- x
Ekmek Yapma Makinası
2383 Cevap378304 Görüntüleme31 Favori
Bu konudaki kullanıcılar: hiç
  Seçkin Yorumlar Sistem Belirtin Yazdır
Sayfa: <<     1 [3] 5 6 7 8 9 10      >>
Arama Terimi: Yazarı:
Konu içi arama ayarları
Sadece Arananın bulduğu yerler
Arama terimleri En önemli Üst minimum sıralama: /1000

Arama tercihlerinizi belirlediyseniz yukarıdaki kutuya arama terimini yazıp "Konu içi ara" butonuna tıklayınız.
Giriş
Mesaj


4389 Mesaj
25 Temmuz 2007; 23:15:50 

serencam @ cihazınız arçelik mi?

taşkafa @ Gerçekten haklısın kardeş. Yardımlaşma gibisi yok elbet. Bu cihazla kek yapılıyor mu? Onun için de tarife ihtiyacım olucak, zira arçelik'in kitapçıkları bu konuda yetersiz. Sinbo'nun kitapçığını netten indirdim destan gibi ama ölçüler farklı farklı olunca istenildiği gibi tutmuyr. Neden standart ölçü kabı kullanmazlar ki


_____________________________

Aero Cool StrikeX(Corsair GS800),Asus P8Z77-V LX 1600@2400(Bios 15.02@24.03), i5 3570K /3.4GHz@xxxGHz (CoolerMaster TPC 812SX), 4*4GB GSKill F3-12800CL9Q 1600Mhz (9-9-9-24@1.50v), 23'' ASUS MX239H (5ms), Asus GTX760 DCIIOC, Ocz Vertex4 (1.4@1.5) 128Gb (@silverstone cooler), 2x1Tb WD 64mb/Sata2 (@SilverStone cooler), Samsung 220D, Creative X-Fİ XtremeMusic, Logitech X-530, USRobotics 9105, HP Laserjet M1132, Infosec PFS 7 TGE, Logitech MK520 Keyboard, Razer X Speed Pad Sennheiser HD280Pro. Win7 Ultimate. Yarabbi Şükür daha ne olsun


 
283 Mesaj
26 Temmuz 2007; 9:46:36 

ben şuna inanmıyorum bir markanın aynı ürününün alman üretimiylr çin üretimi aynı kalitede olmaz.kesinlikle katılmıyorum.fakir aldım "made in p.r.c." benim için bitti kim ne derse desin.niye eskiden avrupa malı cihaz alınca yıllarca kullanılıyordu şimdi hemen bozuluyor işte bu uzak doğuya fabrikaların kaymasından dolayı oldu.bence markaya bakmayın ne malı olduğuna bakın.ben artık herhangi bir ürün alırken markasına hiç bakmıyorum hemen ne malı olduğuna bkıp ona göre alıyorum ve memnunum.ama bu şansım maalesef internetten alışverişlerde mümkün değil.çünkü ne malı olduğunu öğrenemiyorsunuz sorarsanız belli değil diyorlar.gelincede iade etmek sorun oluyor kargo parası felan çünkü müşteri ürünü beğenmeyince kargo parası alıcıya aittir diyor hepsiburada...


_____________________________

"Kim Ayasofyayı Cami olmaktan çıkarıp başka bir şekle koyarsa; Önce Peygamberin ve Ashabının, Ondan sonra Tabiinin, Tebau Tabiinin, Sonra Bana kadar gelen tüm ecdadımızın, hulasa benim ve benden sonra gelen bütün nesillerin laneti onların üzerine olsun" Fatihin Ayasofya Kitabesi (Vasiyet)


 
12164 Mesaj
26 Temmuz 2007; 13:50:57 

Aslında haklısınız ama şunu hatırlatmak isterim.Çin'de üretmek var Çin'de ürettirmek var.Bu iki farkı da bilmek lazım.Daha önceden de yazmıştım Philips,Sony gibi markalar ürünlerini kendileri tasarlar herşeyini belirler sadece üretimi Çin'de yaptırırlar.Bunlar orijinal Avrupa malları kadar kaliteli olmasa da kötü demek haksızlık olur.Orijinalleri arasındaki fark anlaşılabilir rahatlıkla.Ama bir de bazı markalar Çin'de yerel firmalar tarafından üretilmiş idi üdüğü belirsiz cihazlara kendi markalarını basıp getirtiyorlar(King,Arçelik,Sinbo,Premier gibi)bunlardan gerçekten performans beklememek lazım.Ben ekmek makinemi Sinbo'dan aldım ama beğenerek almıştım bir de ucuzdu.Sinbo'nun arada güzel malı da çıkıyor.Tabi güzel derken fiyatına göre güzel

Ama gerçekten isim yapmış markaların Çin ile Avrupa malları rahat ayırt edilebiliyor.Mesela Siemens'in Çin ile İspanya/Slovenya malı kettleları arasındaki fark çok net.Ama Avrupa mallarına paranız yetmiyorsa isim yapmış Çin malları en azından güvenebileceğiniz bir alternatif.Çünkü üretim ve tasarım o firmaların kontrolünde.


163 Mesaj
26 Temmuz 2007; 16:42:13 

Başarı garanti!
2 yıllık denemelerin sonucunu anlatacağım.
Benim makine Sinbo. Bence piyasadaki en ucuz makineyi alın. Hepsi birbirinin kopyası. Programını inceleyin, pyasada iki çeşit program var zaten.
Sıvı miktarı yaklaşık unun 1/3 kadarı olacak. Ben makinanın ölçeği ile 4 Cup un kullanıyorum, dolayısile 1.1/3 su katıyorum. Eğer yumurta ve süt kullanırsanız onlarda sıvıdan sayılır, ona göre. Bu su miktarı Unun cinsine göre birazcık değişiyor, onu sonra anlatacağım. Tuz 2 küçük ölçek, Şeker iki büyük ölçek, Kuru Maya 2 küçük ölçek. Hepsini makineye koyup düğmesine basın. Sırası falan hiç önemli değil, miktarlar ve tazelik önemli. Özellikle maya bayat olmamalı. Biraz bayatlarsa miktarı artırın.
5 dakika karıştıktan sonra hamura bakın, yüzeyi ıslak olmamalı. Eğer ıslaksa su fazla demektir. Kabın dibinde çok az un bulaşığı kalıyorsa ideal sıvı miktarını buldunuz demektir. Görünümü düzeltmek için gerekiyorsa biraz un veya su ekleyerek bir kaç dakika daha karıştırın.
Sonra, start düğmesine uzun basarak makineyi durdurun. Ekmek gramajını ve kabuk rengini seçin. Süreye 30 dk ile 60 dakika arasında bir zaman ekleyin, yani ekranda 3.00 yerine 3.30 ile 4.00 arasında bir rakam görün. İsterseniz ekmek geç lazım olacaksa bu süreyi uzatabilirsiniz. En az 30 dk ekleyin.
Start düğmesine basın... Afiyet olsun.

Ekmek pişti . Ortası çökmüşse panik yapmayın. Bir dahaki sefere suyu biraz azaltın.
Fazla su sonradan çökmeye sebep oluyor. Bir de makinenin kapağını aralarda açmayın, küsüyor.


