Şimdi Ara

aeg L87695WD (9 + 7) de yaşadığım problem

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
3
Favori
2.014
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Bu forumu takip ederek bir çok beyaz eşya aldım (profilo bulaşık makinesi samsung buzdolabı) en son da geçen hafta hatta bütçemizi de zorlayarak aeg L87695WD model 9 kg yıkmama 7 kg kurutmalı makine aldım. Ürün kurulduğu gün servis kurarken su tazyiksiz geliyor demiş su hortumunu çıkarıp bişeyler yapmış tekrar takmış (ben evde yoktum) ve çalıştırmış. O gün makineyi kullandık. Diğer gün de (dün) 2 kere yıkama yaptık üçüncü de makine durdu efo hata uyarısı vermeye başladı kapattık açtık bir şey değişmedi bugün servisi aradık yarın gelecekler. Sizce makinede mi sorun var, değişim mi isteyelim yoksa basit bir sorun mu sizce? Teknosadan aldım, 2500 TL verdim. Ne yapmamız lazım çok canım sıkıldı duruma. Hem de perişan olduk.



  • geçmiş olsun. sorun devam ediyor mu? servisin tutumu ne oldu?
    parça değişimi gerektirecek bir şey ise ben makine değişimi talep ederdim. neticede daha kullanmadan sorun çıktıysa devamı da gelir diye düşünürdüm.
  • Teşekkür ederim. Problem geçmedi, 4 kere servis geldi, birinde deterjan eski bilmem nereyi tıkıyor dediler gittiler. yine bozuldu, geldiler elektrik tesisatınız bozuk (topraklamada sorun var dediler) elektrikçi çağırın dediler biz bu arada sürekli merkezi de arıyoruz merkez de servisten taraf oluyor. Elektrikçi çağırdık, kontrolde bir sorun çıkmadı ttekrar servis çağırdık, bu kez de su taşma emniyeti şamandırası arızalı galiba dedi adam. Ben en başından beri diyorum dedim (kitapçığında efo için su taşma emniyeti arızası yazıyor) efo su taşma emniyeti diye dedim, usta hala yok efo voltajla alakalı diyor. daha çok şey var da anlatacak düşündükçe sinirim tepeme zıplıyor. En son işte dün makinede arıza olduğunu kabul etti makineyi açmak istedi açtırmadım, bugün merkeze bildireceğim dedi orası ayıplı mal diye kabul ederse size döneceğiz dedi gitti. 15 günden fazla oldu makineyi alalı ve perişan durumdayız, ne servise ne aeg müşteri servisine hatta makineye bile güvenim kalmadı.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ozzzz -- 15 Aralık 2014; 21:36:46 >




  • Beyaz eşya alındığında kutusunda açılmamış bir şekilde teslim alıp servise cihaza dokundurmayacaksınız garantisini imzalasın bağlantıyı yapsın yetiyor sağını solunu kurcalattığınızda mefta oluyor :D



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-41A94D448 -- 16 Aralık 2014; 3:29:25 >
  • ozzzz kullanıcısına yanıt
    Yaşadıklarınız çok üzücü gerçekten. Ben de pazartesi satın aldım makineyi, bugün geldi yarın kurulacak.
    Ürünün ayıplı olup olmadığını servis değil tüketici belirler. Souçta ondan beklediğiniz faydayı sağlamayan ve muadillerine göre performansı düşük bir makineniz var anladığım kadarıyla. Elinizde servisin geldiğine ve arızaya dair bir belge var ise- hatta olmaması durumunda dahi- derhal İl Tüketici Hakem Heyetine başvurun. En azından bunu yapacağınızı iletin firmaya. Prensipte değiştirmek zorundalar, tabi böyle bir talebiniz var ise..
    Şu seçimlik haklarınızı kullanabilirsiniz:
    a) Satılanı geri vermeye hazır olduğunu bildirerek sözleşmeden dönme,
    b) Satılanı alıkoyup ayıp oranında satış bedelinden indirim isteme,
    c) Aşırı bir masraf gerektirmediği takdirde, bütün masrafları satıcıya ait olmak üzere satılanın ücretsiz onarılmasını
    isteme,
    ç) İmkân varsa, satılanın ayıpsız bir misli ile değiştirilmesini isteme

    Firmayla "Tüketici Haklarını Koruma Kanunu 8. madde" diye başlarsanız konuşmaya daha etkili ve hızlı sonuç alabilirsiniz. Sanırım artık edevlet üzerinden de başvuruda bulunulabiliyor tüketici heyetlerine.

