Şimdi Ara

Vatandaş Trafk İhbar Dönemi Başlıyor Driftçilerin Makascıların Sonu Geldi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
86
Cevap
0
Favori
2.923
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
17 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  •  Vatandaş Trafk İhbar Dönemi Başlıyor Driftçilerin Makascıların Sonu Geldi

Karayolları Trafik Kanununda değişiklik öngören tasarıya, gönüllü vatandaşların fahri trafik müfettişi olmasına imkan verecek bir madde eklendi.

HERKES FOTOĞRAFLAYACAK

Yeni eklenen maddeye göre, vatandaş, kaldırıma park, aşırı hız, şerit ihlali, hatalı sollama ve araçtan çöp atma gibi birçok hatayı fotosunu veya videosunu belgeleyecek ve İhlal belgesi olarak kullanılabilecek tek şar var fotolarda ve videolardaki araçın plakasının tam gözükecek. Eğer plaka tam gözüktüğü durumlarda online ceza yazabilecek

ONLİNE İHBAR

Vatandaş, tespit ettiği kural ihlalini gördüğünde ve belgelediğinde Emniyet Genel Müdürlüğü web sitesinde oluşturulan online ihbar sayfasına yükleyebilecek veya ilk gördüğü trafik ekibine teslim edebilecek.

AVRUPA'DA DA UYGULANDI

Kural ihlali belgede açık şekilde kayda alınan sürücülere Trafik Kanunu'nun ilgili maddelerine göre idari para cezası yazacak. Bu uygulamanın Avrupa ülkelerinde kullanıldığı, Avrupa’da cezaların yüzde 60’nın halk tarafından yapılan ihbarlar neticesinde kesildiği öğrenildi.

http://www.nabiz61.com/haber/vatandas-ihbar-donemi-basliyor-2999.html

Şikayetleri Bu adresten yapacaksınız

http://m.egm.gov.tr/onlineislem/ihbar

Site şuan aşırı yüklenme sonucu nakalt :) uğraşıyorlar site ile kısa zamanda düzeltilecektir

Millet Gambazlamak ispiyonlamak olarak görebilir ama Sırf Bu yüzden Araç Kamerası Aldım. Benim hayatımı veya başkasının hayatını tehlikeye sokacak olanları ihbar etmek lazım.
    Belki Bu adamı ben şikayet ettim ceza aldı arabası bağlandı yok eğer şikayet etmezsen trafik canavarları belki senin eşini, anneni veya babanı karşıdan karşıya geçerken ezebilir belkide arabada iken arkadan çarpıp ölümüne sebeb verebilir.
    Trafik Canavarlarına Artık Son olarak görüyorum.
    Güzel bir uygulama vatana millete hayırlı olsun

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rixeli -- 24 Ocak 2015; 16:31:47 >

• Verilmişti gün içerisinde.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Orijinalden alıntı: akorkmaz11

Verilmişti gün içerisinde.

kusura bakmayın gördüm çok sevindim valla internette bir dünya sokakta drift edip millete vuran kaza yapan araçlar var

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

@maxstar illaki polislerdi şikayet etsen polislerde ceza alırlar çünkü görüntü veya video olacak elinde

not : Biz modifiyeciler istemedikten sonra bizi bitiremezsiniz rahat olun

Orijinalden alıntı: HondatugraL

Eğer yolda yanlarken fotomu çeken olursa polisten önce bana göndersin arşive koyucam. Polisede selamımı söyleyin.

not : Biz modifiyeciler istemedikten sonra bizi bitiremezsiniz rahat olun

Siz kimsiniz :=) modifiyeni yap banane ne edersen et ama yolda yanlama benim hayatımı tehlikeye atma git nerde yaparsan yap köyüne dön

bu videodan en az 15 20 polis maaşı çıkar

• AYvayı yediler, ben hergün foto çekiyorum , accayip malzeme çıktı, özellikle minibüsçüler ve özel iettciler yanacak...

Ben zevkle yapacağım bu işi... Ben de hata yaparsam, inşallah beni de çekip bana da ceza yazdırırlar da aklım başıma gelir. Bazen ben de hata yaptığım oluyor.

Hepimize şart abi..

Mustafa Kemal ATATÜRK
  • Driftin kime ne zararı var bırakın Allah aşkına miletin bir eğlencesi var onada karışmayın yahu.. Herkes istediğini yapsın bundan önce belinde silahla gezenleri temizleyin asıl tehlike onlar drift yapan kimseye kötülüğü olmayan insanlar değil.

• Driftçi ve makasçılara birşey olmaz, makasın videosu olur anca herkeste araç kamerası olması lazım videoda pek belli olmaz hatta kırmızı ışıkta geçen adamın fotoğrafını nasıl çekeceksin. Ben yeşilken geçtim kırmızıya dönğünde fotoğrafımı çekti der. Fakat bisiklet yoluna falan park edenlere, engelli yerine park edenlere güzel çözüm olacak gibi.

Fakat aklıma takılan bir soru var. Güvenirliği nasıl sağlanacak. Gönüllü vatandaşların güvenirliği denetlenecek mi ? Şahsen güzel bir montajla kıl olduğum birinin plakasını hatalı park etmiş birinin arabasına monte edebilirim. Bunu kriminal olarak inceleyecek birimde yoktur herhalde ceza kesmek için. Gerçek mi sahte mi diye beyin fırtınası yapacak değiller : )

Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir
    Ne mutlu Türküm Diyene

• quote:

Orijinalden alıntı: Yazılımcı Online

Driftçi ve makasçılara birşey olmaz, makasın videosu olur anca herkeste araç kamerası olması lazım videoda pek belli olmaz hatta kırmızı ışıkta geçen adamın fotoğrafını nasıl çekeceksin. Ben yeşilken geçtim kırmızıya dönğünde fotoğrafımı çekti der. Fakat bisiklet yoluna falan park edenlere, engelli yerine park edenlere güzel çözüm olacak gibi.

Fakat aklıma takılan bir soru var. Güvenirliği nasıl sağlanacak. Gönüllü vatandaşların güvenirliği denetlenecek mi ? Şahsen güzel bir montajla kıl olduğum birinin plakasını hatalı park etmiş birinin arabasına monte edebilirim. Bunu kriminal olarak inceleyecek birimde yoktur herhalde ceza kesmek için. Gerçek mi sahte mi diye beyin fırtınası yapacak değiller : )

hocam cep telefonu ile bile kaydetseniz bile gözükür bir videoda ışıkta dururken adam önünüzden geçti ve ışık kırmızı bunu yakalabilir cep telefon kamerası çok zor değil bence ama tabi resimlerde oynama yapabilir bunu içinde bu işte uzaman kişiler bunun başına koyularak photoshop tespit edebilirler

• Geç kalınmış bir uygulama açıkçası

Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.