4389 Mesaj
26 Temmuz 2007; 18:59:26 

Ekmeği çözdükte şimdi sıra zeytinli veya üzümlü ekmekte Bu zeytin veya üzüm hangi aşamada kaltılacak? Benim alet bip demiyor Ya allah Bismillah çalışıyor


_____________________________

Aero Cool StrikeX(Corsair GS800),Asus P8Z77-V LX 1600@2400(Bios 15.02@24.03), i5 3570K /3.4GHz@xxxGHz (CoolerMaster TPC 812SX), 4*4GB GSKill F3-12800CL9Q 1600Mhz (9-9-9-24@1.50v), 23'' ASUS MX239H (5ms), Asus GTX760 DCIIOC, Ocz Vertex4 (1.4@1.5) 128Gb (@silverstone cooler), 2x1Tb WD 64mb/Sata2 (@SilverStone cooler), Samsung 220D, Creative X-Fİ XtremeMusic, Logitech X-530, USRobotics 9105, HP Laserjet M1132, Infosec PFS 7 TGE, Logitech MK520 Keyboard, Razer X Speed Pad Sennheiser HD280Pro. Win7 Ultimate. Yarabbi Şükür daha ne olsun


 
94 Mesaj
26 Temmuz 2007; 21:15:41 

someone kardeş,
benim makine art marka
ekmek teknesi çift merdaneli 1350 g ekmek kapasiteli (gerçi en büyük ekmeği tartıyorum 1200 g geliyor)


_____________________________

|| Sanyo Xacti VPC-E6 & E60 Grubu ||


 
6688 Mesaj
26 Temmuz 2007; 21:47:17 

Serencam yukarıda yazdıgın olay maya ile ilgili olabilirmi ? Her ölçü aynı iken neden ekmek kabarmasın ?... Maya ve şeker miktarını biraz artırıp dene.... Saygılarımla...


_____________________________

HİLE İLE İŞ GÖREN MİHNET İLE CAN VERİR,

NAMUSA HÜRMET EDEN NESLİNE ŞEREF VERİR....


4389 Mesaj
26 Temmuz 2007; 22:10:16 

%100 başarıyla yaptığım ekmeği buraya yazayımda yeni girişenler için kolaylık olsun (detaylı) ;

Tarifleri Arçelik 2710 cihaz ölçüsüne ve standarta göre vereceğim

1) İlk olarak cihazın karıştırma mekanizmasına 1 küçük ölçek İnstant DR Oetker Maya ( bozulmamış ve taze olmalı),
2) Daha sonra ayrı bir kaba 450 gr ( 4.5 cihazla verilen bardak) Söke Unu (çünkü ben 3 undan en iyi bununla sonuç aldım) + 2 küçük ölçek şeker + 1.5 ölçek Tuz + 1 yemek kaşığı ayçiçek veya zeytin yağı katılacak ve kapta bunlar karıştırılacak.
3) Bu karışım karıştırma kabının içine mayayı kapatacak şekilde ilave edilecek,
4) En üste de 300 ml ( ölçeğe göre 1.5 bardak) su ilave edilecek
Bundan sonrası 3 saatlik bekleme süreci


Kepekli yapacaksanız sadece su miktarını 30 gr azaltıp 300 gr ekmeklik un + 150 gr karışımlı kepek kullanılıyor. Ancak saf kepek elinizde varsa 360 ekmeklik un + 90 saf kepek şeklinde olacak.

Genel olarak ekmekte çökme meydana gelirse bunun 2 sebebi olabilir. 1.si kullandığınız mayanın bozuk olması, 2.si ise (genelde en çok burada hata yapılıyor) su miktarının fazla ilave edilmesi.

Bu tarif umarım anlaşılır ve gereğince detaylı olmuştur.


_____________________________

Aero Cool StrikeX(Corsair GS800),Asus P8Z77-V LX 1600@2400(Bios 15.02@24.03), i5 3570K /3.4GHz@xxxGHz (CoolerMaster TPC 812SX), 4*4GB GSKill F3-12800CL9Q 1600Mhz (9-9-9-24@1.50v), 23'' ASUS MX239H (5ms), Asus GTX760 DCIIOC, Ocz Vertex4 (1.4@1.5) 128Gb (@silverstone cooler), 2x1Tb WD 64mb/Sata2 (@SilverStone cooler), Samsung 220D, Creative X-Fİ XtremeMusic, Logitech X-530, USRobotics 9105, HP Laserjet M1132, Infosec PFS 7 TGE, Logitech MK520 Keyboard, Razer X Speed Pad Sennheiser HD280Pro. Win7 Ultimate. Yarabbi Şükür daha ne olsun


 
12164 Mesaj
26 Temmuz 2007; 22:21:17 

Arkadaşlar bir de ben birşey eklemek istiyorum.Sinbo'da verilen tariflere göre yapılan 900gr ekmek tartınca 700gr civarı geliyor.Annem de hep neden bu ekmek yeterince kabarmıyor caba diye merak ederdi.Sonra tarifin aksine 3 değil 4 bardak un koyduk ve tepeleme çok güzel ekmek oldu.Aklınızda bulunsun.Sorun kabarmama değil malzeme eksikliğiymiş.Annem her şeyi gözkararı koyuyor bir de ekmek una göre çok değişiyor.Söke un iyi genelde.Bir de mayayı instant kullanmadık hiç evde toz pakmaya var,yani instant değil.Buna rağmen güzel kabarıyor ama bir de instant deneyeceğiz nasıl olacağını merak ediyorum


4389 Mesaj
26 Temmuz 2007; 22:40:57 

candogan62 @ pakmaya da elbette güzel ama ilk denememde fiyasko yaşamıştım. Elbette bana bozuk olanı da denk gelmiş olabilir ama pakmaya ya nazaran ınstant maya daha ince, toz gibi. Kabarmada sorun yaşamıyorsan değiştirmene gerek yok ama yine de bir dene


_____________________________

Aero Cool StrikeX(Corsair GS800),Asus P8Z77-V LX 1600@2400(Bios 15.02@24.03), i5 3570K /3.4GHz@xxxGHz (CoolerMaster TPC 812SX), 4*4GB GSKill F3-12800CL9Q 1600Mhz (9-9-9-24@1.50v), 23'' ASUS MX239H (5ms), Asus GTX760 DCIIOC, Ocz Vertex4 (1.4@1.5) 128Gb (@silverstone cooler), 2x1Tb WD 64mb/Sata2 (@SilverStone cooler), Samsung 220D, Creative X-Fİ XtremeMusic, Logitech X-530, USRobotics 9105, HP Laserjet M1132, Infosec PFS 7 TGE, Logitech MK520 Keyboard, Razer X Speed Pad Sennheiser HD280Pro. Win7 Ultimate. Yarabbi Şükür daha ne olsun


 
12164 Mesaj
26 Temmuz 2007; 23:55:45 

Elbette bence her türlüsünü denemek lazım.Çünkü kötü bir ekmek de iyiymiş gibi gelebilir alışınca.Dedişik ürünler değişik sonuçlar veriyor.


769 Mesaj
29 Temmuz 2007; 1:36:28 

http://www.e-turuncu.co...lt.asp?git=9&urun=10559

sinbo ekmek yapma makinası + baskül hediyeli KDV dahil 94,12 ytl ayrıca bonus ve ideal karta peşin fiyatına 6 ay taksit imkanı mevcud.


