Ekmek Yapma Makinası
2339 Cevap366929 Görüntüleme30 Favori
Bu konudaki kullanıcılar: hiç
  Seçkin Yorumlar Sistem Belirtin Yazdır
Sayfa: <<     9 [11] 13 14 15 16 17 18      >>
Arama Terimi: Yazarı:
Konu içi arama ayarları
Sadece Arananın bulduğu yerler
Arama terimleri En önemli Üst minimum sıralama: /1000

Arama tercihlerinizi belirlediyseniz yukarıdaki kutuya arama terimini yazıp "Konu içi ara" butonuna tıklayınız.
Giriş
Mesaj


 
194 Mesaj
22 Kasım 2008; 16:28:03 

bu sefer daha buyuk, içi daha dolu

makina: kenwood bm250

gene sokeun un vitaminli ve minarelli ozel bugday unu ve dr oetker instant maya kullandım.

malzemeler:(1 kg ekmek icin)
380 ml yaglı ve soguk inek sutu, 1.5 tbsp soya yagı, 600 gr un, 1.5 tbsp tuz, 4 tbsp seker, 1.5 tbsp maya

hazırlanısı:
karısımı 10 dk önısıtmada beklettim, sonra 1. numaralı programda 3 saat 13 dk calıstı(makine 2. yogurma sırasında duyulabilir ses cıkardıgında onceden sarımsak doveceginde iyice ufalttıgım 1 avuc kadar fındık ve ceviz icini ekledim)

3 saat 13 dk nın son 40, 25, 15. dakikalarında kabuga ve yanlarına biraz su puskurttum.

3 saat 13 dk sonunda kabugun yeterince pişmedigini gorup, 11. programda 30 dk daha pişirdim.

sonuc:

[simage]http://img515.imageshack.us/my.php?image=dsc00398vz6.jpg[/simage]

0


0


afiyet olsun

duzeltme ve ekleme: kabuk en koyu olacak sekilde secildi.



< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kabrero -- 22 Kasım 2008; 16:30:52 >


_____________________________



755 Mesaj
22 Kasım 2008; 16:59:38 

Bende kenwood'un ekmek yapma özellikli mini fırın/mikrodalga fırını var. Bu aletle ve sizlerin tarifleri ile harikalar yaratıyorum

Fırınım;
0


Ekmek yapma tavası;
0


Ekmek yapma tavasının içi;
0


Yukarıda Soberman'ın verdiği sütlü tarifte 4 bardak unun 1 bardağı tam buğday unu 3 bardağı da beyaz un kullanılarak, fransız ekmeği modunda pişirilmiş hali (boyut kıyaslaması açısından, ekmeğin altındaki borcam, tencerenin kapağı değil kendisidir ) ;

0


0


_____________________________



 
194 Mesaj
23 Kasım 2008; 6:46:12 

oldukca guzel gorunuyor, elinize saglık

ekmegin agırlıgı ne kadar acaba?


_____________________________



755 Mesaj
23 Kasım 2008; 23:39:36 

Ağırlığını bilmiyorum, ancak 900 gr. modunda yaptım


_____________________________



378 Mesaj
24 Kasım 2008; 13:58:22 

Ekmek yapma makinası ile kaç ekmek yapar isek kendini amorti eder.


_____________________________



755 Mesaj
25 Kasım 2008; 0:58:32 

Bunu pek de öyle ekonomik bir alet sanmayın, bence dışarda satılan ekmek daha bile ucuz kalacaktır yapacağınız ekmek yanında. O yüzden kendini amorti etme durumu olmaz. Sadece kişisel tatmin ve içinde ne olduğunu bildiğiniz veya ne olmasını istediğiniz ekmekleri yaparsınız. Aynı evinize fotograf yazıcısı almak gibi, dışardan tab ettirseniz daha ucuza gelir ama evde istediğinz an istediğiniz resmi basma özgürlüğü bence bu aleti alma sebebidir.


_____________________________



378 Mesaj
26 Kasım 2008; 10:18:32 

copermine ve soberman arkadaşa verdikleri bilgiler için çok teşekkür ediyorum.bende bir tane almayı düşünüyorum, sağlığın bedeli olmaz.Hangi makinayı seçeceğim konusunda yardımlarınızı diliyorum.teşekkürler.


_____________________________



 
194 Mesaj
26 Kasım 2008; 19:18:06 

ben de yeni aldım, şimdilik kenwood makinamdan oldukca memnunum, almadan once işin puf noktalarını www.ekmeksanati.com dan ogrenmenizi tavsiye ederim


_____________________________



319 Mesaj
28 Kasım 2008; 15:16:45 


quote:

Orjinalden alıntı: np

rAkadaşlar banada yardımcı olun lütfen 1 aydır sinbo 4709 bulamıyorum. nereden bulabilirim.kullanan arkadaşlar bu kadar aradıgıma degermi.memnunmusunuz. yardım bekliyorum.

İyi günler, ben bu modeli kullanıyorum.Aslında iyi bir makine.Ekmekler hep iyi çıktı.Ancak 1 ay kadar önce karıştırıcılar yoğurma sırasında gevşemeye başladı bazan da yerinden tamamen çıktı.Servisine götürdüm neredeyse 1 ay sonra Sinboya mail attıktan sonra hemen gönderdiler.Kazan ve karıştırıcılarını yenilemişler.Biraz önce ekmek koydum.Bu defa da hamuru çok zorlanarak biraz da durarak yoğurduğunu fark ettim.Bakalım devamı nasıl olacak?Aynı bu makineye benzer Moulinex in de bir modeli var.Burada bir mağazada gördüm.


