Şimdi Ara

hoca bizden ne istemiş

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
369
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar hocamız c şıkkında bizden istemiş.
     hoca bizden ne istemiş

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi qazrfv -- 15 Aralık 2014; 0:00:08 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

MOBO: ASRock B550M Steel Legend + WiFi 6E AX210 | CPU: AMD Ryzen 7 5700x3D | GPU: Powercolor Hellhound RX 6600 | RAM: Corsair V. RGB RT 3.8 GHz CL16 2x16 | SSD: Kingston SNV2S1000G 1TB | PSU: XPG Kyber 750W 80+ Gold
  • Bilen yok mu arkadaşlar
    Hesapladığımız alan ve hacmi ekrana ondalıklı olarak mı basacaz yine yoksa float yerine int yapıp %f leri %d yapsak yetiyor mu
    #include <stdio.h> 
    #include <math.h>

int main() {
    float r, A, V;

printf("Hacmini ve yuzey alanini hesaplayacaginiz kurenin yaricapini giriniz: ");
    scanf("%f", &r);
    printf("\n");

A = 4 * M_PI * r * r;
    V = 4 * M_PI * r * r * r / 3;

printf("Kurenin yuzey alani = %0.3f, hacmi = %0.3f\n", A, V);

return 0;
    }

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi qazrfv -- 14 Aralık 2014; 22:06:56 >
  • Kayan noktalı aritmatikte virgülden sonraki ondalık kısmın kaç basamaklı olduğu değişkendir. Fakat sabit noktalı aritmatikte virgülden sonraki ondalık kısım her zaman sabittir. "%.2f" gibi kullanılır. Örneğin bu komut virgülden sonra 2 basamağın kullanılacağını belirtir.

Orijinalden alıntı: perseustr

Kayan noktalı aritmatikte virgülden sonraki ondalık kısmın kaç basamaklı olduğu değişkendir. Fakat sabit noktalı aritmatikte virgülden sonraki ondalık kısım her zaman sabittir. "%.2f" gibi kullanılır. Örneğin bu komut virgülden sonra 2 basamağın kullanılacağını belirtir.

Hocam %.2f kullanımını biliyorum. Sabit noktalı ve kayan noktalı aritmatikler ne oluyor ben burayı anlamdım.
    sorunun a şıkkı için attığım kod yeterli ama c şıkkında ben ne yapmam gerekiyor. onu bilemedim.

Ekleme: Dediğinizi anladım teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi qazrfv -- 15 Aralık 2014; 0:25:45 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Hoca bana evsiz misin dedi
    geçen yıl açıldı
    Bu adam nasıl öğretmen la
    geçen yıl açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.