Şimdi Ara

DH THRASH METAL TURNUVASI (1983-1992) Kazanan: Kill 'em All (11. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.245
Cevap
11
Favori
25.640
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
5 oy
Giriş

• Bu maçın hızlı geçeceğini düşünüyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bobafett -- 8 Şubat 2015; 1:42:06 >

• Sepultura diyorum, sebebini sonra yazacağım vaktim yok.

Sepultura:1
    Exodus:0
  • İkisi de bana şu ya da bu kişiler tarafından "caner al bir dinle bak thrash" diye sunulan gruplardı. Ayrıca niye tekil kişiler çıkıp metal albümü yapmıyorlar şimdi aklıma geldi, çok azlar onların çoğu da gruptan ayrılma

Bu arada rol çalmak gibi olmasın ama şuradakihttps://www.youtube.com/watch?v=IxZOA2XXv9g Exodus sanki daha kaliteli geldi, ikinciye dinlerken denk geldim.

Neyse her zamanki yaptığım gibi yazılma sırasında üstteki grubu dinledim. Exodus pek de beklemediğim bir albüm kapağı kullanmış ama hoşuma da gitti açıkçası Yine Sepultura da artık metalde kullanmayanı dövdükleri kurukafayı kullanmışlar ama o da güzel bir derleme yaratmış. Öyle başlangıçtı çıkıştı falan birşeyler de yazmayacağım çünkü aralarında Sepultura ile bu konuda da çok farklar yok. İkisi de erken yıllar olmasına rağmen çok güzel bir şekilde çiğ müzik yapmaktan çıkmışlar. Gerçi ikisinin de 3. albümüymüş ama yani anlayacağınız @bobafett 'in de dediği gibi bu maç biraz bir orada bir burada geziyor Ve yorum yapamamıştım meşguliyetimden dolayı ama hem bir önceki karşılaştırmada hem de bu karşılaştırmada hakikaten ben de birini seçerken keşke ötekine de yarım puan verebilsem demedim değil aynı bobafett gibi.

Ancak bu sefer işleri bozan bir iki nüans farkı var ikisinin de yetkin olmasından dolayı.

İlk önce vokallere bakacağım. Vokallerde "beni niye saramadı" diye düşünürken bir anda aklıma çünkü bu vokali bazen (söyleyişini) heavy metal'e daha çok yakıştırdım, hatta bir yerde adam "faast as a shark" diye girecek gibi düşündüm. Bilmiyorum, bence vokal biraz acceptti (udodan ziyade yeni abimiz). Onun dışında bir yanlışı yoktu. Öte yandan sepultra vokali de biraz daha fazla dipten geldi thrash için. Yani ne bileyim, ben hep thrash'ı böyle parlak sesli cayır cayır istediğimden midir nedir adamı aynı benim guitar herodaki halime benzettim, ben de sesimi kontrol edebilmek için kısık sesle dudaklarımı büzerek söylerdim Fakat diğerinden farkı bu sefer adamda ruhu sezdim, yani thrash yapma ruhunu, en azından ötekinden daha fazla hissettirdi bana. O yüzden vokaller sepultura+1

Diğer eleman davullar. Yani açıkçası pek de fark anlamam davulda tekniktir çalmadır. Öyle bir hani kulak dolgunluğundan bakarım. (Şarkılara bakıyorum, solo parçalarına değil çünkü haksız rekabet olur değil) Hani Sepultura tamam belki davulu daha farklı sesleri çıkartacak şekilde kullanmış ama bu da sanki bir yerden sonra da hani hep davulun kendini göstermesinin getireceği baygınlığı vermiş. Halbuki yanlış anlaşılmasın ama Exodus biraz daha nerede sesini kısmasını gerektiğini bilmiş Exodus+1

Basslarda tek diyebileceğim şey işlerini gayet güzel yerine getirmişler. Hiç lafım yok ama bir önceki Sadus gibi olmadılar Hiç öyle şuradan güzeldi buradan değildi yapmayacağım, her iki grubu da üç evetle yerine uğurluyorum.

