Şimdi Ara

ARACINIZI YAPTIRMAK İÇİN SAKIN VEKALET VERMEYİN

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
11
Cevap
0
Favori
5.391
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar sigorta priminizin neden yüksek çıktığını ve araç alım satımlarında neden küçük hasarların yüksek bedelleri karşınıza çıkıyor ve alım satım işlemlerinde iki taraf için cansıkıcı hale geliyor hiç düşündünüz mü?
    Bu işin nasıl döndüğünü gözler önüne seriyorum aman dikkat diyorum. Allah korusun aracınızla kaza yaptınız ve aracınızın tamiri için yetkili / yetkisiz servise veya sanayide herhangi bir ustaya gittiniz ,gittiğiniz yerlerin tümü ve (eğer yetkili servisinizin sizin sigorta şirketiniz veyahut karşı tarafın sigorta şirketiyle yapmış olduğu özel bir anlaşma yoksa) yetkili servisinizde dahil sizden işlemleri yapması ve sigorta şirketinin ödediği parayı adınıza alabilmesi için sizden vekalet istiyor.

    Bu durumla karşılaşanlar ve gayet normal karşılayanlar hatta işlemin sadece bu şekilde yürüdüğünü sananlarımız vardır.

    Şimdi size başımdan geçen olayı anlatıyorum.

    Şimdiye kadar birkaç defa kazaya karıştım tamamen kusursuz olarak ve aracı servise götürdüğümde karşı tarafın sigortasının yapması için, eksper gelecek vs durum eksper geldi tampon vermedi otokinge gönderdi veya sadece boya yeterli dedi,veya sadece bir bölümü boyanacak dedi,parça vermedi, yansanayi parça kullanılacak dedi orjinal vermedi, sadece düzeltilecek değişmeyecek gibi servis bilgilendirmesiyle karşılaştım hatta bu konuda tartıştığımda olmuştur, eksper vermedi diye farı değiştirmek yerine yapıştıranlar vs bile vardı, hem şahit oldum hem çevremden duydum.

    ama son olay işin içeriğini anlamamı gerektirdi şimdi size de sırf bu tuzağa düşmeyin diye anlatıyorum

    kardeşim ,babamın aracıyla kaza yaptı. Tutanak tutuluyor vs, görünüşe göre karşı taraf kusurlu ve karşı taraf zaten kusurunu kabul ediyor tutanağa da geçiyor. Bu ön kabulle birlikte aracı sanayiye götürüyorlar bir servise usta hep uygulanageldiği gibi babamdan vekalet istiyor ve babamda notere bi dünya para vererek vekalet veriyor aslında hiç gerek yok fakat bu konuya sonra değineceğim. Her şey iyi güzel karşı tarafın sigortasının eksperi geliyor ,yapılacakların listesini ödenecek ücreti vs raporluyor gidiyor. Ustada aracın sökülecek yerlerini söküyor vs. Sonradan sigorta şirketi saçma bir kararla kendilerinin kusurlu olmadığını karşı tarafın kusurlu olduğu yönünde karar vererek ödemeyi yapmıyor , ödeme yapmayınca usta bizi arıyor ödeme yapılmadı böyle böyle diyor parayı siz vereceksiniz diyor.
    Buraları geçiyorum, Aracın bizim gözümüzde en fazla maksimum 250 Tl lik bir masrafı var. Araç tofaş olunca bir tampon değişecek bir de far ,tampon altıyla kaput ucu boyanacak mesele bundan ibaret anlayacağınız.hatta kaputu tamamen boyayalım demiştik usta eksper boya vermedi diye kabul etmemişti. Usta bizden ısrarla 1000 Tl istedi, hepinizin vereceği tepkiyi verdik yapacağımızı yaptık usta aracı vermiyor binden aşağı olmaz vs bende araç elinde olduğu için zor bela 800 e ikna ettim,aracı kurtardım resmen aradaki fiyat farkına inanamadım zaten.

    Neyse şimdi ben sigorta şirketinden (ak sigorta) eksperin iletişim bilgilerini aldım, eksperden raporunu istedim, defalarca ısrarla istedim kesinlikle vermemek için ellerinden geleni yaptılar ve sonucunda da vermediler. Bu eksperde farklı sigorta şirketlerinin eksperliğini yapan büyük bir eksper. Bende trafik tahkim komisyonuna başvurdum karşı tarafın kusurlu olduğunu ödemeyi sigorta şirketinin yapmadığını vs bildirdim Tahkim komisyonu beni haklı buldu kaç tl ödeme yaptığımı bildirmemi istedi bende 250 liralık bir hasara 800 tl verdiğim için utana sıkıla 800 tl talep ettim. Bu ücreti tahkim komisyonu kabul etti, ödendi vs.

    Lütfen buraya dikkat, işin aslı bu karar elime ulaşınca ortaya çıktı, Kararda aynen şu yazıyor eksper hasarın ve ödenecek tutarın iki bin küsür (tam aklımda değil) olduğunu rapor etmesine rağmen mağdur 800 tl talep ettiği için 800 tl ye karar verilmiştir denildi. Yani ben iki bin tl istemiş olsaydım alacaktım. Allahtan istememişim ve bu haram parayı almamışım ama anladığınız üzere eksperini ayarlayan usta aralarında artık nasıl bir ilişkileri varsa kitabına uyduruyorlar ve sizin aracınızın tamiri için gerekli olan ücretten kat be kat fazlasını sigorta şirketinden alıyorlar ve yok eksper vermedi yok sigorta vermedi diye yarım yamalak tamir yapıyorlar ve parayı cebe indiriyorlar.Ayrıca kendi kaskonuz sigortanız bu duruma düşüncede risk oranınız katbe kat artıyor.

