden geçeriz, ne senin eserinden ...
RockStar

Sisteme Gözat

4 Nisan 2007; 13:19:43 

Buyrun akradaşlar size Fakir uyghun fiyat ve alman kalitesi
http://www.stokburada.com/index.php?p=show&pid=8425&k_id=0
sinbo daha ucuz fakat .... fakir derim tercih sizin
http://www.stokburada.com/index.php?p=show&pid=8466&k_id=0

R/C Model *Helikopterler *Uçaklar *Sürat Tekneleri ve Arabalar.. incelemek için tıkla!!!
soberman

6 Nisan 2007; 9:25:54 

quote:

RockStar Tarih 4 Nisan 2007; 13:19:43
Buyrun akradaşlar size Fakir uygun fiyat ve alman kalitesi

Ben fakir modellerini bizzat inceledim (Ankara AnkaMall'da Standları var). Fakiri Alman markası ve kalitesi olarak biliyordum. Yetkilisi ile görüştük. Makinelerin etiketlerini beraberce inceledik. Maalesef tamamı Çin malı idi (Ancak patenti Alman diyebilirsiniz ancak yine Çin üretimi Essenso'yu yanına koyup karşılaştırırsanız aradaki farkı anlayabiliyorsunuz). Lütfen yerinde inceleyin dememin sebebi bu. Her ne kadar hepsinin yapısı biribirine benzese de yine de hayal kırıklığı yaşamamanın tek çaresi önceden görüp incelemek.

juniorx

7 Mayıs 2007; 19:07:06 

peki arkadaşlar bu ekmek yapma makinasının en yüksek kapasitesi ne kadar. mesela ben eve fazla ekmek alırım daima ve evde fazla ekmek bulundururum. temiz olduğunu düşündüğüm fırınlardan 5-6 tane çiftli ekmek alırım, sonra da buzluğa koyar lazım oldukça dilimle indirir kızartırım fırından çıkmış gibi olur. şimdi eğer fazla miktarda ekmek istiyorsak, çünkü sık sık ekmek yapmayla uğraşmak istemiyorum. benim ekmek sistemim toplu alıp buzluğa koymak üzerine dayalı. fakat temiz ve sağlıklı ekmek yemek istiyorum. bu makinaların en büyük kapasitede olanları ne kadar ekmek veriyor bir seferde. benim 5-6 çiftli somunun karşılığını veren kapasiteleri var mı? bir de gördüm 1 kilo kapasite diyor biri. bu malzemeler için mi yoksa çıkan ekmek için mi geçerli.

gendarme

19 Mayıs 2007; 15:12:54 

quote:

Orjinalden alıntı: soberman

quote:

RockStar Tarih 4 Nisan 2007; 13:19:43
Buyrun akradaşlar size Fakir uygun fiyat ve alman kalitesi

Ben fakir modellerini bizzat inceledim (Ankara AnkaMall'da Standları var). Fakiri Alman markası ve kalitesi olarak biliyordum. Yetkilisi ile görüştük. Makinelerin etiketlerini beraberce inceledik. Maalesef tamamı Çin malı idi (Ancak patenti Alman diyebilirsiniz ancak yine Çin üretimi Essenso'yu yanına koyup karşılaştırırsanız aradaki farkı anlayabiliyorsunuz). Lütfen yerinde inceleyin dememin sebebi bu. Her ne kadar hepsinin yapısı biribirine benzese de yine de hayal kırıklığı yaşamamanın tek çaresi önceden görüp incelemek.

haklısın Fakir Alman malı diye bilinir ancak ürünleri ÇİN malı.....

zaten orada üretim yapmayan kaç beyaz eşya ya da elektronik markası kaldı yeryüzünde....

Kör cehalet çirkefleştirir insanları...Suskunluğum asaletimdendir.
Her lafa verilecek bir cevabım var. Lakin, bir lafa bakarım laf mı diye, bir de söyleyene bakarım adam mı diye !!!