    Geçmiş olsun. Hep derler beyaz eşya şans işi diye. Sizin maceranız şanssızlıklarla dolu olmuş. Umarım nihayetinde mutlu sona kavuşursunuz. :)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi motherscoffee -- 17 Aralık 2014; 20:52:12 >




  • tavsiyem böyle kompakt makine vs. almayın eski klasik seriye devam ..
  • makinadan sıkmaya başlarken amortisörlerinden gıcırtı sesi hala geliyor , sizlerde de bu ses varmı acaba servis sürekli normal diyor.
    ben normal olmadığını düşünüyorum.

    http://tinypic.com/player.php?v=4k7nzk%3E&s=8

    http://tinypic.com/player.php?v=dzf9qt%3E&s=8

    videolara bakıp kendi makinanızla karşılaştırıp yorumlarsanız sevinirim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi joje -- 19 Aralık 2014; 12:36:35 >




  • bizim makine hala bozuk ama son geldiğinde servis arizayi sonunda kabul etti ve merkeze bildirecegini söyledi. 2 gun once aradım makineyi degistireceklerini söylediler gelmelerini bekliyoruz artık .

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • EviniZe gelen servis arızayı kabuş etmemekle direticekdir. Arızayı bulamayınca bahane bulmak zorunda usta diye geçinenler. Servisten bi üsr birimi arayın anlatın sorunu.
    Teknosaya aldıgınız ürünle alakaşı şunu sorun.
    Teknosa kendi bümyesinde garanti yapıyo istege baglı bi sorun aldıgınız üründe fabrika harici kendi bünyesinde garanti yapmışmı

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tekno garanti yaptırmışsanız direk orayla konuşun degiştirsinler

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • teknogaranti yaptırmamıştım. Aslında hepsiburada dan sipariş etmiştim makineyi, bir hafta tedarik sürecinde kalınca gittim 200 tl fazlasına teknosadan aldım, 200 tl içime oturunca 200 küsür tl dedikleri +1 yıl teknogarantiyi yaptırmadım. hala makineyi bekliyoruz. Pişman mıyız aldığımıza, malesef evet. bu arada teknosayla da görüştük, aege merkezle de görüştük, tüketici hakları numarasını aradık her şeyi denedik yani.

    joje o videodaki surtunme gibi olan ses aynen bizimkinde de var, sorun olup olmadığını bilmiyorum.
  • ozzzz kullanıcısına yanıt
    degisim yapicaklar demissiniz biraz yavasta olsa geri doneceklerdir umarim.
    makinanin kazanini elle saga yada sola oynatincada geliyormu acaba amortisor sesi, ben boyle bir sesi ilkkez duyuyorum girc girc sinirimi bozuyor.
    simdide
    ara sira kayis sesi gibi bir ses yapmaya basladi sanirim rulmandan oda. daha 3 ay oldu makinayi alali



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi joje -- 21 Aralık 2014; 22:26:54 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 1 -) ürünü teknosadan alalı kaç gün oldu ?
    2 -) ürün için servisin 4 kere veya daha fazla evinize geldiğine dair belgeniz varmı ?


    para iadesi alabilirsiniz , ürün kusurlu ürün .
  • joje J kullanıcısına yanıt
    Merhaba.
    Ben makineyi alalı 2 hafta kadar oldu.
    Sizin ilk videodaki su tahliye sesinden sonra oluşan ses bizde yok şimdilik. 2. videodaki sorunu duyamadım veya bizde de aynı sorun olduğu için anlayamadım:)

    Yünlü kurutmayı beceremedik biz.Sanırım yünlü ayarında ısı çok az olduğu için kurumuyor bir türlü. Siz nasıl yapıyorsunuz?
  • useyyidg U kullanıcısına yanıt
    pamuklu, sentetik ve yünlü kurutmalar arasındaki fark sanırım sıcaklık farkı, dolayısı ile yünlü kurutmada daha düşük sıcaklıkta kurutuyor, yünlü kuruturken çamaşırınız miktar daha da az olmalı, birde farkettim ki kesintisiz yıkama kurutma yaptığınızda hem uzun sürüyor hemde bir kere son sıkma yapıyor , yıkamadan sonra kurutmayı ayrı yaptırdığınızda çamaşırın durumuna göre uzunca bir sıkma işlemi yapıyor ve kurutma daha az sürüyor.
    2. videoda sıkma gürültüsü biraz fazla diye düşünüyorum. daha sessiz olmalı, tırlıyor makine.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi joje -- 9 Mayıs 2016; 8:54:05 >
  • Yeni makine dün geldi kuruldu. Olay eksik olmadı tabi hem de ne olay. Ben evde yokken servis kurmuş gitmiş makineyi. Hanım çamaşırları koymuş dışarı çıkmış evde kayınvalide var. Makine yerinde zıplamaya başlamış. Kayınvalide üstüne bastırmış, tepesine çıkmış, makine atmış üstünden. Hanımı aramış hemen, hanım gelip bakmış makineye, kitapçığa. Ne fark etmiş dersiniz? Kuran servis elemanı makinenin arkasındaki taşıma emniyet cıvatalarını sökmemiş. Tekrar çağırmışlar servisi kontrol etmişler vidaları sökmüşler gitmişler. İnşallah bir sıkıntı yaşanmaz makinede ve inşallah bu servise işimiz düşmez bi daha.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.