Şimdi Ara

^^ Nokia N82 | S60 3.1 - 2.4' QVGA LCD | 5MP - Xenon Flash - AF | WLAN - GPS ^^ (624. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
7 Misafir (1 Mobil) - 6 Masaüstü1 Mobil
5 sn
18.484
Cevap
14
Favori
900.147
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 622623624625626
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

- batarya ömrü daha uzun
    haklısın.

- oyun oynama özelliğiyle daha önplanda
    3B hızlandırıcı olmadığından ek tuşları olsa ne farkeder diye düşünüyorum ama ben pek oyun oynamayan biriyim, bunu da hesaba katmak gerek..

- görüntüsü daha şık
    zevksel bi mevzu, yorum yapmayacağım ama şu da var:
    kayar kapak = mekanik parça = ilk bozulacak parça, aman dikkat et daracık kot cebinde taşıma bozarsın = aman dikkat et düşürme

- bir üst sistemi kullanıyor os9.3
    9.2 veya 9.3 farketmiyor benim için, ama N82 de sistem güvenliği v20'ye dek kırılabiliniyor, ya N85? kırılmıyor (hack olmuyor)

- ekran daha büyük
    aynı çözünürlükte (QVGA) daha büyük ekran = boş vakitlerimde pikselleri daha rahat sayarım zaman geçer

bunlar benim dikkatimi çekmişti ama sen n85 fotoları hakkında pek iyi değil yazmıştın o sitenin linkini verebilirmisin.
    http://www.gsmarena.com/nokia_n85-review-297p7.php

baya bi endişe duymaya başladım.dedğin gibi bi hatayapmak istemiyorum
    yapacağın tam anlamıyla bi hata olmaz aslında, yiğidin hakkını vermek için N85 hakkında GSMArena'da N85 incelemesinde sayılan + ları ve - leri Türkçe'ye çevirip N82 ile karşılaştırıp yazayım:

Artılar
    • 2.6" 16M-renkli QVGA çözünürlüke OLED ekran
    (N82: 2.4" 16M-renkli QVGA çözünürlüke TFT ekran. Sonuçta boyut benim için önemli değil ama OLED büyük bi avantaj, N85 daha iyi)
    • 5 megapiksel otomatik netlemeli çift LED flaşlı kamera
    (N82: 5 megapiksel otomatik netlemeli Xenon flaşlı kamera. Kesinlikle N82 daha iyi)
    • Kamera lens kapağı
    (N82: Kapak N82'de de var. İkisi de iyi.)
    • Symbian OS 9.3, S60 3.2 UI
    (N82: Symbian OS 9.2, S60 3.1 UI. İşletim sisteminde hack edilebilirlik önemliyse N82, görsellik önemliyse N85 daha iyi)
    • Freescale ARM 11 369 MHz işlemci
    (N82: TI OMAP 2420 ARM 11 332 MHz çift işlemci. N82 kesinlikle daha iyi)
    • HSDPA destekli 3G
    (N82: Aynı)
    • 4 band GSM
    • UPnP destekli Wi-Fi
    • Dahili (a)GPS ve ücretsiz 3 aylık sesli yönlendirme
    • FM verici
    (N82: Böyle bir özellik yok. Güzel bir özellik, ama arabam olmadığı için olsa kaç defa kullanırdım belirsiz..)
    • Çift kızaklı oyun/müzik tuşlarına sahip tasarım
    (N82: Daha stabil, tek parçalı, cepte veya düşmede kolayca hasar görmeyen tasarım)
    • microSDHC destekli hafıza kartı yuvası
    • Satış paketi içeriğinde 8GB hafıza kartı
    (N82: 2GB)
    • Arabirim çevrimi için ivmeölçer
    • 3.5 mm kulaklık jack'i
    • TV çıkışı
    • RDS özellikli Stereo FM Radyo
    (N82: RDS eksik ve olması gereken bi özellik, N85 daha iyi.)
    • Navi-teker
    (N82: Var aslında ama aktif değil, kullanılmıyor. Olsa ne kadar kullanırım belirsiz.)
    • 30 FPS VGA çözünürlükte video kaydı
    (N82: Aynı ve sonuçlara göre N82 biraz daha iyi)
    • USB ve Bluetooth v2.0
    (N82: Aynı ama N82'de USB üzerinden transfer hızı 1.1, N85'te 2.0. N85 daha iyi)
    • Bir adet ücretsiz N-gage oyunu
    (N82: Ücretsiz olmasa ne yazar, hack var hack )
    • Donanımsal tuş kilidi
    (N82: Yok, lüzum da görmüyorum)

