Şimdi Ara

AKK olmasa neler olurdu(hayal icerir)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
49
Cevap
0
Favori
1.324
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Acaba diyorum limitsizce kullanilan bir 16 mb yada 100 mb olsaydi nasil birsey olurdu, sonucta bu hizlara 50 gb limit koyuyorlar tuhaf oluyor. Millet 7/24 down yapacak diyemi korkuyorlar anlamadim? Oda biktirir bi v akitten sonra yahu varmi soyle olurdu diyen

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • bir hafta boyunca indirme yapardım hard disk dolup görgüsüzlüğümü üzerimden atınca değişen bişey olmazdı
  • Geldiğimiz duruma bak. Bir kaç yıl önce hayal değil gerçekti direk. Memleket gelişiyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • iceman_54 kullanıcısına yanıt
    Altyapıdan herkesin eşit derecede faydalanmasını sağlamak adına akk uygulanıyor demişti Ttnet bu olayı çıkardığında. Öyle bir şey hatırlıyorum.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: XpressMusic34

    Altyapıdan herkesin eşit derecede faydalanmasını sağlamak adına akk uygulanıyor demişti Ttnet bu olayı çıkardığında. Öyle bir şey hatırlıyorum.

    Ozaman akksız paketleri niye çıkarttılar hocam. Madem adil kullanım için böyle bir şey çıkarttılar. Komple tüm paketlere uygulasınlar akkyi.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Zeevac kullanıcısına yanıt
    Neden böyle düşündüğünüzü anlamıyorum.

    O paketlerin hemen hepsi, kamu kurumlarına veriliyor, düşün ki bir kaymakamlıkta 200 kişi çalışıyor ve 300 bilgisayar var akk ile hızın düşmesi sonunda nasıl olacak bu işler? Gökdelenleri hayal et, 500 kişiye 3mbit internet mi vereceksin? Çoğu kamu kuruluşu, özel sektör kuruluşu ortalama 300mbit internet hızı alıyor ve kendi serveri üzerinden dağıtıyor iş yerine veya kamu kuruluşuna.

    En büyük örneği, IS BANKASI ISP , YAPI KREDI PLAZA ISP, FINANSBANK ISP, MEB ISP, YOK ISP. vb. Ortalama 900mbit bağlantı sağlıyorlar. Yanlış hatırlamıyorsam 200 civarında upload da sağlanıyor.

    Herkese akk uygulanamaz anlayacağın.

    not: bireysel akksiz paketler evlere satılabiliyor ancak fiyatları yüksek, kurumsal akksiz paketler bahsettiğim şekilde.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi XpressMusic34 -- 11 Aralık 2014; 14:03:16 >
  • Burasi Turkiye. Limitleri bulutlara yakin olan imkanlarda olsa, bize corba kasigi kadarki kismi veriliyor. Olsun, bunada sukur. Gerisi icin yaradanin hesap gunu var.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bireysel akksız paketlerden bahsediyorum. Kurumlarda durum zaten dediğiniz gibi ama bireysel olarak her ne kadar fiyatları yüksek olsa da satılması bence yanlış. Bu tamamen ttnetin insanları sömürmek için yaptığı bir şey.

    @XpressMusic34



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Zeevac -- 11 Aralık 2014; 14:16:13 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Zeevac kullanıcısına yanıt
    Biliyorsunuz ki rekabet kurulu kararları var, yani uygun görülmüş satılması. Müşteriler açısından adaletsiz gibi gözükmesini ise anlayabiliyorum. Ne demek istediğinizi anladım.
  • Hatlar felç olurdu.Burada akk olmasa ayda 10 TB indirecek elemanlar var.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Six Feet Under. -- 11 Aralık 2014; 19:02:56 >
  • AKK olsun ama bir aylık olmasın.Mesela bir gün içinde fazla indirme yaparsak birkaç saatliğine hızımız sınırlansın.Şu anki AKK'nin dünyada eşi benzeri yok.Hem internete ederinin kaç katı para ödüyoruz alt yapılarını güçlendirseler dünya standartlarından daha iyi bile yapılabilir internetimiz.Ama burası Türkiye, bahsettiğimiz şirketler de memnuniyet değil kâr peşindeler... (Yine AKK'ye girdiğinden interneti felç olan kullanıcı)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • akk'nın savunulacak hiçbir yanı yok savunanı da anlamam.. avrupadaki amerikada ki koredeki japonya daki herkes eşit faydalanmıyo mu yani internetten? bunun amacı tamamen altyapıyı geliştirmemek için çıkarılmış bi olay daha çok müşteriye ulaşıp kar amacı gütmek yerine alt yapıyı son sistem yapsalar(işlerine gelmez) kimse bu rezilliği çekmez hala millet 2-3 mbps hızlarda sürünüyo 8 alan seviniyo.. tekel bitmediği sürece Türkiye'de internet gelişemez... dünya da teknoloji geliştikçe ucuzlar bizde tam tersi zam geliyo.. ttnet 6 gb kotalı paket 50 tl+20 tl telefon 70 tl buyur çık işin içinden.. (google fiber 65 dolar 1gbps dl 1 gbps ul kota? o da neymiş?) internet lüks değil anayasal haktır bu uçuk fiyatlar nereye kadar



