Şimdi Ara

Sessiz güç kaynağında dönüm noktası: Seasonic S12 Energy Plus

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
4.052
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • Daha önceden de dünyanın en sessiz güç kaynaklarını üreten fakat ülkemizde bir türlü çok tanınmayan Seasonic firması geçenlerde SilentPcReview web sitesinde çıkan yeni model testleri ile yine bir numaraya oturdu.

Bu modelde ABD'de özellikle sistem üreticilerini, yüksek verimli güç kaynağı kullanan Pc'ler satmak üzere özendiren "80 Plus" sertifikası, önceki nesilde olduğu gibi bulunuyor. Üstelik Seasonic bu sertifikayı en çok değer veren firma. İspatı 27 ürününde birden bulundurması.

Bu üründe Seasonic'in bilinen özelliklerinden olan sessizlikte müthiş bir ilerleme kat edilmiş. Buda hem fan kontrolcüsünün belli bir sıcaklığa kadar fanı hızlandırmaması, hem de soğutucu metallerin azaltılıp yüzey alanlarının en az iki katına çıkarılması ile verim arttırılarak başarılmış.

Bu güç kaynağının içinde kullanılan fan markası ADDA ve özellikle bu seri fanlar düşük voltajlarda dönmeye başlama yeteneğine sahip olduğundan diğer güç kaynakları arasında fanı 3.8 Volt'dan başlatan tek güç kaynağı Seasonic S12 Energy Plus olmuş. Üstelik güç kaynağının sağladığı güç 250 Watt olmadan da fan hızında bir arttış gözlenmemiş.

Bu sayede ürün 250 Watt dahil tüm altındaki aralıklarda rakiplerinden açık ara daha sessiz kalabilmiş. Hatta bu en yakın rakibinine 250 Watt seviyesinde 7 dBA@1m gibi bir fark atabilmiş. Ülkemizde de satılan bu kaliteli güç kaynaklarının 550 Watt ve 650 Watt versiyonları bulunmakta ki sırsasıyla fiyatları şöyle 172$ ve 210$. Ürünleri Dijital Trend'den bulabilirsiniz.

Diğer daha test edilmemiş ama S12 serisine çok benzer özellikler taşıyacağı tahmin edilen M12 seriside satışta. Bu güç kaynağını özel kılan şeylerden biri modüler kablo yapısına sahip olmasının yanında sadece gerektiğinde kullanılan kasa iç tarafına bakan 6 cm'lik ikinci bir fanının olması. Bu fan sadece yüksek güç tüketimlerinde sıcak hava noktasının oluşmasını engellemek ve daha verimli soğutma sağlamak için orda bulunmakta. Onun dışında çalışmayan fan ekstra fan gürültüsüde üretmiyor.

Sayfanın Linki : http://www.silentpcreview.com/article656-page4.html

• Gerçekten çok güzel bir ürün

şuan sistemim tamamen sessiz nerdeyse hd dışında ses yok

birtek psudan geliyor onda gayet kaliteli ama bu bile yetmiyor bence böyle bir ürün şart

Önerilen power supplylar için toplu karşılaştırma yapılan bir bölümleri de var. Buyrun linki:
    http://www.silentpcreview.com/article28-page6.html

Burada görüldüğü gibi en çok önerdikleri 430 wattlık versiyonu. Aslında bu ürünler ülkemizde var. Dijital trend adlı site getirtiyor. Lakin fiyatı da gayet uygun olan (diğerlerine nazaran) ve en sessiz olan 430 wattlık versiyonları sitelerinde yok. Mail atıp bilgi istememe rağmen cevap da alamadım.

http://www.dijitaltrend.com/index.php?manufacturers_id=52&zenid=bf00fcdfa1d51f31885c7f692a22024c&main_page=index

Şu anda tagan kullanıyorum ve hiç ses yok. Biraz da şans işi bunlar, zira sessiz denen bir power supply sizde hafif ince buzz denilen sesten çıkarabiliyor. Veyahut hiç bir fan birbirinin tam aynısını olamayacağı için sizin fanlı sistem biraz daha sesli çalışıyor olabiliyor aynı modelin diğer ürünlerine nazaran. Halen 330watt tagan kullanıyorum ve şanstan mıdır modelden midir bilinmez kesinlikle hiç bir ses çıkarmıyor.

• Şunu da ekleyelim, eski sıcaklığa göre hızını değiştirmeyen supplylardan varsa sizde. İçini açıp fanı 12 volt yerine 5 volta bağlayın, lehimle. Oldukça sessiz olacaktır. Aslında bu prosedürde silentpcreview da anlatılıyor.

Resimli olarak psu nasıl sessizleştirilir, bilgisi.
    http://www.silentpcreview.com/forums/viewtopic.php?t=21654

Ben bunu oradan öğrenmemiştim ama size kaynak olsun, anlatımı çok güzel çünkü.
  • s12 serisinden 500Wlık olanı kullanıyorum sessiz olmasının yanında verimliliği de oldukça iyi.psu almayı düşünenlere hiç düşünmeden tavsiye ederim
    Daha Fazla Göster
  • güsel ve sessiz bir güç kaynağı bir dahaki toplamamda tercihim olacak gibi.
  • Bu güç kaynakları şu an stoklarda var.Satın almak isteyenler için kesinlikle en iyi tercihlerden biri.

Saygılar...
    Koray Üstüner
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.