Command.com

21 Mayıs 2007; 17:22:42 

ART marka ekmek makinamız geçen gün arıza yaptı servise götürdük 2 günde yaptılar , üstelik kapıya kadar getirip teslim ettiler.. servisten yana bir düşünceniz olmasın.. ART bu işi ilk yapan firma. çok büyük tecrubeleri var ve çok kaliteli ürün çıkartıyorlar.. Gönül rahatlığı ile alabilirsiniz

Geri sayım sen doğduğunda başladı ! Eğer (9) canlı bile olsaydın en fazla (8) kez kaçabilirdin Ölümden !
Bil ki (7) Düvele sultan dahi olsan yerin (6) Mekan olacak sana.
En fazla (5) Metre kumaş götürebileceksin ! Kapatacaksın (4) açsan da gözlerini ! Bu (3) günlük fani dünyada Azraile (2) kat olup yalvarsanda nafile.
EceL geldiğinde (1) gün öleceksin ! İşte, o an herşey (0) dan başlayacak
soberman

22 Mayıs 2007; 10:27:50 

quote:

gendarme Tarih 19 Mayıs 2007; 15:12:54

quote:

haklısın Fakir Alman malı diye bilinir ancak ürünleri ÇİN malı.....

zaten orada üretim yapmayan kaç beyaz eşya ya da elektronik markası kaldı yeryüzünde....

eozen81

Sisteme Gözat

22 Mayıs 2007; 11:00:35 

quote:

Orjinalden alıntı: juniorx

peki arkadaşlar bu ekmek yapma makinasının en yüksek kapasitesi ne kadar. mesela ben eve fazla ekmek alırım daima ve evde fazla ekmek bulundururum. temiz olduğunu düşündüğüm fırınlardan 5-6 tane çiftli ekmek alırım, sonra da buzluğa koyar lazım oldukça dilimle indirir kızartırım fırından çıkmış gibi olur. şimdi eğer fazla miktarda ekmek istiyorsak, çünkü sık sık ekmek yapmayla uğraşmak istemiyorum. benim ekmek sistemim toplu alıp buzluğa koymak üzerine dayalı. fakat temiz ve sağlıklı ekmek yemek istiyorum. bu makinaların en büyük kapasitede olanları ne kadar ekmek veriyor bir seferde. benim 5-6 çiftli somunun karşılığını veren kapasiteleri var mı? bir de gördüm 1 kilo kapasite diyor biri. bu malzemeler için mi yoksa çıkan ekmek için mi geçerli.

Piyasadak modellerin çoğunda iki seçenek bulunur : Gramaj olarak az birde nispeten çok ekmek, genelde bu skala 750 gr ile 900 grdır yani Çıkan ekmeğin gramı bu.

Ancak piyasada benim gördüğüm max 1 kg luk ekmek yapan makinalar var.

örneğin : BU MARKA TIKLA

Ancak belirtmek isterimki 1 kg çıkan ekmeğin normal aldıgımız ekmekten bariz derecede farkı var, genel yorum ben ekmek yapma makinası kullanan biri olmasamda, 2-3 dilim ekmekle insanın doydugu, fazlasıyla kilo almaya başladıgı yönünde

COWON A2 30 GB PORTABLE MEDIA PLAYER (PMP) Incelemesi
SAMSUNG 37R81B LCD TV Görüntülerim ve Genel Inceleme, Yorumlar
LOGITECH HARMONY 520 EVRENSEL KUMANDA INCELEMESİ
KENWOOD KRF-V6090D AVR ve ONKYO HTP 103E 6.1 Ev Sinema Sistemi İncelemesi
PHILIPS PHILISHAVE HQ 7782 TRAS MAKINASI Incelemesi
soberman

23 Mayıs 2007; 11:17:28 

quote:

juniorx Tarih 7 Mayıs 2007; 19:07:06

@juniorx,

piyasada 1.5 kg'a kadar (pişmiş hali ile) ekmek pişiren makineler var. Örnek olarak:

http://www.hipernex.com/pro.aspx?CID=1382&IID=80926 (Moulinex XXL)

http://www.evimizinherseyi.com/index.php?page=urun_detay&kat=28&alt_kat_id=191&id=2730 (Breville BR11)

http://www.ekonomikticaret.com/ekonomikticaret/product.aspx?dept_id=4417&p_id=evekmsevbm3986 (severin BM 3986-1.6 Kg)

http://www.siberstore.com/urun_bilgisi.php?products_id=54317&ref=akakce&v=1.31.8 (Fakir lino 1.135 Kg)

http://www.hediyedenizi.com/Hediye/31846/474/Ev_Gerecleri/Kucuk_Ev_Aletleri/Ekmek_Yapma_Makinesi/Mert_Ekmek_Pisirme_Makinesi_EKP-1.htm (Mert 1.125 Kg)

Bunlardan bazıları.

soberman

23 Mayıs 2007; 11:21:56 

quote:

eozen81 Tarih 22 Mayıs 2007; 11:00:35

quote:

Ancak belirtmek isterimki 1 kg çıkan ekmeğin normal aldıgımız ekmekten bariz derecede farkı var, genel yorum ben ekmek yapma makinası kullanan biri olmasamda, 2-3 dilim ekmekle insanın doydugu, fazlasıyla kilo almaya başladıgı yönünde

@eozen81,

sana can-ı gönülden katılıyorum. Ekmek kullanımı artıyor, ancak nefis ekmekler yendiği için bence bu bir avantaj.
benim şahsi düşüncem, ekmek büyüklüğünü 750 gr. civarında tutarak daha fazla tüketimin önüne geçmek. Büyük ekmek demek daha kısa sürede tüketilmesi gereken daha fazla ekmek demek.

