Şimdi Ara

Kombi Petek Temizleme Ankara

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
1
Favori
5.185
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Değerli form üyeleri,

    Radyatör halk dilindepetek temizliği her iki yılda bir yapılması gereken uygulamadır. Ancak bu konuda ki eksik bilgiden ve hatta bilgi kirliliğinden dolayı kullanıcılar işin son safhasına yani peteklerin tamamen tıkanarak ısınmama durumuna gelinceye kadar maalesef peteklerine hiç bir uygulama yaptırmamaktadır. Bu sebepten dolayı kombi tesisatının içinde bulunan ısıtma suyu devir daimi zorlanmakta, hatta bu soruna dayalı olarak zorlanan devir daim pompasının ya kullanım ömrü kısalmakta ya da pompa arızası vermektedir. Bunun yanı sıra kombi peteklerinde oluşmaya başlayan tıkanma ilk safhasından son safhasına kadar geçen aralıkta, kullanıcı her yıl farkına varmadan peteklerden elde edeceği yüksek ısınma konforunu kaybetmektedir.
    Kombi içerisinde bulunan pompa yüksek devre sahip pompalar değildir. Tasarımı kombi ve Radyatör tesisat hattında bulunan ancak temiz ısıtma suyunu dönüşümlü olarak devir daim ettirebilmektedir. Ancak kombi içerisinde kir ve paslanma kireçlenmeden dolayı yoğunlaşmaya maruz kalan tesisat içinde ki bu sıvıyı kombi devir daim pompalarınız, kombi tesisatınıza en uzak nokta da ki peteklerinize pompalayamaz ya da diğer peteklere oranla daha az pompalar bu sebeple kombinize en uzak nokta da bulunan odamızın peteği diğer odalara oranla daha az ısınır. Kullanıcı bu soruna zorunlu olarak kombiye en yakın peteğin yani mutfak peteğinin vanalarını kapatarak çözüm bulabilirler. Bu durumda da aynı maliyete mutfakta ısınma konforundan vazgeçer.http://www.ankarasutesisatci.com/

    Değerli form üyeleri,

    Bu sorunlar ile karşılaşan kullanıcılarımız edindikleri bilgiler doğrultusunda kombi tesisatında ki suyu boşaltıp, su takviye vanasından tekrar basıp tekrar boşaltma yolu ile petekleri temizleme yöntemini tercih etmektedir. Bunun tabi ki sistemde bulunan kirli suyu tahliye etme adına faydası vardır, yapılması olumludur. Ancak bu durum, petekleri yüksek tazyik elde ettiğimiz ve peteklerin içinde bu tazyiği devir daim ettirdiğimiz sistemle eş tutulamaz. Çünkü ilk yapmış olduğunuz yöntem yani sisteme su takviye vanasından su basarak ve basılan suyun tahliye borusundan akmasını sağlayarak petek içinde ki küçük kanallarda tortulaşmış pas kir ve kireci dışarı atamazsınız. Çünkü siz tahliye vanasını açtığınız da yerçekiminin suya uyguladığı basıncın bir açık bulması ile dışarı çıkmasını sağlıyorsunuz, yani yağmur suyunun eğimli bir meyilden akması gibi. Bu yöntemle hele hele tahliye vanasına çok uzakta bulunan peteklerdeki ince paslanmalar ve kirler dahi dışarı atılamayacaktır.http://www.ankarasutesisatci.com/

    Peki Ankara Petek Temizleme Servisi olarak biz ne yapıyoruz ?

    Kombi tesisatınızın banyoda bulunan peteğine giren vanayı petekten ayırarak Yüksek devirli Kombi tesisat yıkama ve tıkanıklıkları açmak için üretilmiş makinamızı sisteme bağlıyoruz. Makinamızın su tankı haznesine temiz su hortumunu bağlıyoruz. Şebekeden aldığımız suyu makinamız sayesinde sistemin içine basıyoruz. Gidiş hattından gönderdiğimiz temiz su dönüş hattından kombi içerisinde bulunan pis suyu ve kaba pisliği dışarı atıyoruz. Bu işlem su berraklaşınca ya kadar devam ediyor. (Burada dikkat edilmesi gereken nokta makinanın sistem içine basıç değil tazyik gönderdiğidir. Makina kapalı sistem olarak değil, açık sistem olarak çalıştığından Kombi ve tesisatınız en ufak bir basınca maruz bırakılmamaktadır. Bu makinaları sistemi basınçla değil, suyun sistem içinde dönüş hızı ile temizlemektedir.) Bu işlemden sonra makinamızın su haznesine petek temizleme kimyasalı da katarak ilaçlı suyu sistemin içine gönderiyoruz. Kombinizi 60 dereceye kadar 5 dakika çalıştırıyoruz. Kombinizi tekrar kapattıktan sonra bütün peteklerinizin vanalarını kapatarak her bir peteğin vanasını tek tek açarak kimyasallı suyu yüksek hız ve tazyikle peteğinizin içinde döndererek çözülen ve kabaran pisliği makinamızda bulunan filtreye alıyoruz bu uygulama her petek için 10 dakika sürüyor. Temizleme işlemi bittikten sonra içerde ki ilaçlı suyu ve son kalan tortuları yine en başta yaptığımız gibi şebekeden aldığımız temiz su ile temizleyerek uygulamayı bitiriyoruz. Kombi çalıştırılıp peteklerin havası alındıktan sonra sistemi çalışır vaziyette kullanıcısına teslim ediyoruz.

