bak ftp ve host nerdeyse aynı şeydir..şimfi host denilen ftp ye smf dosyalarını at..sonra hostunun kontrol paneline gir ( plesk veya cpanel) oradan resimlerde anlatıldığı giibi veritabanı olşutur sonra kurulumuna başla
benim bir pc im war param yok domain alamıyorum bedava domaine kendi portal ve forumumu kurmak istiyorum ama kontrol panelinide bilmiyorum :D nerden bulabilirim bu kontrol panelini?
plesk veya cpanel v.s. bunlar aynı şeyi hedefleyen programlardır.VE EN ÖNEMLİSİ BUNU SEN TEMİN EDEMEZSİN.BU HOSTİNGİNİN KONTROL PANELİDİR...SEN EĞER PARA VERİP HOST ALDIYSAN KONTROL PANELİ OALRAK PLESK VEYA CPANEL VEYA DİRCT ADMİN PROGRAMLARINDAN BİRİNİ VERİRLER..
tabi genellikle siz paralı host kullanmadığınız için plesk nerde ? nasıl temin edebilirim gibi sorular soruyorsunuz...free hostlarda plesk yoktur veya cpanel..çünkü adamlar bu hizmeti sağlamazlar...
zaten forum kurmada pelsk veritabanı oluşturmak içindir...free host kullanıyorsanız Mysql destekli host kullanın tabi forum kuracaksanız..ve mysql destekli host bulduktan sonra size veritabanı bilgilerini de verirler...