Geldik gitarlar. Bir kere burada Sepultura'nın o canım albüm girişiyle başlamak istiyorum. Aga daha ilk duyduğumda oyu umarsızca basasım geldi, o nasıl içten bir giriştir Lobotomy'nin ortalarında yaptıkları o şey nedir öyle Ha sanki Exodus kötü mü yapmış, hayır onlar da özellikle albüme de adını veren Fabulous Disaster'da başta çok güzel bir riff serisi örneği vermişler. Açıkçası bunda da seçmekte zorlandım. Ama Sepultura sanki bir tık daha önde, solo seçimlerini daha size de çalmak istetir şekilde kullanmışlar. Bir de es vermeyi falan da ihmal etmemişler. yine de biraz sanki çok ucundna yine bir enstrüman dövme durumları var ama sırıtmamış. O yüzden Sepultura+1 Exodus+0,5

Genel olarak albümde grup enstrümanları kullanılan efektleridir düzenlemesidir derseniz bence exodus daha cesur şeyler denemiş ve ilk konuşma dışında da fena değildi denedikleri. Sepultura ise amfi ayarı mı desem efekt mi desem o geçişleri çok keskin ama pürüzsüz yapmış. noksanları da yok. Ama nedense içimden Exodus geçiyor, herhalde albüm kapaklarından ve Low Rider'dan Exodus +1

Yaptığım puanlamada aslında başbaşa gelmişlerdi ancak davullarda bana Sepultura'nın fazla gelmesinden dolayı yarım puanlarını sildim. Bir de Exodus açıkçası thrash'e benim de tam oturtamadım denemelerinin albümü tekdüzelikten kurtarıp peşi sıra dinlenir kılmasından dolayı kazandılar.

Exodus: 1
    Sepultura: 1

Ama iki albüm de çok güzel zaten bu işler beğeni işi. şimdi mesela turnuva olayını çok karıştırdılar. albüm aralarında bir fark galdı, o farkda çok güzel oldu. herkesizn parçasına kimse garışamaz. ha nasıl garışamaz. ben bu şekil beğenirim, bu bayan şu şekil beğenir. şu şu şekil beğenir... amma hiçkimse kimseye garışmaya bi hakkı yok. özgürlüğü bidir. aa metal kurban olduuum ya resullallah tan gelebilir amma lakin ki öyle değildir
    Benim yorumlamam bu kadar, hadi hayırlı işler

Edit: Ben yazana kadar beğeni atılmış, rakamı değiştirdim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pelerinli -- 7 Şubat 2015; 23:04:27 >

• İki albümü de pek beğenmedim malesef, ama oyum exodusten yana
    Exodus:2
    Sepultura:1

Exodus:2
    Sepultra:2
  • Korktuğum, mukayese etmekten çekindiğim iki albüm gelmiş bu sefer. İki albüme de iyi derecede hakimim, iki grubu da çok ama çok severim. Sepultura'yı biraz daha fazla severim ama. Albümlere bakarsak vokaller tamamen farklı ve Zetro'nun üstünlüğü söz konusu bana göre. Fakat Max de çok iyi bir vokal. Bu karşılaşmaya Sepultura Beneath The Remains yerine Arise ile çıkmış olsaydı yorum bile yapmadan geçecektim fakat şu haliyle biraz daha denk dediğim gibi. Bass konusunda da Exodus'un üstünlüğü var. Ancak kritik bir nokta, davullar. Sepultura, Igor Cavalera, burada farkını ortaya koyuyor. Çok büyük bir davulcu. Rifflere geldiğimizde Exodus'un daha thrash, Sepultura'nın ise vokallerin de etkisiyle daha death etkileşimli, yer yer coşan bir tarz oluşturduğunu söyleyebiliriz. Solo kısmına girmiyorum. Andreas Kisser da Gary Holt kadar beceriklidir bana göre. Gary Holt daha zor sololar çalar, şarkıya oturtur, Andreas ise o kıyamet gibi parçaların aralarına yer yer basit ama duygusal, yer yer hızlı ve biraz karışık sololar atar, yine şarkıya oturur. Oluşturduğu atmosfer sebebiyle ben oyumu Sepultura'dan yana kullanıyorum.