_____________________________

Hafta içi saat 14:00'e kadar verilen siparişler aynı gün,saat 14:00'ten sonra verilen siparişler ertesi gün kargoya verilir. Perşembe saat 14:00'ten sonra ve Cuma - Cumartesi - Pazar günleri gelen siparişler Pazartesi günü kargoya verilir.


 
246 Mesaj
9 Ağustos 2007; 14:29:09 

gülen kardeşim herkez senin kadar zengin değildir
bizde ekmek yapma makinesi kullanıyoruz bizimkisi king hatun memnun önemli de olan o zaten


_____________________________



 
6688 Mesaj
21 Ağustos 2007; 22:11:18 

GARANTİLİ KARIŞIK EKMEK..... Arçelik makinası olana basit bir tarif... Başka makinası olanlarda deneyebilir ama sonucunu bilemem.... Arçelikte bu usulde fire yok çok şükür....Ekmege ne karıştırmak istiyorsanız unu hazırlayın... Arçelik makınanın bardagıyla 3 bardak normal un, 1 bardak ne isterseniz un. ( kepek, çavdar, yulaf, mısır, 7 tahıl unu....Metroda var. ) Büyük bir kaba boşaltın. 1 küçük ölçek tuz, 2 küçük ölçek YUVAM MAYA . Migrosta var. ) 2 küçük ölçek toz şeker.. Kabın içine katın... Bunları iyice 5 dakika karıştırın...Şimdi makinanın bardagıyla 1,5 bardak dinlenmiş su ( Klorlu olmasın, mayayı etkiliyor. ) Makinanın siyah kare kabına boşaltın. Üstüne 1 yemek kaşıgı sıvı yag ekleyin...( Motor yagı , dikiş makınası yagı degil, yemeklik sıvı yag...) Tamammı ? Karıştırdıgınız unu bu suyun içine boşaltın. Hemen makinayı kepek ekmegi orta pişirme ayarında çalıştırın... 2 saat 50 dakika sonra mis gibi ekmeginiz hazır......Afiyet olsun.....Bu tarifi ARÇELİK çalışanları bile böyle anlatamaz.....Tecrübe konuşuyor......Saygılarımla...



< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi taşkafa -- 22 Ağustos 2007; 16:32:58 >


_____________________________

HİLE İLE İŞ GÖREN MİHNET İLE CAN VERİR,

NAMUSA HÜRMET EDEN NESLİNE ŞEREF VERİR....


53 Mesaj
21 Ağustos 2007; 22:29:15 

Arkadaşlar sinbonun kullanma talimatında bulunan bütün tarifler yanlış haberiniz olsun.Net de bir çok tarif var daha da önemlisi doğru ölçüyü zamanla kendiniz deneme yanılma yolu ile bulabiliyorsuz


_____________________________



53 Mesaj
26 Ağustos 2007; 21:05:16 

Tesekkürler soberban tariflerin çıktısını aldım


_____________________________



404 Mesaj
26 Ağustos 2007; 23:52:13 

Arkadaslar,

Forumda ekmek makinesi ve ekmek yapımı konusunda uzmanlaşmış arkadaşlar mevcut. Arzu ederseniz favori tariflerimizi ve hatta resimlerini buradan paylaşalım ve bilgi alışverişinde bulunalım.

Müsaadenizle ben başlamış olayım.

Bizde tost, ingiliz muffin, fransız, haşhaşlı, labneli, domatesli-biberli, yumurtalı ekmekler beğenilmekte.

İrlanda, cevizli, yoğun karışımlar, baharatlılar ise eşim tarafından beğenilmesine rağmen çocuklara damak tadı olarak yabancı geliyor.

Aşağıda bir kaç ekmek resmi veriyorum:


0


labneli haşhaşlı

0


domatesli biberli

0


tam buğday

0


patatesli

0


muzlu

0


yulaf+tam buğday+mısır+ekmek unu günlük ekmek

0


favorimiz tost ekmeği

0


bagetler

0


önde beyaz, arkada tam buğday yoğurulmayan ekmek...

0


yoğurulmayan ekmek..

0


dokuya ve kabuğa dikkat!

Arzu edilen tarif var ise ve belirtilirse severek paylaşabilirim.

Sizlerden de nefis ekmek resimleri, tecrübeler, öneriler ve tarifler bekliyoruz...


_____________________________




404 Mesaj
26 Ağustos 2007; 23:56:04 

@zaferakar,

quote:

zaferakar Tarih 26 Ağustos 2007; 21:05:16
Tesekkürler soberman tariflerin çıktısını aldım


ne demek, afiyetler olsun...


_____________________________




404 Mesaj
1 Ekim 2007; 16:29:56 

Arkadaslar,

uzun süredir ses soluk çıkmıyor.

aşağıda faydalı olabileceğini düşündüğüm bir linki sizinle paylaşmak istedim:

http://www.40firinekmek...akinasi_kullanirken.htm


_____________________________




770 Mesaj
9 Ekim 2007; 10:42:03 

Merhaba,

Sinbo'nun aşağıdaki linkteki modelini kullanıyorum. 2 aydan beri taze ekmek ve içinde ne olduğunu bildiğimiz ekmek yemenin keyfini yaşıyoruz. Herkese tavsiye ederim. Ekmek yapa yapa daha iyi ekmekler yapabiliyorsunuz. Hem fiyatı çok iyi hem de ekmekler. Sinbo işini iyi yapıyor. İyi bayramlar.


http://www.hepsiburada....roductid=mtsinbosbm4705


_____________________________

Nissan Note 1.5 dci Visia 2011


 
12164 Mesaj
9 Ekim 2007; 19:23:18 

Aynısını biz de 1,5 seneden fazladır kullanıyoruz.Gerçekten daha fazlasına hiç gerek yok.Kendisinden daha pahalı ürünlere göre bile daha üstün özellikleri var.Kalitesi tatmin edici.Sinbo'nun şimdiye dek yaptığı en iyi ürün denebilir.Pardon üzerine Sinbo ismi yapıştırarak ithal ettirdiği Aynı cihaz King ve yanılmıyorsam Premier olarak da var.Hatta İngiltere'de de Morphy Richards markası ile satılmaktaydı bir ara.


286 Mesaj
17 Ekim 2007; 1:10:54 

eşim ekmek yapma makinesine kafayı takmış ve araştırma yaptım
ancak hiç kimse yazmamış
sinbo almak için internette en ucuzu koysepete.com da


_____________________________



 
698 Mesaj
3 Kasım 2007; 19:25:21 

selamlar
yorumları tek tek okudum..
hoşuma giden çin mallatı hakkındaki yorumlar oldu.
Belli markalar çinde yaptırıyormus ve dolayısıyla mal çin malı oluyormus :) iyi bişey.. o zaman toyota corolla burda üretim ve Türk malı..

bende kararsız kaldım marka konusunda ama kullanmasamda iyi yorumlar olmasa da sinboya karsı bir önyargım var.. olumsuz bir önyardı..
arçelik düşünüyordum ama fason oldugunu duyunca vazgectim.. yine de garanti olayı artı puan..



_____________________________



 
12164 Mesaj
3 Kasım 2007; 22:43:55 

Bence Sinbo alın.Bendeki 2 yılı dolduracak halen oldukça iyi çalışıyor.Bazı pahalı markalardan bile daha çok özellikleri var.
İyisi olsun derseniz Delonghi ve Kenwood'dan şaşmayın.İkisi bir numaradır.
Diğer Moulinex,Fakir,Arçelik falan felan Sinbo'dan hiçbir farkı yok.İsme para ödersiniz sadece.