_____________________________

1-Avşa adasında SATILIK üç daire, dört üçgen, beş dikdörtgen


1511 Mesaj
30 Kasım 2008; 18:43:45 

Merhaba arkadaşlar sonunda bizde ekmek yapma makinemizi aldık ve ilk ekmeğimizi yaptık
aşağıda resmini koyduğum ekmek için ekmeksanati.com da bulunan beyaz ekmek tarifini uyguladık ancak beyaz un yerine kepekli un kullanıldı ilk deneme için nasıl görüşlerinizi bekliyorum.
Birde ben tepesinin iyice kabarıp yırtılmış bir hal almasını istiyorum böyle olması için ne yapılabilir.

0


Ekteki dosya (1)


_____________________________



1511 Mesaj
30 Kasım 2008; 21:06:36 

PM cevaplandı, teşekkürler


_____________________________



1511 Mesaj
30 Kasım 2008; 23:50:11 

Fırından pardon makineden yeni çıktı.
Bu sefer Delonghi klasik 1000 gr tarifini uyguladım; ancak ilave olarak ceviz, un olarak normal kepekli un, şeker yerine de bal ve sıvının 100ml si içinde süt kullanıldı bunun dışında değişen yok.
Biraz daha iyi kabarmış demi bu defa, yalnız kabuk kıvamını çok koyu yapmış, 3 değilde normal yani 2 yapsak daha iyi olacak gibi.

edit: resim ekleme şuan hata verdiğinden resimleri ekleyemiyorum, sonra tekrar denerim
edit2: resim aşağıya eklendi



< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fyilmaz -- 1 Aralık 2008; 0:10:26 >


_____________________________



1511 Mesaj
1 Aralık 2008; 0:10:35 

resim1

0


Ekteki dosya (1)


_____________________________



1511 Mesaj
1 Aralık 2008; 0:12:44 

resim2

0


Ekteki dosya (1)


_____________________________



1012 Mesaj
1 Aralık 2008; 14:36:08 

fyilmaz döktürmüş...

herkesde bir gayret bir şevk...

çok güzel... foto ekleyenlerden daha çok takip edenler var, emin olun...

ben sürekli ekmek yapıp iyice alıştım artık kek bahsi başlıyor: çikolata damlalı ilk kek denemesi

0


ters koymamın sebebi ekmekte de kekte de kaptan çıkardıktan sonra ters yüz edip altını havalandırmak gerekiyor...



< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eflatoon -- 1 Aralık 2008; 14:41:33 >


_____________________________

teknik nimetler: Canon 7D 10-20;18-270 ve 100mm + Samsung Galaxy Note II


395 Mesaj
1 Aralık 2008; 19:22:28 

@fyilmaz,

ikinci ekmek daha da güzel görünüyor, kabuğunun kızarmış olmasının sebebi programın yanında katkıdan da olabilir. Bu arada kabuk deseni ilginç. Ayrıca ikinci resimde kepçe üzerinde sizi gördük.

Sizden hemen bir komando ekmek (tepe kümbeti ve maya sönüm yırtığı çok belirgin ekmek) fotoğrafı bekliyoruz, devam...


@eflatoon,

EYM'lerde yapılan kek tarifleri çok aranıyor. Bu güzel kekinizin bir de tarifini verir misiniz?
Ayrıca EYM keklerinde çukulata parçacıkları tabana yığılır, sizin kekinizde daha homojen dağılmış görünüyor.

Bizim de hafta sonu Pizza günümüzdü. Çocuklar bayıldılar, hatta küçük kızım desenini kendisi yaptı. Pizza hamurunun tarifinde sadece un, su, tuz ve az miktarda maya kullanılmasına rağmen özellikle hamur lezzeti çok beğenildi.



0

Nefis Ev Yapımı Pizza...

Uygulamalı tarif ve detaylı bilgi:
http://www.ekmeksanati.com/documents/pizza_tarifleri.html


_____________________________




1511 Mesaj
1 Aralık 2008; 22:28:51 

Şu sıra evde olmadığımdan komando ekmeğini hemen koyamıyorum :) ama en kısa sürede ilk deneyeceğim ekmek olacak.


_____________________________



1012 Mesaj
2 Aralık 2008; 3:31:18 

0


3 adet yumurta
1.5 kap ölçek şeker
0.5 kap ölçek yağ
1 paket vanilya
2.25 kap ölçek un
1 paket kabartma tozu
1 avuç damla çikolata

kap=160 ml

normalde fotoğraftaki gibi sunumda kenarlarda beyaz un izleri kalmaması için önceden malzeme ayrı bir kapta harmanlanıp EYM'ına konulması gerekiyor. bu yüzyılın sünepesi olarak hiiiç bu kadar külfete girmeden ne var ne yok tüm malzemeyi boca edip 7 nolu kek programına basmak gibi uzun bir yorgunluktan 1 saat 50 dakika sonra bu nimete nail oldum. kabukluca ve şekerlice olmuş... zevkle tüketildi bile...



bir sonrakinde daha pastaya yakın bir çeşit düşünüyorum.

Pizza muhteşem görünüyor... elinize sağlık



< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eflatoon -- 2 Aralık 2008; 3:34:12 >


_____________________________

teknik nimetler: Canon 7D 10-20;18-270 ve 100mm + Samsung Galaxy Note II


 
194 Mesaj
2 Aralık 2008; 9:28:20 

kek ve pizza enfes gorunuyor, elinize saglık.

gene 1 kg lik ekmekler:

tavadan çikmadan
0


sogumaya alindi
0


bu da 1/3 kepekli, 2/3 beyaz unlu, sutlu komando! ekmek
0


şimdi sıra kek yapmada

edit: soberman, sonunda bize pizza ekipmanı da aldıracaksın



< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kabrero -- 2 Aralık 2008; 9:43:33 >


_____________________________



395 Mesaj
2 Aralık 2008; 18:28:26 

@fyilmaz,

komando ekmeğini forum olarak merakla bekliyoruz. Bakalım mavi bereli mi yoksa bordo bereli mi olacak?