Bir de bunun yanına nefis kekleri de (evet, makine ile yapılan kek piyasada satılan dankekleri andırdığı için iyi bir tarif yakalanırsa kek tüketimi de artıyor) ilave edersek....

someone74

Bu kullanıcının bu kategori altındaki blog mesajlarına git Bu kullanıcının DH Blog sayfasina git

Sisteme Gözat

16 Temmuz 2007; 20:13:48 

Uzun zaman oldu ve ilk sayfada almayı düşündüğüm arçelik cihazı aldım ama ilk deneme malum hüsran Küçücük bir kitapçık verilmiş aynen tarifi sizinle paylaşıyorum;

Standart Ekmek (3 saat)
Pişirme şekli: Az/Orta/Çok pişmiş

450 gr un, 10gr ayçiçek ya da margarin yağı, 1 küçük ölçek maya, 1.5 küçük ölçek tuz, 2 küçük ölçek şeker

Hazırlanışı: karıştırma kabının içine ilk önce mayayı boşaltın. Hemen arkasından bir kapta karıştırdığınız un,şeker,yağ ve tuzu kaba boşaltın. En son olarak 300ml suyu ilave edin. Programı başlatıp 3 saat sonra mis gibi ekmek yiyin.

Bu ne biçim tarif? Bunu yazana yazıklar olsun. mayayı önce boşaltmanın manası ne? Ayrıca suyu ilave etmediğiniz bir un,şeker,tuz ve 10 gr yagı bir kapta nasıl karıştırabilirsiniz? Daha sonradan ilave ettiğiniz su bu işte kullanılmıyor mu?

Allah rızası için biri bana anlaşılır bir şekilde aşama aşama normal bir ekmek tarifini yapabilir mi? Yaptığım ekmeğe yazık oldu, heba oldu. Bu tarifi yazan elamanı bulsam ona yedirebilirim ama insan 3 kuruşluk bir tarif kitapçığını buna eklemeyecek kadar cimri oalbilir mi? Bir sonuç alamazsam kesin şikayet edeceğim bunları.

ASUS VENTO 3600(SS 500W), GA-965P-S3 1066@1800(F2@F8), E6300 Core2Duo/1.86@3.15GHz (+ZM9500LED), 2*1GB OCZ Special Ops UEE 800@900Mhz, 19'' Sony SDM-HS95DB (8ms+DVI), MSI 8600GT OC EDITION/590*1600(@Fatality), 2x250GB WD 16mb/Sata2 (@silverstone cooler), 200 GB Seagate 8mb/Sata (@vantec cooler), 80GB External (Ice Box) Seagate, Samsung 182D, Nec 5170A, Creative X-Fİ XtremeMusic, Logitech X-530, USRobotics 9105, Skystar2 vrs2.6D, HP PSC 1315, Mustek 600VA Plus, Infosec PFS 7 TGE, Whitkey Q + Apple F Keyboard, Logitech MX510 + Razer X Speed Pad + Sennheiser HD280Pro. WinXP Pro.& MacOSX Tiger 10.4.5 Yarabbi Şükür daha ne olsun
taşkafa