 
698 Mesaj
4 Kasım 2007; 12:41:56 

maalesef cok gec..
dun gece atladım carrefoura gittim ve moulinexin xxl ını aldım..
179 YTL'ye satıyolardı kampanya var falan dediler ama dısardaki fiyatlarını bilmiyorum
henuz deneme fırsatım olmadı
aksam işim olmazsa deneyecem bakalım
hayırlısı ola


_____________________________



 
12164 Mesaj
4 Kasım 2007; 13:38:04 

Güle güle kullanın.XXL modeli iydir.Ama gördüğünüz gibi diğer markalara göre pahalı .Demek istediğim buydu.


404 Mesaj
5 Kasım 2007; 15:20:18 

quote:

nyhang Tarih 4 Kasım 2007; 12:41:56
maalesef cok gec..
dun gece atladım carrefoura gittim ve moulinexin xxl ını aldım..
179 YTL'ye satıyolardı kampanya var falan dediler ama dısardaki fiyatlarını bilmiyorum
henuz deneme fırsatım olmadı
aksam işim olmazsa deneyecem bakalım
hayırlısı ola


Hayırlısı olsun. Güle Güle kullanın.
Tecrübelerinizi de bizimle paylaşmayı ihmel etmeyin.


_____________________________




 
698 Mesaj
6 Kasım 2007; 8:24:48 

selamlar,
ilk denememin sonucunu yazayım istedim.
Kekikli ve zeytinli ekmek yaptım.
3,20 saatte yaptı. Makine 2bıçaklı ve piştikten sonra alttta (yani çevirince üstte) 2 delik kalıyor..
Bunun dışında ekmek süper oldu


_____________________________



 
593 Mesaj
6 Kasım 2007; 9:46:08 

Akşam haberlerde gördümde türkiyede ekmek yemek büyük cesaret
Burdaki yorumların büyük kısmını okudum benimde kafamda simbo oluştu ( sırada başka şeyler olmasa hemen alırdım ama en kısa zamanda birtane ekmek makinası alacağım )
Saygılar


_____________________________

Anakart : M5A99FX PRO R2.0 Ekrankarti : ASUS HD7870 2GB islemci : AMD FX X6 6300Ram : 8GB (2x4GB) RipjawsX DDR3 Kasa : FEEL FL460 Psu : SILVERSTONE STRIDER ST50F 500W HDD : 1TB WD BLACK LCD : Philips 19" 190C8FS


 
593 Mesaj
2 Aralık 2007; 10:21:34 

Mrb arkadaşlar
Bende ekmek yapma makinası almayı düşünüyorum, iki ürün arasında kararsız kaldım yardımlarınızı ve önerilerinizi bekliyorum

1.SINBO SBM-4705
2.Sinbo SBM 4705
Hediye ve fiyat farkı var iki link koyma sebebim

1.FAKİR PANE Stok da yok
2.Fakir Pane

Saygılar


_____________________________

Anakart : M5A99FX PRO R2.0 Ekrankarti : ASUS HD7870 2GB islemci : AMD FX X6 6300Ram : 8GB (2x4GB) RipjawsX DDR3 Kasa : FEEL FL460 Psu : SILVERSTONE STRIDER ST50F 500W HDD : 1TB WD BLACK LCD : Philips 19" 190C8FS


 
12164 Mesaj
4 Aralık 2007; 0:13:40 

Ben olsam Sinbo'yu tercih ederdim.Kenwood bu cihazlar arasında önde.Bunun dışındaki tüm markalar aşağı yukarı aynı ve hepsi Çin malı(Fakir de dahil).Sinbo en ideali.Bahsettiğiniz model bizim evde 2 seneye yakındır hergün kullanılıyor,hiçbir problem yaratmadı.Gayet güzel kabartarak ekmek yapıyor.


4694 Mesaj
4 Aralık 2007; 0:36:59 

fakir pane kullanıyrum,çok memnunum...
malzeme kalitesi olarak sinbo'dan çok üstün...
fiyatı da makul.


_____________________________


D.H. NEDEN BİR OTOMOBİL MARKAMIZ YOK? GRUBU



 
593 Mesaj
4 Aralık 2007; 9:35:21 


quote:

Orjinalden alıntı: candogan62

Ben olsam Sinbo'yu tercih ederdim.Kenwood bu cihazlar arasında önde.Bunun dışındaki tüm markalar aşağı yukarı aynı ve hepsi Çin malı(Fakir de dahil).Sinbo en ideali.Bahsettiğiniz model bizim evde 2 seneye yakındır hergün kullanılıyor,hiçbir problem yaratmadı.Gayet güzel kabartarak ekmek yapıyor.



quote:

Orjinalden alıntı: ulascelikfz7

fakir pane kullanıyrum,çok memnunum...
malzeme kalitesi olarak sinbo'dan çok üstün...
fiyatı da makul.


Önerileriniz için teşekkürler


_____________________________

Anakart : M5A99FX PRO R2.0 Ekrankarti : ASUS HD7870 2GB islemci : AMD FX X6 6300Ram : 8GB (2x4GB) RipjawsX DDR3 Kasa : FEEL FL460 Psu : SILVERSTONE STRIDER ST50F 500W HDD : 1TB WD BLACK LCD : Philips 19" 190C8FS


 
401 Mesaj
10 Aralık 2007; 21:05:30 

moulinex XXL tavsiye edilir...


2533 Mesaj
11 Aralık 2007; 19:56:04 

Tüm Araştırmalarım Ve Burada Yazılanlar Dogrultusunda Sinbo Aldım Şu An Deniyorum Ve Tariflerde Buldum

Sütlü Ekmek

1 küçük ölçek tuz (tsp)

1 büyük ölçek şeker (tbsp)

1 büyük ölçek ayçiçek yağı (ben bazen yağ koymuyorum ama)

1 cup süt (ılık)

½ cup su (ılık)

3.5 cup un

1 küçük ölçek dr oetker instant maya



Yukarıdaki tarifleri sırasıyla sinbocan'a koyuyoruz ve aşağıdaki şekilde programlıyoruz.

Program : 1 (Normal Ekmek)

Kabuk Rengi : Açık

Somut Boyutu : 700 gr

(not : ilk yoğurma süresinden sonra sinyal verdiğinde lor ve maydonoz karışımı atılınca da çok süper oluyormuş. onu da deneyip bildireceğim)

Piştikten sonra makineyi kapatıp 10-15 dakika içinde bırakıyoruz. daha sonra ekmeğimizi çıkarabiliriz.


Zeytinli ve Kekikli Ekmek

Malzemeler:

Ölçüler ekmek makinesinin kap (cup), yemek kaşığı (Tbsp) ve tatlı kaşığı (tsp) ölçülerine göredir.

