Şimdi Ara

Ekmek Yapma Makinası (37. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.819
Cevap
60
Favori
600.678
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3536373839
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • EYM almaya karar verdim ama hangi marka alacağıım konusunda kararsızım Kenwood BM250 düşünüyordum ama bilmiyorum ,forumdaki yorumları baştan sona okudum ekmesanati.com a da baktım, kafam karıştı..bana bir tavsiyede bulunabilirseniz çok sevinirim...
  • Hafta sonu kahvaltısı için çocukların bayıldığı ve içinde kendi geliştirdiğimiz tabii maya haricinde maya kullanmadığımız doğal zeytinli ekmek:

     Ekmek Yapma Makinası

    Kabuk ve doku.

    Uygulama ve fotoğraflar:
    http://www.ekmeksanati.com/documents/zeytinli_dof0al_ekmek.html




  • Arkadaşlar bu hafta bim e bu hafta sonu Luxell LX-9220Ekmek Yapma Makinesi geliyor bu makina iyimidir fiyatı 89,00tl bu makinayı kullanan arkadaş varmı birde hamurunu makina kendisimi yoğuruyor teşekkürler.
  • 3 seneye yakındır her gün çalışan Sinbo SBM4705 makinemiz vefat etti.

    Bazen fişe takınca tepki vermiyordu, sonra girip gelmeye başladı çalışırken. Programın ortasında kapanıyordu, sonra kendi kendine resetlenmiş halde çalışıyordu. Şimdi ise işe takınca hiç tepki yok.

    Makinenin içini açtım elektronik kartında yanık bir eleman veya soğuk lehim var mı diye ama kart tertemiz. Hiç bir yanık vs göremedim. Kablolarda temassızlık mı var dedim ama o da yok.

    Böyle bir sorunla karşılaşan var mı? Tamiri ucuzsa kendim parça değiştireceğim. Yoksa yenisinin yolu göründü.

    Makinelere baktım da Sinbo'dan daha kaliteli diyeceğim bir ürün çarpmadı gözüme. Hepsi böyle dayanıksız mı acaba? Esse çelik bir makine var ama o da biraz kaba. Delonghi'yi çok beğenirdim Sinbo'yu aldığım dönem ya da Moulinex'in pide/baget yapan modeli hoş. Özellikle bu işin Pir'i sayın Soberman'den yardım bekliyorum:) Piyasadaki çoğu model gözüme Sinbo ile eşdeğer göründü nedense.




  • @candogan62,

    PM atıldı.

    Kalp ve damar dostu, sindirim sistemi için vaz geçilmez Doğal Yulaf Ekmeği:

     Ekmek Yapma Makinası


    Uygulama ve fotoğraflar:
    http://www.ekmeksanati.com/documents/dof0al_yulaflfd_ekmek.html



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi soberman -- 18 Şubat 2009; 10:42:12 >




  • Soberman ustam sitendeki eym tariflerinden köy ekmeğini denemek istedim fakat ordaki su oranı çok az değil mi o una göre 60ml+2tbsp su 3cup un yani toparlanıp hamur haline gelmesi biraz zor değil mi? valla ben şu anda deniyorum suyu az az ekliyorum ama su oranında bu hata var gibi
  • Luxell LX-9220Ekmek Yapma Makinesi kullanan hiç yok galiba alsammı almasammı
  • @candoğan hocam dediğiniz gibi hepsi hemen hemen aynı kalitede.

    Çoğu Çin'de yapıldığı için aynı malzemeyi kullanıyorlar.
    Mesela Simbo ile Esse'nin teflon kapları birebir aynı, bir markada da aynısını gördüm ama hatırlamıyorum hangisiydi.

    Bizim Simbo da 3. yılına girdi kullanıyoruz şimdilik bakalım nereye kadar.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: taxonera

    Soberman ustam sitendeki eym tariflerinden köy ekmeğini denemek istedim fakat ordaki su oranı çok az değil mi o una göre 60ml+2tbsp su 3cup un yani toparlanıp hamur haline gelmesi biraz zor değil mi? valla ben şu anda deniyorum suyu az az ekliyorum ama su oranında bu hata var gibi


    Tarif, EYM tariflerinin temel kitaplarından olan Betty Crocker'in BEST Breadmachine Cookbook isimli kitabından alınmış ve malzemeler ile fotoğrafta gördüğünüz ekmek ortaya çıkmıştır. Bu ekmekte ön maya kullanılmaktadır ve ön maya cıvık olduğu için ana tarifteki sıvı miktarı sınırlı tutulmuştur. Diğer yandan orijinal tarifte sadece 1/4 cup su mevcut iken, uygulama sonucunda 2 TBSP ilave etmek zorunda kalındı ki, bu da aynen ilave edilmiştir.

    Ön maya kullanmadan yapılan uygulama hem eksik olur, hem de lezzet olarak ayni değildir, bu nedenle tarifler atlanmadan uygulanmalıdır. Sadece kullanılan un vb. cinsinden kaynaklanan az miktarda un vea sıvı ilavesi gerekebbilir ki, bbu da gayet normaldir.

    İlgilendiğin ve uyguladığın için tekrar teşekkür ederim. Sonucunu beraberce bekliyoruz.




  • SOBERBAN HOCAM,
    BUGÜN GELDİ eyM.çOK MUTLUYUM BİRAZDAN DENEYECEĞİM,KLASİK EKMEK YAPMAK ,İSTİYORUM..ekmeksanati.com daki klasik ekmek tarifini mi uygulasam..EYM markası Beko 2505..
  • quote:

    Orjinalden alıntı: KX25

    SOBERBAN HOCAM,
    BUGÜN GELDİ eyM.çOK MUTLUYUM BİRAZDAN DENEYECEĞİM,KLASİK EKMEK YAPMAK ,İSTİYORUM..ekmeksanati.com daki klasik ekmek tarifini mi uygulasam..EYM markası Beko 2505..