    Anlattıklarımın hepsi belgelidir. İllaki işini hakkaniyet çerçevesinde yapanlarda vardır onları tenzih ederek söylüyorum(Zaten vekalet vermemek işini hakkıyla yapanlara en ufak yük getirmez aksine işini kısaltır) şu ana kadar şahit olduğum duyduğum tüm olaylarda ustaların tavrından bu iş içinde olduklarını artık anlayabiliyorum. Eksper tamponun yarısının boyasını verir mi böyle birşey var mı, eksper arabanın tamamına neredeyse boya çıkarıyor ama size ucundan bir parça veriliyor gerisi ceplere iniyor.

    Bu durumda karşılaşmamak için siz siz olun vekalet mekalet vermeyin kendi işinizi kendiniz takip edin, ha yoğunsunuz iş takip edemeyeceksiniz o zaman eş dost akrabanıza vekaletinizi verin o takip etsin.

    Bu iş içinde olanlarada buradan sesleniyorum araçla yolda olmak risktir üzerinden bile bile haram para kazandığınız veya haram parayla yaptırdığınız aracınızla yolda olmak çok daha büyük risktir ve siz bu yol üzerindeyken diğer tarafa ışınlanabilirsiniz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mihl -- 12 Aralık 2014; 13:54:04 >







  • keşke 3000 tl isteseymişssiniz, onlar ne koparorsa kâr diye bakıyorlar, sizde ucundan kıyısından vursaymışsınız onlara belki akılları başlarına gleirdi
  • quote:

    Orijinalden alıntı: sahin261

    keşke 3000 tl isteseymişssiniz, onlar ne koparorsa kâr diye bakıyorlar, sizde ucundan kıyısından vursaymışsınız onlara belki akılları başlarına gleirdi

    Ben bu durumdan haberdar değildim zaten açığa çıkmasın diye özel gayret gösteriyorlar, hoş haberdar olsaydım bile hakkı neyse onu isterdim ama farkındaysan bu ufak bir bedel piyasada 250 tl ye yapacağın şeyi yaklaşık on katı raporlamışlar düşün lüks bir araçtan ne paralar çıkarıyorlardır. Ondan sonra da millet kara kara düşünüyor sigorta primi neden bu kadar arttı diye.
  • Ben çok önemli buldum yazılanları
    Eksper raporlarındaki gizlilik çok saçma
    Sistem şeffaflaşmalı belli ki

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: cemsinan

    Ben çok önemli buldum yazılanları
    Eksper raporlarındaki gizlilik çok saçma
    Sistem şeffaflaşmalı belli ki

    Şimdi farkına vardım. Araç alım satımlarında yüksek çıkan hasar kayıtlarını nedense kimse neden yüksek demiyorlar, ben yedi bin tl çıkan sadece tamponu değişmiş örneklerle karşılaştım. Hasar kaydında on beş bin tl çıkıyor adam diyor ki abi bi tamponla çamurluk değişti onun kaydı o diyor ama çıkıpta kardeşim tamponla çamurluk nasıl onbeş bin tl tuttu demiyor servis fiyatı vs diye önemsemeden geçiyorlar oysa ki bu yapılan dolandırıcılığın ta kendisi. O an cebinden para çıkmadığı için önemsemiyor ama aracı gereksiz çok masraf yapılmış oluyor bir yandan , öte yandan sigorta primleri yükseliyor. Bu konu hakkında suç duyurusunda bulunmayı düşünüyorum. Benle alakalı durum olmamasına rağmen sorumluluk bilinciyle bir başkasının başına gelmemesi için bunu yapmayı düşünüyorum.




  • yazıyı kaydedıyım umarım lazım olmaz ama olursa tekrar bastan sona okurum
  • bence sigorta şirketinin genel müdürlüğüne yaz bunu. acaba 800 tl. de elimden gidermi diye insan düşünüyor ama haber etmekte lazım.forumda sigortacı arkadaşlar ( galiba limon sigorta diye biri vardı,yazıları paylaşımları hakkaniyetten yanaydı ) yorum yaparsa bizlerde bilgileniriz.bence konu önemli.
  • Ne acaip isler
    Su eksper raporlarinda neyi kimden sakliyorlar belli degil
    Yayinlasana tramer raporundaki gibi

    Hocam belki de hakkin gercekten 2000 tl ve belki de hala istemeye hakkin vardir

    Bir daha yazayim eksper raporlarinin yayinlanmasi sart bence kim nasil basardi acaba hak sahiplerinden saklanan bir sistem kurmayi



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cemsinan -- 12 Aralık 2014; 12:24:53 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: cemsinan



    Hocam belki de hakkin gercekten 2000 tl ve belki de hala istemeye hakkin vardir



    Mümkün değil o rakam , o paraya arabayı komple sıfırlattırırım bildiğiniz tofaş kartal. Tampon ve far ve kaput ucu boyasıyla tampon altı boyası. yapılan başka işlem yok. Fotoğrafıda yükleyebilirim. İnanılır gibi değil ama böyle. Raporu tarattırıp yükleyeyim . Hatta bir usta bu konunun ilk safhasında bilgi almak istediğimde kaç para isteyeceksin diye sordu bende abi masraf 250 civarında ancak usta 800 aldığı için ısrarla, bende 800 isteyeceğim dedim, dünyayı sen mi kurtaracaksın istesene iki üç bin dedi. Şimdi birleştirince parçaları anlıyorum ki bu konu ustalar arasında baya yaygın. gayrıresmi miktarı bile az çok tutturdu demek işin piyasası bu yönde yani on katı.








  • fiyat pazarlığını sizin değil sigorta şirketinin yapması lazım. hem kar edemiyoruz diye kan ağlıyorlar. hem pahalıya yaptırıyorlar.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.