Şimdi Ara

Ekmek Yapma Makinası (28. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
2.820
Cevap
60
Favori
600.663
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2627282930
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orjinalden alıntı: b.gol

    Değerli Soberrman biz sizin tariflerinize uyarak yapıyoruz,sadece mayayı 1.5 küçük ölçek tarafıyla atıyoruz....acaba az mı geliyor...örneğin ön maya olayınıda yapmıyoruz...750 grlık eym de ön maya olayı fazla gelmezmi.....bi de eym'sının bozuk olduğunu hangi püf noktalardan anlayabilirim....çünkü servistekiler makina bozuk değil siz yapamıyorsunuz diyorlar.....şaştım kaldım


    Ön Mayalanma (Fermantasyon) konusunda;
    Un
    Su
    Maya
    ve diğer katkılar önem arz eder.

    Unun protein oranı çok düşük ya da son kullanma tarihi geçmiş ise gluten ağını (yeterince) oluşturamaz.
    Su çok sıcak ise (50 derece ve üstü) maya yanar, soğuk ise (5 derece ve altı) fermantasyon çok yavaşlar veya durur. Suyun klorlu olması da fermantasyonu etkiler.
    Maya eskimiş ise özelliğini yitirmiştir yani ölmüştür. Bunun testini de bir bardak ılık su içine bir çay kaşığı maya ve bir çimdik şeker karıştırarak yapabilirsiniz. 5 dk. içinde mayanın köpük köpük olması gerekir.
    Diğer katkılara gelince; tuz, mayanın fermantasyonunu kısıtlar veya durdurur. Bu nedenle tuz ve maya bir araya gelmez. Şeker, yeterli miktarda fermantasyona yardımcı olurken aşırısı da mayayı boğar. Şekerli malzemeler (bal, reçel, pekmez vb.) aşırı olmamak şartıyla fermantasyon hızını artırır.

    Normal şartlar altında tekrar dediğim gibi üç ölçek un, 2 ölçek su, 1 küçük ölçek tuz ve 1-1.5 küçük ölçek maya ile nefis bir ekmek ortaya çıkar. Mayanın 1 ya da 1.5 ölçek kullanılması aşırı derecede etkilemez vaya 1.5 ölçek mayadan ekmek olur da, 1 ölçekten olmaz diye bir şey yok. Hızlı ekmek programları için tuz biraz azaltılır, hızlı fermantasyon için maya 2 küçük ölçeğe tamamlanır.

    Ön maya sadece ekmeğin lezzetini ve dayanıklılığını artırmak için kullanılan (bildiğiniz köy ekmeği gibi) yöntemlerden biri. Ekşi maya olur, tatlı maya olur, eski maya olur, hepsi de bir yöntem. İllaki olması gerekmez. Zaten standart EYM tariflerinde ön maya gibi aromayı artırıcı yöntem kullanılmıyor. Ancak arzu edilirse kullanılıyor.

    Sizin gibi bilinçli bir kullanıcı normal şartlarda 4. ya da 5. denemesinde nefis ekmekler yapabilmeli. Tüm bunlara rağmen (malzemeler iyi ve hamur karışımı da kulak memesi kıvamında ise) ekmeklerde problem varsa ben EYM'den şüphelenirim.

    Örnek olarak birkaç EYM birden almıştım. marka olarak ta iyi bir marka idi. Aldığım yerde test ettirdim, çalışıyor ve ısıtmayı yapıyor idi. Ancak kullanan arkadaşlardan biri ekmeğin kızarmadığını söyledi. Kendim denedim, gerçekten de ısıtıyordu ancak yeterince kızartmıyordu. Servisin kontrolu bıçağın dönmesi ve ısınma ile sınırlı oluyor. Başka bir kontrol yamıyor. Servis kendisi bizzat akıllı uslu ekmek yapmayı bilmiyorsa ısıttığını görüp sağlam diyecektir. Aldığım yere geri gönderdim, durumu anlayışla karşıladılar ve yenisi geldi. Aynı kişi aynı şekilde daha kızarmış ekmekler yapmaya başladı ve bir şikayeti de kalmadı.