Exodus: 2
    Sepultura: 3

"...They wear white for me
    Seemingly jaded and lost
    I forge myself into your dreams
    And here I am your life..."

• Bu maç beni pek düşündürmedi açıkçası, epey dengesiz bir eşleşme oldu benim açımdan. Souza'yı vokal olarak benimseyememişimdir. Exodus'un Baloff'suz albümlerinden zevk alamamın tek sebebi Souza'dır, vokali benim için sinir bozucudur. Diğer yandan efsanevi Cavalera kardeşler ve Andreas'ın renkli soloları varken pek artısı kalmıyor Exodus'un benim için. Max Cavalera'nın kalın sesi camiyada ikonlaşmıştır ve benim de en sevdiğim vokallerden biri haline ilk duyduğum andan itibaren gelmiştir. Sepultura bu albümde biraz daha merhametli yaklaşmış 'Schizophrenia'ye göre her ne kadar birbirine uzak albüm olmasalar da pek, benim favorimdir; BtR de 2. favorim olur. Özellikle "Stronger Than Hate" parçasının riffleri ve kompozisyonu beni benden alır. 'Mass Hypnosis' her çaldığında orayı burayı tekmeleyesim gelir tam pogoluk parça ve son solosu dinlediğim en iyi thrash sololarından biridir kesinlikle. Diğer çarpıcı parçalar ise "Beneath the Remains", "Inner Self", "Slaves Of Pain" ve baştan sona gaz bir kapanış parçası olan "Primitive Future" olmuştur.

Exodus yakasından ise tartışmasız en etkileyici parça "Like Father, Like Son'dır, o parçanın atmosferi bambaşka birşey gelmiştir bana hep. Bunun yanısıra açılış parçası "The Last Act Of Defiance" ve "Open Season" çarpıcı parçalar arasında. İlginç bir şekilde her iki albümün soundu biraz kuru ve mekanik. Ama dediğim gibi vokal, müzikten aldığım zevki düşürdüğünden benim açımdan zorlu bir maç olmadı.

Exodus 2
    Sepultura 4

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bobafett -- 8 Şubat 2015; 21:14:58 >

•  DH THRASH METAL TURNUVASI (1983-1992) Kazanan: Kill 'em All

CORONER – No More Color (1989)
    VS
    GAMMACIDE – Victims Of Science (1989)
     DH THRASH METAL TURNUVASI (1983-1992) Kazanan: Kill 'em All

Not: Gammacide'in demo parçaları orj çıkışında yer almamaktadır, bu yüzden değerlendirmeye onları katmamanız beklenir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bobafett -- 9 Şubat 2015; 15:14:19 >

• Gammacide ilk kez dinledim. Davulun sesi kötü geldi, vokali beğenmedim. Klasik hızlı riffler kulağıma ancak bu kadar kötü gelebilirdi. Fakat solo olarak grup çok iyi bir iş çıkarmış. Yine de karşısında standart bir rakip olsa oyumu o rakip alırdı fakat karşısında coroner gibi bir grup var

Her şeyiyle çok beğendiğim bir albüm no more color. Rakibi anca RIP olabilirdi. Eleştirmek gerekirse albüm süresi gerçekten kısa olmuş. Yine de iki albüm bittikten sonra başa sarıp dinlemek istediğim albüm coroner'in oldu, bu yüzden;

Coroner:1
    Gammacide:0

dip not: gammacide şarkılarında bitmeyen soloları dinledikçe utandığım doğrudur :/

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Elasmosaurus -- 9 Şubat 2015; 0:20:02 >
  • Gammacide'i ben de ilk defa dinlemekteyim. Prodüksiyonuna bir şey demeyeceğim. Old School gruplardan çok daha kötü seslere sahip olanları gördük fakat yaratıcılıktan yoksun bir grup oluşları beni zaten sevip bildiğim Coroner'a oy kullanmama itti. 2 Distortion ve trampete abanarak inşaat makinesi sesi çıkarmaktan öteye geçememiş Gammacide.