* 2 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
* 1 tatlı kaşığı pul biber (ben isot kullandım)
* 1 tatlı kaşığı kekik
* 1 + 1/4 kap ılık su (bulunduğunuz yer nemli ise suyu 1 kap kullanabilirsiniz.)
* 2 yemek kaşığı tereyağı, erimiş
* 3 + 3/4 kap un
* 1/4 kap süt tozu
* 1 yemek kaşığı toz şeker
* 1 + 1/2 tatlı kaşığı tuz
* 1 + 1/4 tatlı kaşığı instant maya (ya da 2,5 tatlı kaşığı toz maya)
* 1 kap doğranmış siyah veya biberli yeşil zeytin

Hazırlanması:

1. Zeytinyağını ve pul biberi bir tavada karıştırıp kısık ateşte 4-5 dakika ısıtın. Isınınca kekiği ekleyip ılıtın ve erimiş tereyağını ilave edin.
2. Süt tozunu ılık su ile karıştırın. Ekmek makinesine sırasıyla süt tozu eklediğiniz suyu, kekikli ve biberli yağ karışımını, unu, tuzu, şekeri ve mayayı ekleyin. (un, süt+yağ karışımının üzerini tamamen örtsün, tuz ve şekeri unun kenarlarına serpin, maya suya veya tuza değmesin.)
3. Makineyi 1 numaralı (normak ekmek) ayarda 3 saatte pişecek şekilde ayarlayın. Yarım saat sonra uyarı sesi gelince zeytinleri ilave edip pişirmeye devam edin. Ekmeğiniz pişince fırın telinin üzerinde tamamen soğumasını sağlayın.


Buldukça Yazarım


_____________________________



 
593 Mesaj
12 Aralık 2007; 14:00:50 

candogan62 tavsiye etdiğin SBM-4705 Simbo Ekmek yapma makinasını aldım
Oldukca güzel ve kullanımı kolay, ( İlk ekmek pek tatmin edici olmadı ) ekmek yapmak için malzeme ölçülerinde kafama takılan bir ölçü birimi var bilgi verirsen sevinirim
Beyaz Normal Ekmek
700Gr
Su 1+1/8 Kap ölçek ( Bu ölçü benim anladığımkadarıyla ölçü kabı 1 kez tam doldurup 2. de ölçü kabının üzerinde yazılı olan seviye 1/8 CUB a kadar tekrar doldurmak.

900Gr
MAYA
1+1/2 Küçük kaşık ölçek ( Burada biraz yorumsuz kaldım 700Gr ekmekte 2 Küçük kaşık ölçek diyor

Birde Tarif bölümlerinde Program:Beyaz Ekmek gibi tarifler var program ne anlama geliyor ( heran gibi bir sürede belirtilmemiş )

Umarım sorular net olmuştur
Saygılar


_____________________________

Anakart : M5A99FX PRO R2.0 Ekrankarti : ASUS HD7870 2GB islemci : AMD FX X6 6300Ram : 8GB (2x4GB) RipjawsX DDR3 Kasa : FEEL FL460 Psu : SILVERSTONE STRIDER ST50F 500W HDD : 1TB WD BLACK LCD : Philips 19" 190C8FS


 
593 Mesaj
15 Aralık 2007; 12:49:05 


quote:

Orjinalden alıntı: soberman

Sevgili Kayınvalidemin ekmeği:

0



Bu da ekmek makinesi:

0



Yaaa...


sizde bu ekmek fabrikası varken hiç kafanız ağrımaz :)
Afiyet olsun


_____________________________

Anakart : M5A99FX PRO R2.0 Ekrankarti : ASUS HD7870 2GB islemci : AMD FX X6 6300Ram : 8GB (2x4GB) RipjawsX DDR3 Kasa : FEEL FL460 Psu : SILVERSTONE STRIDER ST50F 500W HDD : 1TB WD BLACK LCD : Philips 19" 190C8FS


404 Mesaj
15 Aralık 2007; 19:19:02 

Sayın @spayk07,

quote:

sizde bu ekmek fabrikası varken hiç kafanız ağrımaz :)
Afiyet olsun


Övgünüz için teşekkür ediyorum. Aramızda kalsın ama sevgili Kayınvalidem (kendilerinin ve kayınpederimin ellerinden öperim) geçenlerde yanımızdaydı. Yaptığımız ekmeklere, özellikle yoğrulmayan cinsine bayıldı.

Affınıza sığınarak bir kaç resim koymak istiyorum. Bu arada alternatifler de görülmüş olur:

0


Domates ve sebze kurulu sert ekmek unu+çavdar+soya unundan ekmek

0


Pizza taşında taş fırın ekmekleri ekmekleri pişerken


0


Taş fırın ekmekleri - 1 (Baget)

0


Taş fırın ekmekleri - 2


0


Taş Fırın Ekmekleri - 3



_____________________________




 
304 Mesaj
18 Aralık 2007; 21:21:16 

Arkadaşlar Sinbo almayı düşünüyorum
http://www.hepsiburada....roductid=mtsinbosbm4705
öğrenmek istediğim konu 1 ekmeğin ne kadar zamanda piştiği ve ekmeğin maliyetinin ne kadar olduğu. Bu sorularımı yanıtlarsanız sevinirim...



< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jedi_bayoz -- 18 Aralık 2007; 21:21:46 >


_____________________________

BLACKBERRY Q10 WHITE
CİTROEN C3 2005 SX 1.4 HDI 16V


 
593 Mesaj
18 Aralık 2007; 23:57:15 

soberman

Valla ben daha acemiyim deniyorum ilk ekmekler tadmin etmedi ama sonra kıvamı yakaladım gerçeten çok güzel oluyor ( Ne katsam acaba diye düşünüyorum ekmeye ) :)


quote:

Orjinalden alıntı: jedi_bayoz

Arkadaşlar Sinbo almayı düşünüyorum
http://www.hepsiburada....roductid=mtsinbosbm4705
öğrenmek istediğim konu 1 ekmeğin ne kadar zamanda piştiği ve ekmeğin maliyetinin ne kadar olduğu. Bu sorularımı yanıtlarsanız sevinirim...


Arkadaşım ben buradan aldım
Sinbo SBM 4705 Ekmek Yapma Makinası + Sinbo 4407 Baskül + Sinbo 3002 Blender HEDİYELİ

Şimdi kullanıyorum, açıkcası beni tadmin etdi :)

bir ekmek yaklaşık 3 saat sürüyor yoğurma da dahil

Buda kullanma kılavuzu belki incelemek istersin

Download indir



< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi spayk07 -- 19 Aralık 2007; 0:12:47 >


_____________________________

Anakart : M5A99FX PRO R2.0 Ekrankarti : ASUS HD7870 2GB islemci : AMD FX X6 6300Ram : 8GB (2x4GB) RipjawsX DDR3 Kasa : FEEL FL460 Psu : SILVERSTONE STRIDER ST50F 500W HDD : 1TB WD BLACK LCD : Philips 19" 190C8FS


 
304 Mesaj
24 Aralık 2007; 23:50:40 


quote:



Arkadaşım ben buradan aldım
Sinbo SBM 4705 Ekmek Yapma Makinası + Sinbo 4407 Baskül + Sinbo 3002 Blender HEDİYELİ

Şimdi kullanıyorum, açıkcası beni tadmin etdi :)

bir ekmek yaklaşık 3 saat sürüyor yoğurma da dahil

Buda kullanma kılavuzu belki incelemek istersin

Download indir

Sinbo 4705 ile 4710 arasında karasızım hangisini tavsiye edersiniz yada hangisi kullanışlı ?


_____________________________

BLACKBERRY Q10 WHITE
CİTROEN C3 2005 SX 1.4 HDI 16V


1552 Mesaj
25 Aralık 2007; 18:12:43 


quote:

Orjinalden alıntı: jedi_bayoz
Sinbo 4705 ile 4710 arasında karasızım hangisini tavsiye edersiniz yada hangisi kullanışlı ?