16 Temmuz 2007; 21:24:44 

Arkadaşım evden cıkmak üzereyim garaja yolcu götürecegim kısa yazıyorum. Bak önce pervaneyi çıkarıp dibini temizle.Tam otursun. Toz maya kullan. Her mayanın gücü farklı. 1 ölçek dedigi makinanın ölçegi ile 1 küçük ölçek mayayı makinanın kare kabının en dibe koy. Başka bir kaba 3,5 su bardagı un. 1 küçük ölçek tuz, 2 küçük ölçek toz şeker , Bir yemek kaşıgı rivyera zeytinyagı koy. hepsini beş dakika iyice karıştır. Makinanın kare şeklinde kabına karıştırılmış unu boşalt...Makinayı normal ekmek orta pişirme ayarına al..EN SON ÜZERİNE 1,5 tam dolu su bardagı suyu dök. hemen makinayı çalıştır...Hepsi bu kadar..Süre göstergesi 00 00 olunca fişi çek kapagı aç...Ekmek hazır. 15 dakıka dinlensin...Kabını ters çevir silkele tık diye kızarmış ekmegi bırakıyor... Ben damarları tıkıyor diye eve margarin sokmuyorum. Rivyera zeytinyagı ile çok güzel oluyor...1,5 ölçek tuz bana çok geliyor kafama göre 1 ölçek yetiyor... Zamanla formüllerin degişip gelişecek moralini bozma....MAKİNA ÇALIŞIRKEN KAPAGINI AÇIP NE OLDU DİYE BAKMA. SICAGI BUHARI GİTMESİN...Süre bitince 0000 yazıyor tamam aç... Afiyet olsun... Zamanla maya, un, tuz, yag miktarını kafana göre degiştireceksin bu başlangıç tarifi...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi taşkafa -- 16 Temmuz 2007; 21:29:52 >

HİLE İLE İŞ GÖREN MİHNET İLE CAN VERİR,

NAMUSA HÜRMET EDEN NESLİNE ŞEREF VERİR....
someone74

Bu kullanıcının bu kategori altındaki blog mesajlarına git Bu kullanıcının DH Blog sayfasina git

Sisteme Gözat

16 Temmuz 2007; 21:45:25 

quote:

Orjinalden alıntı: taşkafa

Arkadaşım evden cıkmak üzereyim garaja yolcu götürecegim kısa yazıyorum. Bak önce pervaneyi çıkarıp dibini temizle.Tam otursun. Toz maya kullan. Her mayanın gücü farklı. 1 ölçek dedigi makinanın ölçegi ile 1 küçük ölçek mayayı makinanın kare kabının en dibe koy. Başka bir kaba 3,5 su bardagı un. 1 küçük ölçek tuz, 2 küçük ölçek toz şeker , Bir yemek kaşıgı rivyera zeytinyagı koy. hepsini beş dakika iyice karıştır. Makinanın kare şeklinde kabına karıştırılmış unu boşalt...Makinayı normal ekmek orta pişirme ayarına al..EN SON ÜZERİNE 1,5 tam dolu su bardagı suyu dök. hemen makinayı çalıştır...Hepsi bu kadar..Süre göstergesi 00 00 olunca fişi çek kapagı aç...Ekmek hazır. 15 dakıka dinlensin...Kabını ters çevir silkele tık diye kızarmış ekmegi bırakıyor... Ben damarları tıkıyor diye eve margarin sokmuyorum. Rivyera zeytinyagı ile çok güzel oluyor...1,5 ölçek tuz bana çok geliyor kafama göre 1 ölçek yetiyor... Zamanla formüllerin degişip gelişecek moralini bozma....MAKİNA ÇALIŞIRKEN KAPAGINI AÇIP NE OLDU DİYE BAKMA. SICAGI BUHARI GİTMESİN...Süre bitince 0000 yazıyor tamam aç... Afiyet olsun... Zamanla maya, un, tuz, yag miktarını kafana göre degiştireceksin bu başlangıç tarifi...

Sağolasın kardeş dediğini deneyeceğim Olay birazda kaliteli un ve maya da sanırım Birde ayçiçek yağı kullansam olur mu?

ASUS VENTO 3600(SS 500W), GA-965P-S3 1066@1800(F2@F8), E6300 Core2Duo/1.86@3.15GHz (+ZM9500LED), 2*1GB OCZ Special Ops UEE 800@900Mhz, 19'' Sony SDM-HS95DB (8ms+DVI), MSI 8600GT OC EDITION/590*1600(@Fatality), 2x250GB WD 16mb/Sata2 (@silverstone cooler), 200 GB Seagate 8mb/Sata (@vantec cooler), 80GB External (Ice Box) Seagate, Samsung 182D, Nec 5170A, Creative X-Fİ XtremeMusic, Logitech X-530, USRobotics 9105, Skystar2 vrs2.6D, HP PSC 1315, Mustek 600VA Plus, Infosec PFS 7 TGE, Whitkey Q + Apple F Keyboard, Logitech MX510 + Razer X Speed Pad + Sennheiser HD280Pro. WinXP Pro.& MacOSX Tiger 10.4.5 Yarabbi Şükür daha ne olsun
gurcimilis

17 Temmuz 2007; 13:23:30 

fakir al fakir fakiri sevindirir ::))
someone74

Sisteme Gözat