Şimdi Ara

Snapdragon 810 yongasetinden yaşanan problemler gecikmelere neden olabilir

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
38
Cevap
0
Favori
468
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj




  • Snapdragon 810 yongasetinden yaşanan problemler gecikmelere neden olabilir





    Qualcomm'un yükselmekte olan 64-bit trendine en üst seviye cevabı olacak Snapdragon 810 yongasetinin ne zaman piyasaya sürüleceği merakla beklenirken, gelecek yılın amiral gemi modellerinde kullanmak isteyen akıllı telefon üreticileri de bekleyiş içerisinde. Ancak bazı gelişmeler can sıkıcı olabilir. 




    Bugüne kadar üst seviye Snapdragon ailesinde kademeli olarak frekans hızlarını yükselten Qualcomm, Snapdragon 810 yongasetinde farklı bir yol izleyecek. Snapdragon 805 ile frekans hızlarını 2.7GHz'e kadar çıkaran Qualcomm, Snapdragon 810 yongasetinde ise 2GHz seviyesinde kalmayı uygun görnüş.




    Mobil cihazlarda yüksek frekans hızlarına erişmenin aşırı ısınma ve batarya tüketimi dışında kullanıcıya sağladığı büyük faydalardan söz etmek mümkün değil. Hele bir de batarya tüketimi konusunda dezavantajlar halen giderilememişken, frekans hızlarını belirli bir seviyede tutmaktan başka çare de kalmıyor. 




    Snapdragon 810 yongasetinin bu açıdan batarya tüketimine olumlu katkıları olacağı düşünülürken, bazı bileşenlerde meydana gelen hataların üretim takvimini biraz ileriye sarkıtabileceği ifade ediliyor. 




    Yongasetinde özellikle voltaj yükseldiğinde aşırı ısınma, RAM kontrolcüsünden kaynaklanan hız problemleri ve grafik biriminin performansını etkileyen bir sürücü problemi yaşandığı belirtiliyor. Qualcomm henüz bu hataları giderebilmiş değil ve bu bakımdan hacimli üretime de geçilemedi. 




    Snapdragon 810 yongasetinin gecikmesi elbette bu yongasetine bel bağlayan akıllı telefon üreticilerine de darbe vuracak. Meizu MX5, Xiaomi Mi5, Galaxy S6, HTC One M9, LG G4 gibi gelecek yılın pek çok amiral gemi modelinin Snapdragon 810 yongaseti kullanacağı iddia edilmişti. Bu bakımdan ya bu cihazlar da gecikecek veya üreticiler Snapdragon 805 yongasetini tercih ederek müşteri kaybetmemeye çalışacak. Ancak bu durumda Android 5.0 sürümünden tam olarak fayda sağlanamayacak ve işler daha karışık bir hal alacak. 




    Bunlar arasında elbette en şanslısı Samsung. Firma 64-bitlik Exynos 7 Octa yongasetleri ile bu darboğazı atlatabilir ve Galaxy S6 modelinde Snapdragon yongasetlerine yer vermeyebilir. Böylece satış konusunda da eli güçlenebilir. 




    Snapdragon 810 yongaseti 4 adet Cortex-A53 ve 4 adet Cortex-A57 çekirdeğini big.LITTLE formunda iş yüküne göre sırasıyla devreye sokuyor veya gerekirse hepsini birarada çalıştırıyor. Adreno 430 grafik birimi ile birlikte bir önceki nesle göre yüzde 30-40 arasında performans artışı ve enerji tasarrufu hedefleniyor. Bu sıkıntının 6 çekirdekli Snapdragon 808 yongasetini etkileyip etkilemediği bilinmiyor. Qualcomm tarafında ise henüz resmi bir açıklama yok.  

     

     








  • Olan Sony ve Htc'ye olacak.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Her sene aynı gecikmeler yahu bir zaman da gecikmese olmaz;hiç tam zamanında bişi olmaz.

    Eğer HTC One M9 upleaks deki gibi olursa (1080p 5" ekran + 3GB Ram + S810 + 16mp Kamera(OIS) + 3500mAh Batarya) bu sefer HTC başarabilir

  • Birde Microsoft'a çamur atarlar niye s810 kullanmıyorlar diye.
  • Gecikme bahane sırf 805 i satmak için yapılan bir oyun.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bence de 805 i satmak için yapılan bir oyun. samsung 64 bit çıkarsa ne olacak uygulamalar desteklemezse bu iş bu yıl yatar.

  • Bir an için iddianın doğru olduğunu varsaysak bile zamazingonun exynos ile avantaj sağlayacağı aceleci bir çıkarım.
    Zira exynosun 64 bit performansı da henüz koca bir soru işareti!

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Piyasa da tek işlemciyi Qualcomm üretmediğine göre uygulamaların 64bit geçişi konusunda geçikme olması söz konusu olmayacaktır.
  • Şimdi habere inanan var mı yani? s805 satmak için yapıyorlar.Zaten piyasa da onlara rakip yok. Niye yeni bir işlemci çıkarsınlar.s801 ile de böyle yaptılar. ilk başta s801 satıp hazirandan sonrada s805 ortaya attılar.
    Şimdi de s805 sat haziran-temmuz da s810 piyasaya sür.

  • Tekel olmak böyle birşey

  • Böyle birşey olmasına imkan yok kaldı ki önlemlerini çoktan almışlardır herşey bir oyunun çağrısı gibi.

    Samsung bu konuda rahat olsa bile 64 bitin bir avantajı olmaz Samsung için daha uygulamaların optimize edilmesi lazim. Kaldı ki LG zaten S805 ile çıktı turkiyeye gelmedi bence bu ürünü getirmez beklerler en kotu ihtimal bakalım.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Baka türlü nasıl cikaracaksin ki elindeki sd805 leri. Qualcomm zirvede kafasına göre takılıyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Frekansı düşüreceğiz demiyor, niye düşürmesin ki, iki ay sonra aynı işlemciyi frekans yükseltip s811 diye satar olur biter... Neyse Note 3 ile yolda devam, uzun süre bu adilere benden para yok ;)

  • quote:

    Mobil cihazlarda yüksek frekans hızlarına erişmenin aşırı ısınma ve batarya tüketimi dışında kullanıcıya sağladığı büyük faydalardan söz etmek mümkün değil.


    Şu sitede türkçe bilen bir editör yok mu arkadaş? Yoksa kopyala yapıştır translate mi?
  • M9 zamanına 64 bit nuclun gelir LG kurtulur Samsung da kurtulur ama HTC ve sony bu durumdan kurtulamaz

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 2 gb ramda 64 bit ciddi fark oluşturuyor mu.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • arkadaşların da dediği gibi 805 için yapılmış bişey olabilir, çoğu firma 805 i atlayıp amiral gemilerinde 810 kullanacak gibi görünüyor, bu durumda 805 in adı bile duyulmaz doğru düzgün

    xperia z4 de 810 ile geleceği söyleniyordu, böyle bişey varsa 805 garanti demektir
  • Aynı işlemciyi oc yapıp yapıp veriyor.
  • Ben 64 bit telefon alalı 1 yıl oldu

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Fazla farklı telefon çıkarsa böyle haberler daha göreceğiz....

  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.