@eflatoon,

tarif için forum olarak teşekkür ederiz. Şahsen ben, senin Cup ölçüne göre ayarlayıp bu hafta içinde yapmayı düşünüyorum.

@kabrero,

Kepekli karışım ekmeğin gerçekten mükemmel. Tepe Kümbeti ve Maya Sönüm Yırtığı gayet belirgin ve hacimli bir ekmek olmuş. Bu noktada Komando yetiştirdiği için Kenwood'u tebrik ederiz.

Ancak senden değişik tarif ve fotoğraflar beklemek boynumuza borç oldu.

Ayrıca pizza için ilave ekipmana gerek yok. Sadece tahta fırın küreği yerine büyük marketlerde bulunabilecek teflon kaplama bir alet almıştım. Adını bilmiyorum ancak ekmekleri ya da pizzayı taşa sürerken rahat oluyor.




< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi soberman -- 2 Aralık 2008; 20:05:42 >


_____________________________




271 Mesaj
3 Aralık 2008; 9:47:50 


quote:

Orjinalden alıntı: eflatoon

0


3 adet yumurta
1.5 kap ölçek şeker
0.5 kap ölçek yağ
1 paket vanilya
2.25 kap ölçek un
1 paket kabartma tozu
1 avuç damla çikolata

kap=160 ml

normalde fotoğraftaki gibi sunumda kenarlarda beyaz un izleri kalmaması için önceden malzeme ayrı bir kapta harmanlanıp EYM'ına konulması gerekiyor. bu yüzyılın sünepesi olarak hiiiç bu kadar külfete girmeden ne var ne yok tüm malzemeyi boca edip 7 nolu kek programına basmak gibi uzun bir yorgunluktan 1 saat 50 dakika sonra bu nimete nail oldum. kabukluca ve şekerlice olmuş... zevkle tüketildi bile...



bir sonrakinde daha pastaya yakın bir çeşit düşünüyorum.

Pizza muhteşem görünüyor... elinize sağlık


bencede mükemmle oldu ama verdiğin tarif bir işe yaramadı kekin içi hamur kaldı.
tabi bu şakaydı. neden olduğunu söyleyeyim;
ben verdiğin kap ölçülerini kullandım ama altına kap=160 ml yazdığını görmemişim benim kap 240 ml olduğundan acayip büyük oldu kek, dolayısı ile pişmedi.
@eflatoon
bir sorum olacak 1 saat 50 dakika pişirme süresimi yoksa toplam süremi
benim makina delonghi kek programı 1 saat sürüyor. 13 dk kadar karıştırma gerisi pişirme.
160ml kap ölçülerini kullansam acaba 1 saatte pişermi kek.


_____________________________

ÖLÜMLE YAŞAMI AYIRAN ÇİZGİ
SİYAHLA BEYAZI AYIRAMAZKİ
HER YOLUN SONUNDA ÖLÜM OLSADA
SEVENLERİ KİMSE AYIRAMAZKİ...


1012 Mesaj
3 Aralık 2008; 16:08:37 

işin uzmanları daha iyi bilir gerçi ama elinizdeki marka ve modelin kitabına uygun tatlı kek deneyip başardıktan sonra o ölçülere uygun ve yakın olarak bu tarifleri oynasanız daha başarılı olur gibi geliyor... yoksa dediğiniz gibi ölçüleri doğru çevirsek bile program ve pişirme uymadıktan sonra yine verimsiz olur...

gerçi içimden bir ses inada bindirmiş bir EYMciden birşey kaçmaz diyor!

0



< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eflatoon -- 3 Aralık 2008; 16:08:43 >


_____________________________

teknik nimetler: Canon 7D 10-20;18-270 ve 100mm + Samsung Galaxy Note II


271 Mesaj
3 Aralık 2008; 16:24:09 

@eflatoon
doğru söylüyosunda adamlar plum-cake diye bi tarif vermişler 60 gr margarin 16 gr maya 40 gr kakao falan aptal aptal şeyler yazmışlar
versene kardeşim tsb tbsp cup diye ölçekle
makina iyi iyi olmasına ama berbat bi kullanım klavuzu var.
neyse bi şekilde bulkucam bulmasına ama biraz malzeme heba olucak gibime geliyo
deneme yanılmayla bu iş olucak ööle yada bööle


_____________________________

ÖLÜMLE YAŞAMI AYIRAN ÇİZGİ
SİYAHLA BEYAZI AYIRAMAZKİ
HER YOLUN SONUNDA ÖLÜM OLSADA
SEVENLERİ KİMSE AYIRAMAZKİ...


 
194 Mesaj
3 Aralık 2008; 17:47:22 

slm, bu keki aksam ben de deneyecegim, sonucu buraya yazarım.

nette kek tarifi arattım, dişe dokunur birsey yok. gene burası eym ile ilgili en iyi kaynak gibi gorunuyor.

edit: imla



< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kabrero -- 4 Aralık 2008; 9:31:45 >


_____________________________



395 Mesaj
3 Aralık 2008; 21:12:42 

Dün istek üzerine sürekli yapa geldiğimiz ve çocukların çok beğendiği damla çikolatalı kek tarifini uyguladık.

Sonuç: Mükemmel (Çocuklar öyle diyor).

0

Çikolata Damlalı Kek

0

Çay ile birlikte....