    Servis size sıkıntı yok diyor ise, malzemeleri yanınıza alın (3-4 kap un, 1-1.5 bardak su, 1 küçük ölçek tuz, 1 büyük ölçek şeker, 1.5 küçük ölçek instant maya) ve serviste beraberce yapın, hatta hızlı ekmek programını kullanın. Bu durumda mayayı 2 küçük ölçek yapmanız yeterli olacaktır. Serviste gayet güzel bir ekmek ortaya çıkarsa bu durumda hatayı kendimizde ararız. Aksi takdirde servisin olayı çözmesi lazım.

    Olumlu haberlerinizi bekliyoruz.




  • Sinbo 4709 aldım..

    bir türlü pişirmeye geçmedi program hatasını yapamadım demekki

    bunla ilgili ayrıntılı anlatım varmı? kullanım ile ilgili...
  • Değerli Soberman ben ekmek makinasını geri iade ettim....uzun bi sürede yeni bi makina almam gibi görünüyor,sizlere iyi ekmek yapmalar.....
  • quote:

    Orjinalden alıntı: b.gol

    Değerli Soberman ben ekmek makinasını geri iade ettim....uzun bi sürede yeni bi makina almam gibi görünüyor,sizlere iyi ekmek yapmalar.....



    Ben bu ifadelerde biraz hayal kırıklığı, biraz da sitayiş görüyorum.

    Beko EYM'den bir yakınımda var. Yaklaşık 1 yıl önce aldı. Başlarda kötü tarif yüzünden sıkıntı çekmişti ancak sonraları gayet güzel ekmekler yapmaya başladı. Şu an dışarıdan ekmek almıyor. Yine de dediğim gibi EYM'lerin arızalı olanları mevcut ve bu arızalar yüzünden tariflere, malzemelere ve kendimize haksızlık ediyoruz.

    Lütfen EYM'ye küserek kendinize ve çocuklarınıza kötülük etmeyin. Şu an Kenwood'ların BM serisi sanırım gayet uygun ve alanlar da memnun. Yukarıdaki yazışmalarda bunun örneği de var. Bence deneyin, en azından hayatınızın bir alanında sadece donanıma bağlı olarak oluşan bir problemden dolayı başarısızlık yaşamamış olursunuz.

    Ekmek yapma konusuna da gelince, ben şahsen uzun süredir EYM ile ekmek yapmıyorum, onun yerine özellikle çocuklar taş ekmeğine bayıldıkları için değişik ustalardan farklı tarifler uyguluyorum. Bizler EYM alıp bir kaç dakikada içini hazırlayıp bir tuşa basmayı ve sadece beklemeyi bile zahmetli bulurken, millet 4-5 günde hazırlanan ekmeklerin peşinde.

    Ben, forum adına yine de sizden iyi haberler beklemeye devam ediyorum.




  • İyi günler

    Bir süredir konuya katılım yapamadım,
    ama gelişmekte olan “kendi ekmeğini kendin pişir” akımı doğrultusunda,
    eve almış olduğum EYM (Kenwood BM 250)’yi
    mütemadiyen kullanmaktayım.

    @soberman üstadın ve diğer katılımcı arkadaşların
    paylaşmış oldukları tavsiye ve tarifler için de
    teşekkürlerimi yinelemek isterim.

    @soberman üstad, ayrıca kendisine PM ile danıştığım konularda da
    teknik desteğini esirgememiştir, buradan da teşekkür ediyorum.

    Bu arada, bu konuyu incelemekte olup,
    EYM satın alma ve kullanma konusunda tereddütleri bulunan arkadaşlara da,

    (EYM için marka-model konusunda,
    zaten forumun bu konusunun bu mesajına kadarki
    sayfa ve mesajları okumuş iseniz,
    bir-iki model arasında karar verme safhasına gelmişsinizdir)

    fazla zaman kaybetmeden,
    satın alma eylemine geçmeleri konusundaki tavsiyemi de
    tekrarlamakta fayda görüyorum.