Albüm konsepti gayet güzel yalnız keşke güzel parçalarla bezeselermiş.

Coroner;2
    Gammacide:0

sepultura schizophrenia en kötü prodüksiyona sahip olmasına rağmen hepsini döver

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar yorumlarını yapmışlar, ben de sürekli aynı olumsuzluklardan bahsetmeyim (zamanım da yok) Ancak Coroner'in güzel bir albüm çıkardığını, Gammacide'ın güzel olmamasından değil Coroner'in güzel olmasından dolayı oyumu ona verdiğimi belirteyim:

Coroner: 3
    Gammacide: 0
  • quote:

Orijinalden alıntı: Loner Gun

Hocam tam anlayamadım maalesef. Şimdi senin koydugun 2 albümü herkes eleştirebiliyor mu? Yoksa sadeece belirlenen isimler mi oy kullanabiliyor

Yer almak isterseniz listeye adınızı yazdırabiliyorsunuz, sunduğum maçlara yorum yaparak oyunuzu kullanıyorsunuz aynen. Katılım açık, ne kadar çok kişi o kadar çok farklı fikir demek
  • Normalde teknik thrash pek nadirdir haz ettiğim, çünkü thrash'in o geleneksel saldırgan yapısını aksatır kimi zaman da bozup bambaşka şey olur. Lakin bu eşleşme Gammacide için oldukça talihsiz bir durum oldu. Oysa ki Gammacide de teknik, lakin daha dolambaçsız thrash grupları içerisinde yer alıyor, bu durumdan dolayı içimden bir ses Gammacide dese de Coroner'ın profesyonelliğine haksızlık etmiş olurum, kaldı ki Ron Royce camiadaki en yetenekli ve sağlam bas vokallerden, benim de tam sevdiğim sert bir stili var müzikle çok iyi örtüşen.

Tek tek söylemeyeceğim bu kez ama Gammacide'in de çok gaz parçaları var ve sound epey kuvvetli ve baskın, vokallerden şikayetçi değilim beni rahatsız etmiyorlar lakin daha iyi olabilirmiş dedirtiyor. Gitarlar çok güzel bir ezicilikte tune edilmiş ve hafif çiğimsi oluşu da beni sevindiren ayrı bir güzel nüans lakin pelerinli'nin dediği gibi kötü albüm olduğundan değil No More Colorın daha iyi olduğundan oyum İsviçrelilere..

Coroner 4
    Gammacide 0

• _____________________________

• Yorum yapmaktan kaçınacağım bir karşılaşma. Agent Orange diyor ve geçiyorum.

Possessed: 0
    Sodom: 1

"...They wear white for me
    Seemingly jaded and lost
    I forge myself into your dreams
    And here I am your life..."
  • Tartışmasız sodom derim ben.

Possessed kulağımı boğan bir albüm yapmış, biraz "kasap" gibi yapmışlar müziklerini. Ha ama beğenmedim mi, hayır aksine mail yazıp tdk karıştırırken bir iki kafa salladım

Sodom da fena değildi ama bir yerden sonra o da sıktı, bilmiyorum yani pek de gönüllüce dinleyip oy verdiğim bir karşılaştırma olmadı. Zaten ikisi de aşağı yukarı aynı geldi bana, bir de isteksiz dinledim, ne oldu bana bu akşam anlamadım.

Verdiğim oy burun farkıyla olacak ne için olursa olsun ve opsiyonlu olarak gitarların bir tık daha iyi olmasından dolayı Sodom'a veriyorum, eğer possessed hiç oy alamazsa oylama sonunda oyumu possessed'e kaydırmanızı rica edeceğim

Possessed: 0
    Sodom: 2

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pelerinli -- 10 Şubat 2015; 22:41:29 >

• 
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.