    Bir bilgi : Kombi ve radyatörlerin içinde bulunan pisliğin radyatörün alt kısmında kütle haline gelerek petekleriniz de tıkanmaya yol açmaması için yaz aylarında en az bir kere kombinizi çalıştırın. http://www.ankarasutesisatci.com/

    Sağlıklı, Huzurlu ve Sıcak günler dileği ile.

    Diğer Yazılarımızı da İnceleyebilirsiniz :

    - Su kaçağı nedir? Nasıl Bulunur ve Tamir Edilir ?
    - Robot Makine ile Kırmadan Tıkalı Gider Açma İşlemi Nasıl Yapılır ?

    Kombi peteklerinizi kendiniz temizlemek ister misiniz? Buraya Tıkalayın

    Murat Sıhhi Tesisat
    Kombi ve Petek temizliği
    İRTİBAT: 0539 666 42 48

    http://www.ankarasutesisatci.com/
    http://www.sutesisatcisiankara.com/
    https://www.facebook.com/muratsihh****



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mrtplvc -- 21 Mayıs 2018; 0:35:39 >







  • Bu gün bir telefon geldi ve konuşmayı aynen aktarıyorum;
    - İyi günler beyefendi, Telefon numaranızı donanım.net aldım, kombi ve petek temizliği yapıyormuşsunuz
    - Evet beyefendi yapıyoruz
    - Avrupa yakasına da hizmet veriyor musunuz ?
    - (Şaşkın bir şekilde) Anlamadım beyefendi neresi?
    - Ben Avrupa yakasında oturuyorum da buraya hizmetiniz var mı?
    - gülümseyerek ben ; Beyefendi şimdilik ancak Ankara ya hizmet veriyoruz, ama yakında İstanbul'a da geleceğiz.

    NEDEN OLMASIN ?

    Beni aryan arkadaşıma çok teşekkür ederim. Kombi ve peteklerini temizlemeyi çok isterdim. Başka zamana inşallah.
  • mrtplvc M kullanıcısına yanıt
    Merhabalar evimde 10 tane petek var bırkac tanesi hiç ısınmıyor diğerleri ise oldukça iyi ısınıyor. Evımız 15 yıllık ve eski tip tesisat bulunmakta ve yakın zamanda kombimizi değiştirdim Ariston evo takdırdım. Peteklerde ısınma ile ilgili bir değişiklik olmadı. Birde evde nem oranı çok arttı bunun için acil bir çözüm bulmam gerekiyor. Yardımcı olabılırseniz sizinle irtibata geçeceğim.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Jeolog1984 J kullanıcısına yanıt
    Değerli müşterimiz, telefonumuzdan bize ulaşırsanız size gerekli yardımı yapmak için elimizden geleni yaparız. Saygılarımla.
  • Murat sıhhi tesisat hırdavat

    iletişim : 5396664248
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mrtplvc


    Bu gün bir telefon geldi ve konuşmayı aynen aktarıyorum;
    - İyi günler beyefendi, Telefon numaranızı donanım.net aldım, kombi ve petek temizliği yapıyormuşsunuz
    - Evet beyefendi yapıyoruz
    - Avrupa yakasına da hizmet veriyor musunuz ?
    - (Şaşkın bir şekilde) Anlamadım beyefendi neresi?
    - Ben Avrupa yakasında oturuyorum da buraya hizmetiniz var mı?
    - gülümseyerek ben ; Beyefendi şimdilik ancak Ankara ya hizmet veriyoruz, ama yakında İstanbul'a da geleceğiz.

    NEDEN OLMASIN ?

    Beni aryan arkadaşıma çok teşekkür ederim. Kombi ve peteklerini temizlemeyi çok isterdim. Başka zamana inşallah.

    Bu konuşmanıza binaen İstanbul avrupa yakasında tanıdığınız bildiğiniz bir bir tesisatçı var mı güvenilir. ya da eve tesisatçı geldiğinde dikkat etmemiz gereken, özellikler yaptırmamız gereken şeyler var mı. her türlü insan var. sizin yaptığınız işlemler kaç kalemdir, ne kadar sürer. kullanılan ilaç nedir iyi kötüsü varmı vs vs. kandırılmayalım istiyorum.




  • facebook : İstanbul su tesisat
    Web site: İstanbul petek temizlik


    alfahan bey yukardaki linkten ulaşın arkadaşa selamımı iletin her konuda yardımcı olacaktır.
    İstanbul su tesisat



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mrtplvc -- 29 Nisan 2015; 17:06:17 >
  • mrtplvc M kullanıcısına yanıt
    yeni web sitemiz ile hizmetinizdeyiz

    Murat Sıhhi Tesisat Hırdavat
    http://www.ankarasutesisatci.com/
  • Denizlide varmı eş değer bir firma?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba,

    Konu ile ilgili başımdan geçen bir olayı paylaşmak isterim.