    Çünkü, olaya EYM ile başlangıç yaptıktan sonra,
    kuvvetle muhtemel,
    kendi ellerinizle yoğurarak ekmek yapma seviyesine ulaşmak isteyeceksiniz,
    ki bende öyle oldu.

    Ve son günlerde de,
    ekşi maya kullanarak, kendim yoğurarak,
    fırında pişirerek ekmek yapma konusunda hazırlık yapıyorum.
    Ve bu iş için beslemeye başladığım,
    ekşi mayanın kıvamına gelmesini bekliyorum..

    Bu aşamaya neden ve nasıl geldim;
    dediğim gibi,
    EYM bir süre sonra kesmemeye başladı
    (bu ifademi tecrübe ile sabitlemiş arkadaşlar mevcuttur eminim).

    Neyse, ilgili tüm arkadaşlara kolaylıklar diliyorum.

    (Bir Not: Konuya, gerçekleştirdikleri çalışmaları
    tarifleyen-sunan katılımcı arkadaşların,
    kullandıkları EYM marka ve modelini, her yazdıkları mesajda,
    bir şekilde mesaj içerisinde, veya mesaj sonunda belirtmelerinin,
    konuyu takip eden arkadaşlar açısından faydalı olacağı kanaatindeyim)


    iyi çalışmalar




  • @kkilis,

    Sizi can-ı gönülden tebrik ediyor, merakla çalışmalarınızın neticelerini bekliyoruz.

    Not: Forum EYM'den uzaklaştı sanılmasın. EYM, yoğurmak ve maya tutturmak için mükemmel bir alet. Ayrıca hamuru EYM'de hazırlayarak pişirme işlemini fırında yapan çok sayıda uygulama ve tarif mevcut.
  • Sayın Soberman beye bir şey sormak istiyorum.Bizim evde ekmek yapma işine hanım pek bulaşmak istemiyor, sizde de durum aynı mı?Sen iyi yapıyorsun vs deyip doğrudan işi bana bırakıyor.Bizimki sinbo 4709 galiba, iki bıçaklı olandan.Makineden memnunum ama bıçaklardan biri kayboldu servisten yenisini getirttik yeni gelen bıçak biraz bol geliyor ve de boşta dönüyor.Bir de ölçü kabı kayboldu.
    Bütün bunlar hanımın suçu ama hiç birini kabul ettiremiyorum.
    Makine ile ekmek yapmak çok kolay geliyor şimdi bana ama en kısa zamanda sizin elde yapılan tariflerinizi deneyeceğim.Un olarak da yufka yapmak için kullanılanla birlikte marketten aldığım paket unları karıştırıyorum.Benim de tadını unutamadığım ekmek tandır ekmeği.Şöyle bir bidon gibi toprak oyularak yapılmış şekil olarak, en altta odun yanıyor.Onun yan duvarlarına elle yapıştırılan tandır ekmekleri...
  • quote:

    Orjinalden alıntı: hassan01

    Sayın Soberman beye bir şey sormak istiyorum.Bizim evde ekmek yapma işine hanım pek bulaşmak istemiyor, sizde de durum aynı mı?Sen iyi yapıyorsun vs deyip doğrudan işi bana bırakıyor.Bizimki sinbo 4709 galiba, iki bıçaklı olandan.Makineden memnunum ama bıçaklardan biri kayboldu servisten yenisini getirttik yeni gelen bıçak biraz bol geliyor ve de boşta dönüyor.Bir de ölçü kabı kayboldu.
    Bütün bunlar hanımın suçu ama hiç birini kabul ettiremiyorum.
    Makine ile ekmek yapmak çok kolay geliyor şimdi bana ama en kısa zamanda sizin elde yapılan tariflerinizi deneyeceğim.Un olarak da yufka yapmak için kullanılanla birlikte marketten aldığım paket unları karıştırıyorum.Benim de tadını unutamadığım ekmek tandır ekmeği.Şöyle bir bidon gibi toprak oyularak yapılmış şekil olarak, en altta odun yanıyor.Onun yan duvarlarına elle yapıştırılan tandır ekmekleri...