Eksiler
    • Ofis dökümanı düzenleme yeteneği yok
    • Güneş ışığı altında ekranın okunabilirliği az
    (N82: Elime alıp karşılaştırmam gerek bir yorum yapmam için)
    • Tatmin etmeyen kamera performansı
    (N82: Aynı. Şaka şaka, N82 mükemmel )
    • Zayıf Navi-teker performansı
    (N82: Aynı. Çalışmıyor )
    • Bir resme yakınlaşmak (zoom) çok uzun zaman alıyor
    (N82: Elime alıp karşılaştırmam gerek bir yorum yapmam için)

• quote:

Orjinalden alıntı: şugar_klavyeci

- batarya ömrü daha uzun
    - oyun oynama özelliğiyle daha önplanda
    - görüntüsü daha şık
    - bir üst sistemi kullanıyor os9.3
    - ekran daha büyük
    bunlar benim dikkatimi çekmişti ama sen n85 fotoları hakkında pek iyi değil yazmıştın o sitenin linkini verebilirmisin.baya bi endişe duymaya başladım.dedğin gibi bi hatayapmak istemiyorum

@şugar_klavyeci bence fazla para vermeden 850 YTL ye N79 al
    senin aradığın OS 9.3
    fm transmitter
    A-GPS
    Wi-fi
    5 Mpix dual flash
    3G
    97 Gram hafiflikte
    1200 M/amper pil ile uzun pil ömrü vardır
    Video recording at up to 640 x 480 pixels (VGA) and up to 30fps
    369 Mhz ARM 11
    2.4” QVGA
    Aslında özellikleri iyi ben bile arayüzü hızlı vede pil ömrü uzun ise N82 bırakıp N79 alabilirim zira ben sistemin arayüzünün yavaşlığından şikayetçiyim
    Burda özellikleri var expand all deyip görebilirsin
    http://www.forum.nokia.com/devices/N79

@Gecebekcisi FM Transmitter arabada çok kullanılabilir keşke N82 de olsaydı, ben 3.5 luk çıkıştan bağlıyorum ama kablo derdi oluyor FM Transmitter olsaymış süper olurdu.

• Uygulamasal farklılıklar sayılamaz zaten.

Ama aslında sayılır. Şöyle ki;

N82'de -ki eğer v20 iseniz- hackle uygulama serbestliği var.
    Office yükler dosyaları düzenlersiniz.Cihazı kendinize göre düzenlersiniz (bekleme ekranından nesneler silme, kamera sesi kapatma vb) 3 ay değil ömür boyu navigasyon yaparsınız. vb.

FP2 olayına 1şey diyemem. Ama TAT Kastor olayı da N82'ye gelirse kim tutar bu cihazı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Reis-i Eagles -- 11 Ocak 2009; 17:52:24 >
  • Biri (KVK da ve KVK dan bile olsa) siyah kasa taktırınca telefonun garanti kapsamı dışında kaldığını mı söylemişti?

EDIT: Hem senin bu yaptığına yara deşmek denir Reis-i Eagles

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GeceBekcisi -- 11 Ocak 2009; 17:52:27 >

• Çok güzel gözüküyo cidden. Sarı değil de beyaz aydınlatma var sanırım.

Ya da bizim kapak sarı gösteriyor.
  • quote:

Orjinalden alıntı: Reis-i Eagles

Buyrun siyah özleminizi giderin...

http://dailymobile.se/2009/01/11/pictures-nokia-n82-black/

çok ayıp ettin reis kanayan yaraya tuz bastın

• arkadaşlar yeri değil ama bende uzun ve zorlu bir araştırmanın sonucunda n79 dan vaz geçip n82 almaya karar verdim fiyatların yuksekliği sebebiyle temiz ikinci el bulup aldım ama kulanımdan dolayı biraz çizikler var yeni orj kapak almak istiyorum bildiğiniz bir yer varmı siyah olması tercihimdir.tuşları ile birlikte alacam .saygılarımla
  • Hayırlı olsun assault79, umarım memnun kalırsın

Kesin orjinal parça satan Sam Elektronik diye bir yer var bildiğim, bir ara sorduğumda orjinal siyah kapağa 140$ dedi; ohannes dedim, KVK bile 100 YTL'ye takıyor diye duymuştum..

Sam Elektronik / Hasırcılar Cad. Hasırcılar İş Mrk. No: 45/305 Tahtakale/İSTANBUL / 0212 511 02 43

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GeceBekcisi -- 11 Ocak 2009; 20:18:47 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: GeceBekcisi

Hayırlı olsun assault79, umarım memnun kalırsın

Kesin orjinal parça satan Sam Elektronik diye bir yer var bildiğim, bir ara sorduğumda orjinal siyah kapağa 140$ dedi; ohannes dedim, KVK bile 100 YTL'ye takıyor diye duymuştum..