    Peteklerde ısınmama sorunum vardı. Baymak eco4 kombimi 60-70 derecelerde yaktığım halde petekler ısınmıyordu. Kombiye yakın petekler ısınırken uzak petekler sadece ılık oluyordu. Yakın petekleri kapatınca yada çok kısınca az bişi uzaktakiler ısınıyordu ama hiç öle 60-70 derecede yakıyor gibi değildim kombiyi.

    Istanbulda internetten bulduğum prot****t isimli bir firmaya petek temizliği yaptırdım. Temizlik dedikleri, banyodan tüm tesisata su bastılar, teker teker tüm petekleri kapatıp açarak temiz su gelinceye kadar devam ettiler. İşlem 40-50 dk falan sürdü, gerçekten de epey kirli su çıktı, fakat sorunum düzelmedi. Tesisatçı arkadaş çok bilmiş bir şekilde abi tertemiz oldu bundan sonra sorunun devam ederse kombin yetersizdir değiştirmen gerekir dedi. Kombici tesisatta sorun var tesisatçı kombide sorun var diyerek gelip gittiler ama sorunum bir türlü çözülmedi.

    Bende kara kara kombiyi değiştirmeyi düşünürken bir kombici tesisatın ve peteklerin yıkanması gerekir dedi, bende yok daha yeni yıkattım falan derken sonunda tekrar yıkamaya ikna etti. Aynı yukarıda anlattıkları gibi ilaçla yıkadılar, sonra tek tek tüm peteklerin alt kısımlarını açarak temizledi. Bu işler için 4-5 saat uğraştı eleman. Sonunda da kombiye uzak peteklerin ısınmaması, peteklerin alt kısımlarının ısınmaması vs. gibi hiçbir sorunum kalmadı.

    Benim anladığım öyle sadece su ile fln temizlik olmuyor, 40-50 dakikada hiç olmuyor. Paranızı çöpe atmayın derim. Bu işi adam akıllı yapan birini bulun ve ne yaptığına bakın. Varsa etrafınızda yaptırmış biri onun tavsiyesi olan birine yaptırın bu işi.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mr.eralp -- 21 Kasım 2016; 11:51:10 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: mr.eralp

    Merhaba,

    Konu ile ilgili başımdan geçen bir olayı paylaşmak isterim.

    Peteklerde ısınmama sorunum vardı. Baymak eco4 kombimi 60-70 derecelerde yaktığım halde petekler ısınmıyordu. Kombiye yakın petekler ısınırken uzak petekler sadece ılık oluyordu. Yakın petekleri kapatınca yada çok kısınca az bişi uzaktakiler ısınıyordu ama hiç öle 60-70 derecede yakıyor gibi değildim kombiyi.

    Istanbulda internetten bulduğum prot****t isimli bir firmaya petek temizliği yaptırdım. Temizlik dedikleri, banyodan tüm tesisata su bastılar, teker teker tüm petekleri kapatıp açarak temiz su gelinceye kadar devam ettiler. İşlem 40-50 dk falan sürdü, gerçekten de epey kirli su çıktı, fakat sorunum düzelmedi. Tesisatçı arkadaş çok bilmiş bir şekilde abi tertemiz oldu bundan sonra sorunun devam ederse kombin yetersizdir değiştirmen gerekir dedi. Kombici tesisatta sorun var tesisatçı kombide sorun var diyerek gelip gittiler ama sorunum bir türlü çözülmedi.

    Bende kara kara kombiyi değiştirmeyi düşünürken bir kombici tesisatın ve peteklerin yıkanması gerekir dedi, bende yok daha yeni yıkattım falan derken sonunda tekrar yıkamaya ikna etti. Aynı yukarıda anlattıkları gibi ilaçla yıkadılar, sonra tek tek tüm peteklerin alt kısımlarını açarak temizledi. Bu işler için 4-5 saat uğraştı eleman. Sonunda da kombiye uzak peteklerin ısınmaması, peteklerin alt kısımlarının ısınmaması vs. gibi hiçbir sorunum kalmadı.

    Benim anladığım öyle sadece su ile fln temizlik olmuyor, 40-50 dakikada hiç olmuyor. Paranızı çöpe atmayın derim. Bu işi adam akıllı yapan birini bulun ve ne yaptığına bakın. Varsa etrafınızda yaptırmış biri onun tavsiyesi olan birine yaptırın bu işi.



    Hocam nerde oturuyon ustan nereden geldi kaça yaptı yıkama ve detaylı temizliği :D




  • alfahan kullanıcısına yanıt
    merhaba,
    İstanbulda ki tesisat ustalarına buradan ulaşabilirsiniz.
    https://www.petektemizlememakinesi.com/category/kampa-tesisat-ustalari/istanbul-petek-temizleme/
  • Ben kendim temizledim valla.

    İnternetten baka baka temizledim:https://www.youtube.com/watch?v=ZNEmNAqArvc
  • Tebrik ederim. Murat Tesisat Ankara

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • www.erdisutesisat.com

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.