    @hassan01,

    Ekmek yapma işi malum, hanımlara bırakılamayacak kadar ciddi bir iştir.

    Şaka bir yana, EYM alıverdiğim arkadaşların tamamında ekmeği erkekler yapıyor. Bu bir yandan da erkeğin mutfak içine girmesini ve can yoldaşına bir şekilde destek olmasını sağladığından bence gayet olumlu bir davranış.

    Ben hadiseye çocuklar gözünden bakıyorum. Uzun yıllar sonra bizleri mis gibi kokan ekmekler yapıp kendilerini özel olarak besleyen birileri olarak hatırlayacaklar ve o sımsıcak ekmeklerin tadı maalesef artık yok diye hayıflanacaklar.

    Hatta bence daha ileri gidin. Öyleki:

    http://www.ekmeksanati.com/documents/sfcper_kefekfcl.html

     Ekmek Yapma Makinası


    http://www.ekmeksanati.com/documents/sfcper_supangle.html

     Ekmek Yapma Makinası


    Bu linklerden birinde ev yapımı gayet nefis bir Keşkül, diğerinde de süpangle tarifi mevcut. Siz yapın. Sizin sevginiz karışmış olsun. Bu tarifler üzerinde bu yüzden bizzat çalıştım. Arkasından tulumba tatlısı ve kadayıf üzerinde çalışmak istiyorum. Amacım da her evde temel olarak tercih edilebilecek temel tatlıların gerçekçi tariflerine ulaşmak ve herkesin yapabilmesini sağlamak.

    Un karışımlarını tercih etmeniz akılcı bir yol. Genelde uygulanan yöntem de bu.

    Tandırın sadece ekmeği değil, her şeyi güzel olur. Tandır ekmeğinin tarifi ve yapımını fotoğraflarsanız en azından sonraki nesillere mesaj bırakmış olursunuz.

    Not: EYM karıştırma bıçakları kendilerine özel. Dolayısıyla farklı bir karıştırma bıçağı kullandığınızda hamuru verimli yoğuramamasının yanında, altında boşluk kalabilir, bu boşluğa giden çörekotu, haşhaş veya keten tohumu gibi tanecikler kazanınızın hassas teflonunu çizebilir, dikkatli olun.

    Maggie Glezer'in "Artisan Baking" kitabından Country French Bread:

    (Lezzet olarak tam buğday unu kullanıldığı ve az maya ile uzun sürede mayalandığı için tipik köy ekmeğine benzemekte)

     Ekmek Yapma Makinası

    Topan Ekmek

     Ekmek Yapma Makinası

    Kıtır kabuk, çiğnemlik doku.

     Ekmek Yapma Makinası

    Somun Ekmek

     Ekmek Yapma Makinası

    Mmmmmmmmmm!

    Uygulamalı Tarifi için:
    http://www.ekmeksanati.com/documents/tl_fransfdz_kfdr_ekmef0i.html



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi soberman -- 19 Ekim 2008; 14:28:43 >




  • Merhaba arkadaşlar,
    Dün Electro World mağazasından Kenwood BM 250 modeli 89 ytl fiyata aldım.Henüz inceleme safhasındayım,sormak istediklerim.