4710 çift bıçaklı galiba. 4705 ise tek bıçaklı. Farkı bu diye düşünüyorum. Biz evde 1 yıldır 4705 kullanıyoruz gayet memnunuz.


_____________________________

Siyah akar Zonguldağın deresi; Yüz karası değil, kömür karası; Böyle kazanılır ekmek parası. -OrhanVeli-


2567 Mesaj
26 Aralık 2007; 17:47:12 

@soberman
Bu kadar çok çeşit ekmek için halk ekmek fabrikası gibi çalışıyor olmalısınız.
Gerçekten çok güzel görünüyorlar.

Anladığım kadarıyla, ekmeklerinizin tamamını "ekmek yapma makinasında" yapmıyorsunuz sanırım.
Pizza taşında mı pişiriyorsunuz?



_____________________________


HK: Teyzeciğim durmak yok yola devam!
Teyze: Dee get!

"Tanrıyı güldürmek istiyorsan, O�na planlarından bahset." :) Amores Perros filminden bir replik.
"Life's too short for chess." :) Henry James Byron
"I have a dream... " Martin Luther King, Jr. - Video
Radikal Gazetesi Orijinal Demokrasi Reklam Filmi (Sansürsüz)


404 Mesaj
27 Aralık 2007; 12:21:52 

@Huhukomsu,

quote:

@soberman
Bu kadar çok çeşit ekmek için halk ekmek fabrikası gibi çalışıyor olmalısınız.
Gerçekten çok güzel görünüyorlar.

Anladığım kadarıyla, ekmeklerinizin tamamını "ekmek yapma makinasında" yapmıyorsunuz sanırım.
Pizza taşında mı pişiriyorsunuz?


Öncelikle övgüleriniz için çok teşekkür ederim.

Maalesef ekmek veya unlu mamüller konusu 7-8 ay önce "mecburen" tanışmakta olduğum bir konu. Bu kadar kısa süre dahi bu alanda ne kadar boşluk olduğunu görmeme yetti. En basit örneği, yenebilecek unun çuvalı 30-40 YTL iken 15-20 YTL'lik unlar olduğunu, Rusya ya da benzeri ülkelerden ciddi oranlarda unlar geldiğini, bu işi yapan arkadaşların buğdayda bile kendisi için yetiştirdiği ile satmak amacı ile yetiştirdiği ürüne farklı davrandığını maalesef gözlemledim.

Ekmeğe dayalı beslenen ülkemizde maalesef ekmeğe dayalı bir gelenek, kültür ya da birikimin ne denli eksik olduğunu üzülerek müşahade ettim.

Ekmeği sadece hobi amacı ile yapıyorum. Zamanımı almıyor. Yorgun olduğum zamanlarda, başımın ağrıdığı anlarda, TV'de güzel bir program olmadığı ortamlarda ekmek yapmaya çalışıyorum. bahsettiğim tarihten bu yana evde olmadığımız zamanlar haricinde ekmek almıyoruz. Bazen eşe dosta da hediye mukabilinden yapıyoruz.

Evet, genel olarak 3 tür ekmek yapmaktayım.

Günlük tembel işlerini ekmek makinesinde yapıyorum. Ekmek makinesinde yaparken ölçü ve tarif kullanmıyorum. Unlarını bizzat kendim fabrikadan alıyorum. Deniz tuzu tercih ediyorum. Hakiki tereyağ ya da kendi imalatımız sızma zeytinyağ katıyorum. Bal ya da pekmez de aynı şekilde. Bu işin sırrı yukarıda da muhtelif kereler yazdığım gibi iyi bir ekmek makinesi ve yoğurma anında açık bir kapak.

Hafta sonları vaktim olduğu zamanlar ekmek taşında (pizza taşında) ya da kalıpta ekmek yapmaktayım. Burada da dünyanın muhtelif mutfaklarından seçme ekmekler denemekteyim. (Ekmek-Pizza taşını Ankara'da inanılmaz bir fiyata buldum. Meraklısına tavsiye ederim)

Son olarak ta benim favori ekmeğim yoğrulmayan ekmekler. Aynı anda hem beyaz, hem de kara ekmek yapmaktayım. Bunların lezzeti bir başka oluyor. Acemiler için çok zor bile olsa ustası tarafından tek bir uygulamalı tarif ile rahatlıkla yapılabiliyor.

Bu arada kendi ürettiğim ve uzun süredir ekmeklerimde kullandığım bir yaş mayam da mevcut.

Arkadaşların da yalnızca ekmek makinasına bağlı kalmamalarını, fırında ekmekleri de denemelerini, fırın ekmeği değince tepside yapılan ve kek benzeri kıtırlı bir ekmeği düşünmemelerini öneririm.

Netice olarak, bizler Anadolu çocuğuyuz. Dağda bayırda büyüdük. Zaman zaman çocukluğumuzdan kulağımıza güzel sedalar, ağzımıza aromalar, burnumuza kokular gelir, bir tuhaf oluruz. Şimdiki çocukların böyle bir şansı maalesef hiç olmadı. Ancak bey inanıyorum ki, uzun yıllar geçince belki de biz bu Dünyadan göçtükten sonra çocuklarım gece saat 11'lere kadar ekmek beklediklerini, sıcak sıcak halis tereyağ sürüp yediklerini eminim ki hoş bir hatıra olarak saklayacaklar. Bunun için bile değer...

0

Çörekotlu Ekmek



_____________________________




1552 Mesaj
29 Aralık 2007; 17:29:20 

Biz de dün normal ekmek yaparken içine limin büyüklüğünde haşlanmış patates ve 1 yk tereyağ ekledik, sonuç çok güzel oldu. Tavsiye ederim.


_____________________________

Siyah akar Zonguldağın deresi; Yüz karası değil, kömür karası; Böyle kazanılır ekmek parası. -OrhanVeli-


404 Mesaj
29 Aralık 2007; 22:35:02 

@mllm,

quote:

Biz de dün normal ekmek yaparken içine limin büyüklüğünde haşlanmış patates ve 1 yk tereyağ ekledik, sonuç çok güzel oldu. Tavsiye ederim.


devamını ve fotoğraflarını bekleriz.


_____________________________




404 Mesaj
30 Aralık 2007; 22:35:06 

Ekmek Makinasında sadece sert ekmek unu+su+tuz+maya'dan müteşekkil doğal ekmek. İçine istek üzerine Çörekotu katılmıştır.

0



Makina üzerinde:

0



Yoğrulmayan Ekmek Örnekleri:

Beyaz Ekmek:

0



Doku:

0



Tam Buğday Ekmeği:

0







< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi soberman -- 31 Aralık 2007; 20:01:43 >


_____________________________




 
222 Mesaj
31 Aralık 2007; 0:11:27 

Ekmek konusunda verdiğiniz bilgiler için tşkler,yorumlara bakarak bende simbo aldım,kafama takılan bizim burda her seferinde süke onu alacak durumunda değiliz,un fabrikalarında üretilen tandırlık undan kulanamzmıyız,bu konuda deneyimi olan oldumu.Saygılarımla.


_____________________________



 
12164 Mesaj
31 Aralık 2007; 12:29:47 

Her tür un kullanabilirsiniz.Başarısız olursa tarife göre miktarını değiştirerek zamanla tutturabilirsiniz.Normal beyaz un da kullanılabiliyor.