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kickboxer_18 -- 20 Ocak 2015; 0:32:21 >
  • Bir ara uygulanmıyor ki. Hani hiç çöktüğüne tanık olmadık. İstese şu dakikadan sonrada yaparlar. Artık devlet ile özelleştirilmeden önce nasıl bir sözleşme imzalamışlarsa müdahale edemiyorlar. Adamlar kafasına göre şu bu.
  • Bende akk uygulansin diyen taraftanim ama bu sekilde degil.

    ertesi gun tekrar eski hiza geri kavusulabilmeli. netin yogun oldugu saatler orn aksam 17 - 23 arasi hiz dussun.

    turkiyede ki akk sistemi hic adil degil

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Gece paket hızı, gündüz 8-20 arası 8Mbps olsun. Görgüsüz bir halkımız var. Bıraksan bütün ay download yapar. O yüzden de adil kullanım miktarını kullanıcı belirlemeli. Atıyorum 400GB üzeri olursa hız düşsün. Ben aylık 200GB seçeyim, daha az ödeyeyim. Ama yok illa bizi yolma derdinde bunlar.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben şöyle birşey duymuştum. Mesela Japonyada gunde 30 Gb dan fazla kullanimda hiz düşüyormuş

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben AKK siz kullanıyorum. İlk başta dediğiniz gibi görgüsüzlük denilmez aslında, Bir çok film indiriyorsun Harddsik doluyor vs.. Şimdilerde 3D film dışında film indirmiyorum. Gerek dizileri gerek filmleri online izliyorum. Aslında 3D filmleride online izleyebilsem onuda indirmezdim. Ne uğraşacam.

    Bu arada yeni laptop alınca 3D BD filmleri denemek için 2-3 tane indirdim izledim gerçekten çok güzel farklı bir deneyim ama bir film için 40-50GB infirmeye değermi bilemedim. Çok keyfli kaliteli bir film ise indirilebilinir Yoksa 1080p lik filmde idare ediyor..
  • Daha önce nasılsa o zamanda öyle olurdu ölenler ölür yaşayanlar hayatlarına kaldıkları yerden devam eder Facebook da komik kedi videolarını izlemeye devam ederdi.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aylık 50 GB yerine günlük 10-15 GB gibi sınır getirsinler, 1 günde 10-15 GB sınırı geçenlerin hızı tekrar 3mbye düşsün, ertesi gün düzelsin veya haftalık 50 GB'de yapabilirler. Aksi taktirde hiç çekilecek gibi değil bu aylık sınırı 4-5 gün boyunca bi kaç dosya indiriyorum hop akkye takılıyorum geri kalan 25 gün video izlemek, bir şey indirmek eziyet . Zaten gün geçtikce dosyaların boyutları daha da artıyor, mecbur olarak ilerki zamanlarda ya artıracaklar ya da kaldıracaklar. Yeni nesil oyunların boyutu bile 30-40 GB



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-197DACAA4 -- 20 Ocak 2015; 15:19:31 >
  • böyle kotalı olunca insan daha bir tahrik oluyor doldurası yoksa bile dolduruyor mesala ben 50 gb zor geçen adamım ama sanki param ttnete kalcakmış gibi saçma sapan torrent vs inidriyorip 75e tamamlıyorum ay sonu 90 100 oluyor dizi izliyorum 720p seçiyorum olmadı tableti gece yatarken indirmede bırakıyorum torrent sabaha kadar hem şarj oluyor hem iniyor sınırsız olsa indirmezdim dizimi izler yatardım
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.