Şimdi Ara

Ekmek Yapma Makinası (34. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
2.820
Cevap
60
Favori
600.664
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3233343536
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orjinalden alıntı: erhan_1903

    ya arkadaşlar eym ile ilk denemem hüsranla sonuçlandıhttp://www.ekmeksanati.com/documents/de_longhi_klasik.html bu linkteki tarifi uyguladım sadece su miktarını 300 ml. yapıp yerine 115 ml. tam yağlı süt koydum birde instant maya bulamadığım için pakmayanın aktif kuru mayasını kullandım (tariftede belirtildiği gibi 1/3 oranında fazla koydum) unu ise efsane (pasta börek hamurişleri için özel amaçlı un) undan kullandım,mayayı sobermen üstadın tavsiyesi ile direk suya koydum (ekmek kazanının içine önce suyu sonra süt zetinyağı ve mayayı koydum daha sonra şeker ve tuzu birbirine temas etmeyecek şekilde unun üzerine yerleştirdim) ve birinci programda pişti ekmeği çıkardığımda ekmek kabarmamıştı (daha önce gördüğüm resimdekilerin yarısı kadardı) üzeri beyaz kalmış kızarmamıştı içi göz göz olmasına rağmen çok ağır ve neredeyse yenemeyecek kadar hamurdu hatayı nerde yaptım bilmiyorum ama moralim çok bozuldu kullandığım malzemeler tam olarak 600 gram un 415 gram süt ve su 2 büyük kaşık zeytinyağı 2 büyük kaşık şeker 2 küçük kaşık tuz 2 küçük kaşık maya (aktif kuru) ne olur yardım


    Panik Yok.

    PM atıldı...

    Edit: Ölçü hatası nedeniyle hamurun çok cıvık kaldığı tespit edildi.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi soberman -- 30 Aralık 2008; 0:44:57 >




  • quote:

    Orjinalden alıntı: taxonera

    Arkadaşlar Kenwood BM250 sahibi oldum bende. ilk ekmek yapma denemem şu anda oluyor kabarma aşamasında fakaaaat bir nokta var ki çok önemli bir şey bu makineye sahip olan arkadaşların okumasını ve bana cevap vermelerini rica ediyorum.

    ilk olarak 500gr ekmek deniyorum ve hamur yoğurulurken(yoğun bir hal aldıktan sonra) tekne yerinden çıkıyor ve boşa dönüyor yerinden çıktığını öteki odadan tak diye bir ses ile duyuyorum ve daha öncede başka bir yerde okuduğum için kontrol ettim ve başıma geldi.

    Kullanan arkadaşlarda böyle birşey mevcut mu? bu konuda beni bilgilendirirlerse memnun olurum.



    İngilizce kullanım klavuzunda EYM kazanının doğrudan yuvasına bastırılarak oturduğu ve çekerek çıkarıldığı görülüyor. Kitapçığı çok güzelmiş. İşlem basamaklarında:

    using your Bread Maker
    (refer to illustration panel)
    1 Lift out the bread pan by the handle.
    2 Fit the kneader.
    3 Pour the water into the bread pan.
    4 Add the rest of the ingredients to the pan in the order
    listed in the recipes.
    Ensure that all the ingredients are weighed accurately
    7 as incorrect measures will produce poor results.
    8 Insert the bread pan into the oven chamber and push
    down to ensure it is locked in position.


    Burada kazanın, şaft yuvasına oturtulmasını ve kilitlendiğinden emin olunmasını istiyor. Dolayısı ile sanki bir kilit mekanızması varmış gibi anlaşılıyor. Normal şartlarda bu mekanizmanın kazanın yerinden çıkmasına engel olması lazım.

    Kullanan arkadaşlar açıklık getirebilir mi?