Sam Elektronik / Hasırcılar Cad. Hasırcılar İş Mrk. No: 45/305 Tahtakale/İSTANBUL / 0212 511 02 43

sagolasın kardeşim ben iyisimi böyle kulanayım fiyatlar düşünce alırım belki ....
  • özellikle telefon verdim ki şimdiki fiyatı sorup kesin olarak öğren, kimbilir, belki adamlar saçmaladıklarının farkına varmıştır?
  • Arkadaşlar garmin program ve harita güncellemelerini nerden takip edebiliriz ilk elden.. garminin sitesinde mevcutmu?
  • quote:

Orjinalden alıntı: avukatkemal

Arkadaşlar garmin program ve harita güncellemelerini nerden takip edebiliriz ilk elden.. garminin sitesinde mevcutmu?

imzamda her zaman güncel
  • menüde internet telefonu diye bi seçenek var bu neye yarıyor türkiyede kullanılıyormu bilgisi olan varmı? Birde baskonuş hakkında bilginiz varmı araştırdım ama sağlam bilgi bulamadım.
  • pc suite ile ilgili bir kaç sorunum var..
    program üzerinden mesaj yazıp daha sonra göndermek üzere telefona kaydediyorum fakat göndereceğim vakit 10 mesaj sınırını geçtiği için telefondan göndermiyor ama pc suiteye bağlayınca gönderiyor...mesela telefondan mesaj yazıyorum baya uzun bir mesaj yazdım diyelim 4 mesajlık yer kaplıyor aynı mesajı pc suite ile yazınca 8-9 mesajlık yer kaplıyor şimdi türkçe karakter kullandığın için öyle oluyor diyebilirsiniz... msn de konuşurken... telefondan mesaj atarken... foruma mesaj yazarken hep aynı tarz yazarım yani her zaman türkçe karakterleri kullanırım birebir yazdığım bir mesajı ile pc suite ile yazınca 8-9 mesajlık yer kaplarken o mesajı telefondan yazınca 3-4 mesajlık yer kaplıyor dolayısıyla ben 6-7 mesajlık bişeyi hızlı yazmak amacıyla pc suite ile yazıp telefona kaydedince 10mesajın üzerine geçtiği için göndermiyor biraz karışık oldu ama anladınız heralde

• İnternet telefonu dediği Skype'taki gibi internetten telefon görüşmesi yapma olayı. Yurtdışında kullanıp telefon faturalarını ciddi miktarda düşüren çok insan var ama Türkiye'de 3G olmadığı için (ki olsa da VoIP/SIP kısıtlaması getirirlerse bu amaçla kullanmak imkansız olacak) pratikte şu an kullanım alanı kısıtlı olan bir uygulama.

Bas-Konuş ise aylık belirli bir sabit ücret karşılığında, ait olduğun grubun içindeki servis aboneleri arasında kişiye özel ve/veya tüm gruba hitap edecek şekilde telsiz kullanımı. Genelde taksiciler ve benzeri işlerde çalışanlar arasında yaygın.
  • Telefonunda Mesajlar > Seçenek > Ayarlar > Kısa Mesaj > Karakter Kodlaması kısmında İndirgenmiş Destek şeklinde bir seçenek var, bu seçenek Türkçe karakter kullandığın zaman bunları standart GSM alfabesindeki en yakın karşılığına dönüştürür, bu nedenle Türkçe karakter kullansan da kullanmasan da bir SMS 160 karakter tutar.

Ama PC Suite böyle bir seçeneğe sahip olmadığı için Tam Destek modunda çalışır, karakter çevrimi yapmaz ve Türkçe bir karakter kullandığın anda bir SMS 70 karakter tutar.

S60 arabirimi üzerindeki bir çok bileşen, resmen ilk çıktığında nasılsa o şekilde duruyor; sadece üzerlerine gerekli gördükleri 3-5 konuda ekleme yapmışlar zamanla. Bir bileşik mesajın en fazla 10 SMS boyutunda olabileceğine dair sınırlama büyük ihtimalle vaktinde telefonlar daha uzun SMS'leri alamadığı için konmuştu ve hala o günlerden kalmadır, ya da PC Suite'de böyle bir kısıtlamama olmaması PC Suite'den mesaj yazan adam ne yaptığını bilir mantığının bir sonucudur; tam olarak bilemiyorum.

S60'ın bir çok bileşeninin yeniden yazılması gerekiyor bence, daha önce de bu konudaki fikirlerimi iletmiştim burada. Allah'tan sistemin temeli sağlam da hala götürüyor, yoksa kullanışlılık (özellikle de aynı firmanın S40 ürünlerine bakılınca) çok düşük, güncellik ancak yamalarla sağlanıyor o da nereye kadar... 5. sürüm bile kocaman bir yama paketi..

• teşekkürler gecebekçisi altyapı olmadığı için hala 3310 devrini yaşıyoruz şebeke bakımından telefonun özelliği olması yetmiyor yani.
  • Benim bildiğim TR karakter desteği geldi. Ben 2 mesajlık TR harf içeren mesaj yolluyorum ki orada da 2 yazıyor ama benden 2 kontör alıyor.

Deneyin isterseniz.
  • 
Sayfa: önceki 622623624625626
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.