404 Mesaj
31 Aralık 2007; 14:21:24 

@hssahin65,

quote:

un fabrikalarında üretilen tandırlık undan kulanamzmıyız,


quote:

Her tür un kullanabilirsiniz.Başarısız olursa tarife göre miktarını değiştirerek zamanla tutturabilirsiniz.Normal beyaz un da kullanılabiliyor.


katılıyorum, ancak tandırlık unun yapı olarak özellikle ekmekte kullanılması konusunda tereddütlerim var.

Tandırlık buğday unu:

A-FİZİKSEL VE KİMYASAL ÖZELLİKLERİ
%Rutubet(Ağırlıkça) : 14.5 Max
%Protein (Ağırlıkça) : 14.00-15.00(faktör 5.7)
%Yaş Öz (gluten) (Ağırlıkça) : 28 Min.
Sedimantasyon (Kabartma) (ml) : 16 Min.
Su Kaldırma (absorbsiyon-ABS)(Ağırlıkça) : %65 Min.
Hamurun Dayanıklılığı (Stabilite) : 4 dak. Min.
Yumuşama Derecesi : 140 BU Max.
Uzayabilirlik : 140 mm. Min.
Hamurun Uzama Direnci : 200 BU Min.
Tat ve Koku : Kendine özgü tat ve kokuda
Renk ve Görünüş : Kendine özgü renk ve görünüşte

B-KULLANILDIĞI ALANLAR
Her çeşit tandır ekmeği yapımında kullanılır.

C-YAPISAL ÖZELLİKLERİ

* Su kaldırmasına bağlı olarak daha fazla ürün elde edilmesi.
* Un kalitesine bağlı olarak, kuvvetli hamur elde edilmesi.
* Elde edilen güçlü hamurun tandırdan akmama özelliğine sahip olması.
* Tandırdaki hamurda ve pişirilen üründe şekil bozukluğunun oluşmaması.




_____________________________




 
200 Mesaj
2 Ocak 2008; 1:10:20 

Arkadaşlar öncelik ile hepinizin yeni yolını kutlarım sağlık ve mutluluk getirmesi temennisi ile bir sorum olacak..
Ben de malum gluten alerjisi var Ekmek yapma makinası almak istiyorum Ama karar veremedim tercihler veya gluten programı olan(sadece Kenwood BM 250) da bulabildim başka varmı ?
1- kenwood BM 250
2-kenwood BM 210
3-simbo 4710
4-elta BM 123
5-kenwood BM 258
6-kenwood BM 350

glutensiz ekmek programı yalnız KENWOOD BM 250 de gözüküyor...
sorun yaşamak istemiyorum tecrübelerinize ve tavsiyelerinize ihtiyacım var fiyatı sorun değil....


_____________________________



 
222 Mesaj
2 Ocak 2008; 8:32:05 


quote:

Orjinalden alıntı: soberman

@hssahin65,



katılıyorum, ancak tandırlık unun yapı olarak özellikle ekmekte kullanılması konusunda tereddütlerim var.

Tandırlık buğday unu:

A-FİZİKSEL VE KİMYASAL ÖZELLİKLERİ
%Rutubet(Ağırlıkça) : 14.5 Max
%Protein (Ağırlıkça) : 14.00-15.00(faktör 5.7)
%Yaş Öz (gluten) (Ağırlıkça) : 28 Min.
Sedimantasyon (Kabartma) (ml) : 16 Min.
Su Kaldırma (absorbsiyon-ABS)(Ağırlıkça) : %65 Min.
Hamurun Dayanıklılığı (Stabilite) : 4 dak. Min.
Yumuşama Derecesi : 140 BU Max.
Uzayabilirlik : 140 mm. Min.
Hamurun Uzama Direnci : 200 BU Min.
Tat ve Koku : Kendine özgü tat ve kokuda
Renk ve Görünüş : Kendine özgü renk ve görünüşte

B-KULLANILDIĞI ALANLAR
Her çeşit tandır ekmeği yapımında kullanılır.

C-YAPISAL ÖZELLİKLERİ

* Su kaldırmasına bağlı olarak daha fazla ürün elde edilmesi.
* Un kalitesine bağlı olarak, kuvvetli hamur elde edilmesi.
* Elde edilen güçlü hamurun tandırdan akmama özelliğine sahip olması.
* Tandırdaki hamurda ve pişirilen üründe şekil bozukluğunun oluşmaması.




Verdiğin bilgiler için tşk,peki fırınların normal ekmek olarka yaptıkları unu kulanabilirmiyim.


_____________________________



 
593 Mesaj
2 Ocak 2008; 11:11:55 


quote:

Orjinalden alıntı: jedi_bayoz



Sinbo 4705 ile 4710 arasında karasızım hangisini tavsiye edersiniz yada hangisi kullanışlı ?


Arkadaşım cavabını görmedim :(
Sana seçim konusunda pek yardımcı olamam çünki benim de ilk makinam (4705) şu ana kadar kabarmayla ilgili ufak tefek sorunlar yaşadım ama şimdi ölçüleri göz kararı ayarlıyorum, haşlanmış patates rendeleyip kullanıyorum güzel de oluyor, söylediğin makinalar arasında çift motor yoğurma olması belki hamuru daha sorunsuz hazırlanmasını sağlaya bilir, bu makinayı almamı (4705) sağlayan arkadaş candoğan arkadaşımız istersen onada sora bilirsin eminim yardımcı olacaktır.

soberman ölçülü tariflerini yazsanda bizde fikir elde etsek :)

Saygılar


_____________________________

Anakart : M5A99FX PRO R2.0 Ekrankarti : ASUS HD7870 2GB islemci : AMD FX X6 6300Ram : 8GB (2x4GB) RipjawsX DDR3 Kasa : FEEL FL460 Psu : SILVERSTONE STRIDER ST50F 500W HDD : 1TB WD BLACK LCD : Philips 19" 190C8FS


404 Mesaj
2 Ocak 2008; 12:07:34 

@hssahin65,

quote:

Verdiğin bilgiler için tşk,peki fırınların normal ekmek olarka yaptıkları unu kulanabilirmiyim.


Daha önce de değinildiği gibi kullanabilirsin, ancak fırınlarda hamura katkı maddeleri ilave edildiğini biliyoruz. Katkısız pişirme olacaksa unun kalitesi doğrudan ekmek üzerinde etkili oluyor.

@spayk07,

quote:

soberman ölçülü tariflerini yazsanda bizde fikir elde etsek :)


Bu forumda ve benzeri yerlerde muhtelif defalar yazdığımı, hatta özel ilgilenenlere mail atmaları durumunda daha fazla bilgi paylaşımına gideceğimi, tecrübeli arkadaşların ivedi bilgilerini harmanlamaları gerektiğini defalarca yazdığımı sanıyorum.

Ancak, bir önceki sayfada yazdığım aşağıdaki metin tüm ölçü ve püfleri (ekmek makinesi için) barındırıyor. Dolayısıyla aynen aşağıya bir daha alıyorum:


"Arkadaslar,

Bir siteye yazmış olduğum mesajımı sizinle paylaşmak istiyorum. Umarım işine yarayan arkadaslar olacaktır.