    Ölçü kapları farklı olabilir. Sen il önce EYM içinden çıkan kitapçığın tarifine göre normal ekmek yap.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: mllm


    quote:

    Orjinalden alıntı: KX25

    SOBERBAN HOCAM,
    BUGÜN GELDİ eyM.çOK MUTLUYUM BİRAZDAN DENEYECEĞİM,KLASİK EKMEK YAPMAK ,İSTİYORUM..ekmeksanati.com daki klasik ekmek tarifini mi uygulasam..EYM markası Beko 2505..


    Ölçü kapları farklı olabilir. Sen il önce EYM içinden çıkan kitapçığın tarifine göre normal ekmek yap.


    @mllm,

    uyarın için teşekkür ederim. Normal şartlarda 1 Cup=240 ml. hacminde olmasına rağmen Kenwood gibi bazı EYM'lerde işgüzarlık edip 480 ml.lik 2 Cup ölçüsünde ölçü kabı kullanmışlar. Bu nedenle başlangıçta ciddi sıkıntılar yaşanmakta. Yoksa dünyanın neresine giderseniz gidin, ölçü sistemleri standarttır, değişmez.

    Ayrıca bazı markalar (Panasonic, Zojirushi, Breadman, Breville, DeLonghi, v.b.) kendi tariflerini uygulamalı olarak geliştirirken, diğer bazıları ise bu zahmete katlanmamakta. Uygulamalar esnasında bunu dikkate almak gerekir diye düşünüyorum.




  • Dün biraz tereddütlü deneedim klavuzdaki tarifi,ortalığı biraz maya kokusu sardı ama tadı çok güzel oldu,kabarmamasından korkmuştum ama korktuğum başıma gelmedi

     Ekmek Yapma Makinası


     Ekmek Yapma Makinası


     Ekmek Yapma Makinası



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KX25 -- 23 Şubat 2009; 12:01:14 >




  • @KX25,

    Tebrikler. İlk ekmek için mükemmel. Kabuk rengi de çok güzel. Devamını bekliyoruz.

    Hafta sonu istek üzerine Fransız Günlük Ekmeği:
     Ekmek Yapma Makinası


    Uygulama ve Fotoğraflar:
    http://www.ekmeksanati.com/documents/fransfdz_gfcnlfck_ekmef0i.html




  • herkese selamlar
    ekmekleri gördüm hayran kaldım tebrik ediyorum
    bende Luxell Ekmek Yapma Makinesi -LX-9220 aldım
    birinci denemede ekmek yenmeyecek kadar çok katı oldu
    bu marka kullanan varsa yardımcı olabilir mi
    bir iki denemeden sonra yine olmaz ise geri iade etmeğid üşünüyorum



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi serdaryakup -- 22 Şubat 2009; 20:27:15 >
  • iyi akşamlar
    ikinci deneme için ekmek yapma makineleri için özel satılan yulaf unu aldım
    tarifi uyguladım ayrıca yumurta da ilave ettim
    herşey yolunda giderken her nedense kabaran hamur dört parmak kadar söndü aşağı indi ve üstü de kızarmadı
    bu sefer yenilebilir durumda olsada arkadaşların resimlerine göre fersah fersah uzak oldu
    bu hamurun sönme nedeni hakkında bilgi veren olursa memnujn olurum
  • Bu da dün pişirdiğim damla çikolatalı kek,tadı hoş oldu,içi biraz daha az yoğun olsaydı daha güzel olacaktı

     Ekmek Yapma Makinası



     Ekmek Yapma Makinası



     Ekmek Yapma Makinası




     Ekmek Yapma Makinası


     Ekmek Yapma Makinası


     Ekmek Yapma Makinası



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KX25 -- 24 Şubat 2009; 9:02:37 >




  • quote:

    Orjinalden alıntı: serdaryakup

    herşey yolunda giderken her nedense kabaran hamur dört parmak kadar söndü aşağı indi ve üstü de kızarmadı



    Hazır unlarda çökmeyle karşılaşmadık daha.
    Anacak kepek unu, tam tahıllı un gibi esmer unlarla kendi hazırladığımız karışımlarda yaptığımızda çökmeler yaşanıyor.

    Ben şu 3 nedenden biri olabileceğini düşünüyorum.
    1.si mutfaktaki ortam sıcaklığının düşük olması.
    2.si içide konan suyun ılık olmaması.
    3.sü de esmer unlara göre fazla kabarma olması sonra kendi ağırlığından çökmesi.

    3.sü bana daha mantıklı geliyor. Zira dışarda gördüğümüz kepek ekmekleri de normal ekmeklere göre hacimsiz oluyor.
    Mayayı biraz azaltıp denemenizi öneririm. Ekmek balki o kadar kabarmayacak ama kabarmadığı için çökmeyecektir.




  • ekmeksanati.com daki klasik beyaz ekmek tarifinde 1 cup kaç ml veya kaç gr a denk geliyor soberman ustam,benim Beko 2505 in 1 cup u 200 ml,bu tarifi denemek istiyorum.
  • PM atıldı.

    Her öğün yenebilecek EYM Günlük Fransız Ekmeği uyarlaması:
     Ekmek Yapma Makinası


    Uygulama ve Fotoğraflar:
    http://www.ekmeksanati.com/documents/gfcnlfck_fransfdz_ekmef0i.html



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi soberman -- 23 Şubat 2009; 20:23:11 >
  • 
Sayfa: önceki 3536373839
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.