    1-Soberman üstadın belirttiği,
    1 Cup (240 ml.) beyaz un= 125 gr. (ortalama)
    1 Cup (240 ml.) tam buğday unu= 135-140 gr. (ortalama)
    ölçüler tüm cihazların içinden çıkan ölçü kapları için geçerlimidir ?.
    2-Ölçü kabına konacak un elenmiş olmalımıdır ?.Ölçü bu eleme işleminden sonra mı alınmalıdır ?
    3-Cihaz hamuru karıştırarak hazırladığı sırada kapak açılıp müdahele edilebilir mi?(ısıtma işlemi başlayana kadar).
    Teşekkürler.
  • Merhaba arkadaşlar,
    Ben bu siteye yeni üye oldum.Ayrıca yeni ekmek makinası aldım.Sizin yorumlarınızı makinayı aldıktan sonra görebildim. Bende Esse XBM1228 modelini aldım. ilk ekmek yaptığımda normal un ve Aktif maya kullandım sonuç benim için cok ii oldu. Daha sonrada Çikolatalı kek yaptım. oda cok ii kabardı.
    Almak isteyenlere bu markayıda tavsiye ederim.
    Yalnız benim aklıma takılan birşey var.Instant Maya yı kullanmak daha mı ii.? Ben aktf maya kullandım gayet ii oldu. aktif mayayı önceden suda bırakıp öyle koysak daha mı ii olur bilgisi olan var mı? Bide 2. ekmek yapışımda malzemelere ek olarak 1 yumurtayı cırpıp ekledim. ii kabardı ama pişmeye yakın üzeri çöktü.
    acaba unmu yetersiz kaldı yada yumurta dan dolayımı öyle oldu anlamadım :(
  • merhaba pratikev den 139 ytl ye tefal aldım 20 gündür kullanıyoruz çok memnunuz tavsiye ederim
  • quote:

    Orjinalden alıntı: ironi

    Merhaba arkadaşlar,
    Dün Electro World mağazasından Kenwood BM 250 modeli 89 ytl fiyata aldım.Henüz inceleme safhasındayım,sormak istediklerim.

    1-Soberman üstadın belirttiği,
    1 Cup (240 ml.) beyaz un= 125 gr. (ortalama)
    1 Cup (240 ml.) tam buğday unu= 135-140 gr. (ortalama)
    ölçüler tüm cihazların içinden çıkan ölçü kapları için geçerlimidir ?.
    2-Ölçü kabına konacak un elenmiş olmalımıdır ?.Ölçü bu eleme işleminden sonra mı alınmalıdır ?
    3-Cihaz hamuru karıştırarak hazırladığı sırada kapak açılıp müdahele edilebilir mi?(ısıtma işlemi başlayana kadar).
    Teşekkürler.




    PM atıldı.

    @arzudonmez82 ve @onatyus, EYM'leriniz hayırlı olsun. Güle güle kullanın.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi soberman -- 21 Ekim 2008; 22:09:59 >




  • 2 yıla yakın oldu Simbo kullanıyoruz.
    Son bir kaç aydır (ekmeğe gelen zamların da etkisi var) sürekli kendimiz yapıyoruz.

    Alıştıktan sonra hep aynı kıvam ve kalite yakalanıyor.
    Hepinize afiyet olsun.
  • Ekmek Dostu @ironi arkadaşımızın satın almış olduğu Kenwood BM250 ile uygulamış olduğu DeLonghi Klasik Ekmek tarifinin sonucu aşağıdadır.

    EYM: Kenwood BM250
    Program: Beyaz Ekmek Modu
    Ağırlık: 750 gr.
    Kabuk: En koyu

     Ekmek Yapma Makinası


     Ekmek Yapma Makinası


     Ekmek Yapma Makinası



    Bence tepe kümbeti ve hamur sönüm yırtığı bakımından testi geçti. Tadına maalesef bakamıyoruz.




  • Merhabalar..Fırınlardan aldıgımız yavan lezzetsiz ekmeklerden Ailecek bıktık..Bu yüzden TEFAL 3001 EYM almağa karar verdim..Bu cihazı kullanan varmı aranızda?
    ve normal bi ekmegi ne kadar zamanda hazırlıyabiliyoruz..Olumsuz sadece ekmek yoğururken cıkardıgı ses diye biliyorum..Başka eksi yönleride mevcutmu? Bilgilerinizi paylaşırsanız memnun olacagım...ESENKALIN
  • quote:

    Orjinalden alıntı: sıra_dışı

    Merhabalar..Fırınlardan aldıgımız yavan lezzetsiz ekmeklerden Ailecek bıktık..Bu yüzden TEFAL 3001 EYM almağa karar verdim..Bu cihazı kullanan varmı aranızda?
    ve normal bi ekmegi ne kadar zamanda hazırlıyabiliyoruz..Olumsuz sadece ekmek yoğururken cıkardıgı ses diye biliyorum..Başka eksi yönleride mevcutmu? Bilgilerinizi paylaşırsanız memnun olacagım...ESENKALIN


    Merhaba sıra_dışı

    Yaklaşık 2 aydır Tefal EYM kullanıyoruz ve son derece memnunuz. İlk önceleri hazır karışımları kullandık. Daha sonra eşim internetten bir takım tarifler buldu ve onları denemeye başladı. Nerede ise hiç başarısız bir ekmek yemedik sayesinde. 2 aydır tertemiz ve kendi yaptığımız ekmeğimizi yiyoruz. eşim 3 saatlik programı kullanıyor. Yatmadan maineyi çalıştırıyor ve sabah kalktığımızda mis kokulu ve hafif ılık ekmeğimizi yiyoruz. Bu arada bahsettiğin ses çokda rahatsız edici değil. Kaldı ki ekmek tahtası üzerinde ellerin ile hamuru yoğurmaya çalışsan buna benzer veya yakın sesler tahtadan çıkar. Şiddetle bu ürünü tavsiye ederim.




  • Merhaba sıra_dışı

    Yaklaşık 2 aydır Tefal EYM kullanıyoruz ve son derece memnunuz. İlk önceleri hazır karışımları kullandık. Daha sonra eşim internetten bir takım tarifler buldu ve onları denemeye başladı. Nerede ise hiç başarısız bir ekmek yemedik sayesinde. 2 aydır tertemiz ve kendi yaptığımız ekmeğimizi yiyoruz. eşim 3 saatlik programı kullanıyor. Yatmadan maineyi çalıştırıyor ve sabah kalktığımızda mis kokulu ve hafif ılık ekmeğimizi yiyoruz. Bu arada bahsettiğin ses çokda rahatsız edici değil. Kaldı ki ekmek tahtası üzerinde ellerin ile hamuru yoğurmaya çalışsan buna benzer veya yakın sesler tahtadan çıkar. Şiddetle bu ürünü tavsiye ederim.

    RoaDHuNTeR açıklayacı bilgilerin için teşekkürler.. En kıra sürede mutfağımıza Mini ekmek fırınımızı açalım bakalım...




  • quote:

    Orjinalden alıntı: sıra_dışı



    Merhaba sıra_dışı

    Yaklaşık 2 aydır Tefal EYM kullanıyoruz ve son derece memnunuz. İlk önceleri hazır karışımları kullandık. Daha sonra eşim internetten bir takım tarifler buldu ve onları denemeye başladı. Nerede ise hiç başarısız bir ekmek yemedik sayesinde. 2 aydır tertemiz ve kendi yaptığımız ekmeğimizi yiyoruz. eşim 3 saatlik programı kullanıyor. Yatmadan maineyi çalıştırıyor ve sabah kalktığımızda mis kokulu ve hafif ılık ekmeğimizi yiyoruz. Bu arada bahsettiğin ses çokda rahatsız edici değil. Kaldı ki ekmek tahtası üzerinde ellerin ile hamuru yoğurmaya çalışsan buna benzer veya yakın sesler tahtadan çıkar. Şiddetle bu ürünü tavsiye ederim.

    RoaDHuNTeR açıklayacı bilgilerin için teşekkürler.. En kıra sürede mutfağımıza Mini ekmek fırınımızı açalım bakalım...
    [/quot

    Merhaba sıra_dışı

    Umarım sizde memnun kalırsınız. Aklınıza takılan bir soru ve sorun olursa yardım etmeye hazırız. Hayırlı olsun mini ekmek fırınınız.