  • valla fotoğraf yüklemeye çalışacağım çekim yaptım hem ekmek hemde makineden.

    ama kilit gibi bir sistem yok evet şaft var ama sıkışma yöntemi ile sanırım kilit yok sağlam çekmek gerekli çıkarmak için yerine oturması için bastırılması ama hamur yoğururken yapıyor hamur yoğun olduğu için sağdam sola alıp salladığı için ağırlıdından yerinden çıkıyor

    Tıklayınız
    Tıklayınız



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi taxonera -- 30 Aralık 2008; 21:23:05 >




  • quote:

    Orjinalden alıntı: erhan_1903

    ya arkadaşlar eym ile ilk denemem hüsranla sonuçlandıhttp://www.ekmeksanati.com/documents/de_longhi_klasik.html bu linkteki tarifi uyguladım sadece su miktarını 300 ml. yapıp yerine 115 ml. tam yağlı süt koydum birde instant maya bulamadığım için pakmayanın aktif kuru mayasını kullandım (tariftede belirtildiği gibi 1/3 oranında fazla koydum) unu ise efsane (pasta börek hamurişleri için özel amaçlı un) undan kullandım,mayayı sobermen üstadın tavsiyesi ile direk suya koydum (ekmek kazanının içine önce suyu sonra süt zetinyağı ve mayayı koydum daha sonra şeker ve tuzu birbirine temas etmeyecek şekilde unun üzerine yerleştirdim) ve birinci programda pişti ekmeği çıkardığımda ekmek kabarmamıştı (daha önce gördüğüm resimdekilerin yarısı kadardı) üzeri beyaz kalmış kızarmamıştı içi göz göz olmasına rağmen çok ağır ve neredeyse yenemeyecek kadar hamurdu hatayı nerde yaptım bilmiyorum ama moralim çok bozuldu kullandığım malzemeler tam olarak 600 gram un 415 gram süt ve su 2 büyük kaşık zeytinyağı 2 büyük kaşık şeker 2 küçük kaşık tuz 2 küçük kaşık maya (aktif kuru) ne olur yardım

    şimdi üstteki mesajı okuyunca gülüyorum kendi kendime mayayı ve unu doğru ölçülerde kullanamadığım için hüsranla sonuçlandı ancak soberman üstad ile yoğun mesaj trafiği sonucu yaptığım hatayı bulduk şunu özellikle söylemeliyimki her sitede gördüğünüz tariflere inanmayın ben bizzat tecrübe ederek bunun farkına vardım bu işte soberman üstad ve ekmeksanatı bir numara doğru ölçüleri tutturduğunuz zaman gerçekten çok olumlu sonuçlarla karşılaşıyorsunuz bu vesile ile soberman ustaya tekrar teşekkür ediyor ve yardımlarını esirgememesini rica ediyorum ayrıca resim ekleyemedim yardımcı olabilecek arkadaşlar pm atarsa sevinirim




  • quote:

    Orjinalden alıntı: erhan_1903


    quote:

    Orjinalden alıntı: erhan_1903

    ya arkadaşlar eym ile ilk denemem hüsranla sonuçlandıhttp://www.ekmeksanati.com/documents/de_longhi_klasik.html bu linkteki tarifi uyguladım sadece su miktarını 300 ml. yapıp yerine 115 ml. tam yağlı süt koydum birde instant maya bulamadığım için pakmayanın aktif kuru mayasını kullandım (tariftede belirtildiği gibi 1/3 oranında fazla koydum) unu ise efsane (pasta börek hamurişleri için özel amaçlı un) undan kullandım,mayayı sobermen üstadın tavsiyesi ile direk suya koydum (ekmek kazanının içine önce suyu sonra süt zetinyağı ve mayayı koydum daha sonra şeker ve tuzu birbirine temas etmeyecek şekilde unun üzerine yerleştirdim) ve birinci programda pişti ekmeği çıkardığımda ekmek kabarmamıştı (daha önce gördüğüm resimdekilerin yarısı kadardı) üzeri beyaz kalmış kızarmamıştı içi göz göz olmasına rağmen çok ağır ve neredeyse yenemeyecek kadar hamurdu hatayı nerde yaptım bilmiyorum ama moralim çok bozuldu kullandığım malzemeler tam olarak 600 gram un 415 gram süt ve su 2 büyük kaşık zeytinyağı 2 büyük kaşık şeker 2 küçük kaşık tuz 2 küçük kaşık maya (aktif kuru) ne olur yardım

