Şimdi Ara

Google Glass'ın yeni versiyonunda Intel işlemcisi kullanılabilir

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
347
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj




  • Google Glass'ın yeni versiyonunda Intel işlemcisi kullanılabilir





    2012 yılında ilk kez kameralar karşısına çıkan ve yüzyılın en önemli icatları arasında gösterilen Google Glass halen yaygın satışa sunulmuş veya tüketiciler tarafından benimsenmiş değil. Bu bakımdan gözlüğün geleceği sorgulanmaya başladı. Bununla birlikte Google'ın ikinci versiyon için hazırlık yaptığı iddiaları gündeme geliyor. 




    Firmaya yakın kaynaklardan elde edilen bilgilere göre Google Glass'ın ikinci versiyonunda Intel imzasını taşıyan bir yongasetine yer verilebilir. Google Glass'ın hali hazırdaki versiyonunda ARM tabanlı TI OMAP işlemcisi kullanılmaktaydı. 




    Intel son dönemde giyilebilir cihaz pazarına yönelik önemli hamleler yapıyor. Kısa süre önce çok küçük bir yapıdaki x86 işlemcisi Quark ve bu işlemciyi taşıyan SD karttan biraz daha büyük boyuttaki Edison adlı geliştirici kartını lanse etmişti. Intel Edison ile performans ve güç tüketimi konusunda en azından giyilebilir cihaz pazarında ARM'a üstün gelmeyi istiyor.  




    Anlaşılan Edison kartı Google'ın da ilgisini çekmiş olacak ki gelecek yıl için planlanan Google Glass versiyonunda Intel ile yola devam etmeye karar vermiş. Firmalardan konu ile ilgili resmi bir teyit gelmedi ancak böyle bir hamle Intel'in giyilebilir cihaz pazarındaki etkinliğini artırabilir.  

     

     








  • google glass etkin olmadi ki pazarda ikincisi etkin olsun ve dolayinda intel etkin olsun.
    gecen haberde tanitim yerlerini kapattiklari yaziyordu. ikincisi gelmez bence 1500$ etiket az degil.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: kule_genclik

    google glass etkin olmadi ki pazarda ikincisi etkin olsun ve dolayinda intel etkin olsun.
    gecen haberde tanitim yerlerini kapattiklari yaziyordu. ikincisi gelmez bence 1500$ etiket az degil.

    glass'a etkin değil demek için henüz çok erken. cihaz sadece geliştiriciler için piyasaya çıktı, o da kısıtlı miktarlarda. son kullanıcı bekleyecek daha.
  • Google, Glass konusunda biraz artislik yaptı, 1500$ gibi bir fiyata çıkardı ürününü. Haliyle kimse sallamadı.

    Çok fazla uçmayacaksın, artislik yapmayacaksın, tamam mı evlat.

    Koy bakalım 149$'a. Ekmek peynir gibi satılıyor mu satılmıyor mu. (Zaten maliyeti ne ki)

  • olaylara cok dar, gundelik gozden bakiyorsunuz. google glass gunumus teknolojisiyle biraz zorlama bir urun. burda amac tuketiciye son urun sunmak degil, yakin gelecekde cikacak giyilebilir teknolojilere simdiden yatirim yapmak, gerekli donanimsal ve yazilimsal altyapiyi simdiden olusturmaya baslamak. googlein gene stratejisi bu. gelecek vaad eden her teknolojiye erkenden yatirim yapip yer edinmek. microsoftun mobil teknolojilerde yaptigi gibi, yeni bir teknoloji ilk adimlarini atarken seyrederseniz, sonradan piyasaya girmeye calistiginizda artik cok gec olabilir. su an microsoft intel olanca guclerine ve harcadiklari milyarlarca dolara ragmen mobil sektore istedikleri gibi giremiyorlar.

  • Bunu kafasına takıp gezecek enayi var mı

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: V4LKyR

    Google, Glass konusunda biraz artislik yaptı, 1500$ gibi bir fiyata çıkardı ürününü. Haliyle kimse sallamadı.

    Çok fazla uçmayacaksın, artislik yapmayacaksın, tamam mı evlat.

    Koy bakalım 149$'a. Ekmek peynir gibi satılıyor mu satılmıyor mu. (Zaten maliyeti ne ki)

    Google'ın Glass ı satma gibi bir derdi yokki.Geliştiriciler için bu gözlük.Satılmaya yönelik bir ürün değil.



    Ayrıca herkes alınmaz demiş adamlar kimseye ürün satmaya çalışmıyorki, Tak hava at diye hiç yapılmadı , Uygulama geliştir fonksiyonel yap cihazı diye var şuan için bu cihaz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dr. Kayaba Akihiko -- 2 Aralık 2014; 14:20:04 >
  • Yüzyılın icatlarından demek biraz abartılı oluyor.
  • Google Glass gelecekteki her yerimizi saracak giyilebilir akıllı cihazlar için şimdiden altyapı oluşturuyor. Şu anki haliyle çok kullanışlı olmaması ve fiyatının yüksek olması henüz tam anlamıyla son kullanıcıya ulaşmaya çalışmadıklarını gösteriyor.

  • Telefonlarda zaten olan özelliklerin ve donanımın gözlük formundaki bir cihaza sokulması bence onu çok önemli bir icat yapmaz. Bu mantıkla akıllı saatler yada diğer giyilebilir ıvır zıvırlar da yüzyılın icadı.
    Ama pratikte akıllı telefonlara göre hiçbir getirileri yok. Zaten bu gözlük daha çıkmadan çoğu yerden tepki aldı ve yasaklandı, tek kullanışlı olduğu yer bence araç/motosiklette hands-free kullanım olacak.
    Google'ın yüzyılın icatları arasında olabilecek sağlık anlamında çok daha büyük icatları var, bu onun yanında çok basit kalıyor.
  • czechav bunu videolarında kullanıyor.bende bi arkadaştan duydum tabii :)

  • Google glass olmadı, fiyat pahalı yok zart yok zurt... yahu bu alanda ürün çıkaran tek firma sayılır, daha başlangıç bu. İlk cep telefonları çıktığında hiçbir özelliği yoktu cebe bile sığmıyordu, zaten cep telefonuda değildi kendisi mobile phone diye geçer. Dünya paraydı ve de. Noldu, nereye geldi hepsi ortada. Azıcık sabır gerek, şuan saatlere başladık bir kaç yıla herkesin kolunda olur. Aynı şekilde gözlüklerde gelişir, hatta dereceli olanlar bile çıkar.
  • tekrarliyorum, cogunuz olaylara cok dar pencereden bakiyor. bugunun sartlarinin ve kullaniminin otesini dusunemiyorsunuz. neden turkiyeden bir steve jobs, bir google cikmadigi belli.

    5inci dakkadan sonrasini izleyin.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Cok onemli bir adim olmus.Intel ile guclerini birlestirip Google Glass i sektore entegre edebilirler.

    Gelecek yenilikler arasinda sadece islemci yok.Bataryayida kucultup kulak arkasindaki fazlaligi kaldirmayi planliyorlar.Kamerada ve pilde onemli gelismeler olucak.GoPro nun yerini tutar bence.Birde su altinda calisabilirse tadindan yenmez.Tabi ki fiyati 1500 dolar olmayacak.Gecen proje yetkililerinden Astro Teller glassin fiyati cok yuksek biraz daha dusuk olmali demisti.500 Dolar gibi bir fiyat belirtmisti.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.