Şimdi Ara

Özdebir maceramı anlatıyorum, içimi döküyorum

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
857
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Evet, madem açtın sayfayı heralde bir şeyler okumak istiyorsun. Neyse ben başlıyorum arkadaşım :) Şimdi bu özdebire girmeden önce matematiğin nasıl olacağını biliyordum. Geçen senelerden derece yapmış arkadaşlarım da sınava girmeden önce dediler, bak bunun matı falan böyle olur takma sınavı sadece sınava girmiş olmak için ve eksiğini görmek için gir, diye. Ben de zaten aynı fikirdeyim, yani sınav bu sene YGS'de ne yapacağımızın bir yansıması değil. Sonuçta şu an konu eksiklerim var ama YGS günü konu eksiğim olmayacak bir kere, bunun için temmuzdan beri uyguladığı bir program var. Geçen seneden dersimi aldım ben. Bu sene derslerin hiçbirini küçümsemek yok ve her dersin her konusuna çalışacağım. Programıma göre her gün belirli bir miktar çalışacaktım ama ara ara oldu tabii ki yorulup çalışmak istemediğim günler. Buradaki olay bu günleri az tutmakta. Heralde temmuzdan bu yana toplam iki-iki buçuk hafta olmuştur. Bence fena değil, temmudzdan aralığa kolay mı bir iki gün ara verip bunların toplamının 20 gün falan olması. Bunlara ailemle gittiğim tatiller falan da dahil. Şimdi ben bu kadar çalıştım, özellikle de LYS çalıştım ki yardırayım LYS'de. Eylülden beri LYS fen çalıştım ve ve fizik-biyolojide güzel bir seviyeye geldim, kimyada da %50'lerdeyim, bir yandan da en kötü dersim olan geometriyi geliştiriyorum ve YGS adına türkçeyi de bitirdim önceden. Bitirdiğim derslerden de karekökün soru bankasını bitirdim. Neyse, şimdi gelelim sınavdan önceki bir saate. Aklıma hedef koydum, bu hedefi de yazayım:
    TR 32 net
    Sosyal 28 net
    Mat 28 net (normalde ortalama 34 gelir ama özdebir işte, beklentileri düşürmek lazım)
    Fen 36 net (ohooo o kadar LYS fen çalıştık, fizikte yıldızlardan yıldızsılara kadar bitti biyolojide de sistemlerin çoğu bitmiş daha ne olsun, YGS fenden mi korkacağım)
    Bu şekilde 417 falan oluyor işte, ben de dedim ki kendime bu sınavdan 410 alırsam süper ötesi olur, bu sınavda 410 = gerçek sınavda 450-460'a falan denk (geçen sene 480 küsür alan bir arkadaşım özdebirde 435 falan yapmıştı)

Şimdi girdik sınava başladı süre, hoca da 10 dakika geç başlattı ama bitirmesi de 10 dakika geç oldu o yüzden sıkıntı yok. Neyse, türkçe bitti derken geldim matematiğe. Türkçe'ye kesin geri dönmeliyim dedim bu arada. Matematiğe başladım işte, baştan soruları çözüyorum arada boşlar falan, sorun yok diye avutuyorum kendimi. Sonra saate bir baktım, o da ne! Türkçe 40 dakikada bitti, ama saat nasıl oluyorsa sınav başlayalı 100-110 dakika geçtiğini gösteriyor ben daha matın 15'inci sorusundayken, kendime nasıl olabilir ki bu dedim. Yani oyalanmıştım mattaki sorularda biraz ama bir saat geciktirecek kadar da değil yani. Saate tekrar baktım ve bunun bir kamera şakası falan olmasını diledim ama kamera şakası falan değildi, diğerlerine baktım gayet sakinler. Kendime dedim ki, sen cidden YGS'de s*çacaksın bu sene, baksana o kadar türkçe çalıştın matta 15'inci sorudasın ama saate bak, sonra kendimi avuttum sınavın amacı zaten eksiklerimi görmek falan filan. Bir başladım sonra çözmeye takır takır gidiyor sorular. Sonra geometriye geldim, ilk soru dörtgende açı sorusu. Nooolcak açı sorusundan dedim, geometriye geldim rahatım dedim kendime (geometrim en kötü dersimdir ancak ygs'de genelde rahatım) sonra geometriyi full boş geçirdim. Yani bu bir şaka olmalı. YGS geometrim boş. Kendime kızdım, nasıl mühendis olacak senden daha YGS geometrin boş bunun koskoca LYS'si var, diye. Bu kadar zaman ve boş stresinin üstüne bir de fene girdim. Şimdi o kadar fen çalıştım ve fende artık güzel bir şey yapmam gerekiyordu. Özellikle fizikte. Fiziğe başladım ve soru başına 10-20 saniye düşüyordu. Kolay gelmişti. İki tane optik sorusu vardı, onları boş bıraktım çünkü onu bitirmemiştim ve birkaç eksik konumdan biriydi optik. Kimyaya geldim ve kimya da zorlamadı, biyoljide takıldığım yerler oldu evet ama fenden çıktığımda 34-35 net beklentim vardı. Sosyale girdim ve sosyali de hızlı hızlı hallettim ve yarıda bıraktım çünkü birkaç dakikam kalmış olmalıydı, geri döndüm mata ve bir soru daha yaptım ve durdum, saate baktım. Saate baktım ve saatin bozuk olduğunu düşündüm çünkü daha 50 dakika falan vardı, bunun nasıl olabileceğini düşündüm ve "hay kafama s*çayım!" dedim çünkü saate yanlış bakmıştım. Geri döndüm matematiğe ve birkaç boşa uğraştım. Geometriye geldim ve eğer geodan soru yapmazsam çok ayıp olacağını düşündüm ve basit bir döndürme sorusu buldum ve onu yaptım. Gerisi boştu geometrinin. Feni ve matematiği yapmıştım zaten ve yaptığım sorulara tekrar bakmadım, sosyale biraz daha döndüm ve biraz daha soru yaptım ancak sosyali sonuna kadar bitirmedim. Türkçeye döndüm ve birkaç boşu yaptım. Matematikte birkaç soru daha yaptım ve sınav da bitti. Sınav sonu kendime çok kızdım çünkü o saate yanlış bakmam tüm sınavı sabote etmişti. Kendi kendimi yedim sınavda. Şimdi de sonucuma baktım ve gerçek sınavda 450 hedeflediğimi düşününce bu sonuca sadece gülesim geliyor:

YGS-1 345.471
    YGS-2 353.209
    YGS-3 378.101
    YGS-4 362.160
    YGS-5 368.220
    YGS-6 364.284

Türkçe 38 net
    Sosyal 24 net
    Matematik 17,25 net
    Fen 26 net

Bu bir şaka mı yani. Türkçe beklentimin üstünde ama o fen ve o matematik ne. Hadi matematiği geçtim çünkü daha mat1 çalışmadım adam gibi (çalışmamış olmama rağmen mantık işi olduğundan genelde 32-36 net geliyor) ama o fen ne öyle. Yazıklar olsun yani 26 fen nedir yani, ben 3 ay LYS fen çalışayım sonra 26 net fen. Daha önce 34 net fenin altına inmemiştim. Yani şu an kendime bozuldum. O saate yanlış baktığım için başıma bunlar geliyor. Daha kötüsü eğer bu sonuç gerçek sonucumsa ve o saatle ilgisi yoksa diye düşünüyorum. Muhtemelen saatle ilgisi var tabi. Yani benim fizik 7 net geldi 14 sorudan. Mümkün değil. Sadece optik yapamam fizikte, gerisinde derece yapanlar bile soru sorardı bana. Geçen sene bana dinamik/atışlar soran çocuk şu an boğaziçi endüstride, ben ise evde oturmuşum gece 02.42'de bunları yazıyorum. Neyse, moral bozmak yok. Eksiklerimi görmek için bir fırsat olarak nitelendiriyorum bunu ve saat konusunda da büyük bir ders aldım. Yoksa mesela bu sınav 450 gelse de anlık bir sevinç olacaktı sadece, sonrasında da bir şey değişmeyecekti. Daha geçen gün 464 aldım bir sınavdan ve bahsettiğim şey oldu. Beni korkutan, bu sınav beni hazırlıksız yakaladı ve 345 geldi, geçen sene de hazırlıksız yakalandım ve 365 geldi. Bu sene 400'ün altında gelirse YGS çiftçi falan olmayı düşünebilirim. Neyse olmaz heralde öyle bir şey. Sen de hala okuyorsun bunu :) arada kaldın sen de benim öfke-şaşkınlık-üzütnü-pişmanlık karışımı duygu selimle. Okuduğun için teşekkür ederim, düşüncelerimi paylaştım ve içimi döktüm. Evet, daha iyi hissediyorum. Ne olacak yani, bir sınav da böyle gelsin. Olabilir. En yakın arkadaşlarımdan biri geçen sene iki defa 400'ü geçti, gerçek sınav 425 geldi ve sene sonunda da 13k oldu (ilahi bir lys mat yaptı gerçi, 6 boş 0 yanlış ve inanın geçen seneki LYS 2013'ten daha zordu bence)

Çok uzun bir yazı oldu ve anlatımım da duruluk gibi özelliklerden yoksun kaldı, kusuruma bakmayınız. Sıkıntılı bir haldeydim, biraz daha rahatım şu an. Yarına iyice geçmiş olur heralde. Size de başarılar dilerim :)

• gerçek sınav daha kolay oluyor kafanı yorma sen :D geçen yıl arkadaş özdebir den 300 puan almıştı ygs den 400 aldı

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

Sezai Karakoç
  • Ben gerçek sınavda saate yanlış bakmıstım

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.