Evimizde hemen her gün ekmek makinasında en az 1 ekmek yapılır. Ekmek makinası olarak ta birden fazla markayı bizzat denedik. İlginç olan şu ki, makinaların çoğu -markalı bile olsa- Çin malı. Çin malı demekle küçümsemek istemiyorum, çünkü Çinlilerde inanılmaz bir know-how birikimi mevcut, isterlerse en kaliteli mamulü de üretebilirler. Ancak bizim denediğimiz çin üretimi mallar genelde bizi üzdü. Aynı tarifi birden fazla farklı makinada denediğimizde farklı sonuçları aldığımızı gördük. Yani sistem ayni, marka yada kalite önemli değil ifadesine tecrübelerim sonucunda halen katılmıyorum.

Temel olarak Amerikan "CUP/Bardak/240 ml" ölçüsü geçerli ve ölçek olarak ta bu ölçü çıkmakta. Yanında Tatlı Kaşığı (Tablespoon/TBSP/15 ml) ve çay kaşığı (Teaspoon/tsp/5 ml) ölçüleri kullanılmakta.

En temel ekmek için;
Önce sıvılar ekmek kazanına konur malum:
1 Cup (Kap/Su Bardağı)ılık su (sıcak olursa maya yanar, soğuk olursa da donar :))
1 veya 2 TBSP (Tatlı kaşığı) Şeker (Bal, Pekmez, Esmer Şeker vb. olabilir)
1 tsp (Çay kaşığı) tuz
1 TBSP (Tatlı Kaşığı) zeytin yağı, çiçek yağı, ince dilimlenmiş veya akar durumda tereyağı,
*** arzu edilirse 1 TBSP süt tozu veya hindistan cevizi ilave edilebilir ***
3 Cup (Kap/Su Bardağı) beyazlatılmamış genel amaçlı un (Tip 550), ekmeklik un (tip 650) veya az miktarda tam buğday unu karışımı (Toplamı 3 Cup olacak)
1.5 tsp (Çay kaşığı) instant maya (Marketlerde Dr. Oetker, Yuvam veya Kenton olarak satılır, INSTANT ifadesine dikkat ediniz, suda eritmeye gerek yoktur)

Bu karışım anılan sırada ekmek makinası kazanına konulduktan sonra beyaz ekmek (temel) programında açık veya normal kabuk seçildiğinde öncelikle 20-25 dakika yoğuracak, sonra mayalanmaya bırakacak, arada 1-2 defa karıştıracak, sonra da yaklaşık 1 saat boyunca pişirecektir.

Ekmek yoğurma esnasında ilk 5 dakika sonunda kapağını kaldırarak mutlaka hamur kıvamı kontrol edilmeli, cıvık ise 1'er TBPS un, katı ise 1'er TBSP su ilave edilmelidir. Çok cıvık karışım çöker, çok katı karışım ise sert bir ekmek ortaya çıkarır. Karıştırma süreci bitmeden son 5 dakika içinde sinyal verildiği anda haşhaş, keten tohumu, ıslatılmış ve hafifçe kabarmış kuru domates, ceviz gibi karışımlar üzerine atılabilir. Kabarmaya geçene kadar arada açıp güzel sözler söylemek ve sevmek sanırım işin sırrı.
Kabarma aşamasından sonra açılırsa hamur çöker, kesinlikle açılmamalıdır.
Pişirme aşamasına gelmeden hızlı bir şekilde kapak kaldırılarak "usulüne uygun" kabarmış hamurun üzeri çizilebilir veya su-yumurta akı karışımı sürülebilir. Ancak ustalık ister, zamana bırakmak gerekir.
Pişirme işleminden sonra 5-10 dk. bekleyerek ekmek kazandan yıpratılmadan çıkarılmalı (aman karıştırma bıçağını ekmek içinde unutmayın!) ve ızgara üzerinde soğutulmalıdır."

Bunlara ilaveten söyleyebileceğim, hazne büyük ise un ve su miktarını biraz artırmak (un 0.5-1 Cup, su 2-3 TBSP (Tatlı kaşığı)) olabilir. Unun marka ve cinsine, mevsime göre su miktarı değişebiliyor. Bu nedenle karışım esnasında sert olmayan ancak cıvımamış bir hamur elde etmek önemli.
Temel tarif bir defa oturtulduğunda kombinasyonlar çok daha kolay ortaya çıkıyor.

Diğer arkadaşlardan da bu konuda katkıda bulunmalarını bekliyorum.


_____________________________




 
593 Mesaj
3 Ocak 2008; 15:37:24 

Soberman detaylı açıklaman için çok teşekkürler

Dün gezerken aşağıdaki ürünü gördüm, beni baya etkiledi :)
Pizza Fırını


_____________________________

Anakart : M5A99FX PRO R2.0 Ekrankarti : ASUS HD7870 2GB islemci : AMD FX X6 6300Ram : 8GB (2x4GB) RipjawsX DDR3 Kasa : FEEL FL460 Psu : SILVERSTONE STRIDER ST50F 500W HDD : 1TB WD BLACK LCD : Philips 19" 190C8FS


404 Mesaj
4 Ocak 2008; 12:59:07 

@telsiz09,

quote:

Ben de malum gluten alerjisi var Ekmek yapma makinası almak istiyorum Ama karar veremedim tercihler veya gluten programı olan(sadece Kenwood BM 250) da bulabildim başka varmı ?


Öncelikle geçmiş olsun diyorum. Gluten alerjisi benim daha önce duymadığım bir alerji. İnsanların çoğunun da bildiklerini sanmıyorum.

Sinbo ve Moulinex'in bir kaç modelini, Alaska (Simtel), DeLonghi, Essenso ve Breville kullandım. Hiç birinde Glutensiz Ekmek programı yoktu.

Glutensiz ekmek programı sanırım Glutensiz Un kullanılarak yapılmakta (mı?). Glutensiz Un kullanarak normal ekmek programında ekmek yapılamıyor mu, yoksa Glutensiz Ekmek programı normal unlar için mi geçerli?

Ayrıca aşağıda benzer bir soru ve cevabı ile de karşılaştım.

Glutensiz ekmek makinesi ve tarifi tavsiyesi



< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi soberman -- 4 Ocak 2008; 13:08:39 >


_____________________________




 
304 Mesaj
6 Ocak 2008; 2:25:20 


quote:

Orjinalden alıntı: spayk07


Arkadaşım cavabını görmedim :(
Sana seçim konusunda pek yardımcı olamam çünki benim de ilk makinam (4705) şu ana kadar kabarmayla ilgili ufak tefek sorunlar yaşadım ama şimdi ölçüleri göz kararı ayarlıyorum, haşlanmış patates rendeleyip kullanıyorum güzel de oluyor, söylediğin makinalar arasında çift motor yoğurma olması belki hamuru daha sorunsuz hazırlanmasını sağlaya bilir, bu makinayı almamı (4705) sağlayan arkadaş candoğan arkadaşımız istersen onada sora bilirsin eminim yardımcı olacaktır.

soberman ölçülü tariflerini yazsanda bizde fikir elde etsek :)

Saygılar
Dün gezerken aşağıdaki ürünü gördüm, beni baya etkiledi :)
Pizza Fırını

Gerçekten özür dilerim
Eşimi almaya ikna edemediğim için halen araştırmaktayım yoksa kullanma klavuzu baya yardımcı oldu.
Pizza Fırınının ölçülerini biliyormusunuz ?
Hakkaten bende şekline bayıldım.


_____________________________

BLACKBERRY Q10 WHITE
CİTROEN C3 2005 SX 1.4 HDI 16V