  • Selamlar;
    Bir yakınımızın geçen gün sinbo marka makinesinde yaptığı ekmeklerden bize getirmesi sonucu eym lere ilgi duymaya başladım. Ve satınalma için biraz araştırmaya koyuldum. Bir çok marka ve modelin içinden en çok tercih edilenleri karşılaştırdım. Araştırırken bu konuya rast geldim baya faydası da oldu.
    Netice olarak;
    Aşağıdaki iki makineden birine karar vermek konusunda kullananlardan bilenlerden tavsiyelerini bekliyorum. Eksi yanları veya bir diğerine göre avantajları nelerdir? 480 watt olması ile 600 watt olması sarfiyat konusunda doğru orantılı olacağı anlamına mı gelir? Tecrübelerinizle aydınlatırsanız şimdiden teşekkürler.


    KENWOOD BM250 EKMEK YAPMA MAKİNESİ

     Ekmek Yapma Makinası


    # 500, 750, 1000 gr ekmek kapasitesi
    # 12 saatlik dijital zaman ayarı (erteleme fonksiyonu)
    # 13 ayrı otomatik pişirme programı
    # 1 saat sıcak bekletme fonksiyonu
    # Yapışmaz kaplama kolay temizlenen ekmek kasesi
    # Reçel fonksiyonu sayesinde reçel ve marmelat hazırlayabilme
    # Kek, hamur ve glutensiz ekmek programları
    # Doğru ölçülerle çalışabilmeniz için ölçme kabı ve kaşığı
    # Elektrik kesintisinde 8 dakika programı hafızada tutma özelliği
    # Pencere sayesinde pişirme prosesini izleyebilme imkanı
    # Kabuk ayarı (çok, orta, az kıtır)
    # 480 W gücünde
    # Ebat: 38x 37 x 25 cm
    # Ağırlık: 6.3kg
    # Renk: Beyaz


    TEFAL 3001 EKMEK YAPMA MAKİNESİ

     Ekmek Yapma Makinası


    # 1kg kapasite
    # 43 tane ayarlama kombinasyonu
    # 10 program
    # Zaman ayarlama
    # Meyve ve fındık ekleme
    # Güç ayarlama
    # Dijital ekran
    # Durdurma ve bekletme
    # Güzel bir dizayn ve görünüş
    # 600 w güç



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tiryak -- 26 Ekim 2008; 12:55:40 >




  • KENWOOD BM250 EKMEK YAPMA MAKİNESİnden 1 adet carrefourdan 107 ytl plus kart indirimle 10 taksit aldım ertesi gün baktım hepsiburda da 99 ytl 10 taksit + kargo - elektroword de 89 ytl peşin gördüm

    1 hafta makina bekledi ya olmazsa diye beklerken korka korka ilk pişirmeyi bu gün yaptım

    klavuzdaki 2 tarifdekini yaptık ek olarak fındık ve badem kırdık ekledik burdaki önerileride dikkate alarak maya yı az katarak pişirdik,

    kilosu 1 ytl unlardan denemek için almıştık kipa dan

    önce su süt sıvılar en son un kepek ve toz maya ekleyip başlattık,
    hemen karıştırmaya başladı hamur oluşmaya başladı katılım sinyali geldi ekledik fındık badem, hamuru yuğurdu tokatladı vs kıvamı tamam buraya kadar kapağı açıp istediğini katar müdahale edersin bundan sonra hamur uyumaya geçti hiç açmadık açarsan bozulur, ve pişirmeye geçti pişirdi 3.25 saat in ilk 1 saati yoğurma son 1 saati pişirme sayılır yaklaşık
    pişirme bitti sinyalinden sonra 1 saat ısıtma yı beklemeden 10 dk sonra kapayıp çıkardık

    sonuç kepekli ekmek kek kurabiye karışımı mükemmel
    çok lezzetliydi hepimiz kapıştık,

    süper harika

    resminide çektim ama isteyen varsa yüklerim

    ve neden daha önce yapmadık diye üzülüyorum

    öneri

    una mutlaka kepek katın bugdayın kabuğudur kepek ve son derece önemli vitaminler içermektedir.

    artık ne yediğimizi biliyoruz

     Ekmek Yapma Makinası




  • 
Sayfa: önceki 2627282930
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.