    şimdi üstteki mesajı okuyunca gülüyorum kendi kendime mayayı ve unu doğru ölçülerde kullanamadığım için hüsranla sonuçlandı ancak soberman üstad ile yoğun mesaj trafiği sonucu yaptığım hatayı bulduk şunu özellikle söylemeliyimki her sitede gördüğünüz tariflere inanmayın ben bizzat tecrübe ederek bunun farkına vardım bu işte soberman üstad ve ekmeksanatı bir numara doğru ölçüleri tutturduğunuz zaman gerçekten çok olumlu sonuçlarla karşılaşıyorsunuz bu vesile ile soberman ustaya tekrar teşekkür ediyor ve yardımlarını esirgememesini rica ediyorum ayrıca resim ekleyemedim yardımcı olabilecek arkadaşlar pm atarsa sevinirim



    buda resim umarım becerebilmişimdir ilk defa resim ekleyeceğim




  • quote:

    Orjinalden alıntı: erhan_1903


    quote:

    Orjinalden alıntı: erhan_1903


    quote:

    Orjinalden alıntı: erhan_1903

    ya arkadaşlar eym ile ilk denemem hüsranla sonuçlandıhttp://www.ekmeksanati.com/documents/de_longhi_klasik.html bu linkteki tarifi uyguladım sadece su miktarını 300 ml. yapıp yerine 115 ml. tam yağlı süt koydum birde instant maya bulamadığım için pakmayanın aktif kuru mayasını kullandım (tariftede belirtildiği gibi 1/3 oranında fazla koydum) unu ise efsane (pasta börek hamurişleri için özel amaçlı un) undan kullandım,mayayı sobermen üstadın tavsiyesi ile direk suya koydum (ekmek kazanının içine önce suyu sonra süt zetinyağı ve mayayı koydum daha sonra şeker ve tuzu birbirine temas etmeyecek şekilde unun üzerine yerleştirdim) ve birinci programda pişti ekmeği çıkardığımda ekmek kabarmamıştı (daha önce gördüğüm resimdekilerin yarısı kadardı) üzeri beyaz kalmış kızarmamıştı içi göz göz olmasına rağmen çok ağır ve neredeyse yenemeyecek kadar hamurdu hatayı nerde yaptım bilmiyorum ama moralim çok bozuldu kullandığım malzemeler tam olarak 600 gram un 415 gram süt ve su 2 büyük kaşık zeytinyağı 2 büyük kaşık şeker 2 küçük kaşık tuz 2 küçük kaşık maya (aktif kuru) ne olur yardım

    şimdi üstteki mesajı okuyunca gülüyorum kendi kendime mayayı ve unu doğru ölçülerde kullanamadığım için hüsranla sonuçlandı ancak soberman üstad ile yoğun mesaj trafiği sonucu yaptığım hatayı bulduk şunu özellikle söylemeliyimki her sitede gördüğünüz tariflere inanmayın ben bizzat tecrübe ederek bunun farkına vardım bu işte soberman üstad ve ekmeksanatı bir numara doğru ölçüleri tutturduğunuz zaman gerçekten çok olumlu sonuçlarla karşılaşıyorsunuz bu vesile ile soberman ustaya tekrar teşekkür ediyor ve yardımlarını esirgememesini rica ediyorum ayrıca resim ekleyemedim yardımcı olabilecek arkadaşlar pm atarsa sevinirim



    buda resim umarım becerebilmişimdir ilk defa resim ekleyeceğim

    http://resimyukle.net/showpic-6776/ekmek.jpg

    özür dilerim link üstte umarım olmuştur..
    pardon özür dilerim




  • quote:

    Orjinalden alıntı: erhan_1903


    quote:

    Orjinalden alıntı: erhan_1903


    quote:

    Orjinalden alıntı: erhan_1903


    quote:

    Orjinalden alıntı: erhan_1903

    ya arkadaşlar eym ile ilk denemem hüsranla sonuçlandıhttp://www.ekmeksanati.com/documents/de_longhi_klasik.html bu linkteki tarifi uyguladım sadece su miktarını 300 ml. yapıp yerine 115 ml. tam yağlı süt koydum birde instant maya bulamadığım için pakmayanın aktif kuru mayasını kullandım (tariftede belirtildiği gibi 1/3 oranında fazla koydum) unu ise efsane (pasta börek hamurişleri için özel amaçlı un) undan kullandım,mayayı sobermen üstadın tavsiyesi ile direk suya koydum (ekmek kazanının içine önce suyu sonra süt zetinyağı ve mayayı koydum daha sonra şeker ve tuzu birbirine temas etmeyecek şekilde unun üzerine yerleştirdim) ve birinci programda pişti ekmeği çıkardığımda ekmek kabarmamıştı (daha önce gördüğüm resimdekilerin yarısı kadardı) üzeri beyaz kalmış kızarmamıştı içi göz göz olmasına rağmen çok ağır ve neredeyse yenemeyecek kadar hamurdu hatayı nerde yaptım bilmiyorum ama moralim çok bozuldu kullandığım malzemeler tam olarak 600 gram un 415 gram süt ve su 2 büyük kaşık zeytinyağı 2 büyük kaşık şeker 2 küçük kaşık tuz 2 küçük kaşık maya (aktif kuru) ne olur yardım

    şimdi üstteki mesajı okuyunca gülüyorum kendi kendime mayayı ve unu doğru ölçülerde kullanamadığım için hüsranla sonuçlandı ancak soberman üstad ile yoğun mesaj trafiği sonucu yaptığım hatayı bulduk şunu özellikle söylemeliyimki her sitede gördüğünüz tariflere inanmayın ben bizzat tecrübe ederek bunun farkına vardım bu işte soberman üstad ve ekmeksanatı bir numara doğru ölçüleri tutturduğunuz zaman gerçekten çok olumlu sonuçlarla karşılaşıyorsunuz bu vesile ile soberman ustaya tekrar teşekkür ediyor ve yardımlarını esirgememesini rica ediyorum ayrıca resim ekleyemedim yardımcı olabilecek arkadaşlar pm atarsa sevinirim



    buda resim umarım becerebilmişimdir ilk defa resim ekleyeceğim

    http://resimyukle.net/showpic-6776/ekmek.jpg

    özür dilerim link üstte umarım olmuştur..
    pardon özür dilerim


    sanırım resim işini kıvıramadık neyse bilen birinden bilgi alayım bidahaki ekmeklere inşallah


     Ekmek Yapma Makinası




  • quote:

    Orjinalden alıntı: erhan_1903


    quote:

    Orjinalden alıntı: erhan_1903

    ya arkadaşlar eym ile ilk denemem hüsranla sonuçlandıhttp://www.ekmeksanati.com/documents/de_longhi_klasik.html bu linkteki tarifi uyguladım sadece su miktarını 300 ml. yapıp yerine 115 ml. tam yağlı süt koydum birde instant maya bulamadığım için pakmayanın aktif kuru mayasını kullandım (tariftede belirtildiği gibi 1/3 oranında fazla koydum) unu ise efsane (pasta börek hamurişleri için özel amaçlı un) undan kullandım,mayayı sobermen üstadın tavsiyesi ile direk suya koydum (ekmek kazanının içine önce suyu sonra süt zetinyağı ve mayayı koydum daha sonra şeker ve tuzu birbirine temas etmeyecek şekilde unun üzerine yerleştirdim) ve birinci programda pişti ekmeği çıkardığımda ekmek kabarmamıştı (daha önce gördüğüm resimdekilerin yarısı kadardı) üzeri beyaz kalmış kızarmamıştı içi göz göz olmasına rağmen çok ağır ve neredeyse yenemeyecek kadar hamurdu hatayı nerde yaptım bilmiyorum ama moralim çok bozuldu kullandığım malzemeler tam olarak 600 gram un 415 gram süt ve su 2 büyük kaşık zeytinyağı 2 büyük kaşık şeker 2 küçük kaşık tuz 2 küçük kaşık maya (aktif kuru) ne olur yardım

    şimdi üstteki mesajı okuyunca gülüyorum kendi kendime mayayı ve unu doğru ölçülerde kullanamadığım için hüsranla sonuçlandı ancak soberman üstad ile yoğun mesaj trafiği sonucu yaptığım hatayı bulduk şunu özellikle söylemeliyimki her sitede gördüğünüz tariflere inanmayın ben bizzat tecrübe ederek bunun farkına vardım bu işte soberman üstad ve ekmeksanatı bir numara doğru ölçüleri tutturduğunuz zaman gerçekten çok olumlu sonuçlarla karşılaşıyorsunuz bu vesile ile soberman ustaya tekrar teşekkür ediyor ve yardımlarını esirgememesini rica ediyorum ayrıca resim ekleyemedim yardımcı olabilecek arkadaşlar pm atarsa sevinirim


    konuyu baya meşgul ettim ama resim işinide hallettim sanırım buyrun ekmeğim...


     Ekmek Yapma Makinası


     Ekmek Yapma Makinası




  • Çok uğraştın, ancak değmiş. İlk ekmekler için bence mükemmel görünüyor.

    Bu arada EYM yanılmıyorsam Kenwood BM250 idi. Yoğurma esnasında yerinden çıkma gibi bir durum yaşadın mı, ya da anormallik gördün mü?
  • quote:

    Orjinalden alıntı: soberman

    Çok uğraştın, ancak değmiş. İlk ekmekler için bence mükemmel görünüyor.

    Bu arada EYM yanılmıyorsam Kenwood BM250 idi. Yoğurma esnasında yerinden çıkma gibi bir durum yaşadın mı, ya da anormallik gördün mü?

    evet makina bm250 herhangi bir sorun yaşamadım.
  • merhaba,
    arkadaşlar sinbo 4706 kullanan yokmu,

    Ayrıca sizce EYM konusnda en iyi 3 model hangisi,
    belki tercihlerim buna göre şekillenir...


    quote:

    Orjinalden alıntı: trlizard

    arkadaşlar ben sinbo 4706 almak istiyorum. 500 gr lık önerisi olan varmı.
    teknosada peşin 50 ytl
    veya sinbo 4704 var, o da 60 ytl

    kullanan arkadaşlar yorumlarını iletirse, bugün alacağım.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi trlizard -- 31 Aralık 2008; 16:32:40 >
  • quote:

    Orjinalden alıntı: trlizard

    merhaba,
    arkadaşlar sinbo 4706 kullanan yokmu,

    Ayrıca sizce EYM konusnda en iyi 3 model hangisi,
    belki tercihlerim buna göre şekillenir...


    quote:

    Orjinalden alıntı: trlizard

    arkadaşlar ben sinbo 4706 almak istiyorum. 500 gr lık önerisi olan varmı.
    teknosada peşin 50 ytl
    veya sinbo 4704 var, o da 60 ytl

    kullanan arkadaşlar yorumlarını iletirse, bugün alacağım.



    bu sorunun cevabı büyük üstad sober_man'a düşer sanırım....
  • @erhan_1903,

    bunu bilmek için büyük ya da küçük üstad olmaya gerek yok, aklın yolu bir.
    Forumda hemen her tür EYM konusunda hem yorum, hem de uygulamalı resimler var.
    Bir kağıt ve kalem alınıp, sırayla not düşülse sanırım sıralama ortaya çıkar. Bu kadar basit.

    Ayrıca forumda en az benim kadar konuya vakıf bir çok arkadaş var ancak yoğunlukları gereği ilgilenemiyorlar sanırım.
  • Kenwood Bm250 ilk yaptığım ekmekler köy ekmeğini kesmedim kestiklerim kenwoodun kendi beyaz ekmeği gayet güzel ve lezzetli oldu

     Ekmek Yapma Makinası


     Ekmek Yapma Makinası


     Ekmek Yapma Makinası




  • merhaba,

    Konu içinde, Kenwood BM250'nin karıştırıcısının karıştırma esnasında,
    yerinden çıkma durumundan bahsedildi, 4 aydır kullanıyorum,
    ben böyle bir aksaklıkla karşılaşmadım.

    Bu konuyu takip eden, EYM inceleyenler için belirtmek istediğim bir şey:
    Kenwood BM250'nin pişirme kazanı, Tefal'inki ile aynı. Yani boyut, biçim ve
    mekanik olarak aynı.

    Bu ne demek oluyor,
    şu demek oluyor;
    BM250 kazanı ile (mesela teflon kaplaması ile) ilgili
    bir tereddüt veya problem olduğunda, Tefal'in kazanı da kullanılabilir.
    Fakat, nasıl temin edileceği hususu, bu değerlendirmenin dışındadır.

    iyi çalışmalar
  • Merhaba,

    Aşağıdakiler de, @soberman üstadın,
    "Yoğurtlu Ekmek" ismiyle verdiği tariften yapılmış bir çalışmadan birkaç fotoğraf.

    Tam tariften farklı olarak;
    Normal un, tam buğday unu ve kepekli un karışımı,
    ayrıca şeker yerine bal kullanılmıştır.

    Tadı;
    anlatmakla olmaz, yemeniz lazım..


    iyi çalışmalar



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kkilis -- 1 Ocak 2009; 22:11:12 >
  • Burada;


     Ekmek Yapma Makinası


     Ekmek Yapma Makinası


     Ekmek Yapma Makinası




  • Arkadaşlar,

    Yaptığınız ekmekler ancak alkışlanır, başka bir söze gerek bırakmıyorlar.

    Afiyetle ailecek yiyiniz. Darısı diğerlerinin başına.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi soberman -- 2 Ocak 2009; 11:30:40 >
  • merhaba!
    forumu ağzım sulanarak okudum:)
    eym almak istiyorum.bütün markalar pide hamuru veya poğaça pizza vb. hamuru hazırlayabilecek özelliklere sahip midir?(sadece hamurunu)
    yok değilse bu özellikleri hangi markada bulabilirim.yardımcı olabilirseniz memnun olurum.
    şimdiden teşekkürler....
  • Sayın @alperturk,

    Bildiğim kadari ile bütün EYM'lerde, hamuru yoğurmak amacıyla,
    karıştırıcı bir aparat mevcut.
    Haliyle bu karıştırıcı sayesinde hangi maksatla olursa olsun,
    içine konulan malzemeler karıştırılabilir, yoğurulabilir.

    Ben, şimdiye kadar, sadece ekmek yapma maksadıyla kullandım,
    ama kullanım menüsünde (Kenvood BM250), kek, reçel de yapabileceği yazıyor.
    Bir programında ise sadece yoğurma yapabileceği ifade ediliyor.
    Ki genel EYM'ler de aynı özelliklere sahip.

    Kullanım amacınızın hassasiyeti ölçüsünde,
    belki herhangi bir EYM işinizi görebilir.

    Bu arada, Moulinex'in bir modeli için "pide" yapabildiği söyleniyor.
    Fakat, bu özelliği, cihazla birlikte verilen kalıplardan dolayı mıdır,
    yoksa pideye has farklı bir yoğurma programından ötürü müdür, onu bilemiyorum.

    kolay gelsin




  • 
Sayfa: önceki 3233343536
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.