Diğer fotoğraflar ve uygulamalı tarif için müracaat:
http://www.ekmeksanati.com/documents/c7ikolata_damlalfd_kek.html


_____________________________



Uzaklaştırılmış
Süresiz olarak uzaklaştırıldı.
4 Aralık 2008; 2:08:53 

Simit Ekmeği
Malzeme:

1 çay bardağı nohut, bir bardak ılık su, un, 1 yumurta, tuz

Yapılışı :

Nohut ince, ancak un haline gelmeyecek şekilde havanda dövülür. Akşamdan ılık bir bardak su ve aldığı kadar un ilavesiyle yumuşak bir hamur yapılır. Üzeri örtülerek ılık bir yerde sabaha kadar bekletilir. Sabaha kadar kabaran bu hamur maya yapılarak, un, su ilavesiyle yoğrulur ve ılık bir yerde kabarıncaya kadar bekletilip, fırına konmadan üzerine yumurta sarısı sürülür.



memleketim akhsisar ve çevresine özgü bildiğim kadariyla.o alette olurmu bilmem ama benim en sevdiğim ekmektir başliği görünce eklemek istedim.kahvaltida süper olur.


 
347 Mesaj
5 Aralık 2008; 5:09:30 

merhabalar,
forumu konuyu takip ediyorum,fakat hayli kafam karıştı,çok teferruatlı bir iş..Sorum şu olacak üstadlara;
Bir makine almayı düşünüyorum ve çoğunlukla(hatta daima) kepekli,mısır unlu ya da çavdarlı ekmekler yapmayı arzuluyoruz,babamın kalp hastası olması itibariyle..Ayrıca ekmeğin üstünün iyi kızarması ve içinin iyi pişmesi çok önemli.bu kriterlere en uygun makine hangisidir.kaliteli bişey alma arzusundayım;işçiliği,malzemesi ve sağlık açısından kullanılabilirliğini göz önünde bulundurmalıyım,çin malı antipatim varr..

yardımlarınız için şimdiden tşkler..Esenlikler dilerim..


_____________________________



271 Mesaj
5 Aralık 2008; 10:55:34 

@soberman
belirttiğin ölçülerde kek çok güzel oldu
dayanamayıp hemen ediğimiz için foto koyamıyorum.
fotolar bidahaki sefere.
ilgin için teşekkür ederim.
bir sorum daha var forumdaki arkadaşlara?
dün %50 normal un %50 tam buğday unu ile sabaha ekmek programlamıştım
ekmekde bir sorun yok çok güzel pişmişti ama tepe kümbeti yoktu onun yerine sanki ekmeğin içinden yanardağ fışkırmış gibi üstünde bir görünüm vardı
mayayı çok özenle en üste koymama rağmen suya değmiş olabilirmi
daha önce bu görüntüyle karşılaşan arkadaşlar yardımlarınızı bekliyorum.


_____________________________

ÖLÜMLE YAŞAMI AYIRAN ÇİZGİ
SİYAHLA BEYAZI AYIRAMAZKİ
HER YOLUN SONUNDA ÖLÜM OLSADA
SEVENLERİ KİMSE AYIRAMAZKİ...


395 Mesaj
5 Aralık 2008; 16:20:34 

@oozgurel,

sorunuzun cevabını tecrübeli arkadaşlar mutlaka vereceklerdir, bana kalırsa mayanın suya temasından kaynaklandığını sanmıyorum.

Bu arada tüm arkadaşların kurban bayramlarını kutlar, mutluluklar dilerken, bayram öncesi son ekmeğimiz Focaccia (italyan pidesi):

0


Uygulamalı tarif ve diğer fotoğraflar:
http://ekmeksanati.com/documents/kahvaltfdlfdk_ddtalyan_pidesi__focaccia_.html


_____________________________




1511 Mesaj
5 Aralık 2008; 19:53:26 

quote:

Orjinalden alıntı: soberman

Dün istek üzerine sürekli yapa geldiğimiz ve çocukların çok beğendiği damla çikolatalı kek tarifini uyguladık.

Sonuç: Mükemmel (Çocuklar öyle diyor).

0

Çikolata Damlalı Kek

0

Çay ile birlikte....



Diğer fotoğraflar ve uygulamalı tarif için müracaat:
http://www.ekmeksanati.com/documents/c7ikolata_damlalfd_kek.html



Üstad gerçekten harika olmuş kek, bir sorum olacak bendeki EYM de kek programı diye bir program belirtilmemiş bunu normal ekmek programında yapsak olurmu acaba? Bu arada mekatronikçi bir arkadaşımla makineyi inceledik, arkadaşım içindeki piki çıkarıp her programı istediğimiz gibi yeniden programlayabileceğimizi söyledi örneğin benim makine ilk 5 dakika yoğuruyor sonra 5 dk dinlendirip 20 dakika daha yoğuruyor... ben bu ilk 5 dk yoğurmanın az olduğunu düşünüyorum çünkü hamur kenarlara yapışıyor ve köşelerdeki unun alamıyor henüz...
baktık olmuyo birde kek programı ekleriz beynine :))

mygeee,
ben kısa süre önce tefal aldım ve oldukça memnunuz özellikle üstünün kabuk kısmını çok iyi pişiriyor, bu sıralar kenwood da dikkatimi çekiyor bayağı onuda bir incele, daha önce bir arkadaşım moulinex almıştı ve üstünü pişirmediğinden şikayetçiydi. çin malı konusuna kafanı takma zaten hepsi çinde üretiliyor ama her çinde üretilen kötü mal anlamına gelmiyor.



< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fyilmaz -- 5 Aralık 2008; 19:55:32 >


_____________________________



1511 Mesaj
6 Aralık 2008; 1:25:40 

Tamamen beyaz undan yaptığım ekmek makineden çıktı çıkmasına ama maşallah öyle bir kabarmış ki gelmiş cama dayanmış, o kadar kabarınca haliyle üstü beyaz kalmış tam bir beyaz ekmek olmuş :( ...
fotoğraf mak. yanımda olmadığı için webcamle alelade çekilmiş foto you koyuyorum. bir türlü tutturamadık yaw bu kabarma ayarını. hadi hayırlısı bakalım ...

0


0


Ekteki dosya (2)


_____________________________



319 Mesaj
6 Aralık 2008; 11:38:19 

Tamamen kepekli undan yapılan ekmekler marketlerden alınan paket unlar kadar iyi kabarmıyor ve de tepe sönümü olmuyor ama tadı daha güzel olduğundan epey zamandır onu kullanıyoruz.Makine serviste 1 ay bekledi bu sürede bizim çocuklar her gün makine ne zaman gelecek diye soruyorlardı.Artık alıştık bu ekmeğe.Çok lezzetli oluyor.Ben bir gün kadar beklemiş ekmeği daha çok seviyorum.


_____________________________

1-Avşa adasında SATILIK üç daire, dört üçgen, beş dikdörtgen


1012 Mesaj
13 Aralık 2008; 1:44:23 

ben küçük büyük ekmek seçiminde makinada küçük ekmeği seçiyorum. mayayı abartıp, 1.5 ölçü yerine 2.25 ölçü gibi kullanarak, küçük ekmek süresinde büyük ekmek hacminde bolca delikli ekmek yapıyorum. pişerken evi dolduran mayalı ekmek kokusu zaten duygularımı doyuruyor.


_____________________________

teknik nimetler: Canon 7D 10-20;18-270 ve 100mm + Samsung Galaxy Note II


1012 Mesaj
13 Aralık 2008; 16:41:43 

sabahları kahvaltı için yada akşamları gece ilerlerken çay yanında yenilebilcek, fazla tatlı olmayan böylece beni kesmeyecek güzel bir kek tarifini geliştirdim. hem bunu yaparken evde olan malzememden yararlandım :

0


Esmer Kek

içindekiler:
3 adet yumurta
1/2 kap şeker
1/2 kap sıvı yağ(mısır yağı)
1 kap su
1/2 kap süt tozu
1/2 kap Nesquick
3 kap un
3/4 kap pirinç unu
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya

tercihen ceviz içi, damla çikolata eklenebilir.

0


_____________________________

teknik nimetler: Canon 7D 10-20;18-270 ve 100mm + Samsung Galaxy Note II


 
226 Mesaj
13 Aralık 2008; 17:29:41 

Merhaba annemde yaklaşık olarak 2 ay evel aldı EYM sını ilk başlarda ekmek taş gibi cıkıyordu, garip şekiller alıyordu,aldıgı ürün essenso markaya aitdir.
Ekmek oldugu zaman 500 gr lık oluyormuş.
Deneme amaçlı aldı ürünü o gün bugun hergün veya 2 günde bir ekmek yapıyor,zeytinli,cevizli,kabak cekirdeği vs,ama gercekden işi ögrendikden sonra süper ekmekler yapmaya başladı :)
İlk başlarda sanırım ununu veya mayasını fazla koyuyormuş ama şimdi herşey cok iyi.
Essensonun daha büyük bir ürünü var modeli bilmiyorum ama ona geciş yapıcak sanırım artık,cunku ekmek biraz kücük oluyor hazneside kucuk zaten.
Sizin fikirlerinizi almak istedim,essensonun urunu büyük metalik ve suan yaklaşık 189 ytl civarıydı,başka bir ürüne mi yönelsek yoksa?

resimler gercekden süper,inşallah bizlerde ekleriz..


_____________________________



1073 Mesaj
14 Aralık 2008; 23:30:31 

konu biraz eski olabilir ama size bir şey söylemek istiyorum maya kullanırken Pakmaya 42gr yaş olanı denerseniz daha güzel verim alırsız.

Pakmayanın insantı türkiyede yoktur. pakamaya kuru maya denilen kabartma gücü daha az olan ürününü türkiye ye pazarlar ama pakmaya yaş olanı alın ve kullanın naısl mı kullanmak istediğiniz kadarını bir miktar şeker ile su da eritin biraz kabarır o köpük gibi olur dökün makineneye bu şekilde

insant maya çeşididir yüksek aktivitelidir. aktif kuru mayaya oranla. kuru maya ise aktivitesi düşüktür. yaş maya her zaman daha iyidir fırınlara sorun yaş mı kullanıyorlar kuru mu yaş cevabını alırsınız hangi marka diye sorun ya pakmaya der yada mayadağ der ki mayadağ pakmayanın ürünüdür ve ambalajı değişir onun dışında her şeyi ile aynıdır.


Ayrıca bende almak istiyorum ama bazı sorularım olacak.

1-Hangi marka model
2-Bir ekmeğin maliyetini hesaplayan varmı karlı mı? zararlı mı?



< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi taxonera -- 14 Aralık 2008; 23:31:09 >


_____________________________

İMZASIZ...


 
3 Mesaj
15 Aralık 2008; 17:14:28 

ilgilenen arkadaşlara.....

ikisenedir fakirin ekmek makinesini kullanıyorum.
çook memnunum .farklı unlar denedim .en güzel un söke marka un ekmek makinaları için.
pratik kolay bir tarif vereyim. 1 yumurtayı 2 çorba kaşığı sıvı yağ( benmısırözü kullanıyorum) koyarak 1 subardağı içinde çırpıyorum.ve makinenin içine döküyorum. sonra 1 dolu su bardağı sütü (ılık) ilave ediyorum.3.5 su bardağı söke unu ekliyorum.ve unun ortasını hafifçe açıp 1.5 tatlı kaşığı kuru pak maya koyuyorum.üzerini fafif kapatıyorum ik yanlaruna da yine 1 tatlı kaşığı toz şeker ve toz şekerden bir parça eksik olacak şekilde tuz serpiyorum( ben bir miktarda süt tozu koyuyorum ).ve makinemi çalıştırıyorum,sinyal sesinden sonrada iyice dövülmüş cevizi ve bir parçada haşhaş ilave ediyorum.mmmm
muhteşem oluyor arkadaşlar .birde bu tarifi deneyin(hamur çok vıcık olmıyacak vede çok katı da olmasın süt veya un ilave ederek dengelinebilir )
valla ekonomikde oluyor .örneğin kardeşim ve ailesi geldiği zaman bizlerde sayarsak8 kişi oluyoruz ve yalnız sabah kahvaltısı için üç ekmek yetmiyordu. şimdi rahat rahat yetiyor ve de artıyor bile .nasıl yapıldığınıda siz< biliyorsunuz temiz .bence almaya değer


_____________________________

nahos


271 Mesaj
18 Aralık 2008; 0:01:31 

0


0


ekmek sanatı sitesinden alınan kaymaklı sally denemesi
aman dokunmayın sıcak
azönce fırından çıktı daha tadına bakamadım ama görünüş süper



< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oozgurel -- 18 Aralık 2008; 0:04:18 >


_____________________________

ÖLÜMLE YAŞAMI AYIRAN ÇİZGİ
SİYAHLA BEYAZI AYIRAMAZKİ
HER YOLUN SONUNDA ÖLÜM OLSADA
SEVENLERİ KİMSE AYIRAMAZKİ...


 
76 Mesaj
18 Aralık 2008; 17:19:30 

quote:

Orjinalden alıntı: eflatoon

sabahları kahvaltı için yada akşamları gece ilerlerken çay yanında yenilebilcek, fazla tatlı olmayan böylece beni kesmeyecek güzel bir kek tarifini geliştirdim. hem bunu yaparken evde olan malzememden yararlandım :

0


Esmer Kek

içindekiler:
3 adet yumurta
1/2 kap şeker
1/2 kap sıvı yağ(mısır yağı)
1 kap su
1/2 kap süt tozu
1/2 kap Nesquick
3 kap un
3/4 kap pirinç unu
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya

tercihen ceviz içi, damla çikolata eklenebilir.

0




hocam bravo gerçekten güzel görünüyor.. bir kaç sorum olacak cevaplandırırsanız sevirinim.

Kullandığınız makina marka ve modeli nedir?
Bu cihazda kek yapmak için program mı var ?

Teşekkürler..

Edit:İmla hatası.



< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi neco1907 -- 18 Aralık 2008; 21:02:39 >


_____________________________



1012 Mesaj
19 Aralık 2008; 0:51:23 

quote:

Orjinalden alıntı: eflatoon

Sinbo SBM 4708;

mediamarkt indirimi bindirimi derken arkadaşımla birer tane aldık. ben çok ekmek yemem ama onunla ekmek yarıştırmak harika olacağını düşündüm. ilk denemeler tuzlu kek gibi olsa da sonrasında iri delikli ve bolca kabarmış (hatta 2 kez taşırmış) ekmekleri elde ettik. cihazımız pek mahir. ekmek yapıyor, reçel yapıyor, pilav pişiriyor, yoğurt mayalıyor... bu küçük canavarı herkese tavsiye ediyorum...

0


arkadaşların da dediği gibi, bir süre sonra envai nev ilginçlik yapıyorsunuz. su yerine süt katmalar, terayağı eklemeler, her pişirmeye bir avuç çörekotu katmalar, dövülmüş ceviz eklemeler... hele son yarım saatinde mutfağı kaplayan o mis gibi koku zaferinizi ilan ederken, dostlarınızla çay saatine merhaba diyebiliyorsunuz...



evet kek için özel programı da var... tüm malzemeyi boca edip programı seçince 1 s 45 dk sonra mis gibi kekiniz hazır...




< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eflatoon -- 19 Aralık 2008; 0:51:34 >


_____________________________

teknik nimetler: Canon 7D 10-20;18-270 ve 100mm + Samsung Galaxy Note II


271 Mesaj
19 Aralık 2008; 12:25:54 

arkadaşlar güzel bir pizza hamuru için bi tarif verebilecek olan varmı
ama ne olur aldığı kadar un demeyin
2 defa pizza hamuru denedim özellikle 2. si cıvık oldu her yere yapıştı


_____________________________

ÖLÜMLE YAŞAMI AYIRAN ÇİZGİ
SİYAHLA BEYAZI AYIRAMAZKİ
HER YOLUN SONUNDA ÖLÜM OLSADA
SEVENLERİ KİMSE AYIRAMAZKİ...


 
281 Mesaj
19 Aralık 2008; 15:35:25 

merhaba arkadaşlar,

öncelikle verdiğiniz bilgiler için çok teşekkür ederim. aşağıdaki linkte verdiğim Luxell LX9220 ekmek makinasını kullanan veya hakkında bilgi sahibi olan arkadaş var mıdır? bu makina hakkında bilgi verebilir misiniz?

http://www.darty.com.tr...LX9220-p-20361-c-66.htm


_____________________________



4377 Mesaj
19 Aralık 2008; 19:10:54 

Vay be bayağıdır girmiyorum millet ekmek değil pasta yapmış resmen. Afiyet bal şeker olsun


_____________________________

Aero Cool StrikeX(Corsair GS800),Asus P8Z77-V LX 1600@2400(Bios 15.02@24.03), i5 3570K /3.4GHz@xxxGHz (CoolerMaster TPC 812SX), 4*4GB GSKill F3-12800CL9Q 1600Mhz (9-9-9-24@1.50v), 23'' ASUS MX239H (5ms), Asus GTX760 DCIIOC, Ocz Vertex4 (1.4@1.5) 128Gb (@silverstone cooler), 2x1Tb WD 64mb/Sata2 (@SilverStone cooler), Samsung 220D, Creative X-Fİ XtremeMusic, Logitech X-530, USRobotics 9105, HP Laserjet M1132, Infosec PFS 7 TGE, Logitech MK520 Keyboard, Razer X Speed Pad Sennheiser HD280Pro. Win7 Ultimate. Yarabbi Şükür daha ne olsun


1511 Mesaj
20 Aralık 2008; 1:03:33 

Ballı ve Cevizli Kepekli Ekmek ...

0



local://upfiles/48818/4B906F2900574069AC0773A7776C86B6.jpg


Ekteki dosya (1)


< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fyilmaz -- 20 Aralık 2008; 1:04:25 >


_____________________________



1511 Mesaj
20 Aralık 2008; 1:07:44 

Ek resim

0


Ekteki dosya (1)


_____________________________



1511 Mesaj
20 Aralık 2008; 1:11:35 

EK resim 2

0


Ekteki dosya (1)


_____________________________



 
2056 Mesaj
20 Aralık 2008; 14:04:25 

fotoğrafda hata yoksa linkdeki model sinbo 4704 ile aynı makine sadece farklı marka adı altında satılmakta, servis ve garanti koşulları açısından sinbo ile arasında fark bulunmuyora bu fiyatan alınabilir.

bu makinenin Sinbo 4704 ve 4705 gibi ekmekler yapacağını düşünüyorum.

quote:

Orjinalden alıntı: trust_company

merhaba arkadaşlar,

öncelikle verdiğiniz bilgiler için çok teşekkür ederim. aşağıdaki linkte verdiğim Luxell LX9220 ekmek makinasını kullanan veya hakkında bilgi sahibi olan arkadaş var mıdır? bu makina hakkında bilgi verebilir misiniz?

http://www.darty.com.tr...LX9220-p-20361-c-66.htm



_____________________________

IMZANIZ KURAL DIŞIDIR | | Uymanız gereken imza kurallarını okumak icin tıklayınız.


 
2056 Mesaj
20 Aralık 2008; 14:39:25 

450gr Beyaz ekmek;

2 cup beyaz un
0,75 cup su
1 büyük kaşık yqğ
1 büyük kaşık şeker
1 küçük kaşık tuz
1 küçük kaşık maya

bu ekmeği manuel yaptım, 1. programda yoğurma ve mayalama + yaklaşık 45dk 12. programda pişirme.

toplam 1 saat 45 dakika :)



0


0


0


_____________________________

IMZANIZ KURAL DIŞIDIR | | Uymanız gereken imza kurallarını okumak icin tıklayınız.


1073 Mesaj
21 Aralık 2008; 14:49:39 

Arkadaşlar bu makinelerdeki 750gr 900gr 1,5kg gibi gramajlar pişirince çıkan ekmek gramajımı yoksa konulan unun gramajımı. pişirince çıkan gramaj ise 750grlık ekmeğe ne kadar un koyuyorsunuz


_____________________________

İMZASIZ...


 
20 Mesaj
22 Aralık 2008; 16:12:34 

Ekmek unu almayı düşünüyorum. En ufağı 25kg olarak satıldığından yanlış bir şey almak istemiyorum. Malum 25 kiloyu 3-4 ayda anca bitiririm. Forumun bir yerinde 650'nin tavsiye edildiğini görmüştüm. Bunun yanı sıra 550 ve 850 tip olarak da var. Bunların içinde EYM için en iyi seçim 650 tip olanımıdır?

Ekmek gramajı soran arkadaşa cevap olarak; belirtilen ekmeğin pişmiş ağırlığıdır. Benim makinamda (Sinbo4705) 3 kap un ile 700g, 4 kap un ile 900g ekmek yapılıyor. Burada 1 kap ölçek yaklaşık 1 bardaktır. Ekmeği tarttığım zaman ise, bazen tam gramajında bazen se 900g'lık ekmek ise bazen 1kg bile çıkabiliyor. Eksik gramaj çıktığına rastlamadım :-)


_____________________________



395 Mesaj
22 Aralık 2008; 19:36:47 

Hafta sonu yaptığımız Köy Ekmeği fırında pişerken:
0


Uygulamalı tarif ve fotoğraflar:
http://ekmeksanati.com/documents/kf6y_ekmef0i.html


_____________________________




271 Mesaj
22 Aralık 2008; 21:43:04 


0


0


yine ekmek sanatından alınan delonghi klasik ekmek
1 kg'lık tarif uygulandı yoğurma esnasında bir kaşıktan biraz az un kullandım (hamur gözüme biraz cıvık gözükdü)
pişmenin sonlarına doğru tavana değecek diye çok korktum ama 1-2 mm ile kurtardık
tekrar sobermana teşekkürü borç bilirim.




< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oozgurel -- 22 Aralık 2008; 21:42:17 >


_____________________________

ÖLÜMLE YAŞAMI AYIRAN ÇİZGİ
SİYAHLA BEYAZI AYIRAMAZKİ
HER YOLUN SONUNDA ÖLÜM OLSADA
SEVENLERİ KİMSE AYIRAMAZKİ...


1073 Mesaj
23 Aralık 2008; 9:08:38 


quote:

Orjinalden alıntı: fsirin

Ekmek unu almayı düşünüyorum. En ufağı 25kg olarak satıldığından yanlış bir şey almak istemiyorum. Malum 25 kiloyu 3-4 ayda anca bitiririm. Forumun bir yerinde 650'nin tavsiye edildiğini görmüştüm. Bunun yanı sıra 550 ve 850 tip olarak da var. Bunların içinde EYM için en iyi seçim 650 tip olanımıdır?

Ekmek gramajı soran arkadaşa cevap olarak; belirtilen ekmeğin pişmiş ağırlığıdır. Benim makinamda (Sinbo4705) 3 kap un ile 700g, 4 kap un ile 900g ekmek yapılıyor. Burada 1 kap ölçek yaklaşık 1 bardaktır. Ekmeği tarttığım zaman ise, bazen tam gramajında bazen se 900g'lık ekmek ise bazen 1kg bile çıkabiliyor. Eksik gramaj çıktığına rastlamadım :-)



Hekimoğlu diye bir marka al en iyi un onlarındır.


_____________________________

İMZASIZ...


1073 Mesaj
24 Aralık 2008; 10:25:46 

Moulinex XXL kullanan varmı? 750gr yapılınca üstü kızardığı 1kg -1,5kg yapıldığı zaman kızarmadı ve cama yapışdığını okudum bir yerde. kullananlardan bire bir cevap almak daha iyi olur diye düşünüyorum. şayet 1,5kg ekmek yapılınca üstü kızarmıyorsa makinenin büyük ekmek yapmasının bir özelliği kalmıyor 750-900grlık makinelerden almak daha mantıklı.

Peki kenwoodun bir modeli var dikdörtgen(yuvarlak hatlara sahip olmayan) o nasıl kullanan varmı acaba


_____________________________

İMZASIZ...


 
11 Mesaj
24 Aralık 2008; 13:46:39 

ya arkadaşlar instad maya bulamadım aktif kuru maya aldım bunu makinada nasıl kullanacağız instad gibi kuru bir şekilde en son unun üzerinemi oökeceğiz yoksa paket üzerinde yazdığı gibi suda bekletecekmiyiz ayrıca suda bekletmemiz gerekiyorsa bekledikten sonra yine en son unun üzerine suyla temas etmeyecek şekildemi koyacağız yoksa farklı bi şekilde ilave edeceğiz...


_____________________________



1073 Mesaj
24 Aralık 2008; 13:54:41 


quote:

Orjinalden alıntı: erhan_1903

ya arkadaşlar instad maya bulamadım aktif kuru maya aldım bunu makinada nasıl kullanacağız instad gibi kuru bir şekilde en son unun üzerinemi oökeceğiz yoksa paket üzerinde yazdığı gibi suda bekletecekmiyiz ayrıca suda bekletmemiz gerekiyorsa bekledikten sonra yine en son unun üzerine suyla temas etmeyecek şekildemi koyacağız yoksa farklı bi şekilde ilave edeceğiz...


Kurumayanın granürleri kalın olduğundan eritmekte fayda var. İnstant granürleri ince olduğundan en ufak bir su ile erime yapar kuru aldınız madem ne kadar su kullanacaksanız o kadar su da eritin mayayı mayalı suya un falan atın ama tuzu maya ile karıştırmayın tuz mayanını düşmanı şeker ile dostudur ki hammaddesidir bir nevi


_____________________________

İMZASIZ...


 
20 Mesaj
24 Aralık 2008; 14:30:53 

Ben Yuva'nın 100g'lık paketlerde satılan kuru mayasını kullanıyorum. Gayet memnunum. Böyle bir maya aldıysanız sulandırmayın derim. Mayayı sulandırırsanız makinanızda gecikmeli pişirme yapamazsınız. Ben bütün malzemeyi koyduktan sonra mayayı en son unun üzerinde küçük bir oyuk yapıp içine koyuyorum üzerini de yine unla örtüyorum. Sabaha mis gibi ekmek hazır oluyor.
Bir de maya paketini yaklaşık 5mm genişlikte açıp kullanıyorum. İşim bitince de bu deliğin olduğu bölgeyi katlayıp mandalla kıstırıyorum. Böylece pakette kalan maya havadaki nemden de etkilenmiyor.

Un meselesini de araştırıyorum. Kullanıp memnun kaldıklarım Kalecik 10kg (650) ve Efsane Un (550). Bu rakamlar kül miktarını (ne demekse?) veriyor. Metro'dan 25kg'lık ekmeklik un, sanırım 650tip alacağım.

http://www.kalecikun.co...oreklik-bugday-unu.aspx
http://sokeun.com/defau...TR&mid=22&cat=ozelmarka


_____________________________



271 Mesaj
24 Aralık 2008; 16:55:11 

arkadaşlar bir sorum olacak
şimdi benim makinada bi tablo var her program için şu kadar yoğurma şu kadar mayalanma bilmem ne kadar pişirme diye
pişirme sıcaklığı sizce tüm programlarda aynımıdır yoksa programa göre farklı sıcaklıklar olabilirmi
aletin içinde bir reziztans var ve çalışırken termostatın rezistansı sık sık devreye sokup çıkarttığı sesi net olarak duyabiliyorum
yani alet sıcaklığı belli bir seviyede tutuyor
ama her programda aynımıdırki bu sıcaklık


_____________________________

ÖLÜMLE YAŞAMI AYIRAN ÇİZGİ
SİYAHLA BEYAZI AYIRAMAZKİ
HER YOLUN SONUNDA ÖLÜM OLSADA
SEVENLERİ KİMSE AYIRAMAZKİ...