Şimdi Ara

Avea serbest fiyata geçti

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
0
Favori
579
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  •  Avea serbest fiyata geçti

    Avea’nın lisansında ‘tavan fiyat’ için istisna olduğu ortaya çıktı. Bu durumu Danıştay’a onaylatan Avea, 40 kuruşluk tavan fiyatını 60 kuruşa çıkardı. Vodafone ve Turkcell haksız rekabet iddiasında. ‘Yetkim gitti’ diyen BTK ise üst mahkemeye başvurdu. Avea, bu istisna sayesinde abonelerinden paket bitiminde dakika başına 60 kuruş alırken rakipleri 40 kuruş alıyor.

    MOBİL operatörler arasında kıyasaya bir ‘fiyat’ kavgası yaşanıyor. Daha önce ucuzluk yarışına giren mobil operatörler şimdi tavan fiyat için kapıştı. 6 Kasım’da başlayan fırtınayı Avea’nın hamlesi çıkardı. Bilindiği gibi üç operatör de faaliyetlerini devletten aldıkları lisans ile yapıyor. Bu faaliyetleri düzenleyen ve denetleyen kuruluş ise Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK). Geçtiğimiz haziran ayında Danıştay’a başvuran Avea kendi lisansında istisna bir nokta bulunduğuna dikkat çekti. Buna göre Avea’nın lisansında tavan fiyat uygulamasından muaf olduğu bir madde yer alıyordu.

    Tavan fiyat hem Avea hem de diğer operatörler için kritik öneme sahipti. Çünkü BTK tarafından belirleniyor ve müşterilere sunulan fiyatların sınırlandırılmasını sağlıyordu. Tavan fiyat uygulaması konuşmalarda ve kısa mesajlarda en yüksek fiyatları belirliyordu. Danıştay, haziran ayında verdiği karar ile Avea’nın ‘mobil elektronik haberleşme hizmetlerinde azami ücret tarifesi’ne uyma yükümlülüğünü kaldırdı. Başka bir deyişle Avea, Turkcell veya Vodafone’un müşterilerine uyguladığı 40 kuruşluk tavan fiyatın üzerine çıkabilme hakkını eline almıştı.

    60 KURUŞA ÇIKTI
    Danıştay kararının hemen ardından harekete geçen Turkcell ve Vodafone şikayetlerini BTK’ya iletti. Bunun üzerine BTK kararı bozmak için verilen konuyu bir üst mahkemeye taşıdı. Üst mahkemenin kararı ise henüz verilmedi. Ancak bu süre içinde Avea, elde ettiği tavan fiyatı aşabilme hakkını 6 Kasım’dan itibaren kullanmaya başladı. Avea’nın mağazalarında, internet sitesinde veya çağrı merkezinde paylaşılan tarifelere göre Avea şu anda birçok tarifesi için tavan fiyatı 20 kuruş arttırarak 40 kuruştan 60 kuruşa yükseltti. Örneğin Avea’nın ‘Süper İkili 500 Tarifesi’ni abone olan bir kullanıcı ayda 39 TL’ye her yöne 500 dakika ve 4 GB mobil internet kullanabiliyor. Ancak söz konusu 500 dakika bittiği zaman ise dakika başına 60 kuruş ödüyor. Benzer bir durumda Turkcell veya Vodafone abonelerinden BTK’nın belirlediği tavan fiyat olan 40 kuruş alabiliyor.
    FATURADA SÜRPRİZ
    Avea’nın fiyatlarda yaptığı tavan fiyat hamlesi şu anda faturalı abonelere sunulan 80 civarında paketi kapsıyor. Bu tarifelerin eski fiyatları değerlendirildiğinde Avea’nın faturalı tarifelerinin dakika aşım ücretine yüzde 30, SMS aşım ücretine ise yüzde 80 oranında zam yaptığı görülüyor. Tavan fiyatın 6 Kasım’da arttırılması ise tüketici açısından dikkat çekebilecek noktalar arasında. Söz konusu paketleri tercih eden Avea aboneleri kotalarını aşmaları durumunda zamlı fiyattan değerlendirilecek. Bu da paketlerini bitiren kullanıcıların ay sonunda daha yüksek faturalarla karşılaşabileceğini gösterebiliyor.

    Hukuk süreci devam ediyor
    TAVAN fiyatta yapılan değişiklik için Avea’ya sorularımızı yönelttik. Şirket, şu anda konu hakkındaki hukuk sürecinin devam ettiğini belirterek açıklama yapmak istemedi. Turkcell yetkilileri de düzenleme konularına hassas yaklaştıklarını ve olayın hukuk sürecinde olduğu için şu anda açıklama yapmanın yanlış olacağını söyledi. BTK’nın bağımsız bir idari otorite olarak dönemsel bazda ülke ve sektör dinamiklerini göz önünde bulundurarak ekonomik düzenleme kararları aldığını söyleyen Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Hasan Süel ise, “BTK’nın sektörümüzde tüketicilere uygulanan “tavan ücretleri” belirlemesinin ve denetlemesinin, sağlıklı rekabet ortamının tesisi için büyük önem taşıdığını düşünüyoruz. Danıştay kararı sonrasında artık Avea tavan fiyat uygulamasına tabi olmayıp abonelerine tavan fiyatın üzerinde tarifeler uygularken, diğer operatörler tavan fiyata tabi olmaya devam edecektir. Bu durumun, tüketiciyi mağdur ettiğini ve haksız rekabete yol açtığını gözlemlemekteyiz” dedi.

    Pilde de kavga var
    AKILLI telefonların şarj sorunu için harekete geçen mobil iletişim operatörleri burada da kavgata tutuştu. İlk olarak Vodafone akıllı şebeke sistemine dikkat çekerek telefonların şarj ömrünü yüzde 25’e kadar uzattığını ileri sürdü. Bunun üzerine Turkcell harekete geçerek yayınladığı reklam filmiyle akıllı telefonların şarj ömrünü yüzde 50’ye kadar uzattığını iddia etti. Avea’dan ise esprili bir yanıtla şarj kavgasına girdi. Avea, abonelerini rakiplerinden daha fazla konuşturduğunu söyleyerek şarjı en çabuk biten operatörün kendileri olduğunu açıkladı.

    Kaynak:Hurriyet



  • Anlasilan avea'nin abonesi fazla gelmis. Ttnet sirketi oldugu nasil da anlasiliyor, firsati buldu mu geciriyor adamlar. allahtan rekabet var.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • iyimi kötümü?

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Mnr980

    iyimi kötümü?

    Vatandaş için KÖTÜ .Avea istediği gibi fiyatı arttırınca kazık vatandaşa girecek tabiki.
  • Avea bu aralar çok havalandı. Bakalım sonu ne olacak.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dakikasi 60kurus,100 dakikasi 60 lira.

    Hyine 3000dk,3000sms,4gb internet icerikli avea prime tarifesini 37.5 liraya satamayan avea paket asimina fahis fiyat istiyor.

    Cok etkisiz bi btk baskanimiz var,ben olsam iyi bi yaptirim uygulardim operatorlere

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bende bir ara aveaya geçtim sinirlendim turkcelle döndüm turkcellden başka operatör kullanmam daha.
  • Turkcelldede eli ayağı düzgün paket yok genç tarife filan olması gerekiyor anca oda yetmiyor.
  • Hepsi ayni baksaniza avea paket asim ucretini 60 kurusa cikarinca diger operatorler hani bana,hani bana diye sikayette bulunmuslar.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • faturalı tarifeler değisecek mi şimdi ?
  • Merak etmeyin. Fiyatlar durduk yere artmayacak. Paketteki konuşma dakikaları bitince uygulanan ücret arttı. Ben haberi okuyunca bunu anladım. Avea yine en uygunu benim için. Fiyatlar olağanüstü artmadıkça hayatta bırakmam Avea'yı.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Suan ki sistemde paketsiz dakika sms internet kullanimi yapan kisi sayisi cok az oldugu icin sorun yaratacagini sanmiyorum,emekliler icin bile ozel tarifeler var iken pek kimse buna aldiris etmeyecektir

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • yine de aveayı tek geçerim.
    türkcellde 40 liralık paket aveada 23 lira.

    sizlerde paketlerinizi aşmayın
    hoş paketi aşsanız bile türkcelin kazığından daha fazlası gelmezde yine de dikkat edin
  • millet turkcel'e geçecek bu gidişle

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Her şart altında piyasada fiyatları kıran operatör Avea. Aksi durumda çaldır-kapat dönemine devam ederdik.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Pyasanın en uygun "hepsi bir" tarifelerini Avea sunuyor,
    +
    Avea'dan başka operatör % 50 gibi indirim vermiyor
    Doğruya doğru
    Haberde bahsi geçen 3-5 kuruşu da tecrübesiz/bilgisiz abonelerden kırpar

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Bilen Biri

    Her şart altında piyasada fiyatları kıran operatör Avea. Aksi durumda çaldır-kapat dönemine devam ederdik.

    Fiaytlari kiran aslinda turkcell faturasiz 500 dakika 5000sms 2 gb inteeneti 25 lira verince yada faturali 1000 dakika 1000 sms 4gb interneti 59 liRaya verince diger operatorler yusuf cekiyor.
    Kabul edin ayni tarife turkcellde %20 pahali olsa bile turkcell kullanirsiniz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Avea nerdeyse %50 daha ucuza paket satmasına rağmen hala turkcell en çok satıyorsa insanların artık kaliteye dikkat ettiklerinin bir göstergesidir. Avea'yı Ülker grubu satın alınca çok agresif satış politikası izliyor ancak eti ve budu yeterli gelmediğinden sadece yerinde sayıyor ve hatta geri bile kaymaya başlamıştır. Avea'nın motor, aktarma organları, frenler ve lastiklerde ciddi bir yükseltme ve iyileştirmeye gitmesi gerekir. Yoksa sadece iç kabini jaguar görünümlü yaparak millete hacı murta satmaya ne kadar devam edebilir. Milletin çoğu da yemiyor belli. bazı saf vatandaşlarımız ile öğrenci vatandaşlarımızın dışında pek taliplisi de çıkmıyor.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: zulu123

    Avea nerdeyse %50 daha ucuza paket satmasına rağmen hala turkcell en çok satıyorsa insanların artık kaliteye dikkat ettiklerinin bir göstergesidir. Avea'yı Ülker grubu satın alınca çok agresif satış politikası izliyor ancak eti ve budu yeterli gelmediğinden sadece yerinde sayıyor ve hatta geri bile kaymaya başlamıştır. Avea'nın motor, aktarma organları, frenler ve lastiklerde ciddi bir yükseltme ve iyileştirmeye gitmesi gerekir. Yoksa sadece iç kabini jaguar görünümlü yaparak millete hacı murta satmaya ne kadar devam edebilir. Milletin çoğu da yemiyor belli. bazı saf vatandaşlarımız ile öğrenci vatandaşlarımızın dışında pek taliplisi de çıkmıyor.

    Karga kekliği taklit edeyim demiş kendi yürüyüşünü şaşırmış. Bunlarda o hesap.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • yalnız şu batarya konusu önemli.
    vodafone bunun reklamını yaptığında tv karşısında saç baş yoldum. vodafone hemen hemen 5 kat daha fazla pil harcıyor avea ya oranla 5 kat. yani %25 az değil